Helyes gyerekvállalás avagy mikor van a legjobb idő rá? (beszélgetés)
Köszönöm szépen.
Nem gáz???
Majd ha lesz gyereked, meglátod.
Majd ha úgy jön jaza az oviból/iskolából, hogyxy gyerekének milyen van, neki is kell, mert csúfolják, kiközösítik, akkor majd elgondolkozol.
Bár egyszerá a történet, ha tényleg nem telik rá, akkor nem gondolkozol.
Én az ésszerűség keretein belül adok meg a fiamnak sok mindent, legyen az élmény, vagy egy játék, ruha.
Én alapból nem szeretem más ruháit hordani (magaom sem, nem szeretem a turkálókat)használt cipőt meg pláne nem adok rá a gyerek lábára.
De nem vagyunk egyformák, én egy kicsit háklis vagyok:)
Élmény.
Sokkal többet ad, mint bármi más.
Lehet sétálgatni és biciklizni ingyen, valóban.
de most gondolj bele, egy állatkerti délután alsó hangon 10e Ft, ha ott eszel, veszel vmi szuvenírt, állatelefelt, stb.
Csak egy állatkerti délután.
Vagy egy strandolás nyáron...
EGYÜTT :)
A világ halad, egy meglévő igényből nehezen adnak le az emberek, nehezen lépnek vissza, és ez így is van rendjén, különben nem fejlődne senki.
Gondolom hiába lennél képes rá, te sem akarnád a mosóteknőt használni, ha van mosógép is.
Azért vicces, hogy egyes nők szerint 30 éves kor fölött ők már öregek a gyerek vállaláshoz.
Ki érti ezt, ki érti ezt? Én nem:-D
Nyilván mindenki oda szül ahova akar és tud.Kinek mi az életcélja.
Van aki egész életében egy albérletben él mert többre ne vágyik ez is érthető.
Igen így van, aki boldogulni akar az boldogulni is fog, bárhol a nagy világban de fel találja magát.
A mai ember persze képes másokat hibáztatni önmaga nyomoráért..
Amúgy csak a magyar ember ilyen szerintem és ragaszkodik a saját érzéséhez.
Nagyon ritka aki hitel nélkül éli az életét a saját kecó kifejezésében, vagy aki hitellel de a sajátját törleszti inkább több előfordul én is utobiba esek.
Igen ám, de a saját az köt, mert felelősség és jól választani sajátot ebben az országban egyre nehezebb. Az albérlet pedig szaaddá tesz, mobillá, mert fel mondhatod és költözöl máshova másfelé.
Szóval ez sem elhanyagolható, mindenki maga dönti el melyik a jobb.
A sajátnál mondjuk ha késel akkor 3-ik hónapnál vesznek úgy jobban elő. Nem sajátnál, értelemszerűen ki pakol egy hónap után a tulaj avagy ki pakoltat.
Hova jobb szülni? Passsz! Azért is fórum kérdeztem...
Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásait!
Én is megvártam volna míg lakásom lesz legalább és munkahelyem.Nem szerettem volna a nagy semmibe szülni
Tudom,hogy sokan ezzel nem törődve csapnak bele a baba témából mondván majd lesz valami de az ők.Aztán mikor a pasi elhagyja a nőt mert ilyen is van ott áll a csaj egyedül munka nélkül esetleg albérletben.Jó perspektíva.DE a lényeg ,hogy Ő már 20 évesen 2 gyermekes anyuka.Akkor inkább leszek 35 évesen 1 gyermekes minthogy így éljek.
De ha nekik jó így akkor semmi gond.
De azt,hogy valaki lenézze azt,aki inkább saját lakás munkahely mellett szeretne szülni kortól független az már nem szép.
Főleg a mai világban kitolódott a szülés van aki első babáját 40 körül szüli:)
Teljesen egyetértek és nagyon felelősségteljes a hozzá állásod. Szerintem kiváló anyuka válik majd belőled.
A ház és legalább egy kis megtakarítás jó ha van mielőtt az ember lánya avagy fia gyereket vállalna.
Szia
Mi addig nem akarunk gyereket vállalni, amíg nincs saját házunk, biztos anyagi hátterünk és nem állunk több lábon. Nyugodt gyerekkort szeretnénk neki...
Az abortuszról, meg csak annyit, hogy senkinek semmi köze hozzá. Az én testem, azt csinálok vele amit akarok. Egyébként nem értem mért kell blogokon, az ember képébe nyomni egy sejtkupacról, hogy "anyuka ne ölj meg"...
Annyira igazad van! :)
Jó dolgot egyébként ezek az aukciós oldalak is (teszvesz, vatera), ha spórolni akar az ember. Rengetegen nagy csomagban töltik fel az összesen néhányszor használt babaruháikat, így pár ezer forintért hozzá lehet jutni több tízezret érő holmikhoz. Én valószínűleg innen fogok szemezgetni, még úgy is, hogy esetleg jutna pénz az újra. De minek? :) Ha tudok valahol spórolni, hát megteszem, és nem panaszkodok később ha elfogy a pénzem...
Megváltozik minden az tény, de van akinek pont erre a változásra van szüksége ahhoz, hogy érezze, hogy "él".
A legtöbb 20-22 éves fiatal másból sem áll ki csak a bulizásból, semmittevésből, valamilyen szinten jó is van ez, nem nőhet fel mindenki ilyen hamar. Természetesen nem szándékom senkit bántani, csak annyira nem értem miért kellenek ezek az üresjáratok az életbe, mivel lesz több egy ember ha minden hétvégén csak a piának meg a buliknak él úgy, hogy közben felnőttnek mondja magát...
Na egy kicsit elkalandoztam! :D Lényeg a lényeg, szerintem sem korfüggő ez a dolog, aki kész az ilyen változásra, hát hajrá! Fiatalon pedig sokkal könnyebb leküzdeni az esetleges nehézségeket. :)
Nem is voltak ilyen nagy igenyek, nem volt ekkora rongyrazas. A lakotelepen nem lehetett megkulonbozteti a gyerekeket, hogy melyik a doktornoe, gyogyszeresze, melyik a gepkocsivezetoe...
Nem volt lakastamogatas, gyermekvedelmi tamogatas, stb. Sorba adtuk-kaptuk a kocsitol-kisagytol kezdve a ruhakon keresztul mindent.
Egy kisagy, egy pelenkazo, a kisgardrob a babae es kesz...
Nem a kor számít, és nem a gazdagság.
Az a lényeg, hogy valaki önzetlenül tud-e gondoskodni egy "tehetetlen" emberi lényről, van-e elég felelőssége. Van-e hozzá türelme, érettsége? És az sem utolsó szempont, hogy nem szorul másokra anyagilag.
Sziasztok, engedjétek meg, hogy csatlakozzak! :)
Lehet csodabogárnak számítok, de én úgy érzem így 20 évesen, hogy készen állok a gyerekvállalásra minden tekintetben.
Soha nem hatottak meg azok az érvek, hogy legyen saját ház kifizetve, saját autó, milliós tartalékok a bankban. Ezek csak mellékes dolgok egy gyerek nevelésében. Nem azt mondom, hogy a semmire szülnék, de ha van egy szerető biztos párja valakinek, aki együtt akar vele belevágni a dologba, valamint van hol lakni, van mit enni és felvenni, akkor az már majdnem elég a kezdetekre. Nem tudom közületek ki nőtt fel teljes anyagi jólétben, mert én nem. Mikor megszülettem pár hónapon belül édesapám elvesztette az állását, anyukám gyesen volt, épp, hogy enni tudtunk. Mégis felnőtten, ember lett belőlem. Anyukám már 3-4 éves koromra megtanította, hogy nem kaphatok meg mindig mindent. Ha vásárolni voltunk és megtetszett valami annyit mondtam neki, hogy majd ha lesz pénzünk ezt szeretném. Nem volt 100 féle játékom, csak épp annyi amennyivel tényleg játszottam is, és így megtanultam megbecsülni azt, amim van. Frászt kapok azoktól a gyerekektől akik halomra kapják az ajándékot, de csak dobálják szét, szakítják el, törik össze...
Én úgy gondolom egy gyerek nem lehet akadály semmiben, sőt! Van kiért/kivel küzdeni, fejlődni. Arról ne is beszéljünk, hogy mekkora erőt és örömöt adhat! :)
Nekem nincs rossz véleményem azokról akik 30-35-40 év felett szülnek, meg nem is vagyok elképedve, hiszen a mai világban ez számít természetesebbnek. Szerintem akik 18-20-22 évesen vállalnak gyereket jobban le vannak nézve, mint akik 30 felett szülnek.
Én félnék idősebb korban szülni, ezért is írtam, hogy 24-30-ig szeretnék 2 gyereket. Persze az is benne van a pakliban, hogy nem esek időben teherbe és mondjuk csak 35 évesen sikerül, akkor biztos vállalnám. De úgy, hogy eltervezem úgy nem.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Korai gyerekvállalás?
- Kedvesem 30 éves, én 21. Szerinted korai a gyerekvállaláson gondolkozni?
- Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra?
- A "párom" rámozdult a legjobb barátnőmre. Helyesen cselekedtem, ugye?