Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? (beszélgetős fórum)
Én sem teszek hozzá. A múltkor csináltam, mascarpone + felvert tejszín. De finom volt.
Tojás nélkül készítem, mert ódzkodom a nyers tojás használatától. Tejszínhabot teszek még hozzá.
A borsót, fejtős babot nem szoktam én sem.
Ezzel megfogtál. Egy éve nem csinálok tiramisut,elköszöntem tőle...
Én nem raktam bele tojást,mascarpone,tejszín.
Emelem kalapom,nekem ez aprólékos,bár van amit én is másképp csinálok az átlagtól,mert szerintem az a tuti.
Durván heti egyszer főzök levest,nagyobb adagot,répa zöldség legyen friss. Saját fagyasztású a paradicsom,paprika, kelkáposzta,karalábé, karfiol,zeller.Ezeket csak ízesítésnek használom.legfőbbképpen, óriás adag húsleveseknél.
Mirelit borsó nekem megfelel.
Tiramisuban nyers tojássárga van, én fehérjehabot nem teszek bele. Van habos recept is.
Aha, ez a blansirozás. Sokáig alkalmaztam borsóval, de nem éreztem különbséget a simán fagyasztottól, abbahagytam. Bár biztosan hamarabb megfő.
Az ilyen parfümös, illatos öblítőket csak a függönyökhöz, plédekhez használom, jó illat van tőle a lakásban. De amúgy az ecet a legjobb, mert a vízkő ellen amúgy is kell az ecet.
Igen. Fagyasztás előtt a különbözően darabolt zöldségeket előfőzöm, majd jeges vízben gyorsan hűtöm és megszárítom kiterítve. Utána cipzáras zacskóban fagyasztom, annyit veszek ki belőle amennyire éppen szükségem van. A karfiolt a nyáron 290-ért vettem, azt vákumos fóliaheggesztővel adagonként fagyasztottam. Rántottam belőle, de nagyon finom. Viszont a húslevesbe szánt karfiolt, gombát azt nyersen a cipzáros zacskóban fagyasztom. Meg a kelbimbókat is a kertből.
Igen,sok a kakaó. Én is a tojásnál váltam kíváncsivá, ha bár nemrég láttam az ízőrzőkben olyan túrós töltelékes palacsintát amibe tojást tettek, és ették vidáman.
Lehet nem lesz baja, de fingja nincs mekkora a külömbség ha át van sütve.
Maradt kis tej,holnap sütök pár darabot, mákos lesz a töltelék.
Az illóolajat már az öblítőtartályba csöppentem az ecetes vízbe.
Már évek óta nem veszek öblítőt. Drága és környezetszennyező. Pohárba: fele ecet, fele víz + 10-12 csepp illóolaj.( Van itthon többféle. Hol citrom, hol levendula, hol más illat). Kérdeztem a mosógépszerelőt, mit szól hozzá, helyeselte. Ő is mondta, nem lesz vízköves a gép.
Azt írja, sütés nélkül. Azért néztem végig, mert kíváncsi voltam, mi lesz a 4 tojással sütés nélkül 🙂
Én szoktam készíteni olyant, hogy hagyományos palacsintatésztát kakaóporral színezem. Nem ilyen sokat, mint a videóban. Fehér vaníliás túrótölteléke van, amire még feltekerés előtt teszek pár szem meggybefőttet.
Ezt a fajtát jó teflonban sütni, amúgy a fehérhez van hagyományosan régi, nem tudom milyen lemezből készült sütő. Még régebben ki akartam dobni, férjemnek a teflomos nem ízlik. Nem tudja megmondani, miért.
Nem néztem végig,de ilyen kakaós palacsinta sütése nem ugyan az mint egy hagyományos mezei palacsinta.
Sokkal hamarabb ég.
Hogy érted a hőkezelést, lefagyasztod?
A lidl-ben láttam méregzöld kelkáposztát. Hát nem mertem megvenni. A káposzta se jó, ha sötétebb. Mikor bejön az új káposzta szokott lenni sötét levelű, de én még a vegyszer ízt is érzem rajta. Ezért nem veszek túl hamar répát se. Ilyenkor leakciózzák a régit, abból veszek, hőkezelem és fagyasztom, hogy nyárig kitartson.
Sok sikert és tele pénztárcát a vásárláshoz. Mi tegnap csak a hiányzó dolgokat pótoltuk, meg hétvégére néhány dolog, de jó sokba került. Viszont vettem az Aldi-ban Silan öblítőt nagyon jó áron. 2,3 liter 2 ezer forint. Wc papír is volt 1100-ért 10 tekercses 3 rétegű. Ez nem volt betervezve. De venni kellett a cicáknak és a kutyának is kaját, ez megdobta a végösszeget.
Sikerült narancsot vennem a lekvárhoz. Minden évben ilyenkor szoktam készíteni, mert ilyenkor olcsó. A vicc az, hogy baracklekvárt nem főztem, mert a barack nagyon drága volt, és még nem is igazán volt finom.
Este vettem. Szerencsém volt, a fehérebb levelűek finomabbak, nekem jobban ízlik. Ha kicsit is színesebb, akkor csípős.
Kéz hetente szoktam nagyobb bevásárlást tartani.
Szép reggelt mindenkinek.
Ma és holnap bevásárló körútra indulok. Egész hónapra elegendőt.
Csak éppen sikerült 4 fejet találni, lazák voltak.Amit találtam azok szerdai maradványok,nem egy szállításból való.
Laposfejűt nem szoktam venni, mert töltötkáposztához nem abálok ,se nem savanyítok leveleket,csak gombócolok.
Jó vásárlást. A narancs 299.
A múltkor az Aldi-ban 199 ft volt a káposzta, de az az igazi jó kis laposfejű, vékony levelű. A húsok ára szerencsére itt a húsboltban lement. Minden 1790 kivéve a karaj. A malachús, apró hús az 1600. Ma munka után megyek vásárolni, Aldi és Lidl a terv. Kérdés mi marad az akciós dolgokból addig.
Csütörtöktől a sparba akciós a fejeskáposzta, csontos tarja 1800.
Hozzánk az van a legközelebb, ott és a Pennyben szoktunk vásárolni a legtöbbször.
Sajnos azonban a Penny sokszor nagyon zsúfolt.
Rákerestem, hihetetlen.... Nem járok egyáltalán Tescóba. :(
További ajánlott fórumok: