Implantátum beültetése (beszélgetés)
Páromnak 8 éve van, alul-felül az tartja a fogsorát.
Neki először kihúzták az összes fogát, mikor begyógyult, jöttek az implantok. Az szinte fájdalommentes volt és gyorsan megszokta. Egy implant löködött ki.
D vitamin, calcium szedése ajánlott
Ha nem zavarok.
Elég nehezen bírom a vért, miután bekerül az implantátum sokáig fog még a környéke vérezni? Bár nyilván a csont nem fog csak azért íny ahol hozzányúltak. Egyébként nem egyből kerül be fog, 3-6 hónap gyógyulási időt mondtak.
Nem hangzik hülyén, és azt hittem erre válaszoltam. :)
Semmikor sem fog feszíteni. Semmit nem fogsz érezni. Engem arra készítettek fel hogy nem olyan lesz vele a rágás mint a saját fogakkal. Ezt kb. 2 napig éreztem így, de lehet csak azért mert figyeltem, erre hívták fel a figyelmemet. Tehát olyan érzés lesz mint a saját fog. Picit azért szokni kell, mert előtte nem volt ott semmi, aztán lettek a fogak, de csak ennyi.
Tisztítani nagyon gondosan kell, nehogy az építmény alá kerüljön bármi. De ha jól fog passzolni az ínyedhez, ilyen nem fordulhat elő szerintem.
Ja értem 😊
Két darab egymás mellett
Bocsánat félreérthető voltam nem az összegre gondoltam:))
Persze drága azt tudjuk.
Annyit írok csak ,hogy azt senki még a fogorvos sem tudja megmondani mennyi ideig tart ki.
Sok sikert:)
Nem fájdalmas a beültetés, csak kellemetlen. Összességében nem rosszabb érzés mint egy foghúzás, csak kicsivel tovább tart.
A beültetés napján este vettem be egy fájdalomcsillapítót, másnap már nem kellett. Kapsz antibiotikumot, amit 5 napig fogsz szedni, én vettem mellé Enterolt is a biztonság kedvéért. Kaptam egy jégakkut arra az esetre ha feldagadna az arcom, de nem volt rá szükség. Ha begyógyul az ínyed, hamarosan elkészül rá az építmény. Ehhez csak mintát veszek, semmi fájdalom.
Sziasztok. Implantátum beültetésre készülök de borzasztóan félek tőle. Maga a beültetéstől tartok, az utána pár naptól is, mennyire fog fájni, mennyire nehéz lesz megszokni. Lesz-e feszítő érzés, vajon mi van ha kilökődik stb? Persze kérdeztem a fogorvost és elég megnyugtató válaszokat adott de jó lenne olyanok véleményét olvasni akik már átestek ezen.
Más opció esetemben nincs mint híd vagy társai.
Alapjáraton nem félek a fogorvostól csak ettől a beavatkozástól nagyon
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Van-e valakinek fog implantátuma? Véleményeket várok :)
- Pacemaker beültetés
- Ismeri valaki a Parkinson betegek elektróda beültetését az agyba?
- A 2. beültetés végre sikerült, most mégis félek
- Hétfőn terhességi teszt, beültetés után 11 nappal. Szerintetek pozitív lesz vagy sem?