Hajfestés (beszélgetés)
sziasztok
Sötétbarna hajfestéket keresek,amiben nincs vörös árnyalat,és tényleg sötét,szóval majdnem már fekete...csak feketét még nemszeretnék egyelőre..:)
próbálkoztam már alfaparffal,meg garnierrel,de kiis koptak gyorsan,meg a szinük se volt jó..:S
Nemtudnátok ajánlani nekem?
előre is köszi a válaszokat:)
Valaki festette már közületek akkor a haját amikor éppen megvolt neki?
Egyesek azt mondják, h akkor nem lehet mások hülyeségnek tartják...
Tapasztalatok? :)
A tartós hajfestékek két összetevőből állnak. Természetesen minden festéskor össze kell keverned a tubusban levőt a tasakban levővel. Azért van két tasak, hogy meg tudd felezni az adagot, és így kétszeri festésre is elég.
Mindenképpen olvasd el a használati útmutatót, ha ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal, nehogy valamit rosszul csinálj.
Sziasztok!!!
Segítséget szeretnék kérni , tegnap vettem palette permanent natural colors 100-as hajfestéket amiben van 2 csomag szőkitő aktivátor is ezt indig kell használni??
előre is köszönöm :D
A szőkítőporokat ált. 1:2 arányban kell keverni, de lehet 1:3-ban is (tehát 1 rész por, 2 rész oxidálószer), általában tejföl sűrűségű lesz.
A mixtonokat (keverőszínek) bele kell keverni a festék és oxi "egyvelegébe" A kívánt eredménytől függ a mennyiség, ezt sajnos ki kell tapasztalni.
Köszönöm válaszod. És ez a mixton hajfesték, vagy az oxihoz hasonlóan a festékhez keverhető?
Egy 20 gr-os szőkítőporhoz, mennyi 6%-os peroxidot kell kevernem?
A festett hajadon semmi nem világosíthat, csak a szőkítő.
A vöröses árnyalat eltüntetése nem annyira egyszerű, mert valószínű, hogy a rákent festék alól átüt majd. Ezt lehet előtte radírozással eltüntetni, vagy mindenféle mixtonokkal keverni a festéket. Mindkét variációt jobb, ha fodrász csinálja.
Szeretnék segítséget kérni, hogyan legyen hajam világos barna?
Közép mahagóni(vöröses árnyalatú)a hajam, eredetileg középbarna. A sötétszőke sem nagyon világosított 6%-os oxival rajta. Most 8.1-est vettem, szeretném eltüntetni a vöröset, hogyan lehetne?
Az a színleszedő az Effasor, szinte ugyanaz, mint a szőkítőpor. Hol vízzel,hol hidr.peroxiddal kell keverni. Ez nem csak a mesterséges pigmenteket szedi ki a hajból.
Én festés után akár azonnal világosítok a hajamon, ha nem tetszik, de elvileg elég havonta vegyszerezni a hajat.
Anélkül, hogy bármit tudnék a hajadról, elég felelőtlenség lenne. Festék annyiféle van, hogy nem lehet eligazodni köztük, ráadásul ami egyiknek jó, az a másiknak nem és fordítva. Én az Indolát használom, meg vagyok vele elégedve.
Két dolog fontos: a kiindulási alap, és a kívánt szín. Ettől függ, milyen anyagot kell felvinni a hajra. Nem árt közben arra is figyelni, hogy a haj minősége ne romoljon. Ha konkrét dolgokat írsz, akkor könnyebben tudok válaszolni.
Festék festéket nem világosít. Ez alapszabály. Kenhetsz rá szőkét, akkor sem lesz szép, mert ahol nincs festék a hajadon (lenövés), ott olyan lesz, amilyet akarsz, a többi rész pedig elüt ettől.
Vannak ún. oxy reload nevű termékek, ezek két komponensű cuccok. Én ilyennel szabadulok meg a nem kívánt pigmentektől.
Egyik barátnőm fogja megcsinálni - 4-5 éve fest és meíroz családi és baráti körben, és bár nem profi, de nagyon szép vékony tincsekben tud melírozni.
Pár napja kérdeztem meg egy fodrászt, aki 12-14 ezerét vállalná el, a hosszú hajam...ennyit most nem tudok rááldozni. Inkább megveszem a lehető legjobb terméket a fodrászkellékesben, és a technikai kivitelezést rábízom.
Milyen márkát javasolsz?
Folytatom. Tul.képpen egyik módszer sem hajkímélő, úgyhogy bármelyiket csinálhatod. :) Majd meglátod, milyen lesz a hajad.
Otthon akarsz melírozni... rövid vagy hosszú a hajad, meg tudod oldani, hogy szép legyen? Nem olyan könnyű még más fején sem.
Sziasztok! Tanácsot kérek.
Szőke melír tincseket szeretnék a hajamba, a kérdésem az lenne, hogy melyik módszer lenne a legjobb?
1. Szőkítőporral (hányas oxi? milyen márka?)
2. Indola szőkítő hajfestékkel (6 árnyalatot képes világosítani)
3. Hajradírral (pl. Effasor)
A lehető legkíméletesebb megoldást szeretném választani, melyiket javasoljátok?
A hajamról annyit, hogy jelenleg 6.0 és 7.1 festék keverékével van festve (9-es oxival), mert elég erőteljesen őszül. Az eredet hajam is olyan 6-os színmélység. Ehhez szeretnék meír módszert választani.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?