Hogyan érveljek? Segítsetek! (beszélgetés)
Szia,
Én is egyetértek azzal, hogy mondd el neki! Fontos az őszinteség. Vázold a helyzetét a kapcsolat elejétől a végkifejletig, mert valószínű sejti Ő, de elhesegeti a gondolatot, úgyhogy nem árt ha tudatosítod benne mi fog rá várni ebben a kapcsolatban. Aztán zárd le a témat azza, hogy fél év múlva nagykorú leszel, már most is bízom a döntéseidben, így azt teszel amit jónak látsz és ne feledd bármi történjen is Én melletted állok......
Ebből látja, hogy a tiltottnak hitt gyümölcs többé már nem tiltott, ráadásul a döntést ráhagytad, nem szúrtad le, nem kiabáltál vele, nincs miért lázadnia......
Aztán már csak várni kell, és vígasztalni miután a pasi kiszórakozta magát... Szar ügy, de tényleg tehetetlenek vagyunk, kivárásra kell játszanunk és majd a saját kis kárán tanul a helyzetből! Akárhogy igyekszünk sajnos nem tudjuk mindentől megvédeni a gyermekünket és előbb vagy utóbb neki kell megvívni a csatáit.
Miért borulnék meg mások miatt?
nem fogok nyugi,de nálunk akkor sem ennyire rossz a %-os arány.
Végigolvastam az összes hozzászólást és tanácsot.
Egy dolog azonban nem hagy nyugodni.
Abból a naplóból mi is derült ki pontosan?!?
Kölcsönös érzelmekről van szó vajon, vagy csupán egy elhanyagolt tini érzelmi túlfűtöttségéről, aki összekeveri a vágyat a valósággal?
Ha azt írta benne, hogy már túl vannak a dolgon, az biztos?
Könyörgöm!
Ne hasonlítgassatok 10-12 év körkülönbséget, nőtlen pasit egy közel 20 évvel idősebb, nős-gyerekes férfi és egy kiskorú lány kapcsolatához!!!
Azért az cseppet se mellékes, hogy egy kapcsolatban 10 vagy éppen 20 év a korkülönbség!!!
(Azt nem is említem, hogy itt nős, gyermekes apukáról van szó)
Nem tanácsot szeretnék adni, csupán azt írom le, hogy én mit tennék.
1.) Nem említeném - még véletlenül se - hogy tudok a dologról!
2.) Az iskolát aztán meg végképp nem keverném bele az ügybe. (Hogy miért, azt most nem fejtegetném, maradjunk annyiban, hogy alapos indokaim vannak erre)
3.) Az "udvarlót" is békén hagynám. (Ezt se részletezném, hogy miért)
4.) Olyan megoldást választanék, ami eredményes lehet abban, hogy magától rájöhessen, hogy nem lehet alternatíva egy ilyen pasassal való kapcsolat. Hogy mi lenne erre a megfelelő módszer?
Sajnos csupán azt tudom leírni, ami nálunk - hasonló esetben - működne.
Egy "ártatlan beszélgetés" során szóba hoznám, hogy mi a véleményem egy olyan kapcsolatról, ahol nagy a korkülönbség a két ember között, vagy szerintem nincsen esélye az ilyen kapcsolatnak arra, hogy hosszútávú legyen, stb., stb. Esetleg megkérdezném, hogy neki mi a véleménye az ilyen kapcsolatról.
Persze ehhez óriási empátiára, tapintatra, jó ritmusérzékre és egyebekre van szükség! Nem rohannék ajtóstól a házba! Egy ilyen témát 1000 féle módon fel lehet vezetni, de ebből nagyon kevés a sikeres!!!
Ez lenne a legrosszabb, amit tehetne!!
Egy ilyen "megoldás" csak ártana mindenkinek.
A lányt pedig örökre "elveszíthetné" De legalább is a maradék bizalma is elillanna.
Kinek lenne ez jó?
Szerinted van bizalom anya és lánya között, ha az ilyen dolgokat egy anya csupán onnan tudja meg, hogy beleolvas a lánya naplójába?!?
Nekünk 2 lányunk van, de ilyesmi elő nem fordult soha az életben. Tudták, hogy ránk mindig számíthatnak, ha őszinték, tanácsot kérnek, vagy segítséget várnak.
Nem faggattuk őket, egyszerűen olyan volt és ma is a légkör, hogy maguktól elmesélnek mindent, ami számunkra lényeges.
Olyan példával kell előttük járni, hogy legyen mit kövessenek.
Bizony ez a magyar statisztika.Méghozzá friss.
Hiába nem élek most Mo-n ,ez tök mindegy..
Alkalmi drogfogyasztó,és "drogos",mind különböző kategória,nem beszélve a kipróbálás fogalmáról..
Valószínűleg szerinted pl.Csernusnak sincs semmi fogalma a drogokról,és a fogyasztókról,mert nincs gyereke.:D
Mindegy..Kívánom,hogy a "köd",életed végéig megmaradjon a szemed előtt,mert ha véletlenül kitisztulna egyszer,nagyon megborulnál.:)
Te mondd,hány gyereket neveltél már fel?
Jól is néznénk ki,ha ennyire magas lenne a drogosok száma.Én nem tudom te hol élsz,szerencsére felénk más szelek fújnak....
Istenem! Félelmetes a naivitásod! Remélem később ebből nem lesz gondod!:)
A mai fiatalok 65 %-a bizonyos időközönként használ drogot.Hoppá! Szerinted ebből hánynak tudja az anyukája?:D
A pofára esés pont az ilyen naiv szülőknél gyakoribb.
Akkor talán írj értelmesebben!Mert ha elolvasod az írásod,abból az jön le,hogy még most is tizenéves vagy.És igen,tudom,hogy sok ilyen tini van.Magam is szoc szférában dolgozok.De még így is azt állítom,hogy nagyon sok múlik a szülő-gyerek kapcsolatokon,hogy otthon milyen a légkör,mennyire szeretetteljes,mennyire bizalmi.
De magam is láttam már olyan szülőket,akik ámultak mikor kiderült,hogy drogozik a gyerekük.Na ez,hogy maradhat egy családban titokba,ha figyelnek kellően a gyerekre?
Nem hinném!
Okos ésszerű megfogalmazás.
Nem én nem hinném, hogy tizenéves suhancként publikálnál.
:)
További ajánlott fórumok:
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Hülye egy helyzet.. Segítsetek, ti hogyan látjátok?
- Ti ezt hogyan látjátok? Segítsetek!
- Hogyan fogyhatnék gyorsan sokat? Segítsetek! 2hónap 20kiló?
- Félek, a félelem úrrá lett rajtam és nem tudom hogyan szabaduljak meg tőle. Segítsetek.