Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
biztos, hogy május van?
fel kellett vennem a melegítőmet...odakint minden vizes.
bújj vissza az ágyba...
ha, már nem vagyok ott, legalább olvassss...))
Édes bizony, akárcsak a kávém. Közben megittam.
Azt hiszem, maradok itthon. Bolondos ez az időjárás. Az elöbb az erkélyen még szinte égetett a nap, most meg fekete felhők tornyosulnak, és egész sötét lett.
Hát, ha így kimondtad, bevallom, hogy így van.
Itt is fúj a szél. Még nem döntöttem el, hogy felüljek-e a szél hátára, és elröptessem vele magam a piacra, vagy esetleg egy seprűn repüljek, netalántán maradjak itthon?
mert nem vagyok ott...azért...))
kár ezt a kávéra fogni...))
Hansi még nagyon álmos...
a kuty is alszik még...
jó reggelt a lányoknak...))
hú, de bolond szél fúj... azt a pár szem barackomat is lefújja a fákról...
a kávé forró, na, ez a nap se kezdődik jól...))
Nálunk is nagyon kapós volt mindig a gomba.
Gombamártás, gombás rizs, gombás töltött csirkecomb, rántott gomba, ezeket szerettem nagyon, de a fő kedvenc a laskagombás filézett cs.combból pörkölt volt, olyan felé fele arányban a laska és a hús :)
Én is töprengtem a gomba miatt, de remélem, ennyi kis várakozás még belefér.
Gombából egyébként leginkább paprikást vagy pörköltet szoktam csinálni egyszerre többet is, és adagolva megy a fagyasztóba.
Ha tartalmas a leves, akkor bőven elég egy evésre második nélkül is. Ha vacsorára eszed, mert délben mást kívánsz, eláll az, megvár, de még holnap is jó.
A lecsó nálunk alapétel, minden változatban elmegy. Variálni szoktam.
Nagyon finom ebéded lesz!
Lehet, hogy akadnak most, akik rosszallóan csóválják a fejüket, hogy gombát másnap mindenképpen el kell fogyasztani ... De én is úgy gondolom, hogy jó hűtés magas hőfokra melegítés után az égvilágon semmi baja nem lesz mai ebédnek.
Én a hétre magamnak csak leveseket rendeltem, ma "marhahúsleves zöldségekkel gazdagon" jött, de nagyon kívánom a kacsazsíros kenyeret szentesi snack paradicsommal :))) Úgyhogy ma az lesz az ebédem. :)
Talán megeszem a levest vacsira, de nem biztos.
A lecsót hogy szereted? Natúr? Vagy?
Ki mit főz, illetve mit rendel?
Én semmit, mert vasárnapról maradt tejfölös, gombás csirkemell. Egy nap kihagyásával jobb, mint rögtön másnap is ugyanazt enni. Tegnap lecsó volt.
egyszer, fokhagyma nekem is énekelt, hansi bácsi rögtön elaludt...
nagyon szép hangja van...))
En mar csak kotom az ebet a karohoz: Kefir, Joghurt nem az en eledelem!
Azt ogyek mog a kufarok!!!
Sose vottem, sose voszok.
Onfeju magyar gyerok vagyok, osztan az is maradok, amig a fu folott vagyok..
Szoktal neki altato verset mondani?
Mit J.A : Aludj el szepen kis Balazs...
Neked megalszik?
Nekem csak olyan lesz mint az elet nagyresze, keseru...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)