Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha valakinek nem tetszik és törli/törölteti ezt a bejegyzést, akkor kérem inkább jelezze felém üzenetben, hogy mi a baj vele, mert akkor tudom hogy módosítsam amikor újra megosztom.
Már régen írtam, de látom sok kérdés merül fel mindenkinél a bypass műtét kapcsán.
Egy biztos: nem egyszerű a döntés, és igen át kell rágni magunkat mindenen, fel kell készülni a műtétre és az azt követő folyamatra is (!) testileg és lelkileg.
Nem olyan rég csináltam egy interjút Vasas dokival ahol pont erről is szó esik. A blogomon, el tudjátok olvasni. Szerintem hasznos olvasmány Nektek akik a műtétetre készültök.
Bár itt nem vagyok olyan aktiv, de ha gondoljátok FB-on nagyon szívesen segítek/válaszolok bárkinek akinek kérdése van, itt találtok meg: [link]
Annyit még elmondhatok, hogy nekem életem legjobb döntése volt a műtét. Erről is írtam a blogomon amúgy, azt itt tudjátok elolvasni: [link]
Engem amúgy tavaly augusztusban Vasas doki operált és azóta teljesen megváltozott az életem a szó nemes értelmében. A fogyás még tart, eddig 43kg ment le és sok izom is feljött, szoval a fogyás jelentősebb, csak a mérleg nem úgy jelzi, mert az izom nehezebb. Az életmódomat megváltoztattam, sokkal nyugodtabb és boldogabb vagyok és végre tudok edzeni is. Szépen haladok előre és már most normál emberként élek újra. Elmondhatatlan nagy a változás és csodálatos érzés: új életet kaptam.
Ha Te is minden paraméternek megfelelsz, és mindent megpróbáltal csak sosem ment a fogyás vagy nem volt tartós, akkor tuti nem fogod megbánni.
Ja, és egy jó tanács: kérdezzetek meg mindent a dokitoktól vagy tőlünk is, ne szégyenlősködjetek. Fontos, hogy ne legyen bennetek égető kérdés mire a műtőasztalra kerültök.
Kitartás és hajrá mindenkinek!
Üdv: Vattay Dóri
Sziasztok!
Ki és miért törli ki mindig a bejegyzésemet?
Nem tudom kinek írjak ez ügyben. Legalább kapjak valami jelzést, hogy mi a baj vele, hogy úgy módosíthassam, hogy az működőképes legyen.
Köszi előre is:
Vattay Dóri
szioka
kicsit lemaradtam a temaban mert dolgoztam...milyen szemelyes tapasztalatra szeretnel szert tenni?En 7 honapos bypassos vagyok.DR Vasas mutott.Ha tudok segithetek neked,akar privatban ,akar nyilt forumon
Igen, ha csak a bypasst nézzük, akkor tényleg 3 hely lesz így.
Még azért persze túrom a netet, nem adom fel, hogy találok személyes tapasztalatot :)
Ó tényleg, a pécsi DaVinci-t és a szombathelyi kórházat kihagytam. Mi bypass-ban gondolkodunk ezért csak Veszprém és a DMC volt fókuszban.
Régebben aktívabb volt a fórum valóban, a facebook-os csoport térhódítása érződik.
Aminek tudtam, nyilván utánanéztem, igyekeztem informálódni belsős dolgozótól is.
A doki szimpatikus volt a konzultáción, a helyszín, elhelyezés is.
Együtt műt a Vasas doktorral, számomra ez egyfajta garancia.
Limitált info alatt én azt értem, hogy itt pl nem volt elérhető személyes tapasztalat. Jó lett volna itt is olvasni ilyesmiről de úgy látom, ez a fórum nem túl aktív, illetve többen jövünk info-ért, mint ahányan megosztják a tapasztalataikat.
Nem csak 3 centrum van. Jelenleg műtenek vagy bypass-t, vagy sleevet Veszprémben, Pécsett, Szombathelyen, a DMC-ben és a SOTE-n.
Szia, kedves vagy hogy érdeklődsz! Úgy alakult hogy nem a mostani turnusban, hanem picit később lesz a műtét. MÁr nagyon készül rá, csökken a súlya, igyekszik fegyelmezetten készülni a műtétre. Folyamatosan csináljuk a szükséges vizsgálatokat, hamarosan megyek én is az irányított véradásra.
Szóval még van egy kis idő addig!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok