Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Ha egy magánszemély egyik munkahelyén heti 40 órás, a másik munkahelyén részmunkaidős, mindkét munkáltatójánál kérheti a családi kedvezmény érvényesítését
Ennek jogszabályi akadálya nincs.
A több munkáltató esetén a magánszemélynek úgy kell nyilatkoznia, hogy a munkáltatók által figyelembe vett kedvezmény együttes összege ne haladja meg a ténylegesen járó kedvezmény összegét, azaz ne történjen többszörös és jogosulatlan igénybevétel.
(Röviden, amire te gondolsz az nem működik jogszerűen.)
Sziasztok! Ha valakinek kettő munkahelyen dolgozik, mind a két helyen érvényesíteni tudja q családi adókedvezményt 4 gyerek után?
Egyik helyen igénybe veszi masikhelyen pedig több százezret kap vissza az illető.
Így más, akkor az szja bevallásban tudod visszaigényelni tudomásom szerint.Én az Ágyk program segítségével szoktam csinálni, mert én sem szoktam érvényesíteni a családi adókedvezményt csak évente visszaigényelni.
A 2353 nyomtatványon tudod benyújtani (lassan egy hónapja elérhető)
vagy az alábbi linken.
Itt is két lehetőség van, vagy megcsinálja teljesen a könyvelő amit már meg lehet csinálni vagy megvárja a tervezetet amit a NAV készít (március 15 szokott lenni) és azt egészíti/javítja ki ha kell.
Én a napokban készítettem el a férjemét 3 gyermek után igényeltük vissza.
Elvileg csak február 1-től kezdik feldolgozni ami be lett már adva
Én évek óta eszja oldalon adom le magunknak január közepe felé mindig és február közepe körül szokott át váltani feldolgozottra és úgy kb szokott meg jelenni au adó számlán is.
Értem nem tudom mennyire gondolunk egyre, de év elején számos nyilatkozatot kell kitöltetnünk 2024. január 31-ig, ha szeretnénk, hogy az adókedvezményeket már a februárban érkező fizetésben érvényesíteni lehessen.
És én annyit akartam mondani ezzel hogy,
a családi kedvezmény nyilatkozat elérhető online ahogy írtam és papíralapon is.
Remélem tudtam segíteni :d
A Beküldött dokumentumok menüpontnál kérj lekérdezést.
(Ne a Beadott bevallások állapotánál)
Szia
Ezek a nyilatkozatok online is beküldhetőek!
Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban ( [link] ) ügyfélkapus azonosítás után az új nyomtatványokhoz lépve a keresőben az adóelőleg-nyilatkozatok kategóriát kell keresnie. (Adóelőleg-nyilatkozat a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény) érvényesítéséről)
Az online nyilatkozat előnyei:
kitöltés előtt már szerepelnek benne az ön alapadatai,
beküldés után a NAV továbbítja az Ön által megadott munkáltatónak, kifizetőnek,
beküldés után a NAV tárolja, így szükség esetén szerkeszthető, módosítható, ismételten beküldhető.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?