Fogyókúra január 4-től (beszélgetés)
Koszonom szepen!
A gyerekekrol mar illene feltennem par uj kepet, de vmiert nem sikerul.
gratulálok
ügyes vagy
gyönyörűek a gyerekeid
Tudom, hogy a fogyókúrához türelem és kitartás kell. De amikor "jó" vagyok és egész nap ellenálltam a kenyérnek és az édességnek, akkor már este mérem magam, hogy fogytam-e.
Tudom ez túlzás, de lehet, hogy beteges.
"Tudományosan a táplálkozásról - tökéletes emésztés
2008.01.15. Litke Mária
Étrend kiegészítők nélkül! Bármit, és bármennyit ehetsz, akkor is az ideális súlyodhoz juttat Gyomrod és bélműködésed időbeosztás:
12-től 20 óráig, napi 2-szeri táplálék felvételedet a - nyári időszámítás nélküli - valódi időponthoz igazítod, 20-tól 04 óráig emésztesz, 04-től 12 óráig raktározol, beépítesz.
Evésed:
04-től 12 óráig csak gyümölcs - egyszerre egy féle! Például: még a szőlődön belül is, ha fehér csemege, akkor csak az. És egyszerre kevés legyen. Például az apró mandarinból 3 szem, a cseresznyéből 15-20 szem. Ami öröm, úgy 1 óránként újból-újból repetázhatsz. Igazi az lenne, ha csak frissen facsart gyümölcslevet innál délig. De azt - munka mellett - ki bírja ki?
12-től 12.30-ig szénhidrát, zöldséggel, hagymával, salátával, ahogyan jól esik.
17.30-tól 18 óráig fehérje (tojás, hús, gomba, szója, rántás nélküli bab), és persze megint zöldséggel, salátával, hagymával, salátával, tetszésed szerint.
A lényege az, hogy délben van a szénhidrát, és 5 óra múlva ehetsz - este 8-ig bezárólag -, fehérjét. A zöldség, hagyma, saláta nem kötelező, de egészséges.
A miértje pedig az, hogy így a savas és a lúgos kémhatású emésztőnedv külön-külön dolgozik, nem semlegesíti egymást. Ezért tökéletes az emésztés.
A déli, szénhidrát evés előtti percekben fogyasszál - reggeltől natúr kefirben, vagy félpohárnyi hideg vízben (de nem hűtőben) áztatott - 2 nagy műanyag kanálnyi - lenmagpelyhet. Lehet ez akár zabkorpa is. A búzakorpára néhányan allergiásak. Ezek valamelyike nélkülözhetetlen a napi székeléshez.
Ételeidről:
Akkor is így egészséges, ha nem fogyásra hasznosítod. Ha túl súlyod van, lefogyaszt, ha túl sovány vagy, felépít. SZINTEN TART.
Gyümölcsöd: Egyszerre 1 félt - háromnegyed, vagy 1 óra múlva újrázhatsz, ha akarsz. Azért nem zavarja a gyomorműködésedet, mert a Napocska már a fán, előemésztette. A sok vegyszer miatt hámozva, lehetőleg éhgyomorra, de az evések között sem közvetlenül az étkezés után edd, mert akkor puffaszt. Télen a déli gyümölcsökben van a vitamin. A banánnal azonban óvatosan bánj, mert megköti a szervezetedben a vizet. Almánkban október végétől, novembertől már nincs vitamin. Nagyszerű bélműködés rendező, de már nem vitamindús.
Szénhidrátod: 5 óra múlva távozik a gyomrodból, de. csak, ha fehérje nélkül eszed. Eheted a húslevesedet, hús nélkül, a garnírungodra rakhatsz hús törmelék nélküli szaftot, hogy ízesebb legyen. Ehetsz hozzá zöldséget, salátát. A szénhidrátodat persze ránthatod, habarhatod. Ekkor eheted a finom süteményeidet, az édességedet.
Fehérjéd: 8 óra múlva távozik a gyomrodból, de. csak ha szénhidrát nélkül eszed. Fehérje a hús, tojás, szója, bab, gomba. És persze az ezekből készített élelmiszerek. Bár én a tartósító szerek miatt a frissen sült dolgok híve vagyok - akkor is - ha mindjárt 3 napig tartom - fedő nélkül - a hűtőben. Tehát ezeknek a készítményei. De a szénhidráttal kevert húsok azok nem ehetők. Keverék a rántott hús, párizsi szelet, töltött káposzta, és töltött paprika tölteléke, a töltött hús, a fasírozott. De hisz Te is tudod. A fehérjédhez szintén egészséges kiegészítőd lehet a párolt zöldség, a hagyma, a saláta.
- A tojás rendszeres - akár napi 2 darab - fogyasztása nagyszerű epeműködést ad, és erősíti a csontodat. Emésztéskor távozik a káros koleszterin javarésze, megmarad a hasznos koleszterin. Azért nem hizlal, mert nehéz emészteni. Így az emésztése több kalóriát fogyaszt el, mint ő maga.
- A szója (és a fehérjék mindegyike) mind, a 64 féle - nélkülözhetetlen - aminosavat tartalmazza. Jókora adag ösztrogén tartalmával, a menstruációt teszi zökkenőmentessé.
- A sárgarépa nem engedi a bőrödbe az UV-sugarakat.
- A savanyított káposzta kiváló fogyasztó hatású, és a vitaminok tárháza. Kiváló fogyasztók még a szénhidrátot tartalmazó a zabkorpa, illve az uborka, a paradicsom (de nem a melegágyira gondolok, mert az lebomlás nélküli mérgeket tartalmaz).
hónap alatt 10 kilót, de még jóval többet is. Ideális súlyod szükséglete szerint.
Folyadékod: Soha ne az étkezésed után közvetlenül, hanem kb. 1 óra múlva igyál. Napi 2 és fél, vagy 3 litert igyál - de minimum 1 és fél, 2 litert. Át kell mosnia a vesédet, felhígítania a véredet, és az gyomorsavadat, meg folyékony oxigénjével táplálja az agyadat. Akkor szolgálja a javadat, ha minőségi az italod. Nem a cukros, vegyszeres bolti üdítők, csakis az ülepített csapvíz, az ásványvíz, meg az ízesítés nélküli gyógytea. Cukorral egyáltalán ne ízesíts. A mézben sok kiváló ásványi anyag van, de a gyógyteádat azzal sem ízesítsd. Én 2 napig ülepítem a csapvizemet. Egy decinél több egyszerre, azért nem válik a javadra, mert csak átrohan a szervezeteden, és máris távozik. Kortyoljad, mintha ételt majszolnál. Nyáladban emésztőnedveid vannak, azért segítenek."
Persze!
Reggelizni nem nagyon szoktam mert mire lerendezem a gyerekeket mar vege a reggelnek. Alltalaban csak kavezok mondjuk fuggo is vagyok:) A kavehoz edesito es zsirmentes tej abbol is csak 2 dl napponta.
Ebedre egy csirke felsocomb grillezve a bore nelkul, egy fel bogre rizs, es salata alacsony olaj es zsirtartalmi ontettel.
En nem 90 napozok mert azt eleg nehez betartani.
A kaloria szamlalas is eleg nehez.
Ezert egy olyan dietat vallasztottam ahol lehet enni mindent csak mertekkel.
Sziasztok!
Azzal a fogyokuraval amit en csinalok, lehet enni feherjet es szinhidratot is vacsorara. Sot azt mondjak, hogy kell feherjet enni kulonben lelassul az anyagcsere, es azt nem akarjuk.
De uzsira még mehet, nem? Mármint a dietetikus nekem még anno azt mondta...
És mi a véleményed arról, hogy reggelire meg tízóraira gyümi?
Mert én úgy tudom, reggelire kell vmi tk. kenyér vagy pékáru is, h. legyen energiád a nap során...
Azt mondják este nem jó a szénhidrát, márpedig a gyümölcsökben van természetes gyümölcscukor.
A gyümölcsök többsége ráadásul savas, és még éhesebb lesz tőle az ember.