Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Ezt nem értem, engem ma a párom háromszor hívott mobilról, pedig előzetesbe van. Ez érdekes.
Most egy kicsit boldog volt, mert este is fel tudott hívni jó éjt kívánni.
Nekem is ugyan ez a véleményem,mi nem vettük igénybe a mobilt épp ezért,és pont ma mondta a párom hogy heti 3szor 10percet lehet telefonálni.Akik felvették szidják mert nincs térerő,fels alá járkálnak a zárkában..Ráadásul ha 1perc 1 másodpercet beszélnek akkor 2percnek megfelelő összeget von le.Míg a vezetékes bv telefon másodperc alapú.De attól hogy igénybe vette valaki a mobilt nem kötelező azt használni,maradhat minden a régi.
Mesélte a párom,h ugyan ugy beszélnek azok is akiknek mobiljuk van a vezetékesen,mert "lebeszélik" a 10 percet. Még azt is mondta nem hordhatjak a zsebükben csak a szekrényben lehet,folyamatosan ellenőrzik ,és fegyelmi jár érte ha valaki amikor nem telefonál és nincs a szekrényben,ha valami sérülés van rajta azért is fegyelmi jár... Szóval csúcs szuper!
Szi úgy tudom egységes mindenhol.
Mobil 80/perc ,vezetékes 90\perc.Mindegy hogy hétvége vagy ünnep,mindig ennyi. És percalapu számlázás van.
Megjöttem a második látogatásról, ami az elsőt után 7 hétre volt. Tudjátok mikor lesz a következő? Mához 1 hétre. Tehát
Sosemtalálodki érdemes a főnököt zaklatni, állítólag van egy nevelő, akinek ez a munkája. Vele kellene beszélnie a férjednek.A fiamnak is így sikerült. Persze lehet, hogy októberben megint a végén megyek, de az még odébb van.
Flancos különjárat busz vitt be ,és hozott ki is minket. Persze volt akinek jogy volt pon 8 órára érkezni, hatalmas batár autókkal, így fél 9-kor indultunk csak be.
Az a fecni azért volt bent, hogy a nevelő nézze meg és mivel kifele a levelet nem olvasta el, a fecnit sem látta a nevelő és ezért nem küldött kapcsolattartóit szerintem. Jó, hogy tudják tartani vele a kapcsolatot a szülők, hiszen regisztrálva vannak.
Én elképzelni nem tudnám, hogy a férjemről hetekig ne halljak (most már) és biztos vagyok benne, hogy a férjem már parancsnoki meghallgatást kért volna, hogy ez mi???
Amikor a nevelőjével beszél, mit mond, miért nem ad ki papírt? Van osztályvezető, hozzá is lehet fordulni!!! Én valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy indok legyen erre a teszefoszaságra.
Egy hete az összes fegyháznak, ami fellelhető itthon írtam egy levelet e-mailen kérdésemmel kapcsolatban: van-e elterelésre lehetőség az intézményükben. Perceken belül megérkeztek a visszaigazolások, hogy elolvasták és 1-2 napon belül mindegyik intézet válaszolt a levelemre.
Todikával egyetemben én sem értem, hogy egy új kapcsolattartói papírról miért csak a telefonszámot vezetik fel és a címet miért nem???!!!
Nálunk is kérik a lakcímkártyát is. Azért kiváncs vagyok, hogy papír nélkül hogy fognak beengedni. Mire haza érek biztos megjön a papír is.Mi lenne, ha a gyerek nélkül elmenné
holnap?
Ha tudtok beszélni telefonon, akkor felvittek a kapcsolattartás-rendszerbe. Ha ki van írva holnapra beszélőre veled, attól, hogy nincs papírod még mehetsz, majd ott kinyomtatjak és iktatják.
Vagy honnan tudod, hogy holnap beszélőre vagytok kiírva?
Írj nekik egy mailt a kérdéseddel, problémáddal, ha már a BV-tek nem csinál semmit.
Vagy mint írták a többiek, küldj egy mail-t a BV-teknek, de még a nyomatékosítás végett még egy postai levelet is küldenék a helyedben, muszáj válaszolniuk!