Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

55181. szabot.88 (válaszként erre: 55175. - Anyagi)
2014. nov. 22. 12:22
Piskótának nálam a kukorica liszt jött be, teljesen olyan, mint az igazi, igaz egy pici sütőport szoktam bele tenni. A rizsliszttel viszont habarást, sűrítést, resztelt tésztát levesbe..egyedül kelt tésztát nem mertem még...viszont egyszer csináltam levesbe tésztát kukorica lisztből, az nem jött be...morogtak, h valami nem igazi íze van....Csak picit talán több kell belőle, mint a rendes lisztből sűrítéshez.
55180. Leszmégjobbis (válaszként erre: 55173. - Anyagi)
2014. nov. 22. 10:41
Köszönöm! Rengeteg új receptet próbáltam már ki a diéta kapcsán, az ízeket pedig meg lehet szokni!:-)
55179. fehérke111 (válaszként erre: 55176. - Anyagi)
2014. nov. 22. 08:37

Nem keményedik meg a rizs, mert a töltelékkel együtt finom puhára fől (akkor is ha kabát nélkül, csak meztelen gombócok). Sőt, én sokáig gerslivel készítettem (lányomnak nem tett jót a rizs), és az is puha maradt, pedig az nagyszemű. Nem "keményedik vissza" az az adag sem, amit csak úgy rászórunk, hogy ne legyen túl tocsogós, felszívja a felesleges levet. (Nem szoktam berántani egyik típusú káposztát sem.) Még anyócámtól tanultam, hogy minden ilyen rizses-húsos töltelékbe (a töltött paprikába is) bele kell gyúrni egy kis vizet - amennyit felvesz, ezt érezni lehet - és lazább lesz a töltelék, anélkül, hogy előre külön meg kellene párolni a rizst vagy a gerslit.

Egyébként tényleg, a maradék párolt rizsre nálunk is mindig több szaftot, vagy valami ízben passzoló leveskét kell locsolgatni, mert valahogy nagyon száraz lesz.

55178. Anyagi (válaszként erre: 55172. - Ginevra01)
2014. nov. 22. 06:50

Hááááát, tyúkot még sohasem töltöttem, csak csirkét. A tyúk nemcsak hosszabban sül/fő, de erőteljesebb az íze is és jóval vastagabb a bőre is.

Én a csibét a bőre alá töltöm és a kimaradt tölteléket mellé rakom a sütéskor.

A pataki tál kifejezetten jó ötlet, ha belefér a madár.

Nálam a töltelék alapja a dinsztelt, apróra vágott hagymára rádobok jó sok petrezselymet és ha kihűlt összekeverem áztatott, kifacsart zsemlével, nyers tojással. Só, sok bors és innentől ami van otthon: csirkemáj elkaparva, dinsztelt gomba, kolbászdarabkák, pirosarany/gulyáskrém, zöldborsó, felszeletelt keménytojás, szalámi vagy felvágott maradék....

Lehet beletenni zöldfűszereket is, de én azt nem szeretem.

55177. Anyagi (válaszként erre: 55167. - Mmacus)
2014. nov. 22. 06:36

Ez így igaz, és őket teljes mellszélességgel támogatjuk és megértjük!!!!

A hozzászólás viszont (szerintem) arról szól, hogy mennyi bugyutaságot próbálnak beadni az embernek, a korszakonként éppen aktuális és egyedül megváltó diétákkal/egészségesnek mondott ételekkel kapcsolatban.

55176. Anyagi (válaszként erre: 55168. - Alidamolnar)
2014. nov. 22. 06:33

Csinált már valaki ilyet?

Nem keményedik meg a lefagyasztott gombócokban a rizs?

Nálunk, ha van maradék rizs a hűtőben, akkor azt át kell gőzölni, mert valahogy olyan kemény lesz.

55175. Anyagi (válaszként erre: 55165. - Szabot.88)
2014. nov. 22. 06:30

Még sosem vettem rizslisztet, de egy kolléganőm abból csinálja a piskótát és esküszik rá!

Én meg nem csinálok egyáltalán piskótát...

Nálunk a kelt és a kevert tészta a nyerő.

55174. Anyagi (válaszként erre: 55164. - Mmacus)
2014. nov. 22. 06:28
Igaz. Ez a lisztérzékenység nehéz dolog.
55173. Anyagi (válaszként erre: 55163. - Leszmégjobbis)
2014. nov. 22. 06:27

Drukkolunk, hogy minél előbb meggyógyulj!!!!!!!!

Ilyenkor persze teljesen természetes a diéta.

55172. Ginevra01
2014. nov. 21. 21:49

Sziasztok!

A lányom most jött haza a barátnőjétől, és kaptam onnan 2 db egész tyúkot. most jött a szikra, hogy holnap csinálok az egyikből töltött csirkét. csakhogy még életemben nem csináltam, volna pár kérdésem.

Először is, ezek már nem olyan kis gyenge husú rántani való pipik, kicsit már nagyobbak, felnőttebbek. Ez jó tölteni?

Valakinek bevált recept? Biztosan van, légyszi ossza meg velem.

Tölteléket csak az üregbe lehet tölteni, vagy bőr alá is szoktatok?

Miben sütitek? Nem biztos, hogy a 8 l-es kacsasütőm befér itt a kis gázsütőbe. Van Pataki tálam is. A sütőmön nincsen légkeverés, csak alsó sütés, cserép van benen, hogy ne süssön gyorsan. Gondolom, ebben is lehet, mert a légkeverés előtt is csináltak töltött csirkét, de hogyan kell ilyenben, hogy egyenletes legyen?

Köszönöm a sok jótanácsot!

55171. alidamolnar (válaszként erre: 55169. - Fehérke111)
2014. nov. 21. 21:27

Köszi!:)

Nagyon jó, hogy leírtad, én is így fogom csinálni, a napokban elkészítem, egy adagot elöl hagyok "tesztelés" céljából, és karácsonyi adag a fagyóba.

55170. Leszmégjobbis (válaszként erre: 55167. - Mmacus)
2014. nov. 21. 20:24
Ez így van! :-(
55169. fehérke111 (válaszként erre: 55168. - Alidamolnar)
2014. nov. 21. 19:37

Nem akarom fényezni magam, :-))), de ez nagyon jó ötlet! (Nálam már hosszú évek óta bevált!) Ha ilyenkor, novemberi időszakban volt disznóvágás, akkor a toroskáposztából tettem el, de volt már, hogy direkt karácsonyi töltöttkáposztának főztem meg, amikor elkészült, lemeóztuk :-), és lefagyasztottam a karácsonyi adagot.

Továbbfejlesztés: a fedeles, ovális műanyag tálba rakosgattam szépen, és karácsonykor - miután kicsit kiengedett - csak átfordítottam a jénaiba, abban teljesen kiengedett és a sütőben forrósítottam át. Ne legyen már annyi mosogatnivaló az ünnepen :-)))

Előfordult, hogy vizsgaidőpontok kerültek karácsony előttre (munka mellett, felnőttképzés), így kész bejglit is fagyasztottam le, kiengedett szépen, és gyönyörűen lehetett szeletelni, senki nem mondta volna meg, hogy a fagyosból jött elő.

2014. nov. 21. 17:53

Eszembe jutott egy ötlet:

Mi lenne, ha a karácsonyra szánt töltött káposztát megfőzném a napokban, és lefagyasztanám hármunknak méretezett adagokban? Nekem annyira besűrűsödik minden teendő karácsony előtt (tudom, másnak is persze). De még a munkám is sok lesz akkor, mármint a szakmai.

Úgyis 25-26-ra szánok töltött káposztát.

Szerintem nem olyan elvetemült ötlet, ha mérlegelem, hogy mennyire túl leszek hajtva pont az ünnep előtt.

55167. mmacus (válaszként erre: 55166. - Lúdanyó)
2014. nov. 21. 16:32
Tudod, aki éppen benne van, annak ez nem olyan mulatságos és minden szalmaszálba kapaszkodik.
55166. lúdanyó (válaszként erre: 55162. - Anyagi)
2014. nov. 21. 16:01
na ahogy mondod.. minden nap van egy reklám kaja..ami a legújabb kutatások szerint a rák ellenszere..:? csak győzd követni..:)
55165. szabot.88
2014. nov. 21. 12:57
Én rizslisztet vagy kukorica lisztet használok, működik a laktózmentes tej, tejtermék, de nem tudom nálad hogy....(rizslisztet nem láttatok valamelyik boltba, mert a tescóba sincs, sparba se?....)
55164. mmacus (válaszként erre: 55162. - Anyagi)
2014. nov. 21. 04:30
Akinek lisztmentes diétát kell tartania, teljes kiőrlésű lisztet sem fogyaszthat! Mi ezt különböző mag lisztekkel és zabpehelyliszttel oldottuk meg. Cukor helyett méz és nyírfacukor, tej helyett kókusztej sűrítmény hígítva. Igen, ezek mind drágák, mint a gyógyszerek is, de akinek az egészsége múlik rajta, nem ezen fog spórolni.
2014. nov. 20. 21:27

Nálam rosszindulatú daganatot állapítottak meg, ezért kell kerülnöm a felsorolt élelmiszereket. Állítólag azok táplálják a daganatos sejteket.

A rizstejet már megszoktam, és sok tönkölytésztát eszem a sima tészta helyett. A cukrot pedig mézzel és gyümölcscukorral helyettesítem.

55162. Anyagi (válaszként erre: 55160. - Leszmégjobbis)
2014. nov. 20. 20:57

Meg rosszak is! :(

Milyen problémáidra ajánlotta a természetgyógyász ezt a sokfajta diétát?

Őszintén szólva, ma az a divat, hogy bárkinek erőltetik a tejmentes és finomított termék mentes diétát, akár szüksége van rá, akár nincs.

Ha nem bírod valamiért a sima tejet érdemes kipróbálni a savanyított termékeket (joghurt, kefir), sajtot.

A finomliszt tényleg nem a legegészségesebb, de hallottam már olyan véleményt is, hogy a teljes kiőrlésűben meg egy csomó szemét, permetezőszer maradvány, és bogárlárva stb. van, mivel ezt egyszerűen, mosás, tisztítás nélkül őrlik.

Persze mindég kitalálnak valami újat: Hallottátok, hogy mostanában a barna rizs az egészségtelen?

55161. Anyagi (válaszként erre: 55157. - Mmacus)
2014. nov. 20. 20:49

Őszintén szólva magam is a januárra gondoltam, talán egy-két héttel korábbra, de azt mondták, hogy az ultrahang szerint gyulladásban van az epehólyagom és kell két hónap, mire megnyugszik.

Mindegy, húsvétkor már sonkát is ehetek! :)

2014. nov. 20. 20:31
Nekem a természetgyógyászom jelezte, hogy ezeket mellőzzem az étrendemből. Növényi tejeket használok, de ezek elég drágák.
55159. szabot.88
2014. nov. 20. 19:47
Én a menyem miatt főzök glutén és laktózmentesen.
2014. nov. 20. 19:44
Sziasztok! Van köztetek valaki, aki liszt, cukor és tejmentes "diétát" követ? Nem paleo táplálkozásra gondolok, csak ezek az egészségtelen ételek vannak tiltólistán.
55157. mmacus (válaszként erre: 55156. - Anyagi)
2014. nov. 20. 19:39
Egészen hamar kaptál időpontot!
55156. Anyagi
2014. nov. 20. 19:13
Na kérem, kértem időpontot epekő műtétre! Január végén megyek!
55155. Icuska538 (válaszként erre: 55153. - Guruljka)
2014. nov. 19. 20:16
Lidl-ben? Guruljka?
55154. Edina51 (válaszként erre: 55153. - Guruljka)
2014. nov. 19. 19:20
És nem kell bajlódni vele!
55153. Guruljka (válaszként erre: 55150. - Edina51)
2014. nov. 19. 18:03

Érdemes figyelni a fagyasztott választékot. Én me a kedvenc zöldségkeverékeim egyikét vettem 499 Ft-ért, kilósat.

Már csak azért is megéri, mert a tisztán felhasználható zöldséget fizetjük, azaz nicns tisztítási veszteség sem.

55152. Anyagi
2014. nov. 19. 17:59
Lányok! Hol vagytok? Mindenkinél aktuális a tavaszi kerti munka????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook