Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » ...gondolatok... fórum

...gondolatok... (beszélgetés)


173372. 40163fd81d (válaszként erre: 173371. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 21:30
Győzze megtanulni az ember:))
173371. fe80e17aca
2011. febr. 11. 20:36

Élesztőt legtöbbször melegen kelesztjük, akár többszörösen is lehet. Ilyenek a kenyerek, kalácsok, pizzák, a diós,vagy mákos UN. bejgli stb.

Több süteményhez vegyesen használjuk, másféle lazító anyagokkal(pl.a zserbó)itt is fel kell futtatni az élesztőt előbb,majd a sütőporral vagy szódab.b-val stb.összekevert liszthez adni.


A harmadik variáció, mikor már a lisztbe beleteszed az élesztőt anélkül, hogy bármit is csinálnál vele, s nem szabad 'megengedni' neki, hogy dolgozzon, csakis akkor állhat munkába, ha sütőbe rakod.


Jóóóóó ó, mi? DDDDDD

173370. Zizisicc (válaszként erre: 173368. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 20:15

Ehhhhh, látszik, hogy nem szoktam élesztős dolgokat sütni ...... :o))


De akkor most hideg vagy meleg helyen pihentetjük?

173369. 40163fd81d (válaszként erre: 173367. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 20:12

A pogácsa tészta szerintem nem olyan ,mint a kenyér ,vagy pizza tészta.Nem kel meg kétszeresére .

Szóval én csak kelesztettem,aztán 2óra múlva szaggattam:))

173368. fe80e17aca (válaszként erre: 173365. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 20:11
Ok---nem kell keleszteni az élesztő miatt, csak pihentetni hideg helyen a liszt miatt, majd zsupsz a sütőbe. Ott kel meg.
173367. Zizisicc (válaszként erre: 173366. - 40163fd81d)
2011. febr. 11. 20:08

És végig bent a sütőben? :o))

Vagy csak utána raktad be, miután láttad, hogy nem kell meg ....

173366. 40163fd81d (válaszként erre: 173365. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 20:05

Arról nem szólt a fáma:))

Én 2 óráig pihentettem:)

173365. Zizisicc (válaszként erre: 173362. - 40163fd81d)
2011. febr. 11. 20:04
Mennyi ideig kell keleszteni? :o))
173364. Zizisicc (válaszként erre: 173357. - Puritan)
2011. febr. 11. 20:04
:o))))))))
173363. 40163fd81d (válaszként erre: 173358. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 19:37
Nekem is gyenge a csuklóm,kikészítettem a vendéglátásban.Manapság már egy serpenyőt is két kézzel viszek arrébb.:))
173362. 40163fd81d (válaszként erre: 173354. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 19:34
Én begyújtottam a sütőt és oda dugtam be:)
173361. 40163fd81d (válaszként erre: 173357. - Puritan)
2011. febr. 11. 19:34

Igen:)


Itt is létezhetsz egy kicsit máshogy:))

173360. 9242a6388c (válaszként erre: 173357. - Puritan)
2011. febr. 11. 18:38
na még jó hogy eszedbe jut:DD
173359. fe80e17aca (válaszként erre: 173357. - Puritan)
2011. febr. 11. 18:34
én találkoztam Veled, máshol is... Szia.
173358. fe80e17aca (válaszként erre: 173356. - Kerinezsuzsi)
2011. febr. 11. 18:13

Sok- sok minden csináltam közben. Rájöttem ....hogy hiiúúú, milyen 'fullal' indulok neki, bárminek is.

Mert, pl:a pogácsa? --egyetlen egy dolgot kellett eldöntenem: melegen kelesztett, vagy hidegen?....és ezt hidegen kell, akár a hűtőben is 'pihentetni' Nagyon finom lett,(kösz F.)de fizikailag nagyon megdolgoztatott,mert nem semmi ezt a mennyiséget összegyúrni az én csuklóimmal,ráadásul kisebb edényben, mint kellett volna. Ebben a fázisban...a Papi volt a nagyágyú. A maradék tésztából pedig, rudakat csináltam,aminek a tetejét megkentem paprika krémmel.

Hali-halihóóóó.---már megint csak utólag veszem észre, hogy más gombra kattintottam.


Szia, Neked is.... és vigyázz a tűvel,...itt is esik az eső, ami mindjárt le is fagy az útra.Puszi.

173357. puritan
2011. febr. 11. 17:33
jé sziasztok...itt is lehet lenni, most jut eszembe...
173356. kerinezsuzsi
2011. febr. 11. 16:14

Sziasztok!


Hazakecmergtem!


Megyek varrni, már tényleg csak egy kicsi van hátra!

173355. 9242a6388c (válaszként erre: 173354. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 16:10
Kész van...Jó étvágyat kivánok...kép a titkosban:)
173354. Zizisicc (válaszként erre: 173350. - 9242a6388c)
2011. febr. 11. 16:06
Akkor én majd a radiátorra teszem ..... :o))))
173353. 9242a6388c (válaszként erre: 173352. - 40163fd81d)
2011. febr. 11. 16:05
ugye..:D
173352. 40163fd81d (válaszként erre: 173350. - 9242a6388c)
2011. febr. 11. 15:52

Jól tetted:))

Mire jó a kályha:))

173351. 9242a6388c (válaszként erre: 173347. - Zizisicc)
2011. febr. 11. 15:51
Üdv, szaladok kivenni a második adagot...
173350. 9242a6388c (válaszként erre: 173349. - 40163fd81d)
2011. febr. 11. 15:50
Végül megkelt:D..Kitoltam vele, a kályha tetejére raktam:DDD Gondoltam ott már elég meleg van a keléshez!
173349. 40163fd81d (válaszként erre: 173339. - 9242a6388c)
2011. febr. 11. 15:44
Az enyém sem kelT meg.De kisütve finom lett:))
173348. 40163fd81d (válaszként erre: 173337. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 15:43
Dehogynem,benne van a naplómban!:)))
173347. Zizisicc
2011. febr. 11. 15:38
És üdv a pogácsasütőknek! :oDDD
173346. 9242a6388c
2011. febr. 11. 15:37
Első adag pogi kész...:) És....finom:D
173345. Zizisicc (válaszként erre: 173328. - °°°Bibie°°°)
2011. febr. 11. 15:35
Szia Bibie :o))
173344. 9242a6388c (válaszként erre: 173343. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 14:56

Válaszok.

1, fel kell futatni

2, 1x 4 db tojássárgája

173343. fe80e17aca (válaszként erre: 173342. - Fe80e17aca)
2011. febr. 11. 14:53
Ok...én is nekikezdek, s megyek a saját 'fejem' után. DDDD

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook