Hajfestés (beszélgetés)
Sziasztok!
Esküvőre megyek (szombaton), ahol tanú leszek, szóval nem mehetek lenőtt hajjal. De! Tegnap előbb, mint kellett volna megjött. Úgy tudom, hogy nem nagyon jó ilyenkor hajat festeni, mert zöld vagy szürke lehet vagy mi....? Nem szőke vagyok, hanem vörös! Szerintetek be merjem holnap festeni? Vagy hajszínezővel próbálkozzak festék helyett? Ti mit csinálnátok? Volt már valaki ilyen helyzetben?
Előre is köszi a választ!
Sajnos neten még nem láttam plaettát. De 111 szín van szóval biztos találsz neked megfelelőt. Nemhiszem hogy vöröses hajból tudnál szőkét csinálni házilag. VAn az alafaparfnak tartós fizikai színezője,de azt világos hajra ajánlja és kb 28 hajmosásig tart. Van violett ami nagyon lilás meg [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]pink[{[{[/A]}]}], magenta ésmég egy ilyen rózsaszínes szerű. nagyon jók annak aki szereti az extrém színeket.
Hameg festeni akarod akkor akkor semmiképp se szőkétmert az nem ilik a fekete szemöldökhöz. Meg a vörösnek a narancssárgás árnylatait sem ajánlanám. Valami sötétebb vöröset vagy barnát javasolnék. Középbarnában nagyon jól mutat a lila vgy padlizsán melír. És ez illik is a világos bőr barna szemhez.
Szia Powerpuffemo!
Mindenhol vannak ilyen rosszindulatú emberek, ne is törődj vele! Látszik, hogy szereted ezt a dolgot, és sokat foglalkozol vele. Ezerszer jobban is értesz hozzá, mint az emberek általában és ez jóóó!:)
Figyi, tudnál abban nekem segíteni, hogy hol tudok a neten megnézni egy Alfaparf színpalettát? Szerinted milyen hajszín/melír illik a legjobban a világos bőr, barna szem, fekete szemöldök kombinációhoz?:D Eredeti hajszín: barna, jelenlegi: padlizsán alap (amit elég gyorsan ledob a hajam)-piros melír, és már nagyon unom.:) Köszi!
Ja éshogyha odafigyelsz akkor láthatod is hogy nem lehetek fodrász mert 17 éves vagyok. És ha az is lennék akkor nem olyan aki 5 évig tanulja azt amit 14 hónap alatt meglehet. És egy szóval sem montam hogy a hajfestés nem hidrogénperoxidos.
És ha már ennyire kötözködni akarsz akkor nem tincsminta hanem paletta.
Jaj bocs. neked meg egy videokiterjesztés a neved. Meglátszik hogy nem volt számtech órád. A hajfsték oxidációs. Így mondják. Nem hidrogénperoxidos. Vagy legalábbis nem olvastam egy újságban sem így. És még csak tőled hallottam. És nyilván hamarabb megértik hogyha ezt mondom,mert így van a köztudatban. ha azt írnám hogy blansolás akkor meg ő írna hogy nem kéne ilyen kifejezéseket írni. ha meg azt írnám hogy hidrogénezés az meg hazugság lenne mert oxidálás, tehát oxigénezés.
BOCS. IJB+
Szia!
Ha már ennyire értesz a dolgokhoz, megmondanád nekem, hogy mi az a "Balayage melír"? Olvastam, hogy róla, de eddig senki (fodrászok) nem tudják mi az, a neten, meg csak cseh oldalakon lehet valamit fellelni róla...
Előre is köszi!
Ajjaj
akkor most döntsd el először is hogy milyen festéket akarsz és használni
kallost vagy alfaparfot
Mix tone színe minden festéknek van.
az alfaparfnak is. De nem jó ötlet összekeverni különböző festékeket. A koleston perfectet meg felejtsd el.
ha rám hallgatsz akkor veszel alfaparf (evolution of the color) világosbarnát vagy hamvas világosbarnát meg veszek alfaparf ezüst mix tone-t. Meg veszel két doboz kallos 9%os oxit.
A keverési arány a festékek és az oxigenta aránya nem pedig a festék és a mixtone. A mixtone olyanm int egy festék(szinte)
És akkor összekeversz 30ml vilibarnát vagy hamvas vilibarnát 1/3ad tubus ezüst mix tone-nal. Ez összesen 50 ml. És ehhez kevered hozzá az 50ml 1,5 szörösét azaz 75ml. Körülbelül. De nem gond ha kicsit több.
remélem így érthető. az alfaparf ára kb 1100-1200 Ft de sokkal puhább és selymesebb lesz utána a hajad. Jobb mintha drogériában kapható festéket vennél. És utóápoló nélkül is puha.
Ha van még kérdésed akkor írj.
Ha meg nem lényeg azápolás akkor nyugodtan használj kallost de akkor annyi oxit használj mint amennyi a festék.
na szóval.
úgy látom,h 60 ml az alfaparf. annak kell a fele tehát 30 ml. mivel a keverési arány 1:1,5, ezért 45 ml mixton kell, illetve ugyanannyi oxi 9%-os mint festék. ez így már ok, ugye?
hát ha 60 ml a festék, akkor csak 30at nyomok ki, meg akkor 1/3ad mixton,ami 10 ml és 30 ml oxi (amiből kallost fogok venni,mert az olcsó) vhogyan így? bár ez nem a keverési arány...ez csak mindennek a fele :D mivel kell 1:1,5 arányban keverni? a mixtonnal? de az oxi marad ugyannyi mint a festék, ugye?
az az alfaparf mennyibe kerül amúgy? és a mixton? az oxi nem lényeg,az nem egy nagy drágaság.
amúgy így is durván elcseszhetem a hajam? csak vörös ne legyek...világosbarna akarok lenni :)
Igen így van ahogy írtad. Van mindenéféle színben hamvas árnylata is. De ne kérj hozzá oxigentát mert az alfaparf oxigentája ötször annyiba kerül és ugyan az van benne mint a kallosban. Viszont itt most bele kell hogy kavarja sajnos.
Az alfaparfnak a keverési aránya 1:1,5
és mivel a te hajd rövid ezért mindennek a felét kéne hogy vegyed mert akkor botrányosansok festéket ki kell majd dobnod ha az egészet fölhasználod. Így két festésre elegendő lesz. ha most megint nem értesz vmit akkor válaszolok.
ez így már tökéletesen érthető volt!!! :) akkor azt hiszem a 4. megoldást választom,amit korábban írtál,aminek a legnagyobb az esélye, h tökéletes lesz az eredmény:
ELEVE HAMVAS sötétszőke + 1/3 mixton + akkor a 9%-os oxi ugyannyi mint a festék
ez így ok? mert ezt nem írtad le részletesen :D
és akkor gondolom ezt az alfaparf-ot lehet venni fodrászkellékesben és ennek van is hamvas sötétszőkéje v világosbarnája? ugyi? és asszem,h ha még erre válaszolsz,akkor teljesen képben is leszek!! és nagyon köszönöm, óriási segítség vagy...eddig legalábbis reményt adtál,h menthető a helyzet :D 9-én megyek nyaralni és addig szeretném rendbe tenni...
Ejjj.
Több választásod van.
1. Veszel fodrászkellékesnél olyan hajfestéket aminek a nevében benne van hogy hamvas. Pl hamvas sötétszőke(ami a köztudatbanmár világosbaránank számít) És ehhez keversz annyi 9%os oxigentát mint amennyi a festék.
2. Fodrászkellékesben veszel olyan festéket ami csak sima festék és veszel plusszba hamvasító mixtone-t és ezt a kettő 2:1 arányban kevered és annyi 9% os oxixgentát keversz hozzá amennyi a festék (ez kétszer annyiba kerül mint az előző és ugyan azt éred el vele)
3. Veszel drogériában olyan színt amit szeretnél és keversz hozzá egyharmad tubus hamvasító mixtone-t. ehhez még plussz oxigentát kell keverned mert az oxigentának ugyanannyinak kell lennie mint a festéknek. Ez kényes megoldás mert a festékek különböző fajtájúak. Nem nagyon ajánlom.
Remélem érthetőek. Azért írtam olyan lehetőséget az előzőekben hogy eleve hamvvas festék+mixtone, mert már nagyon sokszor be volt festve a hajad és ez nem tesz jót neki, és ezzel a módszerrel sokkal nagyobb az esély rá hogy az eredmény tökéletes lesz. Amúgy sztem a kallosnak is van hamvas árnyalatú festéke.
A 9%os oxigenta meg azért kell mert ennek nagyobb a világosító hatása és te világosabbat szeretnél. Festett hajat meg egyébként is nehezebb világosítani.
Én használtam kallost és miután kipróbáltam az alfaparf evolution of the colort rájöttem hogy a kallos mennyire roncsolja a hajat. A te hajad meg egyébként is igénybevett.
ha van még valami amit nem értesz akkor nyugodtan írj. nem idegesítő, szívesen segítek ilyen kérdésekben.
megint elfelejtetted,h egy hajfestő-analfabétával beszélsz :))) bár már kezdem kapizsgálni a dolgokat. szóval:
1) vagy veszek egy átlagos hajfestéket (drogériásat), ami tetszik + mixton
2) v fodrászkellékesnél egy olyan festéket,ami alapból hamvasít és akkor ahhoz meg nem kell semmi??? (van olyan,h hamvas sötétszőke????)
ha jól sejtem az 1) pontommal nem stimmel vmi. mindig összezavarsz,nem tudom éppen konkrétan mire célzol :) na hari :$
meg még külön vegyek oxigentát? mert a drogériás festékekben van alapbó,nem? szóval nem tudnál nekem konkrét adatokat mondani? h mi ennek a festéknek a neve meg,h akkor most mit mivel és mennyit kutyuljak? 1-2 árnyalattal akarok vulágosabbat, ennyi...brühü..tudom,h iszonyat értetelen vok..ismét :s de lépésről lépésre mondd, mint egy óvódásnak.. :) és ha azt felfogom,onnan minden sima..csak azt tudjam,h mit mivel..mert eddig alapból hamvasítós festékekről beszéltünk és akkor azt mondtad,h ahhoz is keverjek mixton-t,nem?..most meg azt,h ne...elveszetettem a fonalat... sry
nem, én csak ezt a vöröset szeretném kiütni belőle és egyszerű barna lenni, nem akarok sokkal világosabbat, a világos barna a max ameddig elmegyek. és tényleg nem sokkal sötétebb a hajam, olyan közép és sötétbarna közötti szerintem. én ettől kb egy árnyalattal világosabbat akarok vörös nélkül. de ha a mostanira kennék világosbarnát, akkor szerintem még sötétebb lennék. nem? és ehelyett a mixtone helyett nem jó az az ezüst színű kallos festék pl,amit említettem? ígérem nem nyaggatlak többet :)
amit te ajánlasz az pedig (csak h jól értem-e): fodrászkellékesnél tudok venni hamvas világosbarna hajfestéket és még ahhoz keverjek ezüst mixtone-t /v. ezt az ezüst kallost,ha ez is jó. szerinted? jól értettem akkor?
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?