H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Talian, én tudom, ÉÉÉÉÉÉÉÉN tudom :D
andicca aham, jah-jah...:) Köszizzük!
lehet hogy már betegre röhögtétek magatokat a hini fórum miatt :DDDDD
Jobbulást kívánok mindenesetre <3
:D Nekem is van vmi már hétfő este óta...inkább az orrom, de attól aludni sem tudok :D
Ejj, micsoda hánya-vetett sorsom van a mellőzött oltás miatt
UGYE, HOGY MÉGIS JOBB LETT VOLNA, HA (CÍMŰ MONDAT)
tök mindegy, ha baci okozta, AKKOR IS! :)
Narkolepsziát okozhat a H1N1 védőoltás
Azokban a gyerekekben, akik a Pandemrix sertésinfluenza elleni védőoltást kapták, kilencszer nagyobb volt a valószínűsége a narkolepszia kialakulásának, mint a beoltatlan gyermekekben - derült ki a finn Országos Egészségügyi és Népjóléti Intézet (THL) előzetes tanulmányából.
Narkolepsziát okozhat a H1N1 védőoltás
Azokban a gyerekekben, akik a Pandemrix sertésinfluenza elleni védőoltást kapták, kilencszer nagyobb volt a valószínűsége a narkolepszia kialakulásának, mint a beoltatlan gyermekekben - derült ki a finn Országos Egészségügyi és Népjóléti Intézet (THL) előzetes tanulmányából.
”Jelenleg az a legvalószínűbb magyarázat, hogy a narkolepszia gyakoriságának növekedése mögött a vakcina és más tényezők együttes hatása állhat” - közölte az intézet.
A THL hangsúlyozta, hogy mivel előzetes tanulmányról van szó, további kutatásokra lesz szükség, ennek ellenére a négy és tizenkilenc év közötti gyerekek esetében a narkolepszia kialakulásának sokszoros valószínűsége jelentkezhet, ha a Pandemrix sertésinfluenza elleni oltóanyaggal oltották be őket.
A narkolepszia olyan alvási rendellenesség, amely rendkívüli kimerültséget okoz, és hatására a beteg hirtelen mély álomba merülhet, akár valamilyen tevékenység végzése közben is. A finn orvosok a narkolepsziás esetek megháromszorozódását tapasztalták a sertésinfluenza járvány alatt, és a THL közölte, hogy a 4-19 éves korosztályban a beoltottak esetében kilencszer nagyobb a narkolepszia kialakulásának valószínűsége, mint a védőoltásban nem részesült ugyanilyen életkorúak csoportjában.
Hány terhes nő hunyt el egy év alatt? 4?
Emiatt oltassanak be minden terhes nőt/bennük egy fejlődő idegrendszerű, és fejlődő mindenű magzattal?
Korábban sosem oltottak terheseket, és most ezért?...Felelőtlenség.
most, ugyanúgy szelektál az agyam,mint gondolom neked is.
-a kisgyereket nagyon-nagyon sajnálom...
-a középkorúak pedig választhatnak...
-a hatvan felülieknél ugye hogy nem kár...
:))
Amúgy tényleg jobban vagyok, a közérzetem az visszaállt, persze a torkom továbbra is ínyenckedik. :D
Ja meg émelygek, de hát azt babó csinálja. :)
Ugye-ugye?? Gondolod védett volna? :) De inkább ne menjünk bele, hogy mi lett volna az oltás után velem, és a babóval... :S
Amúgy köszönöm, vigyázunk. :)
Január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében az országban - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK).
Hat betegnél az influenza A(H1N1) 2009 vírusának, három betegnél pedig az influenza B vírusának a jelenlétét igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok. Az áldozatok egyike egy 5 éven aluli gyermek, öten a 35-59 éves, hárman pedig a 60 éven felüli korosztályhoz tartoznak.
Köszönik megvannak!
Ez a fórum nem róluk szól.
ja persze, Te művészlélek vagy :-DD
Én már 5.34-kor itt dolgozgattam :-D Az Neked az éj közepe még gondolom :-D
szia :)
még hajnal van ne viccelj... :D
Már túlvan rajta, minden különösebb gond nélkül :-)
Az oltás 3 virus ellen véd, mi van a maradék 197-tel? :-D