Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Ja, és mindennek a legelején érdemes kérni a háziorvostól egy igazolást az aktuális súlyról is, mert úgy tudom ez Magyarországon is kellhet,ha később szükség lesz plasztikára, a TB akkor fizeti, ha nemtudom hány BMI-s csökkenés történt, és x ideig tartja is valaki a súlyát, de bemondásra nem biztos hogy elhiszik, hogy mondjuk 130 kiló voltam. Az enyémen is csak annyi áll, hogy a háziorvos igazolja, hogy ezen és ezen a napon mért súly ennyi volt, ilyen magassághoz, és ez ennyi és ennyi BMI-t jelent.
(még azt is hozzáírta, hogy gyomor bypassra javasol, de mivel otthon nem fizeti a TB, ennek nem szükséges rajta lenni, de súlynak igen a plasztika miatt.)
Köszönöm. A vasat szedni fogom. Remelem javul annyit, hogy elég legyen.
2016 szept. 27. - Db - ÁgicaAgica81
2016 okt. 19. - Vp - 1140Ancsa
2016 okt. 24. - Bp - Kisiza
2016 nov. 17. - Db - Strawberrydream
2016 nov. 17. - Vp - Matilda
2017 jan. 25. - Vp - katica76
2017 febr. 7. - Vp -Mami76
2017 febr. 23. - Vp - Mr.Stech
2017 febr. 28. - Vp - Mrs.Stech
Esetleg szedj vasat addig is, és akkor javul addig.
+ légzésfunkció, mellkasröntgen, a laborhoz meg még vizelet és vércsoportmeghatározás is, legalábbis Veszprémbe ezek kellenek.
De én azt tanácsolom, hogy még vegyétek bele a fogorvosi ellenőrzést is, mert ha netán vagy egy rossz fog, akkor az viselkedhet gócként.
Es nem tudja valaki: Vashianyos vérszegénység mennyire kizáró ok?
Sziasztok. Tudom, mar sokszor szóba került, hogy pontosan milyen vizsgálatokat kell elvégezni a műtét előtt, de most telorol nem tudok keresni. Ha valamit kihagyok kerlek szóljatok:
1, Sziv UH
2, Gyomor tükrözés
3, teljes vérkép
4, hasi ultrahang
5, Ekg
6, légzés funkció
Erdemes-e konzultációra ezeket vinni?
Sziasztok. Tudom, mar sokszor szóba került, hogy pontosan milyen vizsgálatokat kell elvégezni a műtét előtt, de most telorol nem tudok keresni. Ha valamit kihagyok kerlek szóljatok:
1, Sziv UH
2, Gyomor tükrözés
3, teljes vérkép
4, hasi ultrahang
5, Ekg
Erdemes-e konzultációra ezeket vinni?
Szóval eldöntötted! Sok sikert és minden jót kívánok, remélem oké lesz minden. Légyszíves majd mesélj el mindent hisz ez mindenkinek új innen semmi infó nincsen még.
Lemaradtam :-)
Nekem 2017 Február 7. Vp
2016 szept. 27. - Db - ÁgicaAgica81
2016 okt. 19. - Vp - 1140Ancsa
2016 okt. 24. - Bp - Kisiza
2016 nov. 17. - Db - Strawberrydream
2016 nov. 17. - Vp - Matilda
2017 jan. 25. - Vp - katica76
2017 febr. 23. - Vp - Mr.Stech
2017 febr. 28. - Vp - Mrs.Stech
Kerlek tegyetek a mütéti listara: okt 24 Budapest
Csak a találgatások miatt írtam. Plussz infó Veszprémhez,hogy a beugrós listán a 10. vagyok.Ha megvannak a vizsgálatok akkor a beugrós listán kapok a nevem mögé 2 felkiáltójelet.
csak 15 oldalnyit szkenneltem vissza a szememmel gyorsan, biztos egy csomó mindenkit kihagytam, de ha megírjátok, akkor újra kiteszem majd mindig a kiegészített listát.
2016 szept. 27 - Db - ÁgicaAgica81
2016 okt. 19 - Vp - 1140Ancsa
2016 nov. 17 - Db - Strawberrydream
2016 nov. 17 - Vp - Matilda
2017 jan. 25 - Vp - katica76
2017 febr. 23 - Vp - Mr.Stech
2017 febr. 28 - Vp - Mrs.Stech
Nem tudom, a konzikról is írjak listát?
Szia Stech! Koszi hogy irtal datum infot bar annyira nem orulok annak amit irtal.Nagyon ugy nez ki hogy en akkor inkabb megyek Debrecenbe.
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet :-) Amúgy jó hétvégét mindenkinek, aki dolgozik annak is és aki pihen annak is :-)
Mit gondoltok, ne írjunk egy listát, hogy kit mikor műtenek itten a tagok közül, hogy tudjuk kinek mikor kell drukkolni, és ki van a finisben? :-)(ha hülyeségnek tartjátok, nyugodtan mondjátok meg :-D)
Sziasztok,az időpont találgatás miatt írok. Szept 7.-én voltunk konzin Veszprémben a feleségemmel és a kolléganőmmel. Én feb 23-ra kaptam műtét időpontot a feleségem és a kolléganőm feb 28-ra. Szerintem már márciust osztogatják.
Nehéz lesz, mikor érettségiztem még 55 körül voltam, aztán férjhez mentem, ahogy mondod a pontos főzés stb, 24 voltam mikor szültem az első gyereket és 77 mentem be szülni, aztán utána nem ment le egy deka se, majd csak kúszott feljebb, persze mi tagadás szeretek enni, aztán akkor 34 évesen jött a második gyerek akkor már 95 körül voltam, ezért csak több lett 116 kg.,ezt követően az elmúlt öt hat évben legalább háromszor is fogytam 20-30 között pár hónap alatt amit kb.egy évig tartottam aztán sajnos gyenge vagyok és mindig visszatért jött így tartottam 118 mikor el kezdtem a forumom először olvasgatni, aztán bátorságot szedni és írni is, és most 112 tartok mert novemberig szeretnék legalább 105 -ig le jönni. De sokat segít nekem a fórum :-) nagyon ügyesek, bátrak mindannyian!
Az biztos hogy nem lesz egy konnyu menet mindent betartani de en ugy gondolom ha mar elindulok a fogyas utjan az olyan erot, magabiztossagot es kitartast fog adni, hogy barmire kepes leszek :) Nekem eddig max fogyasaim eddig mindig csak ilyen 1` kg voltak annal tobbet sose sikerult.Teny, hogy lusta is vagyok, es enni is imadok, de ezeket fel kell aldoznom magamert.35 evet eltem igy, legalabb ugyanennyit szeretnek most vekonyan is, elvezve az eletet. Nem vagy indiszkret...165/110.Sose voltam vekony, mindig is tulsulyos voltam:(
És igen, már sokszor jojoztam 20-30 kg között, ezért van szükségem, hanem idővel egytől egyig vissza kúszik minden egyes kg.
Igen, én is erre gondolok, na meg sokáig kell dolgozni is még, azt bírni kell :-) én is meg néztem :-) nem vagyok indiszkret ha meg kérdem az adatokat? :-) én 158 cm./112 kg.,de most két hete még 118 voltam csak amióta el döntöttem a műtétet azóta vissza fogom magam, na nem éppen folyadék diétára, de még azt se tudom hogy vajon mennyire kell előtte esetleg le fogyni, stb...
Nagyon szivesen Mezesem bar en is csak innen tajekozodok, illetve youtuberol, blogokrol.Nem kell felni, minden rendben lesz:) Idonk addig meg mig a tenger boven van lehetoseg addig utana jarn mindennek:)En amikor elbizonytalanodok mindig arra gondolk, hogy de jo lesz amikor mar en is csinos leszek, tele leszek energiaval es barmit megtehetek amohez csak kedvem lesz nem fog gatolni a sulyom semmiben:)
Rendben, szólok,ha esetleg meg gondolom magam :-) de úgy érzem kell ennyi idő még akkor is ha csak konzultációra megyek.
Köszönöm KM, annyira jó hogy van a fórum, egyre jobban kezdek félni mindentől :-)
Pont most neztem meg az intejut Mohos doktorral youtubon es ott azt mondta, hogy a bypass ha nem vegezheto el akkor szoktak csinalni a sleevet de ha az se mert annyira elhizott valaki vagy annyira rossz allapotban van, akkor ballont raknak be es miutan azzal lefogyott utana johet a bypass vagy a sleeve.
Nehogy meggondold magad. De ha mégis, szólj. Leszek beugró. ;)
Szia KM, igen mondta az asszisztens amikor beszéltünk, ezért én is el gondolkodtam Debrecenbe. Mi alapján döntik el hogy bypass, vagy sleeve? Vagy ez a mi döntesunk?
Szia Asra, november 9-én.
További ajánlott fórumok: