Fogszabályzó (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is rácsok között vagyok még, de semmi izgi nem történik velem.
Évi: nagyon látványos a változás!:-)
Dina: Gratulálok, nagyon szép lett a felső!Sokat írtatok, így nem olvastam el mindent...mikor veszik le az alsót?
Mirko: nekem is vannak néha ilyen hólyagok, bár nem ilyen nagyok....ha sokat piszkálom a nyelvemmel az ívet...1-2 nap múlva el kell múlnia.
Atina V84: én használok fogszabis fogkefét (tudod, ami belül ki van vágva) + egy Curaproxot, mert az az ínyemnek jó:-)
Sziasztok!
Fogszabályozóm van 3 hete, a kezdeti nehézségeken már túl vagyok...hozzászokott a szám.
Viszont a napokban a nyelvemre jöttek ilyen hólyag szerű valamik...nemtudom összefüggésben van-e vele.
Szerintetek mi lehet ez?
Sziasztok!
Ki milyen fogkefét használ?
1,5 éve vagyok fogszabis és most tanácstalan vagyok fogkefe ügyben. A doktornőm azt mondta az elején, hogy olcsó fogkefét vegyek, mert úgyis hamar tönkremegy. Müllerben vettem eddig Sensidentet 2 db-t egy csomagban. Lággyal és közepes keménységűvel is próbálkoztam, de mindkettő 2-3 hétig bírja. Tudtok olyat ajánlani, ami kicsit tovább bírja? Köszi.
Sárga,pedig nem is dohányzom.
Nem tudom megnézni,mert kizártál!:)
Megvolt az utolsó aktiválásom. Hurrá!
Ezúttal felül citromsárga vagyok, alul pedig halványlila. :-) Majd rakok fel képet.
Persze :)))
Bár az sem lenne hátrány, hisz az öregkorban kipotyogni készülő fogakat tartaná :)))))))))))))))))))
Nekem 15ezer/ív volt a retenciós sín. Én nagyon szeretem, hogy nem kell odafigyelnem, hogy betegyem éjszakára, hanem 24 órában fixálja a fogaimat. Fogkefével, fogpiszkálóval és fogköztisztítóval tisztítom, egyáltalán nem macerás, pláne egy fogszabályzó után :). Jó választás volt :)
2015 júliusában szedték le a fogszabimat, majd húsvét után megyek kontrollra.
A véleményem a következő a kérdésedre:
beragasztott ív:a saját példámból okulva én ezt választanám,mert ez egész nap bent van.Nem lehet elfelejteni.Mint mindennek van előnye és hátránya,ennek az,hogy nehezen lehet fogselymezni,de van alternatíva a fogköztisztító kefe személyében.
Hagyományos kivehető:ahogy írtad nehéz vele aludni enni beszélni,viszont nem lehet elfelejteni.Viszont tartós és könnyen
tisztítható.
retenciós sin:egy ismerősömnél láttam hogy milyen csúnya tud lenni egy idő után,pedig tisztította rendesen.Úgy nézett ki mintha lepedékes lenne.Viselte rendesen,de az egyik metszője minimálisan visszamozdult.
Válaszd azt amelyik számodra a legmegfelelőbb és legpraktikusabb viselet.:)Én az első kettő közül választanék.Bemozdulás ellen a beragasztottat,szájhigiéné szempontjából a kivehetőt.
Remélem valamelyest segítettem a végleges döntés meghozatalában.