Forma-1 kedvelők ide! (beszélgetés)
Hogy-hogy itt most senki nem pörög??????
Hoppá, esik az eső. Izgalmas futam lesz ez.
Ők??? :) Hogy gondolhatsz ilyet
:P Na az tényleg nagyon izgi volt. :) Csoda, hogy nem kaptak érte büntetést.
Kicsit uncsi volt ez a futam...semmi izgalom nem volt benne. Talán az, ahogy Massa megelőzte Kimit :)
Hát nem tudom... Remélem feltudja hozni a Renault-ot a jövőévben.
Szerinted meglesz jövőre a Renault-val, vagy majd a Ferkában, ha tényleg átmegy? ... Nagyon kacsintgat feléjük. Most épp azt nyilatkozta, hogy Massát fogja segíteni a következő két futamon, ha tudja. :P
Jó lenne, ha így lenne :) Amúgy is hármat akar :)
De szerintem Alonsóban is van még egy legalább. :)
De remélem azért nem jut el 7 vb címig :)
Szerintem majd csak 2010 vagy 11. :) De utána nem fog megállni egynél. :)
Igen, de azóta sem lehet unatkozni... :)
Na igen! :)))
És Vettel, a jövő bajnoka.
Idénre pedig hajrá Kubica!!!
Eleinte igen. Az utolsó két versenytől eltekintve idén még nem nagyon hozott izgalomba. :)
És aki izgalmassá tette, nem más mint Alonso :)
Én leginkább a balesetek miatt reménykedem abban, hogy nincsne minden lezsírozva. Az azért durva lenne. De az érdekes, hogy a borzalmasan unalmas évek után, amikor a Ferrari verhetetlen volt, hortelen ennyire izgalmas lett a vb.
Egyet biztosan nem tudnak lezsírozni előre: megnyeretni nem tudnak futamot egy gyenge versenyzővel illetve gyenge autóval. Elveszíteni, jobban mondva elvenni a győzelmet már igen. De az egészet egy az egyben nem lehet előre megrendezni, pláne mivel technikai sportról van szó.
Én elhiszek bármit. Cirkusz kell a népnek, a Forma1 pedig az.
Azért nem ténykérdés, hogy így volt, de a valószínűsége elég nagy. Legalábbis hihető, nem? ...
Ezt nem is tudtam, hogy így volt. Jó, az tényleg nyilvánvaló volt, hogy a kizárás elég nagy nézőszám visszaesést okozna.
Egyébként én alapból úgy nézem a forma1-et, hogy már nem nagyon hiszem el, hogy ami történik, az nincsen megírva egy forgatókönyvben.
Állítólag létezett egy titkos paktum, hogy bár nem zárják ki őket, de egyik sem nyerheti meg a vb-t. Így lett Kimié, az ölébe pottyant, pedig messze kevesebb pontja volt, mint a két mekisnek.
Ha kizárják őket, a nézők felét elveszítették volna, ezért inkább így oldották meg. Végül is ez egy PR sport. Akkora pénzek mozognak benne, hogy elképzelni se tudunk annyit.
Nincs mit. :)
Másik kérdésedre: fogalmam sincs. De az tény, hogy MS mindenkinél jobban magára tudta alakítgatni a gumiszabályokat.
Szerintem nem arról van szó, hogy a ferrarit szeretnék előnyhöz juttatni, és arról sem, hogy a mekit fölösleges büntetésekkel hátráltatni. Sok versenyzőt büntetnek, vannak túlkapások, csak a Hamit érintőt előbb észrevesszük, mivel ő vezeti a pontversenyt.
És ha már arról beszélünk, hogy a ferrarit akarják előnyhöz juttatni. A tavalyi évben a tervlopásokkal kapcsolatban kizárták a mekit a csapartversenyből, a pilótáikat viszont semmilyen hátrány nem érte, holott "lopott" autóban versenyeztek, és Hamilton majdnem megnyerte a világbajnokságot. Ki is zárhatták volna, de nem tették.
Köszönöm a felvilágosítást:)
Úgy volt, hogy amikor SC miatt lezárták a boxutcát, akkor rosszkor kijött két ember, Kubica és Rosberg rémlik, ők kaptak is érte büntetést. Utána kinyitották a boxutcát, és kijöttek egy csomóan, pl a két Ferka egmás után, és akkor történt ez a bénázás a csővel meg a rossz kiengedéssel. Akkor Massa szegény veszített egy csomó időt, és ráadásul még meg is büntették. Röhejes volt az is. A Stewardok kb a hasukra ütnek ilyenkor, az a gyanúm. Nincs is konkrét szabálykönyv, amiben le lenne írva, hogy X vétségért Y büntetés jár.
Na de akkor amikor mindig csak a cipész nyert, miért nem tudták kiélezni a versenyt?
Na jó, nekem ebből a témából elegem van.
2 gyerek mellett csak bele belenézek:)
Nem vagyok hivatott ezt eldönteni. Még mindig jobb, mint amikor senki más nem férhetett a dobogó legfelső fokára, csak a Cipész. :) Aki természetesen zseniális és tényleg a legjobb volt, de olyan unalmassá tette a bajnokságot, hogy pár évig nem is néztem.
További ajánlott fórumok: