Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Én itt nézem: ugyfelportal.nav.gov.hu
ezen belül dokumentumok/bevallások lekerdezése
Szívesen.
Én itt szoktam nézni
Ügyfélkapu-ebev-szolgáltatások-bevallások-beadott bevallások állapota-itt új lekérdezés-2023 a bevallás éve-itt várni kell kicsit míg kiírja kékkel,hogy eredmények elkészültek.erre rá kell kattintani. Írni fogja a bevallás érkezési dátumát is
Sziasztok! Most melyiket kell nézni? Mert q benyújtás időpontja 02 08 azt hiszem akkor adtam fel postán viszont a túlfizetést mától lehet látni az adószámlán.
Nem mintha sokat számítana ez a pár nap.
Szia!
Tölts ki egy új bevallást, viszont az új bevalláson a Főlap "C" blokkjában a bevallás jellegének a "H", azaz a helyesbítést jelöld meg. (Az önellenőrzés opció csak akkor választható, ha az adó, adóalap és költségvetési támogatás adataiban kell változtatni, pl. elírás miatt) Fontos! A hibásnak minősített bevallás vonalkódját ne töltsd ki.
Még valami. A papíron benyújtott, vagy papíron is benyújtható, de elektronikusan beküldött bevallás telefonon is javítható. Viszont ehez szükség van ügyfél-azonosító számra, ami a TEL jelű nyomtatványon kérhető.
A legegyszerűbb ha a könyvelőd újra beadja a javított 23SZJA -t.
Sziasztok, egy nem várt esemény miatt, ha már be lett adva a könyvelő által a bevallás és nem arra a számla számra kérném még sem az összeget, van lehetőség valahogy ezen változtatni? Esetleg személyesen Nav?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?