Ha valaki egyáltalán, soha nem akarja beoltatni magát, mikor jöhet el az az idő, hogy ugyanúgy éljen, mint vírus előtt? (beszélgetés)
olvasd el a cikket, amit belinkeltem
Többet én sem tudok, mint utánaolvasni dolgoknak, és nem csak a szóbeszédre hagyatkozni.
"Amiatt a friss magyar kormánydöntés miatt, hogy az oltásigazolásba nem viszik fel a beadott vakcina típusát, miközben az EU-ban nem engedélyezett orosz és kínai vakcinával is oltanak itthon, afelé mutat, hogy „az uniós engedéllyel nem rendelkező vakcinával oltottak számára megmarad a kötelező tesztelés és a karantén” a külföldi utazásoknál"
A vércsoportos kutatásnak ne ülj fel.
Nekem a vércsoportom szerint a küszöböt kellett volna rágni hetekig kínomban, aztán meg sem éreztem, míg barátnőm a 0-s vércsoportjával 5 hétig aktívan keheskedett benne, ebből 3 hetet ágyban és a mai napig nem érzi magát 100%osnak.
Én és barátnőm között 1 hétnyi korkülönbség van, ugyanott nőttünk fel, kb ugyanolyan alkatúak vagyunk, hobbi sportolunk, ugyanazt a táplálékkiegészítőt szedjük, annyi hogy ő vegetáriánus így szed mellé mást is, én mindenevő vagyok, de alapvetően mindketten odafigyelünk az egészséges táplálkozásra.
A szerb vizsgálatok nem pont ezt mutatták.
Ez egy parttalan vita, amit folytattok. Senki nem tudhatja mi az igazság. Elképzelhető, hogy van benne valami, de az is lehetséges, hogy az egész csak a a pártok hatalomért vívott harcáról szól.
Jön a napfényből...aha.Szüleinknek is elég volt:no,a te szüleid az én dédszüleim generációja.Nagyapám kinn dolgozott a kertben,földeken szinte egész életében.Érte a napfény rendesen.(Lett is melanómája nyolcvan körül,de nem ebbe halt bele)
Szüleim tanárok voltak nyugdíjig,én is irodakukac vagyok,bár egy éve home office-ban.Honnan szívnám be a napfényt???
Ez pont olyan tévhit,mint hogy minek a vitamin,eszünk mi sok gyümölcsöt.Utána kell nézni,mennyi a mostani gyümölcsök vitamintartalma.
Ha mindenki úgy álkna azélethez,hogyha a szüleimnek így jó volt,jó lesz nekem is,akkor én pl a földet túrnám és vajdlingban mosogatnék,meg a tehenet fejném,mint a nagyanyám...
Nem hallottam ezt a hírt, de nem mindegy, hogy ez a valaki egy élsportoló volt, vagy egy olyan személy, aki szokott futni és nekiállt ennek a maratoni távnak.
Egyébként pedig lehet azért jött vissza a halál torkából, mert sportoló volt.
pontosítok:
a Pfizer-rel oltották be az összes orvost (és tanárt)
Hát igen, tényleg a stílus maga az ember...
Ha tájékozódtál volna, tudnád, hogy:
- a kínai vakcinát nem fogadja el az EU, tehát aki pl. rendszeresen utazik, az majd nem fog tudni (ha ehhez kötik az utazást)
- ezzel oltották be az összes orvost
- a kínai egyre jobban bizonyosodik be (szakértők is ezt mondják), hogy kis százalékban ad védettséget, egyes esetekben nem termelődik antitest
- virológus mondta médiában, hogy ezt hagyományos módszerrel állították elő, ami nem vitatja, lehet hatásos is...
néhány érv, hogy ezt miért nem, aztán lehet gondolkozni, hogy a többit miért
mindenesetre nem divatból kerülik a kínait
Változott a leányzó fekvése. Szerintem már soha.
(a címre válaszoltam )
...és én azt nem értem,miért nem kutatják ezt jobban?Miért van,hogy pl. a szomszéd lány idős otthonban ápolt,beteg apukájának csak annyit okozott,hogy a teszt kimutatatta,de semmi tünete megvolt?Miért van az,hogy a szüleim baráti köréből egy ötvenes,dohànyos,túlsúlyos házaspár egyik tagja egy hónapot kórházban volt,a másiknak meg pár nap enyhe tünetevolt?Miért van az,hogy együtt élő,együtt háló párok egyik tagja megfertőződik,és a másik nem kapja el tőle?
Nem,ezt nem kutatják,vagy legalábbis a pórnép nem ér el róla publikációkat.
Csak azt,hogy ki az,akire még extrán veszélyes a vírus,akinek még jobban kell félnie:melyik vércsoport,stb.
Így mindenki egyformán epekedik az oltásért.
(én is várom,nem vagyok ellene,csak épp valami nagyon nem kerek az egész vírus körül)
Érdekesnek tartom azt is,hogy pár hónapja még voltak cikkek arról,hogy a súlyos tünetes betegek közül sokan voltak D vitamin hiányosak és a D vitaminnak fontos szerepe lehet abban,hogy hogy vészeljük át...mostmeg már nagyon féltenek minket a D vitamin túladagolástól.De mintha kínosan ügyelnének,hogy konkrét számokról ne essen szó,hogy mi az elég és mi a már veszélyes.
Ezt a “Webbeteg” weboldal írja:
“Az Oman Medical Journalban megjelent kutatás szerint túladagolás a napi 50 000 NE bevitelnél, és a szervezet magas kalciumszintje (hiperkalcémia) esetén fordulhat elő.”
Szeretem ezt a sportolókkal példálózást,mintha evidencia lenne,hogy az élsportolók az egészség mintaszobrai.Mintha nem lenne köztük,aki ilyen-olyan frankó kis serkentőket használ,mintha nem szólna arról is az élsport,hogy szinte gyerekkortól kizsigerelik,széthajtják a szervezetüket.Ha jól emlékszem tavalyról,az olaszoknál az első,nagyon komolyan megbetegedett,halál torkából visszajött koronavírusos férfi valami maratoni futás után betegedett meg.Azt írták később,ezzel a futással olyan szinten leamortizálta akkor a szervezetét,mintha egy nyolcvanéves paramétereivel ment volna neki a vírusnak.
Nem vagyok fotelharcos,mozgunk rendszeresen,de az élsportolósággal,válogatott sportolósággal való példálózást nem szeretem.
Soha életemben nem gondoltam arra, hogy influenza ellen beoltassam magam.
Megszoktam, hogy majd minden télen egy kicsit megbetegszem. Hőemelkedéssel átvészelem az a pár napot. Állítólag az nem influenza - egyesek szerint. Ezek szerint soha nem voltam influenzás :). Mindegy, valami vírust elkapok. Mivel nem tesztelik, nem tudhatjuk, hogy mi az. Ezek után miért is oltassak? Azt viszont mástól is hallottam, hogy utána betegedett meg. Egyébként a gyerekek továbbra is fertőzni fognak, és ők nem kaphatják meg az oltást - a gyártó "ajánlása" szerint!!! De mostmár erről is mást hallunk. Szóval légy okos.
Ne keress logikát? :) Az egész úgy ahogy van totál következetlen. És tiszta káosz.
Emlékszel, hogyan kezdődött? Azt mondták, hogy a maszk nem véd. 3-4-szeres áron lehetett sebészmaszkot kapni a patikában, aztán meg hiánycikk lett. Röhej! Sokáig a maszkhoz hozzá sem jutottál, aztán nagy nehezen pult alól kaptál olcsóbban. Ha úgy akarnád használni a maszkot, hogy annak értelme legyen, akkor rákölthetnéd a havi teljes fizetésedet (naponta, többször cserélt maszK) és akkor ez még csak a maszk kérdés.
Egyébként azt írják szakemberek, hogy mivel a vírust lipidburok veszi körbe, ezért elegendő az alapos szappanos kézmosás. Vsz. nem az agyonfertőtlenítésen múlik, hogy megkapod-e vagy sem.
Ez egészen más helyzet.
Amúgy szerinted, hogyha mindenki beoltatná magát influenza ellen, akkor eltűnnek az influenza? Akkor azt miért nem erőltetik?
És a többi betegséggel mi van?
Jaj, istenem :/, tájékozódj már légyszíves egy kicsinkét, jó? Mielőtt idefirkantod a magadét.
És pont az ilyen tájékozatlan emberek szoktak a legnagyobb hanggal és hévvel másokat kiosztani, de addig jó, ameddig csak a fórumon szavakkal történik mindez...
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha egy barátod azt mondaná neked, hogy várj rá, mert neki te vagy az igazi, csak most előszőr ki akarja szórakozni magát?
- Ki akarja élni magát. El kell engedni. :(
- Érdemes beoltatni magunkat kullancs elleni védőoltással?
- Mikor kezdted el a gyermeked ételét ugyanúgy fűszerezni, mint magatoknak?
- Tanfolyamot keresek Győrben! Van aki még rajtam kivül tovább akarja képezni magát? Talán könnyebb lesz elhelyezkedni dolgozni!
- Tudod, mi a menete annak, ha saját jogon akarja valaki leszázalékoltatni magát?