Gobelin (beszélgetés)
Szia
Nekem anyag van rajta.Akkor arra kell felvarrnom..
Nem tudom, mivel??
Köszönöm a válaszod!
Kétféle tekerős van. Az egyik amelyiknek a tekerős felén van egy darab anyag , arra rá kell fércelni a kanavát(mindkét végét), majd feltekerni feszesre.
A másik fajta, amelyiknek a tekerőfáján lyukak vannak. Ott a lyukakon keresztül kell az anyagot rögzíteni...
Sziasztok
Pár éve varrom a gobelint, de eddig még soha nem használtam kereset. Most vettem egyet, elég nagy, 4 db tekerni való van a négy oldalán. De akár hogyan próbálom eddig még nem sikerült rajta kifeszítenem. Nem tudná valaki megmondani,hogy hogyan kell???
Nekem mindig laza marad.
Sziasztok, köszönöm a szíves fogadtatást :)
Nálunk is havazik. Milyen aukciós oldalakon lehet gobelint kersni? Lehet hogy tudatlan vagyok nagyon :). Az első kézimunka amit készítettem az egy leszámolhatós(az adatlapomra feltettem), szóval nekem az volt a legkényelmesebb, nem kellett totózni, tökéletesen pontosan meg lehetett varrni. Nálunk sajnos nem hoznak rendelésre, elég kelletlen az eladó, pedig mi a nővéremmel ki szoktuk hímezni egymás munkáit, ha tettszik a minta. Niki, ezzel a saját fotó alapján készült képpel bogarat ültettél a fülembe, hol lehet megszerezni a programot? Nekem is van két lányom és egy fiam, nagyon szeretném őket viszontlátni egy általam készített képen. Hogy haladsz a tiéddel, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Egyébként nálunk is tegnap egész nap havazott, éjszaka is, úgyhogy mire felkeltünk kb 6-8 centi hó volt. Reggeli után fogtam a fiúkat és lementünk lapátolni. Marcit beraktam a babakocsiba aludt egy jót, Zalán pedig segített lapátolni, bár néha hátráltatott.
Ha minden igaz ma kész lesz az aktuális mintaoldal...
Szia!
Énis üdvözöllek a fórumon, szívesen látjuk az új tagokat,a kik szeretnek gobelinezni vagy xszemezni...
Leszámolós mintákat az aukciós oldalakon is tudsz keresni, bár vki olcsóbban vki drágábban adja. Bizonyos összeg fejében elküldi neked cd-n vagy emailben a mintát, a színkódokat és a mintaoldalakat is... Én már "vettem" ott két mintát is. Az egyiket megtalálod a naplómban, a fehér tigrises. Még van egy indiai hercegnős leszámolós ami kivarrásra vár, de az majd csak a kisfiam képe után következik. Tudod most épp a kisfiamról készült fotót készítem tűgobelinben. Egy program segítségével sikerült megalkotnom. Ez a program nagyon népszerű itt a fórumozók között.
Bármilyen képet, fotót meg tudsz vele szerkeszteni.
Szia!
Amit varrtam sorozatot virágokból, az is román volt, de a katalógusukat végül egy kis üzletben megtaláltam, ők hozatják meg. Igaz, jövő hétre ígérték, ami három hetes rendelést jelent.Ezek viszont nem leszámolósak.
Sziasztok lányok!!
Nálunk igazi goblenezős idő van!!Havazik,már elég sok le hullt.
Ma sajnos nemigen jutok a varráshoz,mert délután cukorklub lesz.Tavaly vettem át a vezetését nagyon sok munkával jár,de szeretem csinálni:))!!
Szia, köszönöm :)
Elsősorban az érdekelne, hogy ti honnan szerzitek be a leszámolható gobelin mintákat. Nálunk a városban levő kézimunkaboltba nem hoznak, mert az eladó szerint lassan fogy. Próbáltam a neten keresgélni, de mindenhol csak előfestettet találok. Most is egy olyant kezdtem el varrni, 40×50 cm-es,nagyon szép kép, de nekem ez sokkal nehezebb mint a leszámólható. Az a fajta, amit varrni szoktunk, az csak romániában van és onnét nem küldik Magyarországra. Bocs, hogy kicsit hosszan írtam.
Szia!
Örömmel látunk a fórumon. Nyugodtan felteheted kérdéseidet, valaki biztosan tud rá válaszolni, nagyon ügyes gobelinesek vannak itt.
Sziasztok!
Nagy rajongója vagyok a gobelinnek és mellette a keresztszemesnek is. Egy ideje eléggé hanyagoltam a kézimunkázást, de két hete ismét elővettem egy régi képet. Keresgéltem a neten a témában és így találtam erre a fórumra, ami még működik. Gondolom összeszokott társaság vagytok, nem akarok tolakodni, de szívesen csatlakoznék hozzátok. Sok kérdésem lenne a tűgobelinnel kapcsolatban. Piszke
Sziasztok!!
Mindenkinek kellemes öltögetésben gazdag napot!!
Ennyit jelent ha megvan a szin mindenki megtáltosodik:))
Lányok az aukciós oldalon ahol vásárolni szoktam van egy kivarrt keretezett Alekoszos kép!Nézzétek meg:))
Lányom dobot egy hátast mikor meg látta:))Leszámolós
Látom mindenki lelkesen dolgozik a kézimunkáján! :)
Az ilyen szürke idő pont erre való.
Az embernek máshoz nincs is igazán kedve.
Szia!
Még nem,szeretnék többet is,de most anyagilag nem jön össze :(
ja,és én kicsit élénkebb szinekkel varrom,mint ami nyomva van.
Nagyon szeretem,ha élnek a színek:)
Én is varrogattam este a Muchát,egész jól haladok vele,már kész az arca,haja,és a ruhája is majdnem.
Tegnap anyu épp megdicsért,hogy milyen jól választottam a szineket hozzá,ugyanis saját fonalkészletből varrom.Minek vegyek,ha van itthon.
Szürkét kellett kérnem anyutól a kontúrhoz,az nem volt elég.
Ahogy haladok,egyre jobban tetszik..
Értjük:)
Jól mondod:érzék is kell a szinek összeválogatásához,nem csak szem!
Ma én is tervezem,hogy a szomszéd városban nézek fonalat ha lesz időm,úgyis oda kell mennem orvoshoz.