Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Sajnos a törvény az csak van,a RÖ pedig csak adható! :-(
Szia todika! A parom 21 honapja van bent! :-( a kedvezmeny nem kifogas! :) mert nincs benne hogy ez miatt nem adhato! Volt ez miatt a bv bironal,meg marciusba,aki azt mondta a kedvezmeny nem feltetele a RÖ-nek.kulonben nem adta volna be. Neki nem azt mondta hogy a ceggel van a baja a bironak,ez valaki mas lehet,itt az volt a kifogas hogy az eszkoz nem kihelyezheto!de en irtam a cegunkrol :D nehez lett volna tovabb csinalni,igy szuneteltettve van amig nem jon jaza,de vissza varjak dolgozni! De ki tudja a partfogo miket irt a jegyzokonybe!!! A baracskai partfogohoz megy aki beadta a RÖ-t.ő meg kerdezi mit csinalt eddig(munka)mit fog csinalni,mik a tervei stb stb!nyilvan a nevelo is egy jelentest,de a parom nem az keresem baj,tipus :) de nrm is hagyja magát! A kozep utat meg kell talaljak ott bent! :) dicseretei vannak,es a neveloje nagyon rendes,es a főnevelő is!!!
Szia Melinda! Már eddig is kerestelek a többi fórumon is, ahol már egyszer megtaláltalak. Azt hittem azért tűntél el, mert minden rendben van. Baracskán már járta az a hír, hogy családi cégbe nem adják meg a RÖ-t. Ezek szerint ezek is Ti voltatok. Írtad valahol, hogy magadra maradtál a céggel. Tudod egyedül működtetni, értesz hozzá? Munkák szerzése, követelések behajtása, s akkor még a munkaerőről nem is beszéltem.Van legalább jó művezetőtök akiben megbízhatsz?
Egyedül ezt nem lehet csinálni. Nem érzem, ha valakinek TÖRVÉNYADTA lehetősége lenne, hogy kijöjjön,valamit működtessen,és abból adót fizessen,akkor miért ültetik bent, és végeztetnek vele ilyen-olyan munkát, amiből az államnak semmi haszna nincs. Annyit már biztos letöltött, hogy adható lenne a RÖ, különben be sem fogadták volna.Nem lehet,hogy azért nem kapta meg, mert nem ment be időben? A benti nevelőnek, aki ismeri, mennyi hatása van az egész ügyre?
Pontosan nem tudom mik voltak a kifogasok :-( de mint irtam mindenbe a hibat keresik!!!ugy tudom a nevelo is ir egy jelentest,aki kijon partfogo az meg jegyzokonyvet ir!mindenrol,mikori epulet,mikor ujitottad fel utoljara, hanyan laktok benne,szoba,nm,kiadas,bevetel,mennyi a futes szamla szep-aprilisig!ki az a hulye aki szeptemberben mar fut?mi nov-feb vegeig szoktunk,de ez nem erdekelte!es minnel tobb kiadast akart irni!!!!allandoan azt kerdezte,nincs mas,mert mindent fel kell irnia!!!az apukam 16 ezres hitelere azt mondta ez baj lesz! (A nyugdijja majd ennek a 7x e!) De hogy ez minusz a szamlajan mert van (Á) hitele! Es akkor mivan,fizeti rendesen,kinek mi koze hozza,ettol meg van mit ennunk! van e kisagya kislanynak?mert velem alszik!(2 eves)akik velem egy haztartasba elnek mindenkinek kell a jovedelme!vill szamla(befizetett) milyen futes van,mivel futesz,az mennyit eszik,stb stb!!!!lehet hogy igaz az,hogy intezetenkent 20 rab tud haza menni,mert nincs eleg billincs!!!!ez a hir ment meg ev elejen!
Szia todika! Igen Baracskan van, decemberbe szallitottak at oda a venyigebol.aprilis 1-vel adtba a kerelmet! Azert hivtak vissza mert mindig elnapolta ,2hettel,aztan 1 hettel! Beadta a kerelmet a kedvezmenyre,mert neki nem volt,nem ment be idobe,irt egy kerelmet,es a nevelovel beszelt errol hogy neveloi javaslatra vissza kaphassa,de kozbe folyamatba volt a RÖ! Mikor ment,a biro azt mondta hogy meg kell varjon valami papirt még hogy dontson!a parom leakarta mondani a kedvezmenyt de biro nem engedte,mondvan a munkaja szempontjabol szerinte jobb lenne a kedvezmeny neki! (sajatceg,melyepitessel foglalkozik)igy elnapolta 2 hettel,mert csak akkor van ügyesz,es a dontes csak ugy lep hatalyba,ugy ervenyes! 2 het mulva egy masik biro volt(nő) aki nem adta meg a kedvezmenyt,es meg a szenakazalba is a tut kereste hibanak,a RÖ megadasa miatt!!!!erre nem irok inkabb semmit! romos a haz(ami hazugsag)ez volt irva a papirra,meg hogy problema lehet a tererovel,a parom megvalaszolta hogy a haz nem romos,csak nincs leszigetelve ,szinezve! (Nincs 1,5 milliom megcsinaltatni)elmondta hol mennyi volt a terero! (hozza teszem nem tudom hogy beton szerkezetu haznal hogy legyen max a terero 30-as mobillal!?)es az egesz eszkoz amit kihelyeznek a telenor halozatan mukodik!ez a poen benne!nem volt ugyvedunk!igy enapolta ujabb egy hettel,hogy meg kell nezzen valamit!!! Es mult heten kozolte,nem kihelyezheto az eszkoz!!!!!! A parom a bironak mondta hogy fellebbezni fog,mert nem igazsagos amit leirtak! Annyit mondott a biro,mindenre megvan a lehetoseg,de neki ezt kell figyelembe vennie amit a partfogo irt!!!!csak nem ertjuk ezt 1 alkalommal nem latta,2 alkalommal sem???az elso biro megadta volna,vagy sem ki tudja mar!de mindent lefog irni a fellebbezesben.
Azt tudod, hogy a többieknél mi volt a kifogás?Mennyivel előbb adtátok be? Mikortól lehetett volna aktuális?
Már 2 nappal ezelőtt is volt valami döntés, azért dobtak vissza valakit, mert családi cégbe ment volna dolgozni. Legalább is bent a fiúk között ez a hír járja. Mi volt a szerepe a benti nevelőnek az ügyben? Ő is ír véleményt, vagy csak a külsős számít? Nagyon sajnállak Benneteket, és drukkolok, hogy sikerüljön a fellebezés.
Szia Melinda! Nem sokkal előtted írtam, hogy a fiam nagyon ideges volt, mert BV bírói tárgyalás után rosszkedvűek voltak az emberek, de dolgozott és még nem beszélt velük. Baracskán van a férjed? Csak ott ilyen szigorúak, vagy máshol is? Ez egy törvény ,amit meghoztak, hogy villogni lehessen vele, de nem alkalmazzák? Mit tudsz mi van a feltételesről? Azt megadják? Volt ügyvédetek? Mi az, hogy 3x lett visszahívva? Mikor adtátok be? Már legalább egy hónapja, hogy kint volt a mobiltelefonos pártfogó nem?Hová tudtok fellebezni? Nagyon sajnállak Benneteket! Muszáj ügyvéd után néznem!
Sziasztok!régen voltam itt fent irni,de olvasom a fejleményeket!a tenapi nap a bv birónäl "én ugy tudom"senki nem kapta meg a RÖ-t!!! :-( köztuk mi sem!!! :-( a párom 3x lett vissza hivva miatta,mindig elnapolta a biro,es a végén közölte nem kihelyezhető az eszköz!!!ez volt mult héten! Mert a dräga pártfogó,a nyomorek telefonján mérte a téreröt!akik eddig szabadultak,sehol nem mértek tererot,(bocsi csak telefon nem szereti az ekezeteket)de nalunk telefonnal merte es azt varta hogy a 3szintes beton szerkezetu hazba mindenhol egyforma legyen a terero!!!!es nem tudta hogy ez jo e?!!! igy inkabb azt irta :a terero merhetosege problemat jelenthet!!!mert neki ez konnyebb volt irni,holott tudta hogy majd akkor derul ki ha kihozzak az eszkozt!!! Es a birot nem erdekli hogy hol mennyi a terero!csak amit a partfogo irt!!! mi fellebbezzunk,es nem hagyjuk ennyibe a dolgot!!!hat ennyit az igazsagszolgaltatasrol!meg a becsuletrol! Nekem ez lett a tapasztalatom!de lehet ettol meg mas megkaphatja! :)
Nálunk is nagyon sokat segített az édesanyám és halála után a nagymamáim. Ha megteheted jobb dolga lenne legalább 2 éves koráig otthon. de tudom, hogy a szükség nagy úr. Nehéz lehet anyagilag is.
eléggé bolcsi ellenes vagyok. ugyhogy ameddig nem muszáj nem adom be. pár orát el van mamával, dédivel, bár meg kell hagyni nagyon anyás! de nyilván ez érthető is.
na akkor nem vagyok egyedul:) meg a postás lesés a napi program még :D
Azt hiszem ügyvéd fog kelleni a BV bírói tárgyalásra. Pedig most ez a kiadás nagyon nem hiányzik.Gondolom senkinek sem.
Ez mindegyikünknél így van. Én egész nap két mobillal járkálok, mert sajnos ismer a fiam, hogy én sokszor atáskám alján, vagy a kocsiban felejtem a telefonomat. Pedig,ha tudná! Most mindig velem van, de nem zavarok be, lényeg,hogy hívjon.De jó, hogy a szüleidnél tudsz lakni! Dolgozni is jobban tudsz, ha van kire hagyni a babát, hiszen a bölcsiben még sokat betegek. Soha nem ébredtem fél 6 körül reggel, de mostanában mindig , és már számolom is, hogy hányadik napnál tartunk.
Fel a fejjel remélem nálatok más a helyzet reméljük a legjobbakat!
Baromi ideges vagyok, pénteken megyek látogatni. A mai telefonnál nagyon letört volt a hangja. Ma sok BV bírói tárgyalás volt, még nem tudta az eredményeket, mert dolgozott, csak azt látta, hogy az emberek nem túl boldogok.
Lehet, hogy álmokat kergetünk mi itt kint, hogy alkalmazzák az új jogszabályokat!
itthon vagyok a babával, nem dolgozok, de hamarosan szeretnék. Persze nem 3 szakba, mert nekem ő az első, remélem fogok találni valamit. segitségem van, a szüleimnél lakunk. De minél hamarabb szeretnék újra saját lábon állni. miota megszületett rengeteg erőt ad, a napok repülnek, csak bennem van ez a belső feszültség. A mellkasomban ez a szorito féjdalom, mintha prés alatt lenne. ideig oráig elmulik, de sajnos kezdődik előről. igazábol teljesen lekoti a figyelmem a babuci, az esték rosszak inkább, meg amikor napkozbe ide-ide nézek a forumra, akkor megy a kattogás :) meg persze feszt nézem az orát most felkelt, dolgozik, ebéd, hivást várni, aztán a már nem fog hivni és már biztosan alszik, amiota nincs itthon ez megy.
A csöpögés stimmel😃De hidd el nagyon örülök.
Csajok ,felvették a férjem dolgozhat :-D már átvitték a "dolgozó" körletbe.
Nagyon várom is, és félek is tőle. Félek,hogy a telefonos nyugalmst sugárzó beszélgetésekhez képest mi a valóság. Félek, hogy a környezet láttán, nem igazán fogok tudni én erőt adni. A bőgésről még nem is beszélve. Bőgni csak kifelé szabad.
Teljesen igazad vsn, hogy pelenka vétel szintjén bevonod, nem mintha az otthon lévő apukákat ez érdekelné, de bent más a helyzet. Én is próbálok minden napra valami újdonságot, valami eldöntendőt produkálni, amin gondolkodhat másnapig.És faktuális fényképeket beküldeni, csak síma lapra ,síma nyomtatóval kinyomtatva.A lényeg az, hogy lehetőleg ne essen ki az itthoni dolgokból.
Én is tanácsot kérek,és kutatok minden után a neten, a bsj csak akkor vsn, ha falakba ütközöm. És a BV egy fal, nekünk is. Nem panaszkodhstok, mert szabályok szerint megjött az első levél, amióta megcsinálták a kártyáját nyugodtan telefonál, de a leglényegesebbről a RÖ- ről, mivel csak adhstó senkitől nem tudok, és nem merek érdeklődni. Nem szeretnék ártani.
Otthon vagy a pici babával, vagy dolgozol mellette,van segítséged? Nagyon nehéz lehet így vidáman babázni!
igen ez igaz. valoszinuleg én magam vittem volna be anyuka helyébe. valoszinuleg a gyerek is nyugottabb lett volna. de sajnos nem tudjuk mik az előzményei :( mindenesetre sajnálom tényleg apukát, mert ahogy tilitoli is irta az imádott lánya, ugyhogy biztos foglalkozott vele.
én mindig mérlegelek mielőtt dontok bármről is, és kérek tanácsot,persze nem feltétlenül fogadom meg, de jobb ha tobb ember véleményét meghallgatom.és vagy megerősítenek vagy elgondolkodok a másik lehetséges megoldason. szerencsére engem nem ugy neveltek, hogy ami rossz azt is megmagyarázták jonak. viszont ha lehet mindenben megkérdezem apukát, még abba is kb. hogy milyen pelenkát vegyek, nem mintha tudná hogy milyenek vannak, de legalább kicsit részt vehet a gyerekkel kapcsolatos dolgokba. :)
és várod már a látogatást?megy a visszaszámlálás meg az izgulás? :)
Megtaláltam a szakutasítás alapját
net. jogtar.hu
8/2013 (VI.29) KIM rendelet a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységéről
ebben van a környezettanulmány készítésének szabályozása, a hatályos módosításokkal együtt
Sokban egyetértünk, de az anya 3 évig nem engedi be a gyereket, s most ilyen átkozódó idiótára bízza.Ez nem a gondosság jele. Közben megzavarták a látogatást, amit mindenki nagyon várt már.
bocsi.. a 160ft-ot hogy sok nem értek vele egyet. vagy is inkább megoszlik a véleményem.. hulyeségnek tartom hogy ez sok lenne bárkinek is..akkor feladhatja simán is akár ennél kevesebbért egyrészt. másrészt tudom mert valamikor én is ugy kaparom ossze a 320ft-ot az oda-vissza levélre. DE osszekaparom!! mert sajna nem mindig jut.. de a levélnek mennie kell!
todika..vannak helyzetek amik miatt valoszinűleg én sem engedném a gyerekemet, hiába az apja...ha nem érdemli meg ez van..mondhatja rám bárki hogy bosszuállo vagyok, de nem igy van. nagyon is azt akarom, hogy az apukája itthon legyen a családjával és normálisan műkodjenek a dolgok. csak sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. márpedig ha a kedves apuka leszarja a gyerekét (elnézést a kifejezésért, de volt rá példa) akkor egyáltalán ne akarja látni, ne bolygassa fel a gyermekem normalis életét. sem most sem később. és most hagyjuk az apai jogokat...mert a gyereknek is van joga hogy normalis, nyugodt kornyezetben éljen. és ne évek mulva jon haza apuka és eszébe jusson hogy ja van egy gyerekem...meddig 1honapig?!?!elnézést de ez tapasztaltam a saját bőromon.
persze másik véglet az ha apuka igen is foglalkozik vele vagy legalabbis foglalkozna de nincs rá esélye, amit egy 7-8éves gyermeknél kétlek, mert vele azért már lehet kapcsolatot tartani.nem tudom ha nalunk ez később tortent volna bevinném e a gyerket ilyen beszélőre. Liza sem viszi a 2,5 éves lányukat, csak családira. ami érthető is.
te is anyuka vagy és látszik hogy mindent megteszel és meg is tennél a gyermekeidért. evvel én is igy vagyok és ha ugy érzem valamiben sérulhet a kicsike lelki világa akkor foggal körömmel fogom védeni hogy ne tortenjen ez meg. igy is nehéz és féltem hisz még nagyon pici és tudjátok hogy mennyi aggodassal es stresszel jár az hogy a szeretteink távol vannak...
Ezt törvényben nem fogjuk megtalálni, de tegnap olvastam valamit a pártfogók feladatáról, a környezettanulmány tartalmáról stb, csak már nem tudom hol.Tegnap a munkahely miatt vadásztam, ahhoz kellett.
Iszonyatos, meglátom az eltitkolt lelkiállapotot, és semmit nem tudok segíteni! Bár azt hiszem minket kettőnket már itt is kicsit becsípődöttnek tartanak, mert mindig a joghelyeket vadásszuk. De a kivitelezéshez, hogy RÖ- vel ki tudjon jönni, még nem találtuk meg a segítséget.
szerintem jobb, mégha sírsz is
megkönnyebbül az ember, mert akármennyire is azt hallja a telefonba hogy minden oké, de a személyes találkozáson látod is, hogy tényleg rendben van-e
látni a "nincs rendben"-t szerintem, a jobb hangot pl. telefonban jobban meg lehet játszani, de pl. egy nyúzott arcot vagy tekintetet nem, azt a személyes találkozáson lehet látni, az utalhat a valódi lelkiállapotra
én sem találtam meg a konkrét szöveget
egy cikkben volt erről szó
majd megpróbálom megkeresni hivatalos jogtárban, hátha benn van
További ajánlott fórumok: