Forma-1 kedvelők ide! (beszélgetés)
"Massa a Szingapúri Nagydíj 17. körében az élen állt, amikor a tankolása után túl gyorsan váltották zöldre a Ferrari egyedi indítólámpáját. Így nem csupán az üzemanyagutántöltő berendezés csövét szakította ki, másfél percet veszítve, hanem éppen Adrian Sutil útjába érkezett meg.
Emiatt "veszélyes kiengedés" címén áthajtásos büntetéssel sújtották. Habár többen szóvá tették, hogy a Sportszabályzat szerint az istálló felelőssége, hogy biztonságosan indítsa útnak az autóit, most mégis a versenyzőt büntették, ráadásul ugyanezért a vétségért Valenciában csak pénzbüntetést róttak ki a Ferrarira, a csapatfőnök Stefano Domenicali nem kritizálta a sportfelügyelőket. "
"Kubica mindazonáltal nem ment el szó nélkül a mclarenes vezetési stílusa mellett sem, amit már rajta kívül mások is többször kritizáltak, köztük Alonso is. A lengyel szerint a világbajnoki éllovas Monzában is veszélyesen vezetett, amikor riválisait, többek közt Timo Glockot és Alonsót előzte meg: "Két hozzáállás van, mert vagy keményen, de ugyanakkor sportszerűen vezetsz, vagy pedig túlzott magabiztossággal és túlságosan agresszíven."
A BMW Sauber versenyzője elárulta azt is, hogy a pilóták eligazításán gyakran esik szó Hamilton vezetési stílusáról, és a legtöbb sofőr hozzá hasonlóan vélekedik a britről."
Persze örülhetünk, hogy nem lett baleset belőle. És annak is örülhetünk, hogy Szingapúrban a Massa tankolásából nem lett súlyos baleset. Akár azt is lehetett volna büntetni.
És még egy fontos dolog. Én nem rajongok Hamiltonért. Csak nagyon nem szeretem, hogy nagyon nagyon sok esetben a ferrari olyan előnyt élvez, amit nem igazán érdemel meg.
Senkinek nem jönnek jól generálisan, max. aktuálisan. tavaly pl Alonzót is agyament módon büntetgették. Jó, tény, akkor ő is a Mekiben versenyzett. Vicces, hogy az angol FIA pont az angol csapattal akar kiszúrni. Nem látom benne a logikát.
Egyébként Hamiltont személy szerint számos alkalommal lehetett volna már büntetni nagyobb dolgokért, és nem tették, most meg megbüntették kisebbért. Nem tudom sajnálni.
Még jó, hogy egy olyan büntetésből nem hagyják ki, amit többen is megérdemelnek. Azért az már csúcs lenne.
"Szerintem nem Hamilton-ellenes összeesküvésnek vagyunk tanúi, hanem szimplán büntetésbeli túlkapásoknak." Na de a büntetésbeli túlkapások kinek jönnek jól?
Rosszul fogalmaztam. Nem azért büntették Hamiltont, hogy előnyt szerezzen a ferrari, hanem, hogy Massa ne maradjon le annyira. Mert hát ugye olyan baleset miatt büntették Hamiltont, ami szinte minden futamon előfordul.
Egyébként meg honnan veszed, hogy ha nem büntetik, akkor sem ért volna be a pontszerző helybe és hogy Kimi nyert volna?
Javítanék. a helyes sorrend ez, mivel Bourdaist megbüntették, hogy Massa 2 pontot szerezzen.
Japán Nagydíj
2008. október 12. vasárnap
Végeredmény
1. Fernando Alonso
2. Robert Kubica
3. Kimi Räikkönen
4. Nelsinho Piquet
5. Jarno Trulli
6. Sebastian Vettel
7. Felipe Massa
8. Mark Webber
9. Nick Heidfeld
10. Sébastien Bourdais
11. Nico Rosberg
12. Lewis Hamilton
13. Rubens Barrichello
14. Jenson Button
15. Nakadzsima Kazuki
Csak 12 ponttal van lemaradva Hamutól. Ha a következő 2 futamon egyik bajnokjelölt se szerez pontot (ez simán kitelik tőlük), akkor akár egy második és egy harmadik hellyel is behúzhatja. Alonso meg úgy belelendült a győzelmekbe, hogy még akár meg is szerezheti mindkét hátralevő futamgyőzelmet. :)
Kimi is úgy nyert tavaly, hogy nem volt sok esélye.