Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan érveljek? Segítsetek! fórum

Hogyan érveljek? Segítsetek! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
2011. szept. 24. 17:10
Lehet mindkettőt okolni. Sokat hallottunk olyanról, hogy a az iskolás lányok szerelmesek a jóképű fiatal tanárba. (A tizenéves lányok még lehetnek naivak.) Aljas dolog, ha ezt a tanár (szakkörvezető) ki is használja.
2011. szept. 24. 17:07
Egy 17 éves lányt szerintem azért még nem nagyon lehet okolni ilyen dolgokért - márha nem az a rendesen kihívó fajta...:S Egyszerűen csak naívak.:(
42. urbanszkyviki (válaszként erre: 41. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 17:01
Hát, szerintem ez az egyre többet megengedő férfiak miatt van. Sokuk már nem nagyon volt olyan "rendesen" nevelve és sz.rnak mindenre...:(
2011. szept. 24. 16:58
Egyébként röptében összeszámoltam, és ez a 4. ilyen nagy korkülönbségű eset az ismeretségi körben... Megőrültek a pasasok? Vagy a lánykákat is kell itt okolni???
40. karcsú én (válaszként erre: 38. - Urbanszkyviki)
2011. szept. 24. 16:54
Igen, szerintem is az egyetlen kártya a kezemben az, hogy megkérdezem a lányomat, hogy hogyan is képzeli(k) el ennek a kapcsolatnak a jövőjét. Persze a pasi már gondolom elmondta a szokásos dumát, hogy pocsék a házassága, már csak a gyerek(ek) miatt vannak együtt, stb., a lányom meg benyelte ezt...
39. karcsú én (válaszként erre: 36. - 5847448901)
2011. szept. 24. 16:52

Nem, én továbbra is azt hiszem, hogy nekem a lányommal van kapcsolatom, vele kell ezt elintézni, nem a pasival, sem a feleségével nem.

Amikor a volt férjem csalt, akkor is vele igyekeztem tisztázni a dolgokat, nem a barátnőjével. A barátnője nem fogadott nekem örök hűséget, sőt semmit se.

2011. szept. 24. 16:50

Húúú, kemény dió! :( Sziasztok.

Először is, a lányodnak nem szabad megtudnia, hogy "naplóztál"....:S (mondjuk én is tutira csinálnék ilyeneket....). Másodszor nem lehet csak úgy legyinteni, tenni mindenféleképpen kell valamit, hiszen az anyja vagy és jót akarsz neki

. Ha a lányodat oktatni akarod, tényleg inthetsz a bizalmának, upsz...:S Ha a pasihoz mész, kapásból letagadja, vagy még meg is vádol rágalmazással. Rosszabb, ha a lányodnak is elmondja.:( Fordulhatsz az iskolához, de akkor felé kirúgnák a pasit (mondjuk neked lehet nem fájna, de gondold meg a felesége szemszögéből - a férje egy rohadék...:() És ha mégis az iskolához fordulsz, akkor is "lejáratod" a saját lányod, ha kitudódik.:(Sajnos ezek vannak. :( Szomorú, de a pasinál sztem nem nyithatsz. Ha megfenyegeted hogy bevered az orrát, akkor kezében lesz a lap.:( Itt vagy simán sunyiba "kap" egy ajándék verést, vagy próbálsz a lányodnál nyitni. Én elkezdenék puhatolózni nála, ahogy valamelyik hsz-ben tanácsolták és ugyanúgy "gondolkodni" és szemöldököt húzogatni mint a lányod, és így talán hátha tényleg elkezd töprengeni rajta, hogy hogyan is lehet tovább......

37. karcsú én (válaszként erre: 26. - Pan Dóra)
2011. szept. 24. 16:39
Ha megkérdezhetem, nálatok mennyi idő alatt csengett le az ügy? Veled történt, vagy gyermekeddel?
2011. szept. 24. 16:38
Akkor beszélj a pasi feleségével.Talán jobb belátásra tudja bírni:)
35. karcsú én (válaszként erre: 34. - Lysiantus)
2011. szept. 24. 16:34
Igen, feltétlenül.
34. Lysiantus (válaszként erre: 33. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 16:32
Előbb mindenképp a lányoddal kellene beszélned.
2011. szept. 24. 16:27
Ha beszélnék a pasival, szerintem azonnal elmondaná a lányomnak. Meg aztán nekem a lányommal van "jogviszonyom", a pasival semmi. (De ettől még egy patkánynak tartom.)
32. Lysiantus (válaszként erre: 31. - Df2a740c00)
2011. szept. 24. 16:23
Annyit talán elérne vele, hogy nem nem lenne nyugodt a pasi, hogy titokban van a kapcsolat. Talán elgondolkodna rajta, megéri e neki kockáztatni a házasságát és az "állását".
2011. szept. 24. 16:17
Nekem is eszembe jutott, hogy a pasival kéne diszkréten beszélni, de nagy az esély rá, hogy mindent tagad.
2011. szept. 24. 16:11

A helyedben én beszélnék vele. Elmondanám, hogy tudok a dologról, nem helyeslem, értékelje magában ezt a kapcsolatot. Gondolkodjon el rajta milyen jövője van ennek a kapcsolatnak. Biztosítanám, hogy én így is mellette állok.

Azért az iskolát is felkeresném és tudatnám velük, mi zajlik szakkörvezető és a lányod között. Meglehet azonnal röptetnék a pasit. Szerintem, attól, hogy a pasi nem pedagógus, vétséget követ el.

2011. szept. 24. 16:09

Azt hiszem, ha elmondanám a lányom apjának, az orrbeverés azonnal megoldódna.

A védekezésben szinte biztos vagyok, legalább a lányom részéről (mármint hogy a lányomnak van annyi esze), de feltehetőleg egy nős pasinak is.

Az iskolát nem akarom belekeverni az ügybe. Még legalábbis nem. Kb. 1 hónapja kezdődött a kapcsolat, remélem, hogy nagyon hamar vége is lesz, még ha a lányomnak fájni is fog.

Jaj istenem, miért ilyen naivak a tizenéves lányok???

28. fe3d58d788 (válaszként erre: 22. - Ancsika72)
2011. szept. 24. 16:06
Nehogy azt hidd. Van olyan is. Az a jobbik eset. Van a másik oldal is. Az még a szeretőjét sem tiszteli meg azzal, hogy vigyázzon rá. Majd a nő dolga lesz elvetetni a gyereket. Ilyet is ismerek.
27. fe3d58d788 (válaszként erre: 21. - Fe3d58d788)
2011. szept. 24. 16:04

Most olvasom, hogy az iskolai szakkörvezető a pasi. Én felkeresném és beszélnék vele. Elmondanám neki, hogy tudsz a kapcsolatról és nem helyesled. Szeretnéd megkérni, hogy fejezze be ezt a nem helyes viszonyt. Ne legyél erőszakos és ne veszekedj vele, mert akkor elmondja a lányodnak és ő haragudni fog. Beszélj vele, mint felnőtt a felnőttel.

Ha a lányod kérdezi, hogy honnan tudsz a kapcsolatról semmi esetre ne áruld el a naplót. Inkább egy kicsit füllents. Mond azt, hogy egy ismerősötök együtt látta őket és feltűnt, hogy milyen jól megértik egymást. Ő kérdezett rá és elültette a kis bogarat. Vagy bármit, csak a naplót ne. Onnantól a bizalom megszűnik. Ezt is tapasztalatból tudom.

26. Pan Dóra (válaszként erre: 1. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 16:00

Azt mindenképpen tudnia kell, hogy tudod, és nem helyesled Ennyi, nem kell túlragozni, úgyis hiába :(((

Viszont arra rákérdezhetsz, hogy védekeznek-e, nehogy a nemkívánt férfi mellé egy nem kívánt gyerek is becsússzon!

Mindenképpen biztosítsd arról a lányod, hogy rád bármikor számíthat!!! Ne ítélkezz, bármilyen nehéz is megállni, mert azzal csak elvadítod magadtól. Ha kenyértörésre kerül a sor a pasival, fontos, hogy hozzád meneküljön vissza a lányod, ezt viszont csak akkor teszi meg, ha kölcsönösen bíztok egymásban.

Sajnos, tapasztalatból tudom, igaz, a mi történetünkben a fiú nem nős.

25. ancsika72 (válaszként erre: 24. - Zanna01)
2011. szept. 24. 16:00
Ez viszont nem is rossz ötlet.
2011. szept. 24. 15:59
Én a pasit kapnám el, és megmondanám neki, hogy ha nem kopik le a gyerekemről, annak súlyos következményei lesznek. Metudja a felesége, meg esetleg betörik az orra, ilyesmi...
23. andi6020 (válaszként erre: 16. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 15:59

Ez azért szerintem durva.

Én inkább leültem volna beszélni vele.

Vagy figyelek, legrosszabb esetben érdeklődök.

De a naplójába soha, semmilyen körülmények között nem olvasnék bele.

22. ancsika72 (válaszként erre: 19. - F54c6b8a8d)
2011. szept. 24. 15:57

Ne aggódj nős a pasi annyi esze biztos van,h nehogy baj legyen.

A nős pasik ezzel nagyon vigyáznak.

21. fe3d58d788 (válaszként erre: 12. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 15:57

Szerintem mondd meg neki, hogy a tudomásodra jutott, hogy egy milyen pasival van közelebbi viszonyban. Mondd el neki, hogy nem lebeszélni akarod róla, de szeretnéd, hogy elmondja miért választotta őt és milyen érzelmek kötik hozzá őszintén. És tedd hozzá, hogy bármilyen kérdése és kételye van a kapcsolatot illetően szívesen válaszolsz és segítesz. Mondd el, hogy nem helyesled a dolgot, de nem akarod erőszakkal megtiltani neki, mert ő fontosabb neked ennél. És tedd hozzá, hogy nagyon vigyázzon magára, mert ha esetleg terhes lesz sem biztos, hogy az a férfi őt fogja választani. Ne veszekedj vele, mert az csak olaj a tűzre. Érezze, hogy őszintén aggódsz érte és talán jobb lenne, ha megfogadná a tanácsodat, mert azt csak érte, az ő érdekében teszed. Hagyj neki időt elgondolkodni a mondottakon és majd belátja, hogy igazad van. Persze, ha nagy a szerelem (és főleg, ha az első), akkor ez eltart egy darabig. Állj mellette amikor a csalódások érik a kapcsolatban és soha ne mondd neki azt, hogy ugye megmondtam.

Úgy adom neked ezt a tanácsot, hogy én annak idején a kislányod "cipőjében jártam".

20. vadmálna11 (válaszként erre: 16. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 15:56
azt nem mondhatod el:-( ...egyébként az iskolához fordulhatnál, talán, de most nem is az a fontos, hogy a pasival mi lesz, hanem hogy kislányoddal... mondjuk én annyira felháborodtam, hogy ne hallgass mindenben rám, mert a pasit gondolatban én már...:((

Szerintem sem tudsz mit tenni,de legalább vhogy a védekezést meg kellene oldani,h.terhes legalább ne legyen.

Sok fiatal nem mer gyógyszerre pénzt kérni,és ezért esik teherbe.Vagy rosszat szed,m.nem megy előtte nőgyógyászhoz.

Ha a cuccost nem bírjuk leállítani a drogról,legalább steril tűt adjunk neki..-értitek a hasonlatot..

Áhh és ha megkérdezi a lányod,h honnan tudod??

Azt nem mondhatod el,h elolvastad a naplóját.

17. vadmálna11 (válaszként erre: 12. - Karcsú én)
2011. szept. 24. 15:54

Szerintem mondd meg neki, hogy tudsz a dologról.

És nem mondj semmit:-), már ezen is meg fog lepődni, mert másra számít... szerintem kérdezni fog.

Ha azt válaszolod, hogy nem tudsz még eleget ahhoz, hogy véleményt mond, el fog mondani mindent. Ha vele együtt gondolkodol, ráncolod a homlokod, stb., akkor mindig fogod tudni, éppen mi történik.

Ez sokkal fontosabb, mintsemhogy a véleményeddel bombázd. És ezzel eltaszítsd... inkább legyél ott, ha szüksége van Rád.

Büszke lesz rád, jót tesz a kapcsolatnak, és talán nem csinál majd hülyeséget.

A pasinak én ismerőseimmel beveretném az orrát.

Vagy rosszabb... :-), én verném be... :-( ...nem cserélnék most Veled, de a lányodra nagyon kell vigyáznod...

16. karcsú én (válaszként erre: 14. - Bcicus)
2011. szept. 24. 15:53
Eleve gyanakodtam, hogy nem csak az a kapcsolat van közöttük, aminek lennie kellene (szakkörvezető a pasi az iskolájukban, de nem pedagógus), és - nem vagyok rá büszke - beleolvastam a lányom naplójába.
2011. szept. 24. 15:51
Igen mondhatod és még azt is,h félted nagyon a csalódástól mert ebből rohadt nagy lesz előbb,utóbb.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook