Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerbabák fórum

Ikerbabák (beszélgetés)

17. timycat (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:23
Fizetés nélküli szabira ne, megszakad a jogviszonyod. Nyugdíj előtt pláne szívás. Próbáld meg a táppénzt. Tipp: elmész pszichiátriára, elsírod magad, hónapokra kiírnak és kérheted, hogy az EESZT-ben a pszichiátrián kívül senki se lássa, hogy volt/van ilyen "problémád".
ma 07:00
Sztem teljesen mind1 h ikrek v pici korkulonbseggel jönnek. A kerdes az h akarnak e közös gyereket. Azert a nagyokkal lehet menni már konnyen, akarják e újrakezdeni. A mama jelenlete engem biztos kizsigerelne, de tudom h sokan csak így képesek túl élni....
15. Amaunet (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 23:24

Nem lesz egyszerű. Iskolába menni/jönni a nagyobbaknak, aztán bejön bölcsöde.

Van hely a lányodnál, hogy néhány hetet ott tölts náluk? Vagy hetente 2-3 napot?

A családunkban az egyik unokát a szüleim nevelték több, mint egy évig. Gyorsan jött utána a kistesó.

Gratulálok a babákhoz!🚼🚼

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Amaunet)
tegnap 20:53

Két 6 éves, apának is egy anyának is egy , apának pedig még egy 12 éves kislány. Szépek, okosak 🥰

Most meg a picik.... A doktornő szerint ők is lányok 😁

De azért titokban reménykednek hátha fiúk lesznek 🥰

13. Amaunet (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:47
A meglévő gyermekek milyen korúak?
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Channa*)
tegnap 20:32

Megosztani? Jaj, dehogy!

Csak szimplán reménykedtem, hogy van valami ilyesmi megoldás. Én még dolgozom, napi

8 órában, középvezetőként, 6 beosztottal.

De úgyis megtalálom valahogy a megoldást 😉

Eljövök táppénzes állományba, úgyse voltam beteg soha. Ha kell fizetetlen szabadságot kérek. 😁

Ha kellek, megyek. Ezen se múljon, ha szeretnék megtartani a kis Kincseinket.

A felelősség, a döntés természetesen az övék 🥰❤️

11. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:13

Az ikreket nem lehet megosztani.

Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy lennél gyámja?

Ezt meg kellene kérdezni az illetékes helyen.

Jó ötletnek tartom e?

Hát nem is tudom...

Én is várom, hogy legyen unokám. Én ho-ban dolgozok sokat, így nekem nem lesz gond, ha segítenem kell. Ráadásul szinte együtt is lakunk.

A többiek válaszából is látható, hogy nem működne így a dolog. Ezt is úgy találták ki, hogy ne lehessen megvalósítani;)

10. libikóka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:12

Esetleg,,,költözésről szó sem lehet?Mert van idő rá.Ahogy a lányodnak is hozzáigazodni a gondolathoz ami most átláthatatlan.

Persze a segítség jól jön neki ez vitathatatlan,,de azért nem "halálos",,:)

9. niit
tegnap 20:05
Valóban így van, a testvérem egyik kislányával anyukánk volt egy évig otthon, amikor ő visszament dolgozni. De olyat nem lehet, hogy mind a ketten kaptok GYES-t vagy GYED-et és ketten vagytok a babákkal, ha erre gondoltál.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - SsueB)
tegnap 19:56

Sajnálom, hogy nem megoldható így.

A legnagyobb baj, hogy 40 km re lesznek tőlem 🥹

... mert ha legalább egy városban élnénk 😔

7. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:53

A nagyszülői GYED (gyermekgondozási díj) lehetővé teszi, hogy a még dolgozó nagyszülő a szülők helyett vegye igénybe az ellátást a gyermek 2 éves koráig (ikreknél 3 év), ha a szülők visszatérnek dolgozni. A 2026-ban elérhető maximális havi bruttó összege 451 920 Ft (a minimálbér kétszeresének 70%-a), amelyből 10% nyugdíjjárulékot vonnak, de SZJA-mentes. Feltétele a TB-jogviszony, a gyermek nem járhat bölcsődébe, és a nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet.

Fő tudnivalók a nagyszülői GYED-ről:

Összeg: A nagyszülő jövedelmének 70%-a, a minimálbér kétszereséhez kötött maximummal.

Adózás: 2025. július 1-jétől a nagyszülői GYED adómentes, csak 10% nyugdíjjárulékot vonnak le belőle csalad.hu.

Feltételek:

A szülők dolgoznak.

A nagyszülő nem nyugdíjas, rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.

A gyermek betöltötte a CSED időszakot (általában 6 hónap), de még nincs 2 éves.

A gyerek nem járhat bölcsődébe.

A nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet (kivéve otthonról).

Igénylés: A Magyar Államkincstár vagy a kormányhivatalok felé, a munkáltatón keresztül.

Egyszerre csak az egyik nagyszülő igényelheti, de több unoka esetén akár több gyermekre is folyósítható

(Google AI)

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
tegnap 19:53

Azért lenne rá szükség, hogy 0-24 órában segíteni tudjak nekik.

Azt mondja mindenki, hogy az első év halálos és a túlélésről szól, amikor ikrek születnek.

Addig ott lennék velük és nem tolakodóan de ha kellek ugrásra készen, hogy segithessek nekik.

Nem jó ötletnek tartod, (tartjátok) ?

tegnap 19:51

Nagyszülői gyed létezik, de feltételekhez kötött.

"Feltételek:

A szülők dolgoznak.

A nagyszülő nem nyugdíjas, rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.

A gyermek betöltötte a CSED időszakot (általában 6 hónap), de még nincs 2 éves.

A gyerek nem járhat bölcsődébe.

A nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet (kivéve otthonról)."

Sztem olyat, hogy egyik babával x, másik babával y legyen ellátoson, nem lehet csinálni.

Testvérek esetében is mindig kikötés, hogy az ellátások 1 szülő kezében legyenek, miért lenne ez másképpen ikreknél?

Kívánom, hogy a legjobbat tudják kihozni a helyzetből, mert én úgy látom, szeretnék ezeket a babákat - is :)

tegnap 19:05

Mármint elosztanátok az ikreket?

Biztos, hogy van rá lehetőség!

Nem gyes, hanem gyed lenne.

Milyen nyugdíjig van annyi időd? Az öregségi nyugdíjig?

Szerintem ez még a nők 40-be is beleszámítana.

És akkor az lenne, hogy te az egyikkel lenné gyeden a lányod a másikkal? Vagy, hogyan működne?

Erre miért lenne szükség?

tegnap 17:35

Arra bátorítanálak benneteket, hogy semmiképp ne adjátok fel!

Olvastam egy bájos párbeszédet arról, hogy az iker babák hogy beszélgetnek a méhen belül.

Ha érdekel privátban elküldöm!

Én nektek drukkolok!

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:01
Nézzetek fotókat 8 hetes magzatokról, hátha könnyebb lesz a döntés. Megvan mindenük, kialakult már a nemi jellegük is és dobog a kis szívük.
tegnap 16:54

Sziasztok mindent is tudó Hoxasok!

Kismama a lányom 8 hetes iker babákkal. Egypetéjűek 🥹

Megy a sakkozás, hogy be merjék - e vállalni őket.

Annyira szeretnénk de olyan nehéz ez. Már van a lányomnak egy kislánya, a párjának kettő.

Nekem még 1,5 év hiányzik a nyugdíjig.

Hallott már róla valaki, hogy az egyik babához én jönnék el addig gyesre? Igazából pár hónap csak.

Vagy mit tudok csinálni, hogy tudjak segíteni? Az apukának pénzt is kellene keresni.

Gyönyörű de nem könnyű feladat most ez a családnak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook