Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan érveljek? Segítsetek! fórum

Hogyan érveljek? Segítsetek! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
2011. szept. 26. 12:03

Elööbb írtam egy hosszú hozzászólást, de elszállt.

Valaki említette a nöögyógyász beszólását. Az agyam eldobtam, mégegyszer nem fejtem ki, de ez bunkóság, meggondolatlanság, szemtelen bizalmaskodás.

Csak még annyit, hogy arra is figyelni kell, milyen az asszisztens, amíg vizsgálat közben ki nem derült, hogy nem hazudtam, nem éltem nemi életet, csak a beállításra kellett egy enyhe gyógyszer, aminek a mellékhatása a fogamzásgátlás(17 voltam), addig úgy bánt velem és pakolgatta a végtagjaimat, mint egy kis kurvának, olyan ellenszenves eröövel, mint egy 2mázsás érzéketlen mosónöö a katonságnál, közölték, hogy kell a vizsgálat, mert lehet, nem azért véreztem 3hétig, mert nem vettem be 2 szemet, hanem talán méhen kívüli terhes vagyok. Aztán mikor elájultam, már mindenki ugrándozott meg nem hagytak egyedül távozni, még büfébe is levittek, jahh és ájulás után vette észre, hogy én vagyok egy jó barátjának a keresztlánya, aki épp aznap délelöött hívta fel, rendel-e.

103. karcsú én (válaszként erre: 99. - Urbanszkyviki)
2011. szept. 26. 11:57
A pasiról csak a nevét tudom, a foglalkozását és munkahelyét, meg hogy nős és van egy óvodás lánya. Személyes tulajdonságokat nem.
102. urbanszkyviki (válaszként erre: 101. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 10:44

Ó, nem azért írtam, mert elképzelhetetlennek tartom, mi is pont így próbáljuk nevelni őket, hanem csak azért, mert nálunk a lurkók még kicsik és még eszembe sem jutott, hogy ilyen lesz velük az élet 16-18 éves korukban......

Szerencsések vagytok, hogy ilyen jó a viszonyotok a gyerekeitekkel (már ha több van...), mi is erre törekedünk.

101. anyucika3 (válaszként erre: 95. - Urbanszkyviki)
2011. szept. 26. 09:55
Komolyan.Ez miért elképzelhetetlen?Mi úgy neveltük neveljük a gyerekeket,hogy először is tudatosítjuk bennük,hogy nagyon szeretjük Őket,Ők a legfontosabbak az életünkben,és mindig minden helyzetben számíthatnak ránk.Főleg akkor,ha bajban vannak.Ha baj van megpróbáljuk nem tetézni,hanem megoldást keresni,ami neki a legjobb.Miért elképzelhetetlen,hogy egy 18 éves fiú elmesél otthon mindent,vagy szinte mindent,(sőt néha többet mint kellene,pedig a részletekről nem kérdezzük)?Én teljesen normálisnak látom ezt.A döntés mindig az övé,de ha nem látjuk jónak,akkor elmondjuk a véleményünket,azt is,hogy hosszú távon minek mi lehet a következménye.Nem azt mondom,hogy ezzel mindentől meg lehet óvni,hogy sosem csinál hülyeséget,de azért sok mindent belát időbe,és elkerülhet sok rosszat.A szívügyeivel úgy vagyunk,hogy Ő választ,mi elfogadjuk,megpróbáljuk még szeretni is(persze ez sok mindentől függ sikerül e),ha nem megy akkor is az Ő választása.Elmondjuk a véleményünket,és ennyi,majd alakul valahogy.De ha mondjuk összeszedne egy 30-as többgyerekes férjes nőt most,minket is a gutaütés kerülgetne.És valamilyen módon csak megpróbálnánk megértetni vele,hogy ez nem éppen az ideális kapcsolat számára.
100. urbanszkyviki (válaszként erre: 98. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 09:48
Ebben én is egyetértek, valamit muszáj lépni Anyucinak!
2011. szept. 26. 09:47

Kíváncsi lennék már én erre a pasira...nem lehet valamit tudni róla?? Mégis milyen ember? Komoly, romantikus, vagy csak az a bulizós-hancúrozós fajta? Az oké hogy van felesége, de gyerekük van-e?

De egyébként én nem hiszem, hogy a lánykával komolyak lennének a szándékai. Valjuk be őszintén: ány olyan embert ismertek a környezetetekben, ahol 30x éves pasi egy 17 éves lányt választ élete párjának? :O

98. anyucika3 (válaszként erre: 94. - 03e8385f6c)
2011. szept. 26. 09:44

Én is ezt írtam lejjebb.Először megpróbálnám valahogy kulturáltan orvosolni a dolgot.

Aztán ha nem megy,akkor jöhet a kivégzés:-)))

Hogy semmit nem tennék,azt elképzelhetetlennek tartom,mert nem mindegy milyen nyomokat hagy egy ilyen románc a gyerekemre.Talán az egész életére kihathat,a későbbi kapcsolataira is.

97. urbanszkyviki (válaszként erre: 94. - 03e8385f6c)
2011. szept. 26. 09:44
Tényleg, mi lenne, ha elolvasná a fórumot az alany??? Akkor látna a legtisztábban és anyucival sem veszne össze......
96. urbanszkyviki (válaszként erre: 93. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 09:42
Erről van szó, hogy észrevette! Nem???
95. urbanszkyviki (válaszként erre: 87. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 09:39
Komolyan????? Úristen, 2 fiam is van......igaz most még igencsak kicsikék....
94. 03e8385f6c (válaszként erre: 91. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 09:37

Jó, rendbe'. Akkor nem nyírjuk ki. Hosszú még ez a hét..

Én meghívnám a pasast ebédre.

Az asztalnál gondolom jobban oldódik( Ha így nem megy, később lehet sósavban is)és nem támadóan, hanem csak úgy - parlando - elbeszélgetve tájékozódnék a viselt dolgaival kapcsolatban, bólogatnék tudományos arccal a válaszaira.

Természetesen megemlítené, hogy erkölcsös família vagyunk és számunkra a hűség, az odaadás természetes - biztos nála is.

Hadd hallja csak a lány, nem akarja kibelezni választottját a család - egyelőre.

Firtatnám persze a jelentős korkülönbséget is, meg miegymást és figyelném a reakcióit.

Ha ott kamuzik és kiderül és az jó.

Ha nem, akkor is jó - elnyeri a szülő a gyermek bizalmát és majd kiderül később.

Gabalyodjon bele Humbert Humbert úr a saját hálójába!

Remélem ezt a fórumot a kislány is olvassa...ha a mama nem jelszavazta le a gépet:)

93. anyucika3 (válaszként erre: 92. - Jozsi.38)
2011. szept. 26. 09:26

Talán észre vette volna,hogy valami nem stimm,ahogy én is észrevenném,mert fontosak a gyerekeim.

Ja,egyébként mondják ezt azok a szülők,akik nincsenek semmilyen hatással a gyerekeikre,tehetetlenek,hogy ja,a többi is ilyen,csak azt nem tudják otthon.

2011. szept. 26. 09:21
anyucika3 te dicsekedtél volna anyádnak azzal 17évesen hogy van egy 3x éves nős családos pasim? vááá nem hiszem hogy a gyerekeid minden lépéséről tudsz, erről is csak utólag tudnál lehet
91. anyucika3 (válaszként erre: 90. - 03e8385f6c)
2011. szept. 26. 09:20

Nem mondom,én is ezt tenném ha nem hat az észérv a szép szó.Választhatna kerékbetörés,nyilvános akasztás,herélés,vagy vízbefojtás közt:-))))))))))

Na szóval,én teljesen egyetértek a véleményeddel.Felelősek vagyunk a gyerekeink mentális egészségéért is,nem csak a testiekért.

Egy 17 éves értelmes lánnyal lehet beszélni,elmondani neki,hogy egy ilyen kapcsolatnak milyen következményei lehetnek.Nem hinném,hogy ne fogná fel,hacsak nem annyira gátlástalan,hogy még lelkiismeret furdalása sincs.

És igen,megkérdezném a pasit mint szülő,hogy:"oszt komolyak a szándékaid idesfiam?!"

Csak érdekelne mik a tervei a lányommal,meddig használgatja még játszadozásra.Mert gondolom nem adta be még a válópert,hogy feleségül vehesse.Meg talán nem is kellene.....

Szóval nem szeretném megbántani a fórum indítót,de szerintem is van a szülőnek is némi felelőssége egy ilyen dologban.

90. 03e8385f6c (válaszként erre: 86. - Anyucika3)
2011. szept. 26. 09:07

Mondd, hogy te nem ontanád vérét azonnal! Nem vagyok sem középkori, sem középkorú...jó, lassan igen:)de:

1. Miért nem lép egy szülő határozottan, ha a gyermekéről van szó?

Mert ha ellopna egy ezrest a bukszából, rögtön szájbavágná mint a ligeti qrvát a körhinta lelkiismeretfurdalás nélkül - de olyan dolog tárgyában amin a gyerek elkövetkező 20 événekmentális egészsége múlna nem mer döntést hozni?

A tét nem nagy végül is, csak annyi hogy depressziós, antiszociális elem lesz-e a gyerekből vagy nem.

2. Miért nem lehet odamenni ehhez a lassan deresedő hajú(mint én) amorózóhoz és kérdőre vonni, hogy mik az elképzelései - csak úgy TIT alapon, ha megosztaná a kedves szülővel ezeket.

Különös tekintettel arra, hogy ( Itt a kést csak szorosan markolni kell a zsebben, elővenni még nem szükséges!) bizonyos keleti kultúrákban könnyen a gyrosban végezné, az USA-ban órákon belül sitten ( Roman Polanskit 20 év múlva is lecsukták volna a jenkik!!!) mert ott ráadásul 21 év a nagykorúság határa...

Meg amúgy is a szülő, az szülő és ha már így alakult akkor egy ötórai családi tea közben hadd tudják meg mik a gyermekükkel közösen kialakított jövőkép főbb alappillérei.

A szerelem szép dolog, ha felvállalja még akármi is lehet belőle, de nyílt kártyákkal kell játszani és nincs helye a sumákolásnak.

A szülő részéről sincs...

89. anyucika3 (válaszként erre: 85. - Karcsú én)
2011. szept. 26. 09:00
Titokban reménykedsz?Miért a lányodtól semmit nem tudtál meg?Ne haragudj már meg,de Te tudsz arról,hogy a lányod belemászott egy család életébe,talán szét is dúlja.Lehetnél rá kicsit nagyobb hatással is.Ha meg nem megy,akkor talán a pasival kellene mégiscsak beszélni.Ő a felnőtt férfi,neki van családja.Én már megfenyegettem volna,hogy meglátogatom a feleségét,ha nem tudnék vele értelmesen beszélni.Sőt,ha semmi nem hat,akkor intézkedjen az iskola.Nem meséltél a lányodnak arról,hogy mit éreztél amikor az apja lelépett egy másik nővel?És igen,abban igazad van,hogy az gondolkodjon akinek családja veszíteni valója van,Ő a nagyobb hibás ilyen dolgokban,de azért talán azt sem lehet felmenteni,aki belemegy a házas emberrel való kapcsolatba.Meséld már el neki,hogy mit okozhat egy nőnek,és gyerekeknek.
88. anyucika3 (válaszként erre: 82. - Szila5)
2011. szept. 26. 08:54
Én azt mondom,hogy amelyik 12-15 éves már szexuális életet él,ott a szülők a legnagyobb hibásak,mert nem foglalkoznak a gyerekükkel.Hogy van rá egyáltalán lehetősége,mikor?Fizikaórán?Mert egy 13 évest azért csak nem engedek csavarogni úgy,hogy azt sem tudom kikkel hol lóg.Meg hát a viselkedéséből sok mindent le tud szűrni a szülő.Persze ha érdekli egyáltalán a gyereke.
87. anyucika3 (válaszként erre: 78. - B4ca0947f4)
2011. szept. 26. 08:48
Szerintem is.Nálunk is mindig én vagy a férjem vesszük a gumit a fiúnknak.De nem azért mert ciki neki,vesz Ő is ha úgy adódik,de ezt el szoktuk intézni vásárlásnál.És beszél is mindenről,kérdez is rengeteget,sőt még a véleményünket is kikéri.
86. anyucika3 (válaszként erre: 76. - 03e8385f6c)
2011. szept. 26. 08:45
:-))))))))))))
2011. szept. 26. 07:52

A hét végén nem beszéltem az ügyről a lányommal. Nem ment sehová, nem is volt túl jó kedve. Titokban abban reménykedem, hogy talán már vége is. Aztán ki tudja, épp ma lesz szakköre a pasival.

A védekezésről: ilyen tekintetben jó a viszonyunk, már volt egy komoly fiúja, és akkor megkért, hogy keressek nőgyógyászt, és menjünk el fogamzásgátlót íratni. Kerestem is, aztán ő halogatta az elmenést, mert mint kiderült, már látta a kapcsolat végét. Így nem került sor a nőgyógyász meglátogatására.

2011. szept. 26. 06:37
Szegény, nem sok igazi tanácsot kaptál, de némelyik tényleg megfontolandó. Nem tudok tanácsot adni, a gyermekünkkel való kapcsolatunk mindennél fontosabb. Ebben a helyzetben nehéz lesz jó megoldást találnod, csak kevésbé rossz megoldás lehetséges. Ha okos, jó tanuló és eszerint elég felnőtt a lányod, beszélj vele felnőtt módjára, m int nő a nővel. Érvek és ellenérvek legyenek, ha kell, akkor vita, de mindenképpen beszéljétek át a témát. Addig ne hagyjátok abba a beszélgetést, amíg meg nem érti: te jót akarsz neki. Nehogy elűldözd magadtól. Vázold fel, hogy mi várhat rá, hogy a pasi lefekszik a feleségével nap mint nap... stb.
83. f54c6b8a8d (válaszként erre: 82. - Szila5)
2011. szept. 26. 01:39

Igen,már 13 évesen simán élnek szexuális életet a fiatalok.

Én ilyen témáról anyával csak felnőtt koromban beszéltem.Valószínűleg elájult volna,ha 15 évesen megmondom,hogy már vagy pasim:).Persze ez ez neveltetésen is múlik,hogy mennyire tabu egy adott téma.Inkább a halált választottam volna,mint hogy anyám megtudja.:D És 2 év múlva egyszerűbb meg már nem éltem otthon..

Nem szégyenkeznek már gumit venni a fiatalok,szerintem.Nem egyedül veszik,hanem haverjukkal,aki parásabb.Sajnos az óvszer nem véd meg egy csomó betegségtől,mint újabban kiderült.Pl.pár vírus,ill a Clamidiától sem.Ezek olyan markánsak,hogy áthatolnak az óvszeren.

Ill.a HIV vírus nem csak behatolással kapható el,hanem orális szextől is,hátul a szájban,a lágy résznél tudnak bejutni a szervezetbe.

Én pl.ilyeneket el szoktam mondani a fiatal haverjaimnak,és érdekli is őket.Rengeteget tudnak kérdezni.. De persze én nem vagyok az anyjuk,és ezért.

82. szila5 (válaszként erre: 77. - F54c6b8a8d)
2011. szept. 25. 23:35

Elhiszem, hogy egy 17 éves kikéri magának, amit írtam a nődokiról vagy az óvszerről. Persze nem szó szerint értettem, és inkább fiatalabb korra értettem; mert állítólag ma már 12-13 évesen is elkezdik a szexuális életet a gyerekek, bár ezt én nem tudom, és el sem hiszem (!), de a 15 már nem meglepő. Én 18 évesen voltam először fiúval, és biza előtte szóltam anyunak, hogy fog.gátlót szeretnék, mert nem tudom, hogy mikor, de előbb-utóbb biztos megtörténik a dolog.

Illetve anyám mindig ezt mondta nekem: "Bármi is az, még, ha szar is, de nekem mondd el, ne a barátnődnek! Én tudok segíteni." Az óvszerre persze úgy is jó, ha pénzt adunk a fiainknak, csak szerintem egy 15-17 éves szégyenkezve vásárolna ilyet, nem? Ja, én egyszer voltam anyummal együtt nőgyógynál (egymás után mentünk be, de doki tudta, hogy anya-lánya vagyunk), nem éreztem ezt különösebben rossznak, sőt.

81. Lysiantus (válaszként erre: 79. - F54c6b8a8d)
2011. szept. 25. 22:45

Velem elkísértette magát a lányom a nőgyógyászhoz. A doki humorizált is, hogy a randira is elkísérem? :D

Nem mondom, hogy mindenről beszámolt, de azért tudtam a fiúkról, nem kellett faggatnom. Ilyen extrém problémánk azért nem volt.

80. urbanszkyviki (válaszként erre: 79. - F54c6b8a8d)
2011. szept. 25. 21:47
Igen, ez sajna egyre ismerősebb a mai világban...:( Én konkrétan egy embert sem ismerek, aki az anyjával (együtt) intézte volna efféle ügyeit.
79. f54c6b8a8d (válaszként erre: 78. - B4ca0947f4)
2011. szept. 25. 20:00

Ok,de ha jó a kapcsolat a szülővel/erre 2 példát láttam csak életemben/,akkor tudna az anyuka a lánya jelenlegi "párjáról" is,a lányától...

Van olyan,a mai világban,hogy egy 17 éves lány az anyjával megy el nőgyógyászhoz?

Persze biztos,h.van 1-2 kivétel,de én azt látom,h.a 17 éves mai lányok totálisan kikérik maguknak,ha gyerekként vannak kezelve,teljesen felnőttként akarnak viselkedni,több éve élnek szexuális életet..

78. b4ca0947f4 (válaszként erre: 77. - F54c6b8a8d)
2011. szept. 25. 19:19
Pedig működik fiúnál is és lánynál is, ha jó a kapcsolat a szülővel.
2011. szept. 25. 18:39

"Amikor már aktív szexuális életet akar élni a gyerek, vigye el az anyja a nődokihoz"

Ez aranyos volt.:DDDDDD

De szerintem nagyon ritka,h.egy suhanc lány odaállít az anyja elé,h."aktív szexuális életet akarok élni".Ha így van,szerintem ritka,h.az anyjával menne el dokihoz.

Ráadásul nem csak aktív szex mellett kell védekez

ni.Óvszert venni a fiának? :D Nem tudom,én élek tök más világban? Honnan tudja az anya,hogy a gyereknek milyen gumi jönne be? Vagy a csávó barátnőjének..

A konkrét méretekről már ne is beszéljünk...:D

Pénzt kell adni a szülőnek,kifejezetten erre a célra.Max.egy jó nőgyógyászt ajánlani.

Igazából 17 éves korban már nem nagyon lehet mit kezdeni a gyerekekkel.Amit addig "felvett "a gyerek a szülőktől,azt fogja hasznosítani,vagy nem..

Anyám mindig parázott,h.rendetlen felnőtt leszek,olyan kupi volt a szobámban mindig.Örjöngött szegény,hogy ilyet még nem látott más gyereknél.Nem érdekelt a rend.Aztán kb.17 éves koromtól komoly,több éves kapcsolatom lett.Állandóan rendet tartottam,minden házimunkát szépen megcsináltam,és azóta is..Anya túlzásnak tartja,h.állandóan pakolok.....:D

76. 03e8385f6c (válaszként erre: 16. - Karcsú én)
2011. szept. 25. 18:21

Melyik szakkört vezeti? Biológia? Méhészkedés?

Jobb ha az igazság fáj, mintha a hazugság vigasztal.

Beszélgess el a szakkörvezető bácsival, hogy nem illik félidős fruskákkal huncutkodni, mert addig jár a korsó a kútra amíg...amíg meg nem b@xák a vízhordólányt.

Én elásnám...ez persze felbujtás, de nekem tetszik, hmmm?

75. b4ca0947f4 (válaszként erre: 1. - Karcsú én)
2011. szept. 25. 08:27
Durva... megdöbbentő. Megértelek. Kiherélném... legszívesebben:) Egészséges dolog ez? Nem irigyellek , de ez mindenkivel megtörténhet. A napló témát semmiképpen ne mondd el. Mi lenne, ha utána járnál? Lehet, hogy másik diákkal is kikezdett? Korábban vagy most, mindegy. Kicsit alá kellene ásni.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook