Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát? fórum

Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát? (tudásbázis kérdés)


23. pocak25 (válaszként erre: 20. - olvedireka)
2012. aug. 10. 12:59
Én is így csinálom,es mindig finom.
22. 9f98008a3b (válaszként erre: 20. - olvedireka)
2012. aug. 10. 12:26

Juhhéj! :)


Én is így csinál.:DDD


Csak a gombócokat jobban fűszerezem.

21. selena78 (válaszként erre: 20. - olvedireka)
2012. aug. 10. 12:16
Én is így készítem, a paradicsomlében főzöm a paprikákat. Így nem fő szét a paprika, és a paradicsomlé is jobban átveszi a paprika ízét.
2012. aug. 10. 09:36
Nálunk úgy készül, hogy a darálthushoz teszek főtt rizst, egy tojást, sót, borsot - ezt jol összegyurom. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat. Előtte odateszem főni a paradicsomlevet, amikor kezd forrni beledobom a paprikákat , rakok a lébe illatos borsot, kis sót (ki hogyan fűszerez ), majd mikor megfőttek a paprikák kiveszem őket és a paradicsom levet berántom , majd visszateszem a paprikákat(azért veszek ki, hogy ne törjem össze mikor belerakom a rántást ) és egyet forr és kész. Cukrot én teszek bele picit, de lehet más nem szokott.
19. bowie (válaszként erre: 18. - kismazsi)
2012. aug. 10. 09:27

Kipróbáltam én is lével, de ha tényleg a recept szerint csináljuk, tehát jó minőségű paradicsomlével, úgy azért elég drága, főleg, hogy nálunk nem volt elég egy üveg. Úgyhogy én azt a dobozos fél literes sűrített paradicsomot szoktam venni, az olyan püré és lé közötti állagú.:) És akkor ahhoz megy át a főzőléből.

De egyszer érdemes kipróbálni azért lével is.:) Finom volt úgyis.

18. kismazsi (válaszként erre: 12. - bowie)
2012. aug. 10. 09:17
Nagyon jó ez is, bár én még nem probáltam sima paradicsomlével, de ami késik nem múlik!!A leírás felcsigázott, hogy így milyen lehet!!
17. bowie (válaszként erre: 16. - kismazsi)
2012. aug. 10. 09:12
Nem változik vele semmi, csak kimarad a tojás, és rövidebb idő alatt megfőnek a gombócok, sosem mértem, de olyan 20-30 perc.
16. kismazsi (válaszként erre: 15. - bowie)
2012. aug. 10. 09:09
Valószínű!!Én előfőzve még nem probáltam!
15. bowie (válaszként erre: 11. - kismazsi)
2012. aug. 10. 09:07

Ahhaa...megvan akkor az enyém miért nem esik szét tojás nélkül sem!

Mert én a rizst előfőzöm kicsit, vagyis kevés olajon átforgatom, picike vizet öntök rá, és csak addig hagyom "főni", míg ki nem fehéredik szépen az összes..ilyenkor leszűröm és mehet hozzá a húshoz..gondolom ez már ragacsos így, és ez tartja össze, nem a tojás. Ha jól gondolom. De jó..10 év után ez is kiderült.:))

2012. aug. 10. 09:07
Paradicsomszósz: rántást készítessz, én sűrített paradicsomot szoktam ráönteni, és utána a gombócos vízzel hígitom! Ízesítem egy kis cukorral, ez már ízlés kérdése!
2012. aug. 10. 09:05
Ha paprikával készíted, ugyanez a menet, csak megtöltöd a paprikát, és úgy teszed a vízbe!
12. bowie
2012. aug. 10. 09:04

[link]



Itt is vegyesen van csinálva, de főként gombóc, paprika alig egy pár darab vaqn megtöltve.:)

2012. aug. 10. 09:04

Kedves Tamara!

Én a darált húst fűszerezem(só, bors, pici őrölt kömény, pici fokhagyma, pirospaprika). Az egészet jól összekevered, és után nem sok mosott rizst adsz hozzá(kb. fél kg húshoz, 1/2 maréknyit-laposan)!Utoljára 1 tojás, s jól elkeverni! Fazékba vizet forralsz, só bele, és ha forr, óvatosan beleteszem a gombócokat! Addig főzöm benn, míg a rizs puha, én kb. 1-1,5 órát szoktam-ez mennyiségtől is függ!A paradicsomszósz elkészítem, ha kész belemerem a gombócot! A szószt azzal a lével szoktam hígítani, amiben a gombóc főtt! Mi nagyon szeretjük így, és soha nem esik szét a gombóc, de ugyanakkor finom puha!Sok sikert!

10. bowie (válaszként erre: 8. - Júlia*)
2012. aug. 10. 09:03
Én meg a nosaltyról.:))
2012. aug. 10. 09:02
Én sosem szoktam még csak tojást sem belerakni, de nem szokott széthullani. Nem tudom miért nem, ezen sokan csodálkoznak, de akkor sem. Nem forgatom meg pedig semmiben, csak összegyúrom a hozzávalókat.
8. Júlia* (válaszként erre: 6. - Júlia*)
2012. aug. 10. 09:01
"Mindmegette" oldalról származik, én onnan szeretek plagizálni.:D
2012. aug. 10. 09:01

Még életemben nem csináltam, így nem tudom az arányokat.

Ugy szeretném, hogy legyen paprika, meg gombóc is.


Szóval szeretném, ha mindent a számba rágnátok.:))

Köszi:)

2012. aug. 10. 09:00

50 dkg darált pulyka vagy sertés

6-8 TV (alias tölteni való) paprika

4 evőkanál sima rizs

1 fej vöröshagyma

2 tojás

5 dl paradicsompüré

1 dl tej

2 evőkanál étkezési keményítő

cukor

zellerlevél

bors

pirospaprka

zöldségkeverék (bio)


Elkészítés:


Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.


Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból

formázzunk kis gombócokat.


Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a

paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró

vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a

paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni

töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).


Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, higítsuk a

megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és

cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben

elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok

átmelegedésre. Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is

isteni.

2012. aug. 10. 08:59
Tegyél bele tojást, meg egy kevés rizst is. Ezek össze fogják a gombócot.
2012. aug. 10. 08:58
Töltött paprikát akarsz vagy húsgombócot? Mert a paprikába töltve nem hullik szét.:))
2012. aug. 10. 08:58

Széthullik???


Mennyi húshoz mennyi tojást teszel?

2012. aug. 10. 08:55
Hogy csináljam, hogy ne hulljon darabjaira a gombóc?:)
2012. aug. 10. 08:54
Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook