Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi? (beszélgetés)
Emlékszem, férjem keresztapjának fia órásnak tanult. Maguknak kellett gyakorlati helyet biztosítani, azaz működő órás kisiparost keresni.
Csak a gyakorlati időről jutott eszembe, meg befogadásról, egyébként ez 90-es évek körül volt.
Nagyon sajnálom a mostani fiatalokat! Az én lányom is így volt kezdőként. Legyen 5 év gyakorlata. Hahaha! A fiam szerencsésebb volt.
A szomszédom lánya meg sehol sem kellett itthon. 28 évesen elment és nem jön vissza a családjával, hiszen most jól boldogulnak.
Elüldözik innen a fiatalokat... :(( Borzasztó szerintem.
Nem 😉😁 kőműves . Nagyon ügyes ,így elleste a burkolást , szigetelést is . 3 éve van a szakmában,előtte 18 évesen beállt közmunka programba a helyi erdészethez. "Megbecsüljük a szakmunkásokat"🙌.
Sehova sem vették fel mert alap a 2 év gyakorlat. Hát b..ki honnan lenne nekik ,ha most végeztek?...Aztán végre sikerült kőművesnek menni , szomszéd pasi betukmálta magukhoz. Szánalmas ez az ország 😞😔
Ha meg elmegy a fiatal ,akkor hálátlan, hazaáruló stb .
"Vagy inkább úgy mondanám a munkásosztálynak nem jó ☹️"
Így igaz" nagyon sajnos... :(((
Mi a szakmája a fiadnak amúgy, ha nem titok?
Igaz ,többet lehet keresni ,de elviszi az albérlet. Bár itt Baján is már 90 plusz rezsi WTF ?🤔
Pesten sem könnyű ebből a szempontból sajnos . Vagy inkább úgy mondanám a munkásosztálynak nem jó ☹️
Mo. egyáltalán nem vállalkozóbarát...
Aki vállalkozni szeretne tisztességesen, az elmegy innen.:(
Van néhány ismerős, aki ezért ment el.
Tudom, de ez nagyon szomorú dolog. :((
De akkor, hogy gondolod a hazajövetelt? Nem járnál jobban, ha megtanulnád annak az országnak a nyelvét, ahol élsz?
Ha netán egyedül maradnál, ott sokkal több segítséget is kaphatnál, mint itthon.
Elnèzèst, tènyleg èn olvastam el.
Termèszetesen nem tudnèk gyerekkel otthon boldogulni
De én nem is írtam olyat, hogy te itthon nem boldogultál!
Nem hoznám fel a régi dolgokat ide semmiképpen sem!
Már új életet kezdtél. Azt írtam, itthon kisgyerekkel nem hiszem, hogy boldogulnál! Olvasd csak el még egyszer, mit is írtam!
Itthon így is tudnál boldogulni a kicsivel együtt?
Tèvedsz azzal kapcsolatban hogy èn otthon sem boldogultam
Hozzáteszem a magam módján. Ugye?
Egyrèszt, eltartattam magam, mi ez ha nem boldogulás? Lehetett volna belôlem hajlèktalan is nem? Mint sokan másokból. De nem lett,..
2: a kèsôbbiekben èn tartottam el az exem, 1 èvig, lakást bèreltem, eltartottam mindkettônk, ruházkodtunk(nem a kínaiból)
Ès szórakoztunk.
Most nekem lehet esni hogy mibôl èltem, abból amibôl, de nem jól akartam èlni tettem èrte, ès nem jajgattam hogy nem lehet megèlni.
Azt amit èn csinàltam nègy èvig, azt mem mindenki tudná megtenni, ès ez nem erkölcs kèrdèse, hanem egyszerûen nehèz, de cserèbe jó èletem volt.
Úgyhogy azt nekem ne mondja senki hogy nem boldogultam otthon.
A bevásárló központokban tényleg sokan vannak. És nem mindenki vásárol drágán,és sokat, mert ott olcsóbb üzletek is vannak. A Tesco-ban meg jó árak vannak. De ilyen központok nincsenek mindenhol.
A legszegényebbek el sem jutnak odáig...
Az emberek, a fiatalok is! csak annyit szeretnének, hogy fizessék meg tisztességesen. Itt a jövedelem jelentős része állam bácsié. Adó, járulék, és 27% áfa képében.
Pesten is élnek szegények, nem is kevesen. Te csak egy kis részét láttad, lehet, hogy ott nem voltak. De nem csak a Belvárosból áll Budapest.
Hááát azért, mert neked nem jó ott, másnak még lehet. Nem beszéled az ország nyelvét, és mindent utálsz.
Akik innen elmennek, sokan jól képzett szakemberek, vagy sokat tanultak. Ezért jó a keresetük is.
Az én ismerőseim mind nagyon jól boldogulnak több országban is. Németeknél is. De magasan képzettek, jól beszélik a nyelvet.
Aki mindenféle képzettség nélkül indul útnak, és még nyelvtudása sincs, az nagyon felelőtlenül indul útnak.
Itthon sokáig nem kellettek a szakemberek, ezért mentek el. Ma meg már hiányoznak, mivel azonban sokan nagyon is jól boldogulnak, eszük ágában sincs hazajönni.
Nem kalandvágyból mennek el az emberek, hanem azért mert máshol megbecsülik a munkájukat. A képzetleneket pedig sehol sem fizetik meg.
Te Anna, itthon sem boldogulnál. Gyerekkel meg pláne nem.
Szerintem nagyok az igényeid, a nem létező keresetedhez képest.
Nem tudom, itthon mire számíthatsz, mert sem lakásod, sem munkahelyed nem lenne egy ideig. Az albérlet árak már nagyon magasak. Ha egyedül maradnál a lánykáddal, meg sem tudnád fizetni. Kisgyerekkel munkahelyed sem nagyon lesz. Bölcsődékben kevés a hely. Vagy, hogy gondolod ezt a hazajövetelt? Miből, és hol élnél? Ezeket már átgondoltad egyáltalán? Mert szerintem nem.
Ja, és az árak mindenhol magasak. A gyerekholmik is. :((
Na 😆 gyerekek apja Csátaljai volt . No a lényeg a lényeg, Bács Kiskun eléggé leszakadt hely ☹️
Persze lehetne Pesten is dolgozni, kapna dupla pénzt,de elmenne az albérletre, utazásra. Így legalább tudjuk munka után a saját házunkat is toldozni-foltozni. Szakembert én sem tudom megfizetni 🤔