Hogyan kerültél be egy munkahelyre? Ajánlottak vagy interjúztattak, esetleg másképpen? (beszélgetés)
Régebben a neten megjelent hirdetésekre jelentkeztem közvetlenül a cégeknél. Akkor ők interjúztattak és választottak ki.
Manapság már fejvadászok keresnek meg engem és ajánlanak álláslehetőséget. Az új helyemen november 5.én kezdek :-)
Csodával :D
hetek óta kerestem állást, neten, újságokban, ismerősök által... nem sok sikerrel.
Aztán egyszer csak jött a lehetőség, hogy a régi helyemen a régi állásom szabad lett, és az exfőnököm kért, menjek vissza :)))
(szerettem náluk lenni, egész más dolog miatt jöttem el anno)
Tavaly GYES után kerestem az elős melóhelyemet... nem volt könnyű, de érdekes módon sikerült... ketten vagyunk a cégnél aki nem vkinek a vkije...
ja és a lényeg: önéletrajz - interjú - interjú a főnökkel - munka kezdés :)
önéletrajzokat beadtam már 1 évvel hamarabb. Semmi esély nem volt, hogy dolgozhassak a szakmámban. Így egy sokkal alacsonyabb beosztást kellett választanom. :-(
És tavaly pont ilyenkor, augusztus legvégén csörög a telefonom, hosszasan beteg egy hölgy, őt kellene helyettesíteni. Elvállaltam, pedig csak 3 hónapot ígértek, utána áthelyeztek egy másik intézménybe, de ugyanebben a szakmában. Nagy az öröm. MÉG... , mert 2008 szeptembertől lejár a szerződésem. Gyes-es helyén vagyok most. Szóval lehet megint idegeskedni.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Fejtsd ki, mit csinálnál ma másképpen, mint korábban!
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Olyan betegségem lett, hogy a doki a leszázalékolásomat ajánlotta. Munkahelyről el kell bocsássanak ahhoz, hogy el tudjam inditani?