Hogyan kell töltött káposztát készíteni? (tudásbázis)
még mielőtt galléros pávián lennél - biztosan jól állna, és népszerű lennél itt is pár fotóval - próbáld kis sütőben a töltött káposztát, valami isteni, leginkább agyagedényben elkészítve.
Mindent ugyanúgy csinálj, ahogy a tűzhelyen főzött káposzta esetében szoktad, csak told a sütőbe...más az íze valamiért, nekem sokkal finomabb:))
Miért lenne vízmentes!
Amikor beleraksz mindent, felöntöd vizzel!
Olyanra sütöd amilyenre akarod!
amig nem próbáltad ki, ne mond véleményt:)
A töltöttkáposzta az az étel,aminek nincs kötött receptje.tekintve,hogy tájegységenként változik.szabolcsban legtöbben paradicsomos alappal készítik,felénk pedig csak simán,pici habarással.
egy biztos,én még eddig akárhol ettem,az mind ízlett.:)
még a vajdaságban is,ahol szármának hívják és krumplipürével eszik :))
"vizmentes, összesült töltöttkáposzta"
Ez beon egy rakottkáposzta fajta. Én nyakatekert rakott káposztának nevezném.
340-en nézték meg:) Nem semmi:)
Biztosan nem bánta meg aki elkészitette!
Régi, ősi, bevált recept!
:) Töltött káposzta...sütőben elkészitve
Nézzétek meg a zöldséges recepteknél!
Én örököltem..és adom tovább:)
Azt hiszem nagyon sokan megnézték...remélem el is készitették!
Ha jót akartok enni....főzzétek meg!
Hidegen melegen ajánlom:)
Jó étvágyat!
.
"semmit nem csinálok olajjal, tekintve, hogy az az autóba való"
Na azt még megnézem hogy mész napraforgóolajjal.
Hiába is mondanád. ;-)
Mellesleg egyetértünk(paradicsom hanyagolásában, rizsben, rántásban), de számomra egy gasztro-merénylő, aki a rántást olajjal csinálja!!!
Mondjuk én semmit nem csinálok olajjal, tekintve, hogy az az autóba való!;-)
Nemsoká felteszem az én töltöttkáposztám receptjét, talán érdemes kipróbálni, eddig még senki nem panaszkodott...:-)
Jó étvágyat! :)
Nekem mindkettő ízlik, talán egy kicsit jobban a szabolcsi, kár hogy olyat nem tudok csinálni, de néha hoz a barátnőm vidékről :)))
Én sem hallottam még tarhonyás verziót!
A káposztát és sem szoktam se rántani, se habarni. Nyakonöntöm paradicsomlével, és úgy főzöm meg.
Én is rendes rizset használok, de egyszer-kétszer próbálkoztam gyorsrízzsel is, de nem volt az igazi, mert széttfőtt, mire a hús is megpuhult.
Ha káposztatöltéskor marad töltelék, én is megcsinálom gombócnak-illetve a gyerkőcnek szoktam külön is csinálni húsgombócot paradicsomszószban. Ilyenkor ütök hozzá tojást, hogy összetartsa a masszát.
aki még nem főzött töltöttkáposztát az azért, aki meg "profi", azért olvassa el a recepteknél, a zöldségételeknél a sokak álltal leirt változatokat.
Mindenki másképp csinálja..... és biztosan mindegyik nagyon finom!!!
De fő a változatosság....és az ember holtig tanul:)
szoktátok,rántást v habarást tenni?
bocsika,de tényleg nem csináltam még?!
Hát, frutty, nem irigyellek, ahányan vagyunk, annyiféleképpen főzzük! :-)
Én is feltettem a saját változatomat, ami római tálban készül (l. receptjeim között: Az én töltött káposztám). Legutóbb már felírtam, pontosan hogy csinálom, mert több receptet szoktam összeötvözni. :-)
Szerintem érdemes Gundel módra csinálni hozzá a rizst, azaz félpuhára párolni. Így nem kell izgulni, hogy vajon a rizs megpuhul-e benne időben.
Az egyszerűség kedvéért én csak a szálas káposztában hempergetem meg a húsgombócokat, de persze lehet levélbe is tölteni.
További ajánlott fórumok:
- Meddig kell a töltött káposztát főzni?
- Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát?
- Hogyan kell töltöttkáposztát készíteni?
- Hogy kell a töltött káposzta vegetáriánus változatát elkészíteni sárgarépával?
- Hogy kell savanyúkáposztát készíteni ?
- Hogyan kell töltött libanyakat készíteni? Májas töltelékkel szeretném.