Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9081. Chiara77
2015. júl. 21. 11:25

Sziasztok, régen jártam erre, gondoltam beszámolok.

11 hónapja műtöttek.

Jelenleg -60 (!) kg-nál tartok.

A 172 cm-es magasságomhoz kezdetben 145,8 kg tartozott, jelenleg 85 kg vagyok.

Régen 56-os nadrágot hordtam, ma 40-es van rajtam.

Azon szerencsések közé tartozom, akiknek szinte semmiféle tünetük nincsen.

Bármit megehetnék, de nem teszem.

Nincs hányás, nincs dömping szindróma, nincs hasmenés. Tudok minden nap pl. tejeskávét inni, szeretem a gyümölcsöket, zöldségeket.

Talán időnként egy kicsit fokozottabb gáztermelődés, amit nem tudok egy az egyben a megevett kajákhoz kötni, de nem kellemetlen, lehet vele együtt élni tényleg.

Átalakult az étkezésem. A lényegesen kevesebb mennyiség mellett a minőség is. Sok fehérjét (hús, sajt, tojás) eszem, mellette minimálisra csökkentettem a szénhidrátot. Igyekszem nem is enni pl. kenyeret, krumplit, rizst vagy fehérpékárut. Enélkül is teljesen jó életem van.

Természetesen néha megkívánom, eszek 1-2 kanál rizibizit vagy pár szem söütőben sült krumplit és ennyi- nincs az a kényszer, mint korábban volt.

Ilyen nagy nyári melegben jól esik a hideg dinnye, a jeges tea, a fagylalt is akár- csak ésszel mindent.

Nincs olyan étel, amitől rosszul lennék, talán a kukorica és a zöldborsó nem tartoznak a kedvenceim közé a héjuk miatt, de tudok belőlük enni.

Kerülöm a bő olajban sült dolgokat, rántott húsokat, krémes süteményeket- tényleg nem nagyon kívánom. Ha havonta vagy még ritkábban megkóstolom, nem igazán esik jól.

A sajtokért, sült csirkemellért, tojáslevesért és mostanában a nagy melegben a joghurtos-fokhagymás tzazikiért odavagyok- ezek egészséges, alacsonyabb kalóriatartalmú dolgok.

Időnként szívesen eleszegetek egy-egy marék magot is (tökmag, fenyőmag, pisztácia stb.), de ez sem napi vagy heti szintű, egyszerűen kívánom, jól esik. Sőt néha (ez nagyjából kéthetente gyakoriságot jelent!) 1-1 kocka étcsokit is elmajszolok a kedvenc Lindt csilis csokimból. Egy kockát, nem fél meg egész táblákat és teljesen elég, élvezem az ízét és ennyi. Nem érzek kényszert, hogy befaljam az egészet. Egy tábla jó sokáig elég, talán most vettem nem régen a 2. táblával a műtét óta és 2 kocka hiányzik belőle.

Látványos külsőleg is ez a nagy fogyás: a csípőm körben 45 (!) centiméterrel lett kisebb- külsőre már lassan a teljesen normál testalkatú emberek közé tartozom- néha nekem is nehéz ezt elhinni.

Ami viszont fontos: a fogyás üteme fokozatosan lassul.

Az első félévben átlagosan havi 5-7 kg-okat fogytam, az elmúlt 2 hónapban 1-1,5 kg-okat.

Kb. idáig tartott az a "hurráoptimizmus", aminél gyakorlatilag semmiféle erőfeszítés nem kellett ahhoz, hogy fogyjak.

Napi kalóriabevitelem már olyan 1700-1800 kcal is lehet, nem számolom.

Érzek éhséget, de kevesebbtől is jól lakom.

Az ivásra nagyon kell figyelnem, mert sajnos el tudok lenni fél napokat is nélküle, ha nincs kikészítve a vizesüveg. Szeretem az ízesített vizeket (édesítőszerrel főleg!), teákat- a sima vizet szobahőmérsékleten nem, nagyon hidegen annál inkább.

Vacsorára sokszor iszom egy nagy pohár hideg tejet lassabban elkortyolva.

kb. 2 dl-nek megfelelő folyadékot (leves, tejeskávé) tudok meginni egyszerre, ennél több már okoz egy kis feszülést.

Ételből kb. egy menzás felnőtt adag harmadát, főzelékből max. felét- persze nem habzsolva.

Néha a mai napig elfeledkezem a rágásról, akkor egy-egy feszülés figyelmeztet- de alapvetően nem kell már mindent 50szer megrágni, mint az elején.

Hetente 2-3* járok rendszeresen mozogni konditerembe, személyi edzővel kardio jellegű mozgásokat (futópadon gyorsgyaloglás emelkedőn, ellipszis trainer, kis erősítés stb.)- ez is nagyon fontos a közérzet szempontjából is.

Napi egy savcsökkentőt szedek (bevallom, néha elfelejtem bekapni reggel)- nagyon ritkán érzek egy kis plusz savat ilyenkor és akkor pár szem száraz keksz vagy abonett vagy egy pohár tej megoldja a problémámat.

Az elején, úgy a 3-4. hónap táján volt egy kis vashiányom, arra kaptam tablettás vasat (aktiferrin) szedtem pár hónapig, már minden rendben van. A hajhullásom is megállt, a hajam szerkezete viszont változott, olyan babásabb, selymesebb, vékonyabb szálú lett.

Plusz vitaminokat nem szedek, illetve hetente 2-3szor az edzések alkalmával iszom olyan multivitamin port, amit bypassosoknak ajánlanak (a felnőtteknek meghatározott mennyiségek átlag 2-3* van egy adagban)- sajnos nem lehet itthon kapni.

3 havonta megyek vérvételre, minden eredményem kitűnő.

Havonta 1* kapok injekcióban B12 vitamint, ennek a szintje is tökéletes.

Nincs semmiféle panaszom, betegségem. Korábban már a magasvérnyomás kezdeti tüneteit produkáltam, a vérnyomásom 120/80, nincsenek izületi fájdalmaim (pedig edzek rendesen már 2,5 hós korom óta!).

A visszereim elég rondák (megvoltak ezek korábban is, csak a hájréteg miatt nem néztek ki ilyen csúnyán)- hamarosan megműtetem.

A bőröm nem oylan durva, mint várni lehetne ilyen hatalmas fogyás után.

A karom lóg, de ujjatlan ruhában is tudok lenni, legfeljebb nem integetek, mert akkor lötyög :)

A fenekemen és a combjaimon volt a legnagyobb túlsúly, ezeken a területeken bizony lóg a bőr, de feszesebb ruhában, illetve az ún. alakformáló fehérneműkkel, térdig érő egybe ruhák alatt viselt alakformáló mellett nem vészes látványra.

A mellem is korrekcióra fog szorulni, de egyelőre a visszér műtét a fontos egészségügyi és esztétikai okokból is.

A plasztikát bőven a jövő év végére tervezem, egy konzultáción már túl vagyok (ingyen, mert a cégünk üzemorvosi szolgálata egy magánkórház plasztikai sebészét küldte ki néhány alkalommal, így szerencsés vagyok, legalább első körben kaptam pár infót).

Most úgy gondolom, hogy az életem hátralévő részében is oda kell figyelnem az étkezésre, meg kell tartanom a már nagyjából kialakult kedvező szokásokat- anélkül nem megy. Simán el tudom képzelni, hogy ha teszek rá, akkor akár vissza is hízhatok!

Mindez persze nem görcsös figyelem már, mint az első hetekben-hónapokban.

Hetente 1*, szombati napon mérlegelek és a főbb testtájak kerületét mérem meg, 3 havonta testzsír-testvíz- izomtömeg egy komolyabb gépen.

Sokkal aktívabb, életszeretőbb, nyugodtabb (!) ember lettem. Ezzel összefüggésben sajnos vagy nem, de átalakultak az emberi kapcsolataim is.

Bizony stabilnak, biztosnak hitt barátságokról derült ki az, hogy így fittebben, egészségesebben már "konkurenciát" jelentek a barátnőnek.

Belül nem változtam, ugyanaz vagyok. Talán nem kompenzálom olyan erősen már a kövérséem a segítőkészséggel és nem hagyom magam kihasználni- így azok az emberek, akik erre appelláltak a múltban, bizony elkeveredtek mellőlem, de ez így van jól.

A mindennapokban az utcán, boltban stb. ismeretlenektől kapok bókot, elismerő pillantásokat, közeledéseket, ami mindig váratlanul ér és sokat dob a napomon.

További kb. 13-15 kg-ot szeretnék még leadni az elkövetkező 1 évben, majd természetesen tartani a súlyomat.

Dietetikus helyett egy együttműködő, segítőkész háziorvost, jó személyi edzőt (aki megtanít megismerni a testünket, a sport, mozgás szeretetére, terhelhetőségre stb.) és egy jó pszichológust ajánlok. Ők valóban sokat tehetnek, támogathatnak a test-lélek egyensúlyunk visszaszerzéséért folytatott harcban.

9080. JJnew (válaszként erre: 9079. - Feketeanita)
2015. júl. 21. 08:33
De innen a hoxa forumrol... persze nem is volt idopont 22-re
9079. feketeanita (válaszként erre: 9078. - JJnew)
2015. júl. 20. 23:18
Biztos, hogy megy más is :-) Olyan még soha nem volt, hogy egy konzira összesen egy ember ment volna el :-)
9078. JJnew
2015. júl. 20. 22:59

Sziasztok

Ha minden igaz holnaputan konzi 6.45-kor... jon mas is?

9077. feketeanita (válaszként erre: 9076. - Zsuzsi135)
2015. júl. 20. 22:38
Úgy van! Én napokig hánykolódtam álmatlanul, amikor a fejembe vettem, hogy megcsináltatom. De végül belevágtam, és egy percre se bántam meg! Cukrom 10-ről 5-re csökkent, vérnyomásom 140-ről 100 alá, pulzusom is 120-ról 80 alá! Menjetek, menjetek, csináltassátok meg gyorsan!
9076. zsuzsi135 (válaszként erre: 9075. - 2664dcbb41)
2015. júl. 20. 19:49

csak el ne kezdj zizizni -jo nem jo....

Életed legjobb döntése ha oda mész ....

hogy utánna mi lessz NE FOGLALKOZZ most azzal

eggy lebegjen a szemed elött FOGYNI FOGSZ!!!!

könnyebben mozogsz

nem vizesedsz ha cukrod van az hamar javulora veszi az irányt...

söt sokaknak elmulik.

csak vigyázz magadra HIDD EL MINDEN RENDBEN LESSZ!!

2015. júl. 20. 11:34
Egy kicsit azért ijesztő ez az egész, mert hát nem tudhatjuk, hogy kinek hogyan alakul műtét után.
9074. Amandalear (válaszként erre: 9072. - Husyka)
2015. júl. 19. 14:51
mindannyian mások vagyunk de ez azért nem általános dolog a műtét után. Lehet kicsit szükebb neked az átmenet valahol? Dokitól kérdezted ez miért lehet? Általában ilyenkorra már rendesen tudunk mindent enni csak keveset lassan jól megrágva.
2015. júl. 19. 14:46

Rég jártam erre. Rengeteg volt a meló meg lesz is még. Én elmúltam másfél éves stabilan 59-61 kg között vagyok mikor épp mennyit iszom-eszem. magyarul 50 kilót fogytam a 162 cm-s magaságomhoz ez már az ideális súly. Ezt meg is fogom tartani mert a dömping szindrómám nemhogy múlna még erősebb jelenleg mint valaha volt. Két igen rázós meneten vagyok túl s most mégjobban meggondolom mit eszem meg amibe szénhidrát van s tejalapú. Egyik kellemetlen menet volt egy meckis valami fagylaltféle s tényleg csak pár kanálnyi nem inkbb csak a túro rudit ettem ki belőle de azt se teljesen. Na amit én kaptam ezért büntit azt megnézhettem ráadásul nyilvános helyen a vonaton. még el se indult nekem hánynom kellett kegyetlen izzadtam s legszivesebben a padlóra feküdtem volna. Kegyetlen szenvedtem egy órát nagyjából. Mire Pestről Ceglédre értem állt helyre a rend. Azóta se tudok semmilyen fagylaltra rá se nézni. a másik egy sima tejeskávés eset otthon. pár nap ja déleőtt egy jeges kávét ittam. Az is emlékezetes maradt de legalébb le tudtam feküdni. Hát...én abba a 20%-ba tartozom aki nőnemű s beleesik a gyomorcsonkolt betegek ezen szegmensébe akiknek dömping szindrómájuk van. Na nem kicsi...viszont ha emellett valaki hizni tud az nagy művész!

Megint felkerültek élelmiszerek a tiltó listámra. S ha végignézzük ezt a listát hát..nem is nagyon van ilyesmire szükségünk (lekvárok,műzlik,tejberizs,fagylalt,tejeskávé,sütemények,torták,fehérpékárústb) nem mpnt ilyeneket kellene elhagyni a diétában? Na nekem gondoskodik róla a dömping,h ne jusson eszembe ujra..,

9072. husyka
2015. júl. 19. 12:01
sziasztok en most vagyok 1 honapos 2 napja tudok lekuldeni valamit kis tapanyagot de csak SZIVOSZALLAL erre csak most jottunk rá amugy engem minden bedugit es vissza jon "surru nyal formalyaban --olyan mint a ragszto..
9071. zsuzsi135 (válaszként erre: 9070. - 2664dcbb41)
2015. júl. 18. 19:22

Figyu ....

18 évesen Hypofizis beteg lettem 1 nyár alatt majd 25 kg jött fel.

akkoriban 65-68 kg voltam

évek alatt sikerült 135 ig feltornázni .

az egész fiatal koromazzal telt hogy küzdöttem a kilokkal

ha tudtam volna hogy ez a lehetöség van .....

bizti megcsináltatom elöbb AKÁRHOVA KELJEN MENNEM

OK.ma 40 vagyok oda a "fiatalságom"

DE ide vele ujra .....

40 vagyok 70 is leghetnék 30 érzem magam

sok sikert

2015. júl. 18. 15:54
Nekem nem értetlenek a hozzászólásaid Zsuzsi, mindent értek. És nagyon várom én is, hogy történjen már valami. Én 10 éve vagyok ilyen nagy, és tudom, hogy ez egyre rosszabb lesz.
9069. zsuzsi135 (válaszként erre: 9068. - Icuska538)
2015. júl. 18. 12:43
:-
9068. Icuska538
2015. júl. 18. 12:32
Bocsi Zsuzsi de hozzászólásaid még mindig értetlenek...legalább is nekem ....
9067. Erika 67
2015. júl. 18. 11:52
Pedig tudom hogy 2 hónap múlva azaz 09.18-ra már itthon leszek a kórházból! 09 .09-én lesz a nagy nap! És addig még 51 napot kell még aludni!!!!! :D
9066. Erika 67 (válaszként erre: 9064. - 2664dcbb41)
2015. júl. 18. 11:47

Szia knildus!

Akkor nem vagyok egyedül hogy várom a napot! Olyan vagyok mint a gyerek számolom mennyit kell még aludnom..... ;-)

9065. zsuzsi135 (válaszként erre: 9064. - 2664dcbb41)
2015. júl. 18. 08:22

hihetetlen modon és POZITIV irányba fog változni az életed...

biztos tudod milyen érzés SEMILYEN BOLTBAN

NEM TUDSZ VÁSÁROLNIMERT nem jön rád

Söt nállam még adott hozzá a joisten melleket is

ami áldás is meg átok is mert ok ...a nagy mell palástolja a b.-nagy hasat De menj már el valahová melltartot venni

115-j

igen j

ez azt jelenti ha valakinek

C vagy szerencsével D VAN ATTOL ÉN MÉG E-F G H I j 6 számmal nagyobbat kerestem

szoval átok is mert ha csak bementem valahova ...

Jo napot kívánok 115-j keresek

néztek rám mint a lött nyulra

ez mellet UGYE ennek sulya is van akármilyen pántja nem lehet amikor valaki VÉLETLENÜL tartott 1-et akkor a pánt Volt tul vékony...akkor meg válogatos voltam..... szoval SOKAN ELKÜLDTEK a SEX-shopp-ba ÉS SEGÍTENI AKARTAK !!!!!!!

ISZONYU megszégyenítö az egész helyzet

CIKI VOLT

SZoval amit mondani akartam ....

sima boltban nem extra méret most 46 -os méretem van

melltarto már nem olyan nagy ügy 90-d jöhet..

igaz hogy itt nagy korrekciora lessz szükség de ki fogom birni...

DE ennek az egész megaláztatásnak vége!!!!!!!!!!!!!

sok sok sikert mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015. júl. 17. 18:37
Egyre jobban várom a műtétet, egy ruha sem volt jó, egy papucs sem jött fel a vizes, dagadt lábamra a boltban. Vagy persze úgy állt....Olyan elkeserítő.
9063. zsuzsi135
2015. júl. 16. 21:02

HI HI

HOGY MIT CSINÁLNAK VELE MEG ESZIK VAGY VISSZA VITTÉK A BÜFÉBE/ ELHOZTÁK AZ ÁRÁT/ AHOL VETTEM NEKEM AZ MINDEGY VOLT

AKKOR is- MOST IS

sok dolguk nincs velünk....

tudtommal van egy csaj akit operáltak és ott dolgozik

katalin pajor

sok fotoja van

9062. JJnew (válaszként erre: 9060. - Zsuzsi135)
2015. júl. 16. 18:47

Sok orias mercyert a noverek is majd megerdemelnek egy ingyen bypasszt...

Davinciben Pecsett ingyenes plasztikat kapnak, Veszpremben meg ingyenes bypasszt munkajuk elismeresekent? :)

9061. JJnew (válaszként erre: 9060. - Zsuzsi135)
2015. júl. 16. 18:32
👍
9060. zsuzsi135 (válaszként erre: 9049. - JJnew)
2015. júl. 16. 14:16

az az 1.2millioban benne van az ö honoráriuma is meg a mütösöké is

megkérdeztem anno töle a növéreknek valamit adni??

AZT MONDTA ÖK IS EXTRA vannak fizetve.

De kávé vagy Bonbon mindig jol jön nekik de nem több ezt a Doki mondta.

Tollem egy Oriási Mercy-t kaptak

9059. zsuzsi135 (válaszként erre: 9057. - JJnew)
2015. júl. 16. 12:35

DEHOGY IS....

a Mohos kft bérli a mütöt fizet a szobáért fizet a növérek munkájáért nem blokkolhatja a korház munkáját hisz 3.5 ora egy mütét

ezért van délután 3-tol 4-töl ahogy egyébként más melojával végez hisz nem csak ezt csinálja.Ö Föorvos az osztályon

igy is fizetsz ....1.2 milla a mütét az egyszer használatos varrogép fejjel

310.000.ft ha jol emlékszem az árra a korház kasszájában kell befizetni

a "bevonulásod" Napján aztán a befizetett papirjaiddal+eredményeidel megjelensz 9.30 kor az osztályon.

Aztán beindul a gépezet....

9058. gretike98 (válaszként erre: 9052. - ViaVia)
2015. júl. 16. 11:52
okt.28.
9057. JJnew (válaszként erre: 9056. - Zsuzsi135)
2015. júl. 16. 08:59
"Csak" egy van egy nap? En azt hittem hogy hetfon csinal vagy harmat azt annyi
9056. zsuzsi135 (válaszként erre: 9054. - Csancsa84)
2015. júl. 16. 08:26

tea +viz elsö napokban

utolso nap üres leves + 4 babapiskota!!!!!

Juppppppppi

sok sikert

9055. zsuzsi135 (válaszként erre: 9053. - 2664dcbb41)
2015. júl. 16. 08:24

Ne aggodj neked is lesz "cimbi"

Minden héten Minimum 3 op.van hétfö szerda péntek

sok sikert

9054. csancsa84
2015. júl. 16. 08:05
Sziasztok, Augusztus közepe felé valaki megy műtétre? Nekem 12-én lesz a nagy nap :) már nagyon várom! :) azt olvastam itt, hogy az utolsó napokban kapunk már ételt. én lisztérzékeny vagyok, így gondolom nekem kell majd készülni. Ezért is kérdezem, hogy mit kaptatok? Köszönöm :)
9053. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9052. - ViaVia)
2015. júl. 16. 07:59
Akkor ti találkoztok. :) Jó lenne nekem is valami cimbi, hogy egymást támogassuk.
9052. ViaVia (válaszként erre: 9048. - Gretike98)
2015. júl. 15. 20:46
Mikor lesz oktoberben? Engem 26-an fog muteni :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook