Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerbabák fórum

Ikerbabák (beszélgetés)

1 2
34. 55Judit (válaszként erre: 28. - Bellabi)
febr. 8. 10:52
A bejegyzéseiddel egyetértek. Csak arról nem esett szó, hogy a babáknak apjuk is van. Biztos nem vonná ki magát a teendők alól ő se, bár tudom, van feladata elég. Az első időszakban talán még szabadságot is venne ki hosszabb-rövidebb időre. Vagy egy kis táppénz, kis fizetetlen, nem egy elesett családról van szó. Az ember tízszer annyit tudja járatni az agyát vészhelyzetben mint egyébként.
febr. 8. 10:39

Nagyon hosszú és egészséges életet kívánok Neked! Számomra szimpatikus a hozzáállasod.

De eleve segítséget bekalkulva szülni, számomra cseppet felelőtlen dolog.

Ne adja az ég, ha mégsem lesz segítség akkor borul a család?

febr. 8. 08:01

Ha olvasad mit írtam, akkor látod hogy én is így gondolom.

De segítség nélkül nem fog menni. Számítanak is rám, ha úgy alakul.

A család ezért család 🥰 ❤️

febr. 7. 09:03

Ő életük, ő döntésük, ő felelősségük.

Nem neked kell megoldani a problémáikat.

febr. 7. 08:53

Ha jól értem, már van 3 gyerek. Kettő apukának, egy anyukának.

Most meg lenne 2 közös.

5 gyerek felnevelése fizikailag, anyagilag is komoly feladat.

29. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Channa*)
febr. 7. 08:51

A nők 40-be nem számít bele.

Csak a saját gyerekre igénybe vett gyed, gyes.

febr. 7. 00:18

Bocsi, elküldte... Szóval egymással játszanak majd, a szülő csak vigyáz rájuk, nem kell beszállnia a játékba, ha nem akar.

Amúgy hiresztelésekkel ellemtétben egy újszülött alvásigénye napi 16-18 óra, ami az első év végére is csak 12-14 óra körülre megy le.

Amúgy az is segítség, ha hétvégente mész el babáznia lányod meg a párja meg kikapcsolódbatnak egy kicsit. Mondjuk minden szombat nagyi-nap, addig Te babázol, ők meg feltöltődnek.

Ha középvezető vagy, gondolom jól keresel, anyagiakban is segíthezed őket, pl havi ebédrendelés, hogy ne kelljen főzni, vagy Te főzöl nekik, esetleg pár óra bébiszitter hézköznapokra.

Amúgy én nyugdík előtt középvezetői poziból nem mennék gyesre. Valszeg csökkentené a nyugdíjad, hosszú távon sokat veszítenél. Kis betegszabi, vagy több rendes szabi viszont beleférhet.

febr. 7. 00:10

Jaj, el ne vetesse őket! Pláne, ha már kötődik hozzájuk, ha már szereti őket. Azt nehezebb lesz kihevernie.

Tudom, hogy sok rossz sztori kering, de szerintem nem olyan durva ikrekkel. Következetesebbnek kell lenni napirend tekintetében. Az eleje talán picit több, de aztán egymással játszanak, a szülő csak figyeli, t

26. Channa* (válaszként erre: 25. - Niit)
febr. 6. 23:28

Nők 40 esetében nincs nyes!

Ha a nők 40-hez 1,5 év múlva lesz meg a 40 éve, és ezelőtt elmegy fizetésnélkülire, munkanélkülire vagy bármire, az nem számít bele, azaz tolódik annyival, amíg nem dolgozott.

A nők 40-be csak az számít bele, amikor konkrétan munkát végzünk.

Ha viszont öregségi nyugdíj előtt van FI 105 évvel, akkor van nyes, mehet fizetésnélkülire és bármire, mert mindenképp elmehet 65 évesen nyugdíjba.

25. niit (válaszként erre: 23. - Channa*)
febr. 6. 19:54
Jó amit Judit írt, és ha ez a feltétele megvan, amit Te mondasz, most emelték a NYES összegét. [link] ámbár nyilván jóval kevesebb lenne, mint a fizetése a kedves kérdezőnek, de ha nagyon kellene a segítség a babákhoz, ez is egy lehetőség.
febr. 6. 11:40

Családban 4.-5. babaként születtek az egypetéjű monochoriális–monoamniotikus ikerterhességből a fiúk. Ez a terhesség nagyon veszélyes a magzatokra.

Anyuka egyetemre járt.

Tíz és, 6.5 éves iskolások és 3.5 éves óvodások mellé.

Külföldön éltek, élnek. Szülő segítség nélkül is jól megugrották a feladatot.

Kaptak volna segítséget, de kérték, nem akarták, hogy idegen "tébláboljon" a lakásban, vagy foglalkozzon a babákkal.

Ügyesen lehet egyszerre szoptatni is őket.

Az eleje talán nehezebb, de nagyon gyorsan lekötik egymást az ikrek.

Stabil házasságot nem viselte neg. Gyerekek éppen olyan jól tanultak.

A programok, amik mások lettek. Nem lehet a csecsemőkkel pl. moziba, színházba menni.

Nagy kár lett volna elvetetni őket. Boldog nagy család lettek.

Az első már elvégezte az egyetemet, a második most diplomázott, a harmadik most kezdte az egyetemet, az ikrek a gimnáziumot.

Ehhez adott volt egy boldog házasság, biztos anyagiak.

Nem tudok tanácsot adni, ahogy mondják, ha kalácsot nem tudsz, tanácsot se !!!

Remélem jól fognak dönteni! Jó egészséget, testileg és most, főleg lelkileg!

23. Channa* (válaszként erre: 22. - 55Judit)
febr. 6. 11:35

Arra nem kaptunk választ, hogy FI milyen nyugdíj előtt áll!

Ha az öregségi, akkor az mindenképp járni fog neki, akkor is, ha munkanélküli lenne.

Ha viszont nők 40, akkor ott figyelni kell, hogy a másfél évből ne legyen 3 év vagy több.

22. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 09:27

Ezt olvastam:

"A nyugdíj előtti álláskeresési segély (NYES) a nyugdíjkorhatárt megelőző 5 éven belül álló, tartósan munkanélküli személyeknek járó ellátás, amennyiben az álláskeresési járadékuk már lejárt. Összege 2025-ben a mindenkori bruttó minimálbér 40%-a, ami 2025-ben bruttó \(116\ 320\) Ft/hó (\(290\ 800\times 0,4\)), nettó kb. \(77\ 353\) Ft, amelyet a kormányhivatal foglalkoztatási osztályán kell igényelni."

26-ban ez valószínű magasabb összeg.

Nem tudom kapnál-e annyit mint a gyes összege, de ha nem, talán nem okozna megélhetési gondot neked. Viszont megmentenél 2 életet akik nem akárkik, hanem a te véreid.

febr. 6. 05:32

Rengeteget sírt már, mert nagyon szeretne megtartani őket. Teli van szeretettel az én kislányom.

Az unokámat is nagyon jól neveli, következetesen, türelmesen, de szerető szigorral.

Közben csinálja a doktoriját a munka mellett.

Nem tudom mi lesz? Féltem, hogy beleroppan bárhogy dönt🥹

A babák helye ideális a pocakjaban,külön burokban fejlődnek. A koldokzsinor nem csavarodhat.

Isten ajándéka lenne.... Ha nem lenne ilyen nehéz ma mo. on élni 🥹

20. Ágio8405 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 5. 23:42
Lányod mit mond? Ő mit gondol az egész helyzetről?
19. Channa* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 5. 11:33

Utolsó esély? Miért?

36 évesen?

Nem gondolom, hogy utolsó esély.

Bár én minden áron megtartanám őket.

A döntés az övék!

febr. 5. 10:48

Még az sem biztos, hogy meg merik tartani őket 🥹

Hiába szeretnék nagyon... mert nincs közös 😔

Hatalmas felelősség. Nem is hibáztatom őket ha így döntenek.

A lányomnak utolsó esély 🥹 36 éves, a párja 44.

De én is féltem a kis törékeny lányomat...

17. timycat (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 4. 07:23
Fizetés nélküli szabira ne, megszakad a jogviszonyod. Nyugdíj előtt pláne szívás. Próbáld meg a táppénzt. Tipp: elmész pszichiátriára, elsírod magad, hónapokra kiírnak és kérheted, hogy az EESZT-ben a pszichiátrián kívül senki se lássa, hogy volt/van ilyen "problémád".
febr. 4. 07:00
Sztem teljesen mind1 h ikrek v pici korkulonbseggel jönnek. A kerdes az h akarnak e közös gyereket. Azert a nagyokkal lehet menni már konnyen, akarják e újrakezdeni. A mama jelenlete engem biztos kizsigerelne, de tudom h sokan csak így képesek túl élni....
15. Amaunet (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 3. 23:24

Nem lesz egyszerű. Iskolába menni/jönni a nagyobbaknak, aztán bejön bölcsöde.

Van hely a lányodnál, hogy néhány hetet ott tölts náluk? Vagy hetente 2-3 napot?

A családunkban az egyik unokát a szüleim nevelték több, mint egy évig. Gyorsan jött utána a kistesó.

Gratulálok a babákhoz!🚼🚼

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Amaunet)
febr. 3. 20:53

Két 6 éves, apának is egy anyának is egy , apának pedig még egy 12 éves kislány. Szépek, okosak 🥰

Most meg a picik.... A doktornő szerint ők is lányok 😁

De azért titokban reménykednek hátha fiúk lesznek 🥰

13. Amaunet (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 3. 20:47
A meglévő gyermekek milyen korúak?
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Channa*)
febr. 3. 20:32

Megosztani? Jaj, dehogy!

Csak szimplán reménykedtem, hogy van valami ilyesmi megoldás. Én még dolgozom, napi

8 órában, középvezetőként, 6 beosztottal.

De úgyis megtalálom valahogy a megoldást 😉

Eljövök táppénzes állományba, úgyse voltam beteg soha. Ha kell fizetetlen szabadságot kérek. 😁

Ha kellek, megyek. Ezen se múljon, ha szeretnék megtartani a kis Kincseinket.

A felelősség, a döntés természetesen az övék 🥰❤️

11. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 3. 20:13

Az ikreket nem lehet megosztani.

Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy lennél gyámja?

Ezt meg kellene kérdezni az illetékes helyen.

Jó ötletnek tartom e?

Hát nem is tudom...

Én is várom, hogy legyen unokám. Én ho-ban dolgozok sokat, így nekem nem lesz gond, ha segítenem kell. Ráadásul szinte együtt is lakunk.

A többiek válaszából is látható, hogy nem működne így a dolog. Ezt is úgy találták ki, hogy ne lehessen megvalósítani;)

10. libikóka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 3. 20:12

Esetleg,,,költözésről szó sem lehet?Mert van idő rá.Ahogy a lányodnak is hozzáigazodni a gondolathoz ami most átláthatatlan.

Persze a segítség jól jön neki ez vitathatatlan,,de azért nem "halálos",,:)

9. niit
febr. 3. 20:05
Valóban így van, a testvérem egyik kislányával anyukánk volt egy évig otthon, amikor ő visszament dolgozni. De olyat nem lehet, hogy mind a ketten kaptok GYES-t vagy GYED-et és ketten vagytok a babákkal, ha erre gondoltál.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - SsueB)
febr. 3. 19:56

Sajnálom, hogy nem megoldható így.

A legnagyobb baj, hogy 40 km re lesznek tőlem 🥹

... mert ha legalább egy városban élnénk 😔

7. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 3. 19:53

A nagyszülői GYED (gyermekgondozási díj) lehetővé teszi, hogy a még dolgozó nagyszülő a szülők helyett vegye igénybe az ellátást a gyermek 2 éves koráig (ikreknél 3 év), ha a szülők visszatérnek dolgozni. A 2026-ban elérhető maximális havi bruttó összege 451 920 Ft (a minimálbér kétszeresének 70%-a), amelyből 10% nyugdíjjárulékot vonnak, de SZJA-mentes. Feltétele a TB-jogviszony, a gyermek nem járhat bölcsődébe, és a nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet.

Fő tudnivalók a nagyszülői GYED-ről:

Összeg: A nagyszülő jövedelmének 70%-a, a minimálbér kétszereséhez kötött maximummal.

Adózás: 2025. július 1-jétől a nagyszülői GYED adómentes, csak 10% nyugdíjjárulékot vonnak le belőle csalad.hu.

Feltételek:

A szülők dolgoznak.

A nagyszülő nem nyugdíjas, rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.

A gyermek betöltötte a CSED időszakot (általában 6 hónap), de még nincs 2 éves.

A gyerek nem járhat bölcsődébe.

A nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet (kivéve otthonról).

Igénylés: A Magyar Államkincstár vagy a kormányhivatalok felé, a munkáltatón keresztül.

Egyszerre csak az egyik nagyszülő igényelheti, de több unoka esetén akár több gyermekre is folyósítható

(Google AI)

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
febr. 3. 19:53

Azért lenne rá szükség, hogy 0-24 órában segíteni tudjak nekik.

Azt mondja mindenki, hogy az első év halálos és a túlélésről szól, amikor ikrek születnek.

Addig ott lennék velük és nem tolakodóan de ha kellek ugrásra készen, hogy segithessek nekik.

Nem jó ötletnek tartod, (tartjátok) ?

febr. 3. 19:51

Nagyszülői gyed létezik, de feltételekhez kötött.

"Feltételek:

A szülők dolgoznak.

A nagyszülő nem nyugdíjas, rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.

A gyermek betöltötte a CSED időszakot (általában 6 hónap), de még nincs 2 éves.

A gyerek nem járhat bölcsődébe.

A nagyszülő nem végezhet keresőtevékenységet (kivéve otthonról)."

Sztem olyat, hogy egyik babával x, másik babával y legyen ellátoson, nem lehet csinálni.

Testvérek esetében is mindig kikötés, hogy az ellátások 1 szülő kezében legyenek, miért lenne ez másképpen ikreknél?

Kívánom, hogy a legjobbat tudják kihozni a helyzetből, mert én úgy látom, szeretnék ezeket a babákat - is :)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook