Tényleg másképp állnak a betegségekhez külföldön? (beszélgetés)
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Alinka01)
ma 18:09
A fehér térdzokni az egyenruha része nem?
13. alinka01 (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 17:50
Biztosan különbözőek egymástól valamennyire az ellátási rendszerek a nyugat-európai országokban, igazán tehát az lenne érdekes, hogy többet megismerjünk. De akkor is mi van? Ezeket az illetékes elvtársaink könynen megismerhetnék az uniós szervezeteken keresztül, és ami jó, azt beillesztve egy konzisztens rendszerbe, itthon is lehetne alkalmazni. Hogy ehelyett mi történik, azt nem minősítenm, mert nem tudnék jólnevelten fogalmazni...!
12. alinka01 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:45
Igen, a náthát megúsztam. Nekem iszonyatos fejfájásaim voltak, vélelmezem, szintén a trutymós, nedves idő miatt. Persze, jött az ajánlás, a mindenre is jó paracetamol. Meg sem rezdítette a fájdalmamat! Előbányásztam a bőröndből a Cataflamot és azt nyeltem. Ma már nem tehetném, mert kinőttem a diclofenac-os korból.
11. fincsi5
ma 17:42
Sőt én olyat is olvastam, hogy szüléshez csak akkor megy orvos, ha komplikáció van. Addig csak (talán) szülésznő van a szülő nővel.
10. fincsi5
Sőt én olyat is olvastam, hogy szüléshez csak akkor megy orvos, ha komplikáció van. Addig csak (talán) szülésznő van a szülő nővel.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Globus)
Telefon van vagyis az volt nálunk. Telefonon mondja h mit vegyél a boltba.
8. alinka01 (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
Belenéztem most a Face-en az Angliai Magyarok Egymásért Közössége csoport oldalába, és valóban ez van: egyesek elragadtatással dicsérik az ottani orvosi ellátást, mások nagyon kínos, alacsony színvonalú ellátási eseteket említenek.
7. globus (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
ma 17:40
Kíváncsi lennék a számokra...hány beteggel van ilyen-olyan, akár személyes, akár telefonos, írásbeli kontaktja naponta. Hogyan működik az állandó gyógyszerek beszerzése, ha beteg valaki, mivel igazolja a munkahelyén. Egyáltalán mi a táppénzünk megfelelője, mire jár, mennyi stb.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Alinka01)
ma 17:38
Igen ezt tapasztaltam h nem fogad háziorvos arra ott a bolti paracetamol. Én is voltam kinn, az egész társaság az első héten megfázott. Te náthamentes tudtál maradni?
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 4. - Alinka01)
ma 17:34
Nem jártam ott, nincs személyes tapasztalatom, de sógoromék ott élnek és ők pont az ellenkezőjét állítják. Bármikor elérhető a háziorvos. és nagyon jó az egészségügyi ellátás. De gondolom nem egyforma ez mindenhol. Ők vidéken élnek.
4. alinka01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:26
Igen, az angolok tényleg nem csinálnak egy kis takonykórból nagy ügyet. Én is ezt tapasztaltam, amikor Cambridge-ben voltam egyszer ősszel két hónapig. Mondhatjuk talán, hogy hozzászoktak évszázadok óta... A ház pl., ahol laktam, egy sor téglából épült, a fűtéssel eszelősen spórolnak, a kislányok meg még októberben is fehér térdzokniban mentek a suliba. Úgy tudom, náluk a háziorvoshoz is csak hetekkel későbbi időpontot kapnak, ha bejelentkeznek, akkorra meg elmúlik a nátha. Ehhez igazodóan viszont a Boots nevű drogériaboltokban hosszú polcokon vannak kinn, szabadon megvehetően az ilyenkor szükséges gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, láz-és köhögéselleni készítmények.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:10
Vendégségben töltöttünk Amerikában pár napot. Lázas gyomorrontással, hányással, szaporával a házigazda sem fordult orvoshoz. Ilyenek nincsenek a biztosításban.
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:07
Ha csak folyik az orrod, az itt sem betegség. Ha nincs lázad, az orvos sem ír ki. Meg gondolom az sem mindegy, hogy ki miként éli meg. Van, akit tényleg nagyon megvisel egy nátha, megfázás.
ma 16:47
Egyetemista koromban szembesültem vele, hogy a külföldi diákok mindig mondják, hogy a nátha nem betegség és itt minden náthát betegségnek veszünk és nevezünk, esetleg otthon is maradunk vele. Mindig mondták, ja hát úgy mi is betegek vagyunk, főleg angolok, hollandok dánok, skandinávok. Nyaktól felfelé, mondták ha csak taknyolunk az nem betegség, nátha, de ugyanúgy megy vele az élet tovább. Nem is értette a kérdést, hogy beteg vagy e, áhh csak folyik az orrom és ennyi, mindig ezt mondták. Nektek mi a tapasztalatotok?
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Szerinted, ha valaki tényleg komolyan változtat az életmódján, kigyógyulhat betegségekből? Esetleg próbálkoztatatok ezzel?
- A gyerekek tényleg másképp viselkednek az oviban, mint otthon?