...gondolatok... (beszélgetés)
Élesztőt legtöbbször melegen kelesztjük, akár többszörösen is lehet. Ilyenek a kenyerek, kalácsok, pizzák, a diós,vagy mákos UN. bejgli stb.
Több süteményhez vegyesen használjuk, másféle lazító anyagokkal(pl.a zserbó)itt is fel kell futtatni az élesztőt előbb,majd a sütőporral vagy szódab.b-val stb.összekevert liszthez adni.
A harmadik variáció, mikor már a lisztbe beleteszed az élesztőt anélkül, hogy bármit is csinálnál vele, s nem szabad 'megengedni' neki, hogy dolgozzon, csakis akkor állhat munkába, ha sütőbe rakod.
Jóóóóó ó, mi? DDDDDD
Ehhhhh, látszik, hogy nem szoktam élesztős dolgokat sütni ...... :o))
De akkor most hideg vagy meleg helyen pihentetjük?
A pogácsa tészta szerintem nem olyan ,mint a kenyér ,vagy pizza tészta.Nem kel meg kétszeresére .
Szóval én csak kelesztettem,aztán 2óra múlva szaggattam:))
És végig bent a sütőben? :o))
Vagy csak utána raktad be, miután láttad, hogy nem kell meg ....
Arról nem szólt a fáma:))
Én 2 óráig pihentettem:)
Igen:)
Itt is létezhetsz egy kicsit máshogy:))
Sok- sok minden csináltam közben. Rájöttem ....hogy hiiúúú, milyen 'fullal' indulok neki, bárminek is.
Mert, pl:a pogácsa? --egyetlen egy dolgot kellett eldöntenem: melegen kelesztett, vagy hidegen?....és ezt hidegen kell, akár a hűtőben is 'pihentetni' Nagyon finom lett,(kösz F.)de fizikailag nagyon megdolgoztatott,mert nem semmi ezt a mennyiséget összegyúrni az én csuklóimmal,ráadásul kisebb edényben, mint kellett volna. Ebben a fázisban...a Papi volt a nagyágyú. A maradék tésztából pedig, rudakat csináltam,aminek a tetejét megkentem paprika krémmel.
Hali-halihóóóó.---már megint csak utólag veszem észre, hogy más gombra kattintottam.
Szia, Neked is.... és vigyázz a tűvel,...itt is esik az eső, ami mindjárt le is fagy az útra.Puszi.
Sziasztok!
Hazakecmergtem!
Megyek varrni, már tényleg csak egy kicsi van hátra!
Jól tetted:))
Mire jó a kályha:))
Válaszok.
1, fel kell futatni
2, 1x 4 db tojássárgája