Gobelin (beszélgetés)
A versenyen nézik az összhatást,természetesen a technikát,a kép összhangban van e a kerettel. Sok múlik a keretezőn is,hogy milyen szépen kasírozott. Nézik,hogy nincsenek-e elfelejtett szemek. A hátoldalt természetesen nem nézik, mivel a keretezett állapot.feltetel.
A szentesi verseny pedig kifejezetten Szamosközi témájú. Az egri az nem verseny lesz,csak kiállítás,de oda is nevezni kellett.
A nyíregyházi pályázaton bármivel lehet indulni. Lehet normál,tű, keresztszemes,a lényeg,hogy keretezett állapotban legyen. Leszámolós is lehet nyugodtan. Egyébként a kiírás majd fent lesz a Szamosközi lapon.
Igen,mindkettőn indulok. Majd,ha több ,időm lesz még teszek fel képet a naplómba,hogy mivel.
Köszönöm,megnéztem az oldalt.
Megpróbáltam felvarrni, nem sikerült.Viszont most látom a képen,hogy nem keresztben kell hanem hosszában.......................
Lányok engem is érdekelne a leszámolós program.
A következő képemet már szeretném úgy csinálni.
Eddig mindig csak előre festett alapot varrtam.
Majd szükségem lesz a segítségetekre.
Sziasztok!
Rosa nagyon ígéretesnek tűnik a bazilika! Kíváncsian várom milyen lesz megvarrva.
Nekem nincs állványom. Több méretre vannak kereteim, azokra tűzöm fel a képeket.
Ha én képet választok, általában azt nézem hogy a színek és a formák mennyire valósághűek.
Néha a színeket magam is átvariálom.
Sziasztok! Én még azt szeretném megkérdezni, hogy milyen szempontok szerint bírálják a képeket: kinézet, öltés technika stb? Nézik-e a hátulját. Azt sem tudom, hogy az-e a jó, minél aprólékosabban van kidolgozva, például festett képnél, amikor egy öltésre sokszor még három szín is jut, vagy lehet variálni, akár kihagyni saját tetszésed szerint?
Hajrá a bazilikával, néztem a képet a naplódban, kemény munka lesz. Sok sikert hozzá!!!
Tegnap elkezdetem egy új mintaoldaldalt...
Megkérdezhetem hogy hogy zajlik egy ilyen pályázat? Kiválasztasz egy képet a sajátjaidból, amivel benevezel? Vagy vannak adott témák vagy gobelinek amivel nevezbni lehet?
Szép napot Mindenkinek!
Talán, ma délután már én is elő tudom venni!
Kellemes időtöltést!
Mártikám kösz az infot!!
Benevezel???
Öltögetös vasárnapot!!
Újra itt vagyok! Pénteken beszerző körúton voltam,és nagyon jó volt. Vettem néhány cérnát és beszélgettem,és híreim is vannak. Nyíregyházán ápr. 16-án rendezik meg a IV. keresztszemes és gobelinvarró pályázatot. Március 31. a nevezési határidő. Egerben pedig márc. 12-én lesz gobelin kiállítás. Hátha érdekel valakit!
Szerintem nekünk egyforma állványunk lehet,én is nagyon szeretem,tényleg rossz mikor stabil kereten varrok.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
Sziasztok!!
Üdv az új tagoknak!!Olyan jó hogy ennyien szeretünk varrni!!Jó,hogy egymásra találtunk!!
Két napja egy öltést sem tudtam csinálni,már hiányzik!!
Láttam róla képet,az is jó lehet nagyon.
Igen,nagyon jó varrni rajta,anélkül nem is tudnék már talán:)
Szia, nem gond :) Én csak olvasgattam, amiket írtatok a keretről és megtettszett, hogy nem kell az asztal fölé görnyedni és kényelmesen lehet hímezni.
Sziasztok! Nekem olyan keretem van, aminek a lába olyan,hogy rá lehet ülni. A Melina díja volt. Először meg kellett szokni,de nem sokáig tartott. Azelőtt a férjem csinált nekem keretet két méretben.
Bocsi,közben látom,hogy nem is neked irtam tegnap:)
Szóval itt találsz egy jópofa keretet:
[link]
Nekem pont ilyen van,nagyon kényelmes varrni rajta.
Megszületett a végső döntés..hetek óta próbálom megszerkeszteni a megfelelő képet,amit kivarrnék leszámolhatóson...de mivel nem akartam tűgobelint varrni,valahogy egyik kép sem tetszett megszerkesztve.
Tegnap megszerkesztettem az egri bazilika képét tűgobelinre,15x20 cm-es lesz,már el is kezdtem varrni.
Egerben voltunk először együtt a férjemmel,mikor megismerkedtünk,ezért választottam ezt a képet.
Teszek képet a naplómba,már el is kezdtem varrni:)
Ez jó kérdés.
Pont ezen gondolkodtam..
Sziasztok!
Olvass vissza,betettem neked egy linket,ott 3000-ért van./vaterán/
az enyém pont olyan.
Sziasztok!
Tesz-veszen láttam most egy asztali hímzőkeretet, egészen jó áron van , ha jól emlékszem 4000ft körül. Gondolkodom rajta, hogy jó lenne egy ilyen. Nektek mennyire vált be?
Három szállal csomót kötök rá és jó pár öltésnyi távolságban úgy öltöm le, hogy a csomó a munka elején legyen. Amikor már jól elvarródott, levágható a csomó.
Szia!
Énis szegedi boltra gondoltam, mert énis ott vettem a nagy keretemet, de nem kértem hozzá talpat.
Szia!
3 szállal. Igen a páros szálas módszert ismerem... azért köszi...
További ajánlott fórumok: