Folyton panaszkodnak a pénzre, aztán vásárolnak, utazgatnak (beszélgetés)
"Nem biznisz jól érezni magunkat."
No, igen. Ahogy a #1 is. Ne osszuk meg az élményeinket, mert a savanyú oldal rögtön megkérdezi "Mibül?".
Én sem értem, de inkább nem is akarom. Van a családban ilyen személy. Annyira negatív, pletykás, rosszindulatú, hogy inkább elkerülöm.
Van egy mondás: "Aki panaszkodik, attól el kell venni."
Én pont nem tapasztalom, hogy a pénzre panaszkodnának, sőt nem értem hogy "miért nem ég még a székház?"
Panaszos nép vagyunk az biztos, de vakok akik még mindig nem látják hogy mennyire csórók és csak megköszönjük hogy fizethetünk olyan dolgokért is amik egy normális világban ilyen feltételek mellett nem is léteznek.
Ez is egy szempont. De ettől még lehetne pozitívabban, én pl. most kirándulótársat keresek, és nem találok." Nem ér rá", pedig tudom, hogy ráér. Nem biznisz jól érezni magunkat. Már körülnéztem szingli túra vonalon ;)
Nem hogy bekapcsolnám a híreket, ejj.
Nem volt mindig így. Épp a napokban beszéltünk róla itthon. 30-40 évvel ezelőtt tele volt a Fő tér sétálókkal. Ha ismerőssel találkoztunk, sziasztok, hogy vagytok, mi újság, család, gyerekek, sztorik. Most? Mi fáj, ki halt meg, milyen nehéz az élet, milyen szívességet tudnál csinálni nekem ingyen. Rábeszélni valakire, pletykálni, szigorúan negatívat.
Pedig régen sem voltunk tehetősebbek, sőt.
Van olyan, akit ha meglátok, gyorsan irányt változtatok.
A panaszkodás mentalitás és nem anyagi helyzet függvénye.
Egyébként az ember általában jobbra, többre s szebbre vágyik. Lelki alkat kérdése, hogy ezt hogyan élik meg.
"#nem következetes"
Te aztán következetes vagy ezzel a bejegyzéssel!😀
Egy kalap alá vettél mindenkit.
Nyugodjál le és foglalkozz a saját pénzügyeiddel!
Gyanítom, amit szeretnének, arra nem telik, vagy csak keservesen.
Én azt mondom, hogy eléggé szörnyű, hogy azért kell kuporgatni egy évig, hogy aztán egy hetet egy szép helyen tölthessen az ember.
A vásárlás meg... Hát engedje már meg a világ, hogy az ember egyen és ruházkodjon.
További ajánlott fórumok:
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?
- Mert panaszkodni jó.. (?)
- Mára megtanultam: aki látványosan szenved, panaszkodik,...
- Nem megy a fogyókúra, panaszkodjunk ide...
- A kolléganőm panaszkodik...
- Úgy érzem a folyton panaszkodó, síró-rívó emberek lehúznak,...