Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett fórum

Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett (beszélgetés)

1 2 3
40. Liz7
2012. febr. 12. 23:37

ivi79

tök jó,hogy ennyi mindent tudsz.

Jobb vagy,mint egy doki.

39. ivi79 (válaszként erre: 38. - Kingi7)
2012. febr. 12. 23:02

akik anyagcseregonddal küzdenek, esetleg emiatt nem tudnak teherbe esni, azok jutnak el hozzájuk..

nem akarok papolni, de a mindent eszem nemjó cukorbajjal.. most ezt hosszú lenne leirni h mit változtass, és hogy oszd el a kajád, de majd a sok vizsgálat után meglássuk mit hoz ki a dokid.

ha érdekel el tudom küldeni azt az étrendet, amivel szinten tudod tartani a cukrod+inzulinod is..

38. kingi7 (válaszként erre: 37. - Ivi79)
2012. febr. 12. 22:42
Nem hallottam, ott mit csinálnak? Már tényleg tanácstalan vagyok... a diétám jó, szerintem amióta így eszem-mindent eszem-csak máshogy, azóta 6,2 volt a legmagasabb cukrom, tudnám tartani egy életen keresztül is, de fogyni kell. A Bajcsyba egy proff-hoz
37. ivi79 (válaszként erre: 36. - Kingi7)
2012. febr. 12. 22:38

mert túl kevés kaja(ch) is lehet akadálya a normál pm folyamatoknak. sok pmesnek alakul ki egyéb baja, mint pl inzulinrezisztencia, ill 2es cukibetegség. nekik a doki 160g ch-s diétát ajánl, ezt 5étkezésre elosztva, ez szintentartja a cukijukat, sokan a gyógyszert is elhagyhatják..

hova jársz dokihoz? nemtudom hallottál-e a mensmentisről. ott foglalkoznak sikeresen összetett aynagcseregondokkal. lehet máshol is, de én mindenkitől ezt a helyet hallom

36. kingi7 (válaszként erre: 34. - Ivi79)
2012. febr. 12. 22:19

A két terhességem alatt keményen inzulinon voltam, a második után (most 6 hónapos) maradt vissza valami és nem szeretnék erre is gyógyszert :( A cukrom a diéta óta kifogástalan, megsimogatta a buksimat a cukrosbácsi, mondtam, hogy mit csinálok, ő azt mondta remek, nyárra csinos leszek :))) ja és a koleszterinem is csökkent 1,5, 1,3 egységgel :) ezért a körzeti dicsért meg :)

mensim 31 napos most, amióta emelte 27 napra jött meg régen 40-45 napos ciklusaim voltak.

Mennyi a normális? Kistányérból eszek.Nem tudom, ebben ki tud segíteni? Ha keveset ettél akkor indult felfelé a súlyod? nem értem..miért?

35. kingi7 (válaszként erre: 33. - Ivi79)
2012. febr. 12. 22:15
Magas pulzusom nekem is volt, pedig a TSHm jó volt. 100-110 közötti pulzus. Amióta életmódot váltottam (3 hónapja) folyamatosan alakult, az utóbbi időben 79-87, na ezt mondja meg nekem valaki??? Mitől? Fogytam 8 kilót, abból visszajött 3 :( pedig nem változtattam semmit.
34. ivi79 (válaszként erre: 32. - Kingi7)
2012. febr. 12. 22:09

nem értem ezt a mondatod:"A cukor miatt is kellene fogyni." mivan a cukroddal?

mensid rendben van? nő hormonok? mennyit eszel? nem túl keveset(nekem akkor indult felfelé a súlyom)?

33. ivi79 (válaszként erre: 31. - Liz7)
2012. febr. 12. 22:06

magas pulzus alulmüködéstől is van. ne kérdezd miért.. ha gyógyszertől is magas lesz kérj bétablokkolót:) nem fogsz elpatkolni, elég sokan élünk még:D

Rere hasonló pánikos tünetekkel küzdött, végülis igy derült ki a pmbaja. biztos leirja neked..

32. kingi7
2012. febr. 12. 21:33

Hát ez engem is érdekelne... nekem kb 25 kilót kellene fogynom 3 hónapja életmódot váltottam,

-nincs cukor

-nincs finomliszt

-nincs burgonya

-nincs rizs

-nincs sima tészta

Könnyű betartani, már nem hiányoznak. A súlyom elindult, aztán megállt majd egy kevés vissza. Aztán egy vérkép alapján megint emeltek, most 150 mg euthyroxot szedek. nem tudom hogyan tovább, mit tegyek? A cukor miatt is kellene fogyni. Valami ötlet? A mozgás,nagyon nehéz izületi fájdalmakkal küszködöm, most vizsgálgatnak... Ötlet?

31. Liz7
2012. febr. 12. 21:09

Rászántam magam,holnap reggel beveszem,remélem nem 'patkolok'el.Sajnos a szapora pulzus tünetet,amit a gyógyszer mellékhatásként ír, már többször is átéltem,1 évvel ezelőtt.1 hónapon keresztül,2-3naponta olyan magas volt akkor a pulzusom,hogy azt hittem abban a pillanatban meghalok.Senki nem tudta,hogy mitől.Akkor kaptam rá pánikbetegség?(ki tudja?) miatt gógyszert.Hát remélem nem jön elő a gyógyszertől ez a tünet.

Azért köszi a segítséget.

30. 9bbc382386 (válaszként erre: 29. - Ivi79)
2012. febr. 11. 09:50
Csak én emlegettem az autoimmuniságot,biztosan az.Hisz a hízás megvan.
29. ivi79 (válaszként erre: 28. - Ivi79)
2012. febr. 11. 09:47
ja bocs, az autoimmunságot másnak emlitették egy másik topikban:D na látod iylen szar memóriát ne akarj..
28. ivi79 (válaszként erre: 27. - Liz7)
2012. febr. 11. 09:45

észre sem fogod venni, h szeded.. annyi mindent megeszünk napi szinten, pl vitaminok, most eggyel több dolgot veszel magadhoz. tekints rá úgy, mint a fogyásod és a frissesség kulcsa..

ha olyan lenne a pmed h magától visszaáll, akkor el lehet hagyni a hormont idővel, de mivel neked autoimmunságot is emlegetett a doki, nem valószínű h ebbe a csoportba tartozol.. tényleg kezdd el, ha nem akarsz még jókis izületi bajokat+80éves ember memóriáját, kis fincsi cukorbetegséget meg még kitudja mit

27. Liz7
2012. febr. 10. 23:28

iviv79

Valahol abban reménykedtem,hogy az uj ellenőrzésig

talán rendeződik a pajzsmirigyhormonom minden külső beavatkozás nélkül.Állítólag a pajzsmirigy az egyetlen szerv,amely állandó változáson megy keresztül.Bár nem értek hozzá.Nem tudom igaz vagy sem.

Válaszaiddal egyre jobban meggyőzöl arról,hogy nincs értelme tovább halogatni a gyógyszer szedését.Kicsit szomorú vagyok,mert valószínűleg majd egy életen át kell a gyógyszert szednem.

Várhegyi Márton

Tömören és velősen fogalmaztál.Teljes mértékben igazad van.

26. Várhegyi Márton (válaszként erre: 24. - Liz7)
2012. febr. 10. 22:44

Pajzsmirigyhormon (a gyógyszerben éppolyan hormon van, ami a szervezetben képződik!) nélkül nem lehet élni (= tényleg belehalsz a hormonhiányba), előbb vagy utóbb rá fogsz jönni, és be fogod szedni.

A kérdés már csak az, hogy milyen gyorsan ismered föl a helyzet súlyát, hány kg-ot szedsz föl addig és meddig fogsz szenvedni a hormonhiánytól.

Te döntesz.

25. ivi79 (válaszként erre: 24. - Liz7)
2012. febr. 10. 22:34
ha nem kezded el azonnal, akkor semmi értelme ellenőrzésre menned, hisz kell neki kb 6hét, h meglátszódjon az eredményen. ne hagyd h elszabaduljanak a kellemetlen tünetek, mert ez igy csak rosszabb lesz.. csak elmondanám h nekem már normál tartományon belül megvoltak a tüneteim, és ha véletlenül nem derül ki egy vérvételen h magasabba tshm, akkor kitudja miket gyűjtök még be.. ne félj tőle tényleg:)
24. Liz7
2012. febr. 10. 21:49
nagyon köszönöm a biztatást!sajnos az értékeimet nem tudom,de azt mondta a doki,hogy már átcsúszott a normál tartomány fölé a TSH.Javasolta a gyógyszert,mert a tüneteim is szaporodnak és a súlyom is. A legborzasztóbb az,hogy márciusban vissza kell mennem tsh ellenőrzésre és még mindig 'topogok' a gyógyszerrel.
23. ivi79 (válaszként erre: 22. - Liz7)
2012. febr. 10. 21:27
ne félj tőle:) nekem sem volt semmi mellékhatás, talán csak annyi, h párszor rángatózott a szemhéjam. én úgy vártam a hormont, mint vmi messiást(5-6évig éltem alulmüködős tünetekkel). szobabicajt csináld úgy h nézz tvt közben v olvass, lényeg h ne figyelj arra h épp szenvedsz.. hajad is vissza fog dúsulni. az értékeidet le tudnád irni pontosan?
22. Liz7
2012. febr. 10. 21:22

rere73,Tejespite,skylien köszönöm a válaszokat.

Remélem minden jól alakul majd és nem lesznek nekem sem panaszaim,mert abból jelenleg elég sok van.

gombóc a torokban,fáradtság,fejfájás,bágyadtság,

és a hajam is elég gáz.Nem mintha eddig is olyan sűrű lett volna,de valahogy most kevesebb.

Ráadásul nem nől.1 éve ugyanolyan,mint volt.Talán ez is a pajzsmirigy miatt lehet.

Ma szobabiciklizni próbáltam,de 5 perc mulva nemhogy a pulzusom nem gyorsult volna föl,de még a bicóról is majdnem leestem a fáradtságtól.

Minél előbb elkell kezdenem a gyógyszer szedését.

:(...márcsak rákell szánnom magam.

21. skylien (válaszként erre: 17. - Liz7)
2012. febr. 10. 19:59

Szia Liz7!

Hasonló problémám volt, mint neked. 1 év alatt 10 kiló plussz, és nekem is alulműködésem van. Elkedtem szedni reggel éhgyomorra a bogyót, és fokozatosan jobban lettem, a tüneteim elmúltak, és megállt a súlyom. 1 éve semmit sem változik, és nem vagyok vastag nyakú és fáradt azóta. A lényeg, hogy ha reggel beveszed tényleg várj egy fél órát utána. Nyugi, a mellékhatásoktól ne tarts! Nálam semmi nem volt. Hajrá!

20. 9bbc382386 (válaszként erre: 19. - Tejespite)
2012. febr. 10. 09:48
Igen!Köszi :) 30perc a minimum,van hogy többet is várok.
19. Tejespite (válaszként erre: 17. - Liz7)
2012. febr. 10. 09:46

Szia Liz,

Rere biztos 30 percet akart írni. (velem és mindenkivel előfordul félreütés, nem kritikaként írom) Nekem is fél órát mondott a doktornő, de itt a másik pm fórumon olvastam, h jobb ha többet vár az ember, igy 3/4-1 órát is várok ha úgy adódik.

18. 9bbc382386 (válaszként erre: 17. - Liz7)
2012. febr. 10. 09:43

Szia!

A Pajzsmirigy alulműködése fórumon többen vagyunk,gyere át.

Valószínű autoimmun pajzsmirigy alulműködésed van,attól a hízás.

Reggel éhgyomorra tiszta vízzel kell bevenni,és hagyni kell legalább 3perc szünetet hogy beépüljön a hormon rendesen.

Nekem volt az elején tünetem,de nem vészes,és ez nagyon ritka.

Nyugodtan kezd el szedni,különben csak rosszabbodik az állapotod a későbbiekben.

Nem csak hízás,de izület-fájdalom,hajhullás,cukorbetegség,pcos és még sok mellékbetegség lehet.

Ha szeded a hormont,akkor beáll a TSH szinted normál tartományba,így lehetséges fogyni is,persze megfelelő táplálkozással és mozgással.

17. Liz7
2012. febr. 10. 00:58

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni.

Pajzsmirigy alulműködésre kaptam gyógyszert,amit eddig nem mertem be venni,ugyanis rengeteg mellékhatás van felsorolva.Volt már valakinek a gyógyszertől komolyabb mellékhatása?

A bal lebenyemben 1 cm-es göböt diagnosztizáltak.A nyakam eléggé megvastagodott,bár az orvosom azt mondja,ez a hízástól van.Hormon vizsgálatot végeztek és ott derült ki nem jók az értékeim.1 év alatt 15 kg-ot híztam.A doki azt mondta vegyem be a gyógyszert,mert akkor megáll a hízás.

A baj,hogy nagyon félek a gyógyszer mellékhatásaitól.

Segítsetek!

Előre is Köszönöm!

16. 9bbc382386 (válaszként erre: 15. - Skylien)
2012. febr. 3. 11:47
Persze hogy lehetséges :)
2012. febr. 3. 10:46

Újra sziasztok!

Már egy éve szedem a Letroxot, mindig emelik az adagomat, és a súlyom nekem is 1-2 kiló oda és vissza. Most épp 1 kilót fogytam, de csak azért mert kevesebbet eszek. Szerintetek képes lehetek 64 kg-ról 60 kilóra lefogyni az esküvőmre, ami június elején lesz? Kellene, mert kevesebb kilóval sokkal jobban érzem magam! És hála istennek, a hasamról fogyok, ami tök jó! :))

14. ivi79
2012. jan. 19. 14:54

hali én is idetévedtem:)

én autoimmun. 256os atpoval és 13kilóval vagyok gazdagabb. 2éve szedek tiroxint, de csak 1szer volt ideális a tshm(0,45) fogyás 1-2kiló oda-vissza. diéta és sport tart a hízásom kezdete óta. nálam inkább emelni kéne a kajabevitelt, mint csökkenteni..

2011. jún. 8. 23:49

Pajzsmirigy alulműködésem van,de nem autoimmun jellegű,hisz az atpo ft3 ft4 normál tartományban van,így szubklinikus a pajzsmirigy alulműködésem.

Akinek magas az atpo-ja: annak hashimoto thyreoditise van.

Mivel kb 2003óta lehetek beteg,és 2009óta szedem az L-thyroxint,így elég régóta mondhatom hogy pajzsmirigy beteg vagyok.

Nálam sem hízást sem fogyást nem okozott,180cm magas vagyok és 59-60kg.Az orvosom praxisában még egy ilyen páciens van,akinek nincs gondja a súlyával.

A gyógyszerbeállítás nem oldja meg ezt a problémát szerintem,ez inkább az autoimmunitástól függhet.Legalábbis egy másik fórumon kék irisz fórumozótársammal

kutatást végeztünk ez irányban :)

Azaz akinek magasabb az atpo szintje kb 1000körüli,annak van X kg feleslege,és akinek kevesebb az atpoja 3-4-500 körül,ott is más súlyban van az eltérés.

A pontos adatokban inkább ő a kompetens,ha erre téved biztos megválaszolja.

2011. jún. 6. 17:30
Érdekes amit írtok, és ez újból felveti bennem a kérdést, h nekem valóban jól diagnosztizálták-e a betegségem. Előrebocsátom, eddig kellemesen csalódtam. Én is mindenütt azt hallottam, h a pajzsmirigy betegségnél vagy fogynak, vagy híznak, ami a helyes gyógyszerbeállítás következtében jó irányba fordul stb. Mikor nekem diagnosztizálták a Hashimotot, kb 3 éve, semmi tünetem nem volt, csak az UH miatt küldtek endokrinológushoz, aki biopsziát csináltatott és ez vmint a vérvétel alapján állapította meg. L-Thyroxinra beállított, ami elsőre sikerült is, azóta is azt a mennyiséget szedem, rendszeres ellenőrzés mellett. 165 cm-hez vagyok kb 68 kg,ennyi voltam mikor orvoshoz kerültem és ennyi vagyok most is. Az orvosom nagyon jó, nem benne kételkedem, csak csodálkozom, h akkor esetleg ez egy enyhébb formája (ha egyáltalán vannak fokozatok) h nincs súlyprobléma? Na jó, lehetnék kevesebb kiló, de mivel évek óta ennyi vagyok,a 10 évvel ezelőtti nadrág is jó rám, nem akarok mindenáron fogyni, és a súlyommal kapcsolatban a doki se mondott semmit. Remélem, nem is lesz rosszabb.
11. skylien (válaszként erre: 9. - Évili84)
2011. jún. 3. 16:20
Te jó Ég! Jó, hogy írtad a tejet és a kávét, ugyanis reggel az az első dolgom, hogy felkelés után megeszem a gyógyszert, és nem sokkal utána, kb fél óra múlva iszok egy "Ébresztő" reggeli kávét. Erről nem tudok lemondani, próbáltam már, de akkor egész nap úgy fáj a fejem, hogy nem bírok sem figyelni, sem dolgozni 8 órát a munkahelyen. Szóval a kávé kell. De akkor mikor igyam?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook