Hogyan kerültél be egy munkahelyre? Ajánlottak vagy interjúztattak, esetleg másképpen? (beszélgetés)
Nekem még csak első munkahelyem van. Így arról tudok írni.
Én is itt voltam gyakorlaton, és mikor végeztem, pont üresedett egy hely, iiletve a rég üres helyre megkapták a státuszt. Nekem is pályázni kellett. Volt interjú, aztán második körben egy fejvadász-pszichológussal kellett beszélgetni, harmadik körben a jegyző asszonnyal, és utána döntöttek. 6-an jelentkeztünk, és persze tudom, hogy előnyt jelentett, hogy engem ismertek már, tudják, milyen velen együtt dolgozni.
Végül én kaptam meg az állást, és nagyon örültem neki. :)
Az első munkahelyemre hívtak. Ott voltam előtte gyakorlaton, s kértek, ha lehet akkor őket válasszam. 10 évig dolgoztam ott. Természetesen pályáznom kellett az állást, de tudtam, h nekem írták ki a pályázatot.(Aztán férjhez mentem, s elköltöztem egy másik városba a férjemhez.)
Másodszorra GYES-en lévő kollegát helyettesítgettem 1 tanévig, s ő visszajött utána.
Végigjártam önéletrajzzal, kísérőlevéllel a kezemben a potenciálisan szóba jöhető munkahelyeket, s az igazgatókat kerestem a tanítási szünetben 5 percre, időpontot kérni.
A legtöbb helyen azonnal interjúztattak is. De állás nem volt.
Végül megnéztem hol tudnék dolgozni - időbeosztás miatt - s bekönyörögtem magam betanított munkásnak arra a helyre ahol jelenleg is dolgozok. Csakhogy azóta vezető beosztásban.
Itt mindenkinek egy interjúval kezdődik a felvételi eljárás.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Fejtsd ki, mit csinálnál ma másképpen, mint korábban!
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Olyan betegségem lett, hogy a doki a leszázalékolásomat ajánlotta. Munkahelyről el kell bocsássanak ahhoz, hogy el tudjam inditani?