Hogy szoktassam le a kutyámat arról, hogy ne pisiljen a lakásba? (tudásbázis)
6 éves kutty és nem kéredzkedik ki?
Ott szerintem a gazdával volt gond, már kiskorában
Olvastam oylan hirdetést hogy kutya pszichológus, bár ebben nem hiszek
Milyenek, vagy miylenek voltak kölyök korában a körülményei
Mert bár a kutya psziho hulyeség, de mint ovodáskorú vagy kisiskolás gyereknél a bepisilés pszichés dolog
:) a válaszom a kérdésedre felelt. Te írtad, hogy arról akarod leszoktatni, hogy NE pisiljen a lakásba:)na haragudj, de magas labda volt, amit - ha visszaolvasod - nem csak én akartam lecsapni.
komolyra fordítva:
világ életemben volt kutyám, és párszor végigcsináltam a szobatisztaságra szoktatást. amíg kicsi - ez a rendje. ...de hogy - hogy a 6 éves kutyád bepisil? Most került Hozzátok kertes házból, vagy menhelyről? vagy Nálatok volt kertben eddig? vagy 6 év után most fogyott el a türelmed?
ha jól értem, akkor reggelre pisil be. Ebben az esetben viszont az éjszakát kell megrövidíteni, hogy később viszitek le, és reggel meg korábban.
Az orrát beledugni nem sok értelme van.
Ha este kiviszed vagy kiengeded, nem tudom, hogy kertesben vagy tömbben laksz, az éjszakát ki kell bírja. Csak éjszaka pisil be vagy napközben is?
Igazából a tettenérés a leghatékonyabb módszer, persze ez éjszaka nehéz, hiszen senki nem örzi a kutyáját egész éjszaka:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le 8 hetes kiskutyámat arról, hogy ne rágjon szét mindent?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a csavargásról?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy ne kaparja ki a füvet az udvarban?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy mindent felegyen az utcán?
- Hogy szoktassam be a kutyámat az új kutyaóljába?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a macska kergetésről?