Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia
Ezek a nyilatkozatok online is beküldhetőek!
Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban ( [link] ) ügyfélkapus azonosítás után az új nyomtatványokhoz lépve a keresőben az adóelőleg-nyilatkozatok kategóriát kell keresnie. (Adóelőleg-nyilatkozat a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény) érvényesítéséről)
Az online nyilatkozat előnyei:
kitöltés előtt már szerepelnek benne az ön alapadatai,
beküldés után a NAV továbbítja az Ön által megadott munkáltatónak, kifizetőnek,
beküldés után a NAV tárolja, így szükség esetén szerkeszthető, módosítható, ismételten beküldhető.
Sziasztok! Gyerekek utáni adókedvezmény nyomtatvány fennt van a nav oldalán? Beküldhetö már?
Köszi!
Lehetséges, én online adom be mindig ott egyből ki is írja az iktatási számot (iktatja) ezért nem voltam benne én sem biztos ha személyesen van be adva. Persze a 30 nap akkor érvényes ahogy írod hogy hiba mentes stb
Illetve március 1 az első utalási nap...
Elvileg ha személyesen adta be akkor azt "be is vették" ha nincs benne hiba akkor a be adás napja "iktatás" napja
Igaz én online adom le mindig január elején általában amit február kezd el feldolgozni de az iktatás napja mindig a leadás napja volt eddig. Bár ez lehet azért mert online adtam le.
Szia.
Nem a beadás napja számít hanem az amikor iktatják,én úgy tudom.
Elvileg igen, be adástól számított 30. nap utalnak
Ha ma adtad be holnaptól számítva a március 1 pont a 30. nap..
Szia
Igen mivel abból is vonnak adót.par éve passzív gyeden volt a férjem nem írtuk be majd hívott egy kedves ügyintéző hogy segítsen javítani a bevallást.Igy is lett.Akkor mondta H a gyed is számít
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni ha valaki tudja ....
A gyed extrát apuka veszi igénybe szja-ba be kell írni?????
Sziasztok!tavalyi évben havi szinten vettem igénybe a családi adókedvezményt(2 gyerkőc, mind a 2 tartósan beteg) ami egy évben 720000 ft lenne ha jól gondolom. Többször voltam táppénzen ezáltal nyilván nem tudtam annyit érvényesíteni az adott hónapban.(609000 ft lett egész évre)
Kérdésem lenne hogy a fennmaradt összeget a férjem igénybe tudja venni most adóbevallásnál? Köszönöm a választ
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?