Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen, én is ezért nem sütöm gyakrabban.
Bár a lidliben a pilos zsírszegény túró is ugyanolyan jó hozzá, és az tudtommal olcsóbb.
Ágikám hogy vagy? és a férjed?
Ma olyat "sütöttem..:) tejbegríz, + puncspuding,megfőzem.. + meggy befőt..:) jól össze kevertem, kistálba tettem és most hűl de kinyaltam a keverő tálat nagyon finom..:)
Én is szeretem sütni. Agglegény-túrósként ismerem. Van egy barackbefőttes változata is, azt még csak kóstoltam, de nem sütöttem.
Remek pofa süti, nem sok baj vcab vele, ráadásul mindig muszáj nevetgélne, ha kevergetem a száraz hozzávalókat... :D
Én ma almás csúsztatott palacsintát sütöttem, de a kedvenc mély tepsimben, aminek remek a zománca, nem nagyon kell kikenni.
Egy réteg tésztát picit megsütöttem, rákentem az almás töltetléket (csak reszelt alma fahéjas cukorral, a finom levét én ittam meg), és a tészta másik felét ráöntöttem. A sütőben pirosra sütöttem, remekül sikerült, és jóval kevesebb olajjal, mintha szeletenként olajozgattam volna.
Ezt olvastam már, de még nem próbáltam ki. Örülök, hogy sikerélményed volt!
Én ma a mákos bögrés-süti diós változatát készítettem el. Sajnos két szeletet is "muszáj" voltam megenni...
Ma, vasárnapi akció keretében, 300 Ft alatt van a kilós krumplis nudli a Pennyben. Szoktam tartani a fagyasztóban, mert vésztartaléknak finom és gyorsan elkészíthető.
Tudom-tudom, nem olyan, mint a házi és az olcsóbb is, de ha sok a munkám és este 10-11-kor jövök haza, gyakran szorulok rá, hogy hajnalban főzzek és ilyenkor egy maradék leves mögé nagy segítség!
:)))
Lehet, a hentes felszeletelve képezi a tokány alapját... :)
Sziasztok Lányok!
A bolognai szószos pizza finom, szoktam csinálni, de most több szósz maradt és nem szeretném elherdálni. Ugyanis a férjem egyáltalán meg sem kóstolja a pizzát, viszont ha krumplival összerakom, akkor az egész családnak készülhet belőle étel.
ööö... :D
Ott netán, ahol a medvehagymában a medve?
Így van, ezek csak fantázia nevek. A hentestokányban is van uborka.
Na de hol a hentes benne?:):):):)
Ötlet a bolognai szószhoz:
Tedd rá pizzatésztára, szórd meg sajttal, és be a sütőbe.
Kész a bolognai pizza!
Ez is úgy bugaci, ahogy a palacsinta hortobágyi. Köze nincs hozzá szerintem. nem tűnik hagyományos ételnek, a régi parasztember aligha főzött bele uborkát az ételébe, az ilyet inkább más népektől tanultuk el idővel.
Amúgy vannak az olaszok tésztástul, meg a magyarok tésztástul.
Az olaszok eleve másfajta búzát használnak hozzá.
Tojás meg...hát az vagy volt, vagy nem.
én is csodálkozom, hogy amit lasagne-nak mondanak, miért ne lenne kivitelezhető a lebbencsből... pirítatlan állapotában. Vagy a csuszatésztából. Ami talán csak vékonyabbra van nyújtva, mint a lebbencs.
Viszont láttam a tévében egy jópofa szószt:
Padlizsánt kis kockára vágva besóztak és egy idő után kicsavarták a levét. (Oliva)olajon hagymát dinszteltek és fokhagymát tettek hozzá. Aztán együtt párolták a kicsavart padlizsán kockákkal és a végefelé paradicsomszószt (hámozott paradicsomot) adtak hozzá. Só, bors, bazsalikom (ők még rozmaringot és kakukkfüvet is tettek bele)
Tésztaszósznak is príma, de apró fasirtszerűségeket is lehet beletenni. Ők ezt polentával tálalták és parmezánt reszeltek rá.
Végül pulykanyakból készült a leves, mert farhátat nem is láttam a piacon. - Lehet, hogy hát nélküli csirkéket tenyésztenek mostanában???
Viszont holnapra is maradt a levesből. :)
Utána hurka volt krumplival és majonézes répa saláta. (Lereszelt nyers répa némi majonézzel összekeverve.) Egyszerű és finom. A maradékot, ha összeérett, este pirítósra kenve is meg lehet enni! Érdemes egy kis adaggal megpróbálkozni! :)
Holnap a maradék leves és maradék bolognai lesz salátával és gondoltam sütök egy bögrés diós sütit is.
A bolognai szószból egy adagot még le is fagyasztottam, arra gondolok, hogy esetleg krumplival fogom összesütni, hasonlóan a rakotthoz. Ötletek???
A lebbencstészta az, amit mmacus lentebb leírt. Azt száradás után szabálytalan darabokra tördelik.
Amit vágnak, az a kockatészta. :)
Kijavítanálak, de csak, ha megígéred, hogy nem bántódsz meg semmiképpen...
A penne egy csőtészta, aminek a végeit kb. 45 fokban vágják le. Nevével és alakjával olasz beszüremlés. A lebbencstészta pedig kocka (négyzet) alakú.
Egyébként, tudjátok, hogy a legtöbb olasz tészta tojás nélküli?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)