Hányan depresszióssak még rajtam kívül? (beszélgetés)
Megjegyzem, mindjárt megyek futballmeccsre. Ott, ha akar, beszélgethet az ember másokkal. Ez is kimozdulás, egy fajta szórakozás illetve társaság. Igaz, hogy alkalmi (több is lehet, ha mindig ugyanoda ülsz vagy állsz) kapcsolat, de több mint a semmi.
Az mondjuk, érdekelne, hogy miből élsz.
Engem nem zavarsz, csak számomra hihetetlen a történet.
Mások is születnek rossz családi körülmények közé, de őket éppen az motíválja, hogy másként szeretnének élni, mint ami mintát ott kapnak.
"Amiből a drog az alkohol a magány az antiszociális viselkedés stb egyenesen következett..."
Nem feltétlenül. Ezeket a dolgokat vagy elfogadja az ember vagy elutasítja. Az ő döntése.
"helyzetem és a vágyaim nem találkoznak..." nem is fognak, ha nem teszel érte
"Képzeld nem jártam iskolába , nem volt és most sincs munkahelyem."
Ahhoz képes elég összeszedetten írsz. Nem tünsz tanulatlan embernek. Ha nem volt munkahelyed mégis miből éltél eddig?
Bocsáss meg, ha tőlem nem a szokásos buksi simogatást, együttérző mondatokat kapod!
Nem tudok együttérző lenni akkor, ha valaki saját érdekében nem tesz egy lépést sem, lemond saját magáról - akkor mit vár másoktól?
Nem szeretnék veled kötekedni és nem is írok többet mert úgy látom nagyon zavarlak.
Képzeld nem jártam iskolába , nem volt és most sincs munkahelyem. Sose volt barátom se barátnőm. Sose voltam szórakozni. Ugyanis gyerekként belémnevelték hogy egy szr senki vagyok aki semmit nem tud és senki nem szereti. Ez volt anyám és volt egy apám aki amíg velünk volt alkoholista terrorizáló volt majd miután elhagyott új családot alapított akiknek "luxus" életet biztosított a mi nyomorunkhoz képest. Anyám is mentálisan beteg ezt adta tovább ez rögzült. 15 évesen végleg feladtam mindent és teljesen elfogadott állapot lett hogy egy értéktelen selejt ember vagyok. Amiből a drog az alkohol a magány az antiszociális viselkedés stb egyenesen következett...
Egyben viszont tényleg igazad van, valóban nem akarom törni magam erre a maradék 20-30 évre ami visszavan mert a helyzetem és a vágyaim nem találkoznak...
Ha esetleg nem érted gondolj az észak koreaikra vagy a náci németekre. Ha ismered ezeket a csoportokat akkor pontosan tudod mit jelent az agymosás a manipulálás. És ebbe helyezzük egy elszigetelt internet vagy bármilyen más emberi kontakt nélküli 8-10 éves gyereket, a tinédzser kori bizonytalanságot a szegénységet a csúnyaságot később a drogot alkoholt és a végén a mai kor maximalizmusát.
Ha ezek megvannak akkor nagyvonalakban megkapod a lelki és mentális állapotomat.
További szép napot.
Ne érts félre, Amaunet, nekem semmi gondom azzal, amit írtál.
FI-nek azonban bajt okozhatsz a szavaiddal, ha tényleg depressziós.
Igazad van, tényleg nem azt írtad, hogy hazudik.
Azt azonban leírtad, hogy "ha felemelné a seggét"...
Már bocs: láttál már depressziós embert "testközelből"?
Nem állítom, hogy hazudik.
Olvasva a bejegyzéseit számomra egy ilyen ember képe jelenik meg.
Lehet, hogy igazad van, ezt csak FI tudja, én nem.
Remélem, kapunk tőle választ.
Az azonban ALAP, hogy aki segíteni igyekszik, az nem állít olyat, hogy a panaszkodó hazudik.
(A depresszió elég "érdekes" betegség, s mindenki ért hozzá, mint a futballhoz.)
Van abban valami, amit írsz!
Csakhogy elég veszélyes a gondolatmeneted, ha(!) FI tényleg mély depressziótól szenved.
"depresszió alapja, a magány az egyedüllét nem fog megszűnni"
Fiatalabb korodban miért nem törekedtél arra, hogy megszünjön?
Életed során gondolom jártál iskolákba, munkahelyeid voltak (van?), ahol emberi kapcsolatokat alakíthattál volna ki és nem lennél egyedül.
Azzal, hogy itt minden javaslatra, amit a fórumozók ajánlanak találsz valami kifogást, hogy miért nem, számomra azt közvetíted, hogy csak nyalogatod a vélt sebeidet, de tenni magadért semmit nem teszel.
Van ismerősöm, aki igazán mély depresszióval kűzd lassan másfél éve. Na, ő tuti, hogy nem fórumozgatna és beszélgetne a problémáiról.
Igen, megkérdőjelezem a depressziódat.
Szerintem sokan használják ezt a szót indokolatlanul elfedve azt, hogy valójában csak lusták magukkal, a környezetükkel foglalkozni, a napi problémáikat megoldani. Majd elmondja másoknak, sajnáltatja magát egy kicsit és vagy az idő megoldja vagy jól van az úgy.
Jó vagy!
A jószándékot csak ennyire becsülöd?? Aki leírta itt az elképzelését, az segíteni akart, nem gondolod?
Ezek mind olyan tanácsok, amelyeket egy hivatásos segítő is felemlegetne! Már ha a közelébe kerül valaki a te panaszaiddal.
S nem, nincs igazad, engem nem "csak ennyire érdekel" a fórumcím!
Azon gondolkodtan, hogy ez az "illető", aki közkinccsé tette ezt a problémáját, mit akarhat? Azt hiszi, hogy bármit is javul a helyzete, ha megtudja, hogy százan, ezren, tízezren?
...Éz nem hagytam elhitetni magammal azt, hogy ennyire NAÍV lenne a FI - azaz Te.
Hát akkor miről van szó?
Sorstársakat keres, akikkel beszélgethet?
Anonim?
Szóval nem jutottam egy lépéssel se közelebb az indítékaidhoz...
Pedig tényleg érdekelne!
Ja csak ennyire érdekelt 🤣
Ezeket ismertem.
Vallás , szeretet , állatok, természet, edzés, tanulás, gyógyszerek stb...
Csak ezektől a személyiség fejlődési hiányom nem fog "pótlódni" ezektől. Nem leszek hirtelen egészséges, felnőtt gondolkodású és főleg nem leszek szerethető. Tehát a depresszió alapja, a magány az egyedüllét nem fog megszűnni.
Egy korombeli nő nem ilyen társa vágyik ( valójában egyetlen nő, semmilyen korosztályba ). Így se szex se érzelem se semmi. Csak az életen át tartó magány és a betegség
Köszönöm, hogy válaszoltál! :-)
Kiváncsiság?
Akkor erre lehet "építeni". Mert aki kíváncsi, az "kifelé" tekint a képzeletbeli gödörből.
(Annyira eltűntél, hogy azt hittem, vissza se nézel! Pedig itt elég sokan írogattak közben okos dolgokat, amikre lehet támaszkodni!)
Csak kíváncsiság.
Hogy hányan vannak hasonló helyzetbe illetve hogy ők mit csináltak ellene.
De úgy látszik hogy ennyire elbszott helyzetű élőhalott nincs mint én
Mindenki abban hisz, amiben akar.
Én az egyszeri életben hiszek,ezért ebből próbálok kihozni, amit tudok.
Miért írtad ki ezt a fórumot?
Tényleg érdekel!
Vagy "megemberelem" magam, vagy meghalok"
iTT JÖN A KÉPBE AZ AKÁRMI, HOGY NAGYON ÓCSKÁN VAGYOK, SZÉDÜLÖK ÖMLIK RÓLAM A VÍZ ÉS NEM HALOK MEG, DE NAGYON ROSSZ
Adott helyes és esetben ez kellemetlenebb a halálnál
Namindegy, ugorgyunk!
Hats off to you/le a kalappal elötted
Del Shannon száma jutott eszembe a 60as évekből Hats off to Larry
Nekem az óriási szám, /nem tudom linkelni ezen a gépen/
Nem értek egyet veled és most nagyon finoman fejeztem ki magam :)
És nem vallásról beszéltem. Igehirdetést hallgatni, ahogy alant irták orgona, emberek között vagy, tartozol valahová
Bizonyára ismered a sztorit, amikor a házasságtörő nőt meg akarták kövezni és Jézus azt mondta "az vesse rá az első követ aki bűntelen" és a tömeg szétoszlott
Krisna hívők árulgatták a könyveiket valami kis adományért. Nagyon értelmesen el lehetett beszélgetni velük, arrol nem beszélve hogy jeles ünnepnapokon a szegényeknek ételosztást rendeztek a Blahán
Krisna hívők szigorú rend szerint élik életüket
Csoport-kapcsolat, elengedhetetlen az embernél a normális élethez
Tudom, menjek és csináljam ha tanácsolom
Attol hogy nem teszem, még láthatom helyesen mit kellene tenni
Mert nem tudom, igazán kiakarnak-e ebből hozni az orvosok?
Én azt tudtam, így nem élet az élet. Vagy "megemberelem" magam, vagy meghalok, a halál is jobb, a félelemnél.
Felpörgött-e a szívem, kiszállt-e a lábamból az erő: IGEN. Ajjaj.
De nem haltam bele.
Dolgozom, utazom, sportolok. Tanultam, hogy ne a pánikon, depresszión kattogjak. Szégyelltem magam a 2 gyerekem előtt, hogy lekvár az anyjuk.
Mit mondott erre az orvos?..... hogy piszok erős vagyok. Ez is adott még erőt, hogy na igen, ügyes vagyok.
És annak mi értelme egyedül?
Hogy kovájgok az erdőben.
Az állatokat nagyon szeretem inkább kutya mint macska de pont azért mert szeretem őket nem tenném kockára az egészségüket vagy életüket azzal hogy a depresszió függvényében gondozom vagy esetleg nem.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Álláskeresők!Kiváncsi vagyok hányan vagytok rajtam kívül?Nektek is olyan nehéz, mik a tapasztalataitok?
- Mit tegyek depresszió és magány ellen ? Munkán kívül senkivel sem találkozom, nincs senkim itt és kis faluban élek (külföld).