Francia bulldog (beszélgetés)
Nagyon örülök, hogy örökbefogadták a kutyust, biztosan jó helye van :) Tegnap én is felnéztem az oldalukra és már nem volt fennt. Gondoltam is hogy már biztosan van gazdija.
Egyébként ez a szemprobléma mi miatt alakulhat ki? Már előre aggódok, nehogy nálunk is előforduljon hasonló. Megelőzni nem lehet ezt valahogy?
Szia!
Nálunk a kisebbiknél volt ez a probléma és őt megműtötték. Sajnos kétszer is, mert az első műtét nem sikerült és egy hét után úgy kelt fel, hogy ugyanolyan volt a szeme. De a második műtét szerencsére jól sikerült, azóta semmi baja.
Csak arra kell figyelni, hogy ha műtétre kerül a sor, akkor a doki, nehogy kivegye ezt a mirigyet (Harder-mirigy), mert ez a mirigy felel a könnytermelés 60-70%-ért. Ha ezt eltávolítják, akkor pár éven belül szemszárazsága lehet, ami azzal jár, hogy egész életében cseppenteni kell e szemébe.
Tehát a mirigy vissza tételét kell kérni.
Szia!
Visszaírtak, hogy már van gazdijelöltje. Reméljük, jó helyre kerül.
Mi is purinát adtun k neki, csak a proplant, mert a dog cshow-t nem ette meg,később orjent is próbáltunk meg sima acanat is. azt mondták a boltban hogy a tápot nem szabad váltogatni, nem tesz jót a pocaknak, de Lili semmilyen tápot nem eszik egyszerre 1-2 hétnél tovább, így 800g-ként váltogatjuk. Amúgy mi is a nature konzervet esszük, nagyon drága, de tényleg nagy a hústartalma a többihez képest. plussz imádja míg a pedigrés konzerv ránk penészedett. mondjuk ő kap ezt azt amazt is tésztát rizset főtt husit levest stb, ha anyumék vigyáznak rá akkor mindent amit mamám is eszik mert egy falat ide egy falat oda. bezzeg itthon csak konzervet enne. :-)
mondjuk ott van három konkurencia kutyi :-) ezért ott mindent megeszik nehogy a többiek egyék meg.
Sziasztok!
Szegény Lilinek ma reggel kifordult a 3. szemhéja, a belső és úgy néz ki mintha második szemgolyója nőtt volna. Voltunk dokinál, most kenegetni kell, de ha nem javul meg kell műteni.
Kis babucim most az ölemben kucorog :-(
Szerencsére a látása nincs veszélyben a doki szerint, de azért nagyon féltem.
Gondolom én is, hogy azért szeretnék Pest megyében, mert ő még nagyon kicsi és lehet rendszeres infót szeretnének róla, nem akarják, hogy esetleg valaki jó pénzért eladja, vagy rosszul bánjon vele.
Én azért írtam nekik, hátha lehetséges a vidéki örökbefogadás is.
hmm, nem tudom, lehet ellenőrizni akarják majd azt h. hova került. én úgy tudom, hogy örökbefogadás után is szoktak csinálni ilyen ellenőrzéseket.
bocs ha nem jól tudom, nem akarok butaságokat mondani.
igen. tényleg mint egy családtag.
és az ilyenek milyen emberek lehetnek....ha a kutyájával megteszi, akkor másokkal miket csinálhat..
Hát igen, aki szereti a kutyáját, annak olyan, mint egy családtag.
Itt Fehérváron csak azért adtak le egy francia bulldogot a menhelyre, mert már a gazdája nem tudott mit kezdeni vele. Szerintem az ilyen nem is ember.
Szomorú, amit az állatokkal tesznek egyesek.
nincs sajnos, de nyugi, biztos hamar örökbe fogják őt fogadni!!! nagyon kis édes.
olyan jó lenne örökbe fogadni, de hát ez van. na de majd ha egyszer lesz egy saját....:D:D
ezt én sem értem, hogy lehetnek ilyenek az emberek. én el sem tudnám képzelni már az életemet a kutyám nélkül. annyira imádom!!!!
Szia!
Hát sajnos albérletbe nem adják. :(
És esetleg nincs ismerősöd, aki szeretne és Pest megyében lakik?
Tényleg nem értem, mi visz rá valakit, hogy leadjon egy kutyát, főleg ilyen kis korban.
Sziasztok!
Nem tudom van-e olyan, aki szeretne francia bulldogot, de a fajtamentés oldalán most találtam egy 13 hetes kislányt. Sajnos csak Pest megyében lehet örökbe fogadni. Ha esetleg valaki szeretne kutyust érdemes megnézni.
Nem tudom mi visz rá embereket, hogy beadjanak egy kutyát menhelyre.
Itt, Fehérváron is most szólt az állatorvosunk, hogy leadtak a menhelyre egy fiatal kant, mert már a "gazdi" elmondás szerint nem tudott mit kezdeni vele. Szerencsére őt már örökbe fogadták, de akkor sem tudom megérteni ezt a lelketlenséget.