Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett (beszélgetés)
ivi79
tök jó,hogy ennyi mindent tudsz.
Jobb vagy,mint egy doki.
akik anyagcseregonddal küzdenek, esetleg emiatt nem tudnak teherbe esni, azok jutnak el hozzájuk..
nem akarok papolni, de a mindent eszem nemjó cukorbajjal.. most ezt hosszú lenne leirni h mit változtass, és hogy oszd el a kajád, de majd a sok vizsgálat után meglássuk mit hoz ki a dokid.
ha érdekel el tudom küldeni azt az étrendet, amivel szinten tudod tartani a cukrod+inzulinod is..
mert túl kevés kaja(ch) is lehet akadálya a normál pm folyamatoknak. sok pmesnek alakul ki egyéb baja, mint pl inzulinrezisztencia, ill 2es cukibetegség. nekik a doki 160g ch-s diétát ajánl, ezt 5étkezésre elosztva, ez szintentartja a cukijukat, sokan a gyógyszert is elhagyhatják..
hova jársz dokihoz? nemtudom hallottál-e a mensmentisről. ott foglalkoznak sikeresen összetett aynagcseregondokkal. lehet máshol is, de én mindenkitől ezt a helyet hallom
A két terhességem alatt keményen inzulinon voltam, a második után (most 6 hónapos) maradt vissza valami és nem szeretnék erre is gyógyszert :( A cukrom a diéta óta kifogástalan, megsimogatta a buksimat a cukrosbácsi, mondtam, hogy mit csinálok, ő azt mondta remek, nyárra csinos leszek :))) ja és a koleszterinem is csökkent 1,5, 1,3 egységgel :) ezért a körzeti dicsért meg :)
mensim 31 napos most, amióta emelte 27 napra jött meg régen 40-45 napos ciklusaim voltak.
Mennyi a normális? Kistányérból eszek.Nem tudom, ebben ki tud segíteni? Ha keveset ettél akkor indult felfelé a súlyod? nem értem..miért?
nem értem ezt a mondatod:"A cukor miatt is kellene fogyni." mivan a cukroddal?
mensid rendben van? nő hormonok? mennyit eszel? nem túl keveset(nekem akkor indult felfelé a súlyom)?
magas pulzus alulmüködéstől is van. ne kérdezd miért.. ha gyógyszertől is magas lesz kérj bétablokkolót:) nem fogsz elpatkolni, elég sokan élünk még:D
Rere hasonló pánikos tünetekkel küzdött, végülis igy derült ki a pmbaja. biztos leirja neked..
Hát ez engem is érdekelne... nekem kb 25 kilót kellene fogynom 3 hónapja életmódot váltottam,
-nincs cukor
-nincs finomliszt
-nincs burgonya
-nincs rizs
-nincs sima tészta
Könnyű betartani, már nem hiányoznak. A súlyom elindult, aztán megállt majd egy kevés vissza. Aztán egy vérkép alapján megint emeltek, most 150 mg euthyroxot szedek. nem tudom hogyan tovább, mit tegyek? A cukor miatt is kellene fogyni. Valami ötlet? A mozgás,nagyon nehéz izületi fájdalmakkal küszködöm, most vizsgálgatnak... Ötlet?
Rászántam magam,holnap reggel beveszem,remélem nem 'patkolok'el.Sajnos a szapora pulzus tünetet,amit a gyógyszer mellékhatásként ír, már többször is átéltem,1 évvel ezelőtt.1 hónapon keresztül,2-3naponta olyan magas volt akkor a pulzusom,hogy azt hittem abban a pillanatban meghalok.Senki nem tudta,hogy mitől.Akkor kaptam rá pánikbetegség?(ki tudja?) miatt gógyszert.Hát remélem nem jön elő a gyógyszertől ez a tünet.
Azért köszi a segítséget.
észre sem fogod venni, h szeded.. annyi mindent megeszünk napi szinten, pl vitaminok, most eggyel több dolgot veszel magadhoz. tekints rá úgy, mint a fogyásod és a frissesség kulcsa..
ha olyan lenne a pmed h magától visszaáll, akkor el lehet hagyni a hormont idővel, de mivel neked autoimmunságot is emlegetett a doki, nem valószínű h ebbe a csoportba tartozol.. tényleg kezdd el, ha nem akarsz még jókis izületi bajokat+80éves ember memóriáját, kis fincsi cukorbetegséget meg még kitudja mit
iviv79
Valahol abban reménykedtem,hogy az uj ellenőrzésig
talán rendeződik a pajzsmirigyhormonom minden külső beavatkozás nélkül.Állítólag a pajzsmirigy az egyetlen szerv,amely állandó változáson megy keresztül.Bár nem értek hozzá.Nem tudom igaz vagy sem.
Válaszaiddal egyre jobban meggyőzöl arról,hogy nincs értelme tovább halogatni a gyógyszer szedését.Kicsit szomorú vagyok,mert valószínűleg majd egy életen át kell a gyógyszert szednem.
Várhegyi Márton
Tömören és velősen fogalmaztál.Teljes mértékben igazad van.
Pajzsmirigyhormon (a gyógyszerben éppolyan hormon van, ami a szervezetben képződik!) nélkül nem lehet élni (= tényleg belehalsz a hormonhiányba), előbb vagy utóbb rá fogsz jönni, és be fogod szedni.
A kérdés már csak az, hogy milyen gyorsan ismered föl a helyzet súlyát, hány kg-ot szedsz föl addig és meddig fogsz szenvedni a hormonhiánytól.
Te döntesz.
rere73,Tejespite,skylien köszönöm a válaszokat.
Remélem minden jól alakul majd és nem lesznek nekem sem panaszaim,mert abból jelenleg elég sok van.
gombóc a torokban,fáradtság,fejfájás,bágyadtság,
és a hajam is elég gáz.Nem mintha eddig is olyan sűrű lett volna,de valahogy most kevesebb.
Ráadásul nem nől.1 éve ugyanolyan,mint volt.Talán ez is a pajzsmirigy miatt lehet.
Ma szobabiciklizni próbáltam,de 5 perc mulva nemhogy a pulzusom nem gyorsult volna föl,de még a bicóról is majdnem leestem a fáradtságtól.
Minél előbb elkell kezdenem a gyógyszer szedését.
:(...márcsak rákell szánnom magam.
Szia Liz7!
Hasonló problémám volt, mint neked. 1 év alatt 10 kiló plussz, és nekem is alulműködésem van. Elkedtem szedni reggel éhgyomorra a bogyót, és fokozatosan jobban lettem, a tüneteim elmúltak, és megállt a súlyom. 1 éve semmit sem változik, és nem vagyok vastag nyakú és fáradt azóta. A lényeg, hogy ha reggel beveszed tényleg várj egy fél órát utána. Nyugi, a mellékhatásoktól ne tarts! Nálam semmi nem volt. Hajrá!
Szia Liz,
Rere biztos 30 percet akart írni. (velem és mindenkivel előfordul félreütés, nem kritikaként írom) Nekem is fél órát mondott a doktornő, de itt a másik pm fórumon olvastam, h jobb ha többet vár az ember, igy 3/4-1 órát is várok ha úgy adódik.
Szia!
A Pajzsmirigy alulműködése fórumon többen vagyunk,gyere át.
Valószínű autoimmun pajzsmirigy alulműködésed van,attól a hízás.
Reggel éhgyomorra tiszta vízzel kell bevenni,és hagyni kell legalább 3perc szünetet hogy beépüljön a hormon rendesen.
Nekem volt az elején tünetem,de nem vészes,és ez nagyon ritka.
Nyugodtan kezd el szedni,különben csak rosszabbodik az állapotod a későbbiekben.
Nem csak hízás,de izület-fájdalom,hajhullás,cukorbetegség,pcos és még sok mellékbetegség lehet.
Ha szeded a hormont,akkor beáll a TSH szinted normál tartományba,így lehetséges fogyni is,persze megfelelő táplálkozással és mozgással.
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni.
Pajzsmirigy alulműködésre kaptam gyógyszert,amit eddig nem mertem be venni,ugyanis rengeteg mellékhatás van felsorolva.Volt már valakinek a gyógyszertől komolyabb mellékhatása?
A bal lebenyemben 1 cm-es göböt diagnosztizáltak.A nyakam eléggé megvastagodott,bár az orvosom azt mondja,ez a hízástól van.Hormon vizsgálatot végeztek és ott derült ki nem jók az értékeim.1 év alatt 15 kg-ot híztam.A doki azt mondta vegyem be a gyógyszert,mert akkor megáll a hízás.
A baj,hogy nagyon félek a gyógyszer mellékhatásaitól.
Segítsetek!
Előre is Köszönöm!
Újra sziasztok!
Már egy éve szedem a Letroxot, mindig emelik az adagomat, és a súlyom nekem is 1-2 kiló oda és vissza. Most épp 1 kilót fogytam, de csak azért mert kevesebbet eszek. Szerintetek képes lehetek 64 kg-ról 60 kilóra lefogyni az esküvőmre, ami június elején lesz? Kellene, mert kevesebb kilóval sokkal jobban érzem magam! És hála istennek, a hasamról fogyok, ami tök jó! :))
hali én is idetévedtem:)
én autoimmun. 256os atpoval és 13kilóval vagyok gazdagabb. 2éve szedek tiroxint, de csak 1szer volt ideális a tshm(0,45) fogyás 1-2kiló oda-vissza. diéta és sport tart a hízásom kezdete óta. nálam inkább emelni kéne a kajabevitelt, mint csökkenteni..
Pajzsmirigy alulműködésem van,de nem autoimmun jellegű,hisz az atpo ft3 ft4 normál tartományban van,így szubklinikus a pajzsmirigy alulműködésem.
Akinek magas az atpo-ja: annak hashimoto thyreoditise van.
Mivel kb 2003óta lehetek beteg,és 2009óta szedem az L-thyroxint,így elég régóta mondhatom hogy pajzsmirigy beteg vagyok.
Nálam sem hízást sem fogyást nem okozott,180cm magas vagyok és 59-60kg.Az orvosom praxisában még egy ilyen páciens van,akinek nincs gondja a súlyával.
A gyógyszerbeállítás nem oldja meg ezt a problémát szerintem,ez inkább az autoimmunitástól függhet.Legalábbis egy másik fórumon kék irisz fórumozótársammal
kutatást végeztünk ez irányban :)
Azaz akinek magasabb az atpo szintje kb 1000körüli,annak van X kg feleslege,és akinek kevesebb az atpoja 3-4-500 körül,ott is más súlyban van az eltérés.
A pontos adatokban inkább ő a kompetens,ha erre téved biztos megválaszolja.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- Lombik és Hashimoto pajzsmirigy-alulműködés
- PCOS, IR/cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés mellett fogyás
- Autoimmun pajzsmirígy, kialakulhat mellette más autoim. betegség?
- Autoimmun pajzsmirigy alulműködés mellett lehet fogyni?