Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)
Sziasztok!
BarbieLady!
Kíváncsian várom a képeket!!
Szilvi!
Még 3 nap és lesz szép hajad:-)))
Nekem 24-én lesz a szülinapom,és tegnap este közölte a férjecském hogy ajándékba megkapom a hajat:-)))))))
Jövőhéten megyek beszélni a fodrászhoz,hétvégén meg megyünk fel a hajamért Pestre,nagyon-nagyon örülök neki!!!
megcsináltattam a hajam színezővel,és vettem futura 60 centis tresszelt barna hajat ;)
sikerült pont olyan színt elérnem saját hajamon,mint a póthaj ;)
annyira örülök,és sokkal jobban tetszik most ez a csoki barna..nagyon szép..legalábbis sztem ;)
teszek fel képet...
ui: ne haljatok mááár be ;) éltek még,nem? dobjatok témát! :D px
Még ami fontos: Csak a rövid szálaktól kitisztított, ugynevezett osztályozott hajat vedd meg, mert ebből már nem lesz további hulladék a tincsezéskor vagy a tresszeléskor! Legalábbis akkor, ha profi szakember tincsezi, tresszeli.
Ha nem osztályozott, azaz rövid szálaktól kitisztított hajat veszel, akkor a legtöbb hajhosszabbító nem is tudja kiszedni a copfból a hulladékot, mert ez nem is az ő feladata, nem is az ő szakmája. Ez egy külön szakma a hajfeldolgozó szakma!
A hajvásárlás alapszabálya:
Hajat csak olyan helyen vegyél, ahol meg tudod nézni, meg tudod fogni! Tehát interneten, webárúházban SOHA ne vegyél hajat!!
Hajat csak olyan helyen vegyél, akinek van neve, címe, üzlete, referenciája, szakértelme!
Szia!
Abban tudsz segíteni,hogy jó hajat,Európait,vagy Indiait hol vegyek?
Olyan lehetőség is jó lenne,ha nem személyesen kéne átvenni...
Csak erre is igaz, mint sok minden másra, hogy az olcsó lesz a legdrágább!
Az olcsó munka (8 - 15 ezer Ft) az nagyon gyanús.
De találkoztam drága (30-40 ezer) munkával is ami nagyon kritikán aluli volt!!!
Ja én most a munkadíjakról beszéltem, mert a haj ára az nagy szórást tud mutatni!
Sokan "kókler" munkát csináltatnak maguknak a lányok, csak hogy az alacsonyabb réteg is elégedett legyen a hajával/külsejével. Írták már, hogy akinek nincs rá pénze, inkább ne csináltasson hajat, de ez nem ilyen egyszerű. Ezt most azért is írtam, mert volt róla korábban szó, hogy az én hajamat mindössze 20.000 ft-ért csinálták meg hajjal és munkadíjjal együtt, de volt rossz tapasztalata annak is, aki 40-50-60 ezreket fizetett... Mindenki megpróbál (már aki nem áll úgy anyagilag) összekaparni egy kis pénzt, hogy ő is jól érezze magát a bőrében, mint aki 100 ezrekért csináltat gyönyörű hajkoronát.
A másik dolog: itt mindenki a tapasztalatait írja le, és az mindig többet ér, mint ha valaki "nagyokos" mondja el szakmai véleményét. De ezekkel a véleményekkel vigyázni kell, mert minden ember más, mindenkinek más tipusú haja van, nem egformán viselkedik, nem mindenkinek jó az ami a másiknak bevált és fordítva.
Egyébként igazán profi hajhosszabbítást egyetlen helyen tanítanak (ahol valóságos oklevet is adnak, nem saját maga gyártott, fénymásolt "oklevelet")ez a hajszakmában a legismertebb nevű szalon (a nevét nem írhatom ki)
A Balmain technikát tanítják. De a Socap technika is ugyan ilyen. Aki itt tanulta, az már jó alapokkal rendelkezik, de még messze nem profi hajhosszabbító! Ahhoz kell egy kis továbbképzés az igazán profi szakemberektől (talán vannak tizen az országban)és gyakorlat!
hát ez a szomorú, hogy még tanítja is!
Hát erről beszéltem. Így terjed a kóklerség. A kókler tovább adja a "tudását"
Aki mesterfodrász, arról soha ne higgyétek, hogy akkor ő jó hajhosszabbító is. Legalábbis én még eddig eggyel sem találkoztam a mesterfodrászok között. Egyébként ez két külön szakma! Egy fodrásznak max. annyi előnye van, hogy könnyebben megtanulja, mert már van ismerete a hajról.
További ajánlott fórumok:
- Hőillesztéses hajhosszabbítás tapasztalatok
- Mennyire elterjedt a hajhosszabbítás Magyarországon? Sokaknak van póthajuk? És közöttetek kinek van?
- Melyik hajhosszabítási, hajdúsitási metódus, ami nem bántja a saját hajat és jó?
- Akik csináltattak már ilyet! Nektek mennyi volt a hajhosszabbítás? Mennyi Ft/tincs?
- Ragasztócsíkos hajhosszabbítás (Tape in) tapasztalatok: Nekem viszket és nagyon húzza a fejbőrömet, a saját hajamat. Ez normális?
- Keratinos hajhosszabbítás