Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a gyerekek utáni adóvisszatérítés nyomtatványt mikor érhető el a nav?
Ha jól olvastam mindegy mikor küldöm be március 1.után utál csak a nav?
Köszi a válaszokat!
Sziasztok
Január 21 én beküldtem az adóbevallást ,onnan kel számolni a 30napot az utalásig ?
Szia.
Igen ezt én is így tudom,de ha igénybe vettem akkor nekem kell fizetni vissza valamenyit vagy akkor 0-án leszek?
Köszönöm.
Sziasztok!
Van aki 2 gyermek után vette igénybe a családi adókedvezményt?
Esetleg tudjatok akkor jár vissza belőle?
Garantált bért kapok kaptam.
Köszi a választ.
Sziasztok! Tudom hogy elég nehéz így számolgatni, de lehet hogy valaki jobban érti mint én.
Szóval párom dolgozik, ő érvényesítette a 3 gyerek adókedvezményét. Nettó fizetése maximum gyeddel olyan 600ezer körül volt. Volt olyan is mikor nem volt elég az adókedvezmény és vontak tőle pár ezer Ft adót is. De tavaly június elsejétől ideköltöztek a két kiskorú gyermekei akire nem érvényesített semmit.
Ilyen esetben a tb-ből vissza lehet igényelni valamit? Mert azt rengeteget vontak tőle.
Valamint van egy tartós beteg gyerekünk. Arra ha jól tudom plusz 10ezer jár.
Köszönöm ha válaszolsz
Sziasztok.
Lenne egy fontos kérdésem, 2023.10.26-n elsőbbségi-vel adtam fel postán az adóvisszatéritést, és ahogy számolom már a 30 nap lejárt, utalással kértem, de még mindig semmi, adószámla még nem nullázodott. Melyik napra számíthatok hogy utálják? Köszönöm szépen a válaszokat. (Tolna Vármegye)
Sziasztok.
Remélem valaki tud segíteni.
Júliúsban külföldre mentem dolgozni addig M.o-on volt bejelentett munkahelyem.A 4 gyermekes adókedvezményt,vissza tudom igényelni,most novemberben,ha már külföldön van a bejelentett lakcímem?
Sziasztok! Szeretném meg kérdezni hogy a tb-ből tudok vissza igényelni?
Az történt hogy a munkáltatónál 1 családi pótlékra jogosultat írtam, de 2 van. Adómentes vagyok 4 vagy több gyermekes. Szja-t nem fog de több tb járulékot von le.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?