Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


56481. Guruljka (válaszként erre: 56479. - Forrest2010)
2015. febr. 9. 20:57

Igen, én is ezért nem sütöm gyakrabban.

Bár a lidliben a pilos zsírszegény túró is ugyanolyan jó hozzá, és az tudtommal olcsóbb.

56480. lúdanyó
2015. febr. 9. 16:37

Ágikám hogy vagy? és a férjed?

Ma olyat "sütöttem..:) tejbegríz, + puncspuding,megfőzem.. + meggy befőt..:) jól össze kevertem, kistálba tettem és most hűl de kinyaltam a keverő tálat nagyon finom..:)

2015. febr. 9. 06:11
....csak drága a túró !!!!!!
2015. febr. 9. 06:11
Nekem egy idő óta a kakaós kevert a kedvencem / v a flúgom ? lehet ? már az agyamra ment ?! / tegnap is azt sütöttem , eredetileg 2 napra gondoltam azt az 1 tepsire valót , de megették , elfogyott az utolsó morzsáig , viszont ezt a szintén nem macerás " agglegénytúróst " is ki kéne már próbálni ! hátha .... / egyik nap ezt , másik nap azt :D /
56477. Guruljka (válaszként erre: 56474. - Lúdanyó)
2015. febr. 8. 23:21

Én is szeretem sütni. Agglegény-túrósként ismerem. Van egy barackbefőttes változata is, azt még csak kóstoltam, de nem sütöttem.


Remek pofa süti, nem sok baj vcab vele, ráadásul mindig muszáj nevetgélne, ha kevergetem a száraz hozzávalókat... :D


Én ma almás csúsztatott palacsintát sütöttem, de a kedvenc mély tepsimben, aminek remek a zománca, nem nagyon kell kikenni.

Egy réteg tésztát picit megsütöttem, rákentem az almás töltetléket (csak reszelt alma fahéjas cukorral, a finom levét én ittam meg), és a tészta másik felét ráöntöttem. A sütőben pirosra sütöttem, remekül sikerült, és jóval kevesebb olajjal, mintha szeletenként olajozgattam volna.

56476. Anyagi (válaszként erre: 56474. - Lúdanyó)
2015. febr. 8. 16:53

Ezt olvastam már, de még nem próbáltam ki. Örülök, hogy sikerélményed volt!


Én ma a mákos bögrés-süti diós változatát készítettem el. Sajnos két szeletet is "muszáj" voltam megenni...

56475. Anyagi (válaszként erre: 56472. - Anyagi)
2015. febr. 8. 16:50
Egész pontosan 245 Ft/kg, volt egy kiló fagyasztott nudli!
56474. lúdanyó
2015. febr. 8. 14:18
ma olyan százaz túrósat sütöttem ...mindent szárazon tettem a tepsibe és meglocsoltam vajas, tejes, tojásos lötyivel nagyon finom..:)és főleg egyszerű..:)
56473. sajtostallér (válaszként erre: 56471. - Anyagi)
2015. febr. 8. 13:12
:):)
56472. Anyagi
2015. febr. 8. 09:24

Ma, vasárnapi akció keretében, 300 Ft alatt van a kilós krumplis nudli a Pennyben. Szoktam tartani a fagyasztóban, mert vésztartaléknak finom és gyorsan elkészíthető.

Tudom-tudom, nem olyan, mint a házi és az olcsóbb is, de ha sok a munkám és este 10-11-kor jövök haza, gyakran szorulok rá, hogy hajnalban főzzek és ilyenkor egy maradék leves mögé nagy segítség!

56471. Anyagi (válaszként erre: 56464. - Sajtostallér)
2015. febr. 8. 09:19

:)))

Lehet, a hentes felszeletelve képezi a tokány alapját... :)

56470. Anyagi (válaszként erre: 56463. - Sajtostallér)
2015. febr. 8. 09:18

Sziasztok Lányok!


A bolognai szószos pizza finom, szoktam csinálni, de most több szósz maradt és nem szeretném elherdálni. Ugyanis a férjem egyáltalán meg sem kóstolja a pizzát, viszont ha krumplival összerakom, akkor az egész családnak készülhet belőle étel.

56469. forrest2010 (válaszként erre: 56455. - Anyagi)
2015. febr. 8. 07:00
...végül is a penne egy " tollszár " hasonlít a vágása is a tollszár végére , mikor még hajdanán olyannal írtak őseink . A lányomnak a kedvence , csak egyszerű fokhagymás olajra dobva jól megszórva reszelt sajttal szereti .
56468. 99279bb06f (válaszként erre: 56464. - Sajtostallér)
2015. febr. 7. 22:14
:)
56467. 99279bb06f (válaszként erre: 56455. - Anyagi)
2015. febr. 7. 22:12
Nem sértődöm meg, nyugodtan javítsatok ki.
56466. sajtostallér (válaszként erre: 56465. - Guruljka)
2015. febr. 7. 21:54
:):):):)
56465. Guruljka (válaszként erre: 56464. - Sajtostallér)
2015. febr. 7. 21:51

ööö... :D


Ott netán, ahol a medvehagymában a medve?

56464. sajtostallér (válaszként erre: 56462. - Guruljka)
2015. febr. 7. 21:24

Így van, ezek csak fantázia nevek. A hentestokányban is van uborka.

Na de hol a hentes benne?:):):):)

56463. sajtostallér (válaszként erre: 56460. - Anyagi)
2015. febr. 7. 21:22

Ötlet a bolognai szószhoz:

Tedd rá pizzatésztára, szórd meg sajttal, és be a sütőbe.

Kész a bolognai pizza!

56462. Guruljka
2015. febr. 7. 20:28

Ez is úgy bugaci, ahogy a palacsinta hortobágyi. Köze nincs hozzá szerintem. nem tűnik hagyományos ételnek, a régi parasztember aligha főzött bele uborkát az ételébe, az ilyet inkább más népektől tanultuk el idővel.

Amúgy vannak az olaszok tésztástul, meg a magyarok tésztástul.

Az olaszok eleve másfajta búzát használnak hozzá.

Tojás meg...hát az vagy volt, vagy nem.

én is csodálkozom, hogy amit lasagne-nak mondanak, miért ne lenne kivitelezhető a lebbencsből... pirítatlan állapotában. Vagy a csuszatésztából. Ami talán csak vékonyabbra van nyújtva, mint a lebbencs.

56461. Anyagi
2015. febr. 7. 20:22

Viszont láttam a tévében egy jópofa szószt:


Padlizsánt kis kockára vágva besóztak és egy idő után kicsavarták a levét. (Oliva)olajon hagymát dinszteltek és fokhagymát tettek hozzá. Aztán együtt párolták a kicsavart padlizsán kockákkal és a végefelé paradicsomszószt (hámozott paradicsomot) adtak hozzá. Só, bors, bazsalikom (ők még rozmaringot és kakukkfüvet is tettek bele)

Tésztaszósznak is príma, de apró fasirtszerűségeket is lehet beletenni. Ők ezt polentával tálalták és parmezánt reszeltek rá.

56460. Anyagi
2015. febr. 7. 20:15

Végül pulykanyakból készült a leves, mert farhátat nem is láttam a piacon. - Lehet, hogy hát nélküli csirkéket tenyésztenek mostanában???

Viszont holnapra is maradt a levesből. :)

Utána hurka volt krumplival és majonézes répa saláta. (Lereszelt nyers répa némi majonézzel összekeverve.) Egyszerű és finom. A maradékot, ha összeérett, este pirítósra kenve is meg lehet enni! Érdemes egy kis adaggal megpróbálkozni! :)


Holnap a maradék leves és maradék bolognai lesz salátával és gondoltam sütök egy bögrés diós sütit is.


A bolognai szószból egy adagot még le is fagyasztottam, arra gondolok, hogy esetleg krumplival fogom összesütni, hasonlóan a rakotthoz. Ötletek???

56459. Anyagi (válaszként erre: 56454. - Cserebogár8)
2015. febr. 7. 20:07
Rohanok! :)
56458. Briell14 (válaszként erre: 56456. - Anyagi)
2015. febr. 7. 20:07
:DDD
56457. Briell14 (válaszként erre: 56455. - Anyagi)
2015. febr. 7. 20:07

A lebbencstészta az, amit mmacus lentebb leírt. Azt száradás után szabálytalan darabokra tördelik.

Amit vágnak, az a kockatészta. :)

56456. Anyagi (válaszként erre: 56450. - Mmacus)
2015. febr. 7. 20:06
Igaz, el is felejtettem, hogy az eredeti lebbencset tördelik! Köszi!
56455. Anyagi (válaszként erre: 56448. - 99279bb06f)
2015. febr. 7. 20:05

Kijavítanálak, de csak, ha megígéred, hogy nem bántódsz meg semmiképpen...

A penne egy csőtészta, aminek a végeit kb. 45 fokban vágják le. Nevével és alakjával olasz beszüremlés. A lebbencstészta pedig kocka (négyzet) alakú.


Egyébként, tudjátok, hogy a legtöbb olasz tészta tojás nélküli?

56454. Cserebogár8 (válaszként erre: 56443. - Anyagi)
2015. febr. 7. 16:19
Gyere, van még :DDD
56453. Cserebogár8 (válaszként erre: 56439. - Lúdanyó)
2015. febr. 7. 16:19
Jó húsos karaj csontot szoktam én is bele főzni, + combot kockázni.
56452. lúdanyó
2015. febr. 7. 15:34
:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook