Helytelen szavak a beszédben (beszélgetés)
egyszerű:
Például
a kanál - avval ettem a levest
az egér - azzal nem tudtam mit kezdeni
ilyesmi
tehát az névelőnél azzal, egyébként pedig avval
de miért?
igaz, szokatlan sok mindenkinek, no meg ha igazán magázódik valaki, akkor már jól kell ismerje, és nem is annyira szép.
Viszont idegenek egymást nem magázzák, önözik :DD
ha azonban Téged zavar, jogodban áll felkérni, hogy tegezzen nyugodtan, mivel Te vagy a nő, még ha annyival időseb is az úr :)
Jajj, evvel a magázódással a sírba visz!
Legalább kihívás! ;)
Régebben egyébként arra gondoltam, hogy a névelők között lehet valami.
Mondjuk a-nál: avval
az-nál pedig: azzal
de ez csak tippelgetés...
Figyelj, mi egy másik fórumon tegeződtünk, nem volt nagy baj, mert nem a korát nézem az illetőnek, csak egy idő után érdekelnek a hozzászólásai :)
szóval nő lévén, maradjunk a tegeződésnél, megengedem továbbra is :)
óóó sajnálatos módon már csak a pénz próbál uralkodni nem csak itt, hanem a világ minden társadalmán, ettől viszont nem tudnak az emberek szebben, jobban beszélni, sajnos.
Tanulni is kéne, ha szabad ezt mondanom:DDDD
Szerintem ez sem hiba, olyan mint a művészi szabadság.
Tehát lehet, hogy Azuro-nak is kell ejteni, csak magyarosítva lett, és így poénosabb is.
Olyasmi lehet, mint a lájkolás'
Az is komolyan érdekel, hogy az "illetve" szónak, mi a pontos jelentése?
Én eddig csak pontosításra használtam, de manapság mindenki az "és" helyett mondja - ez idegesít!
Mi a baj az "és"-sel???
az biztos, hogy magázódva nehezebb a másikat legorombítani :D
és nem is hangzik olyan jól :DDD
jó, mondjuk így akkor :9
viszont én is szoktam olyanokat írni, hogy aki nem ismer,kirázhatja a hideg :)
a példul, vagy azt, hogy namer, esetleg yóvanna :)
de ezek csak játékos szavak :) remélem lehiszitek :D
További ajánlott fórumok:
- Helyesírásunk. Helyes vagy helytelen?
- A barátod (férjed) az exével barátok maradtak, (napi telefonkapcsolat). Mit teszel? Elfogadod? Tolerálod? Vagy helytelen?
- Te a mindennapi kommunikációd során használsz rövidített szavakat beszédben és írásban? Mi a véleményed erről?
- Zsebpénz! Általános iskolás gyereknek kell -e zsebpénz?Mi a célja?Mire tanít a helytelenül adott zsebpénz?
- Tetanusz oltástól szilva nagyságú tályog alakult ki, orvos szerint a helytelen fertőtlenítés miatt, járt már valaki így?
- A tegnap vásárolt műszaki cikket vissza lehet vinni, ha helytelen információkat kaptunk róla?