Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Honey, Bridzsy! Nyugi, nyugi! Olvassatok vissza, és láthatjátok, hogy sosemtalálodki és én májusban ugyan igy görcsöltünk, és mindenki minket nyugtatott. Ismeretlen, tőlünk idegen világba csöppentünk.Meg kell tanulni vele élni(mikozben csendben számoljuk a napokat.)A bentieknek sem könnyű, de nekünk sem. Felfogjuk, hogy ahhoz, hogy nyugalom legyen bent, szigorú intézkedések kellenek, de a mai felgyorsult világban türelmetlen az ember.Ahogy megkezdődik a telefonálás, levélváltás no és a látogatás, minden könnyebb lesz. Addigra Ti fogjátok itt a fórumon az újakat vigasztalni, miközben figyelitek a telefont, és rohantok a postára elsőbbségi borítékban a levelet feladni, amire mindig rá van írva, hogy Eredeti címen kézbesítendő!
De aranyosak és segítőkèszek vagytok :) Köszönöm nektek!Azonnal szólok is haza,hogy vessenek papírra jó pàr oldalt. Alig vârom màr hogy dràga Apukàm tudja,hogy jól vagyunk és mellette vagyunk. Ez a két hét borzalmas volt,senkinek nem kívànom de most mâr tudom,hogy ti mit éltetek àt....szőrnyű lehetett mindenkinek.Potyognak a könnyeim ahogy most ezt írom. :(
köszönöm szépen.Remélem , hogy hamar belerázódok , de pont ezt beszélgettem az egyik ismerőssel, hogy annyira nem lehet tudni semmit nincs felvilágosítás főleg nekem ugy, hogy a párom 1 nappal a bevonulás előtt szólt, hogy mennie kell.Mégis kitől érdeklődhetnék.Kész szerencse, hogy TI itt vagytok és bármikor bármit megkérdezhetek:)Köszönök mindent :)
Todika!A kapcsolattartóit már visszaküldtem meg már felhívtam Baracskát is meg Martonvásárt is megkérdeztem azt mondták, hogy átirányítják ugyhogy remélem így lesz.
Az internetről is tudsz letölteni kapcsolAttartóit.kdobvi.hu Ez még egy másik fajta, tanuk is kellenek hozzá.
Nem lesz gond hidd el! :) Megkapja azt a levelet, szerintem annyira nem szar az ottani rendszerük és megoldják, hogy megkapja! :)
+ Az elején még minden, ilyen zavaros, de elég hamar belefogsz rázódni! :))
Nyugi! Hívd fel Baracskát. A gép sorolni fogja a lehetőségeket,, a nullás gombbal a kezelőhöz jutsz. Elmondod, hogy nem tudsz írni, mert hiányzik a száma, vagy a zárka száma.Velem mindig állati rendes nő volt. Oda kapcsolt, ahol megtudtam, ami kellett. Én a zárka helyére( épület, zárkaszám) szoktam a levelet címezni. Így jobb érzés nekem , hogy neve és címe van, nem száma.Persze az egész önámítás ,tudom. De gyorsan hívd, még munkaidőben
Baracska központi szám :06 22 454 023
ez az én szerencsém....olyan nem is létezik már szerintem ezen a világon, hogy ami más emberrel nem történik az velem biztos.De, ha a levelet nem kapja meg azért remélem annyi van bennük, hogy visszaküldjék a címemre, hogy újra elküldhessem az új és már jó címre!
Mi a levelekre, nem írjuk rá a számát csak így:
Vezetéknév Keresztnév
Város
Pf.
Irányítószám
Ha kapcsolattartó vagy, a feladó részéből beazonosítanak, ha az stimmel azzal amit felvettek anno a rendszerbe, akkor minden oké! Ők tudják kinek kell adni a levelet!
Szia,
Szerintem mivel Martonvásár a Közép-dunántúli
Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozik, így szerintem mivel elvileg a kapcsolattartói papírodat küldted vissza, ők is feltudnak venni a rendszerbe, és továbbítják szerintem a leveled.
Ha nem így van javítsatok ki!
De a lényeg, hogy benne van a kapcsolattartói papír, ha a levél nem is kerül oda, de legalább bekerülsz a rendszerbe!
De ne feledd, a rendszerbe való felvétel jó pár nap még!
Ezek ott bent gondolom elolvasnak minden levelet nem?Mert max ràírnàm egy cetlire és beletenném a borítékba az adatokat.
Hát max csak úgy tudnám elképzelni hogy a szül. dátummal és az anyja nevét feltüntetve tudná megkapni de igy sem kapkodnának hogy megkapja hiába tudják beazonosítani, hozzáteszem én nem írnám ki a borítékra!Engem már az is idegesített hogy hogy ha pénzt küldesz akkor a western union-non keresztül akkor is rá kell irni,
Igen pf cím van rajta de zàrkaszamot nem írt rs ki tudja mikor sikerül neki telefonàlni,hogy bediktàlja.Addig írnànk neki mi is de szàm nélkül hogyan? :(
Én ha levelet küldök akkor nekem úgy kell hogy van egy pf szám a neve és a zárkaszáma.( venyige)
Sziasztok!
Valaki tudna infót adni nekem?Az történt, hogy ma ahogy megkaptam a kapcsolattartóit vissza is küldtem a Baracskai címre, mert hogy az volt rajta.Kijöttem a postáról hívott az anyukája, hogy most telefonált és már átvitték Martonvásárra.Ilyenkor mi van meg fogja kapni a levelet?
De nyílvàntartási szàmot nem írt.Annak hogy jàrjunk utàna?Simàn címezzük a nevére?
Ha vitt be kapcsolattartóit, és már írt is, akkor működik a kapcslattartás.Másikat nem kell.
Szia todika50! Köszönöm a válaszod. Màr ez is nagy öröm volt,hogy olvashattam a sorait.Azt nem írta ugyan,hogy hogy van de értünk aggódik nagyon.Remélem hamarosan mi is tudunk neki írni legalàbb mert semmit ne tud ő sem rólunk és ismerve őt,ez készíti a legjobban.Ugye majd csak akkor írhatunk neki,amikor megkaptuk a kapcsolattartóit?
Szia Bridzsy! Ha visszaolvasol láthatod, hogy Baracskán a kártyák elég nehezen használhatók telefonálásra. Én 2 hét után betelefonáltam. Vásárolni azért tud vele. Börtön fokozatban óránként telefonálhat, de mem fog, mert sokan állnak sorba, és drága.Hidd el elég lesz , ha naponta bemondja, hogy jól van.
Sajnos kapcsolattartóit sem kaptunk még pedig azzal ment be :((
Sziasztok!Még nem írtam ide soha de olvaslak titeket folyton. Apukàm 2 hete került be Baracskàra és ma jött meg az első levél tőle.Nagyon aggódtunk màr miatta de írta,hogy nem kèszült meg el a kàrtyàja és,hogy napi kétszet telefonàlhat majd 5 percet. Az hittem órânként tud annyit,azt írta valaki :( De ez is valami.Sajnos kapcsol
Rohanok a postara rairtam hogy eredeti cimen kezbesitendo es akkor hilnap mar megkapja es mar lehet fel is hivhat :) :) :) jujjjj de jo es akkor mar lehet tudok menni latogatni ez lenne a legszebb szulinapi ajandekom :)
Persze a csekkek késnének így ennyire, de azok katonaszerűséggel érkeznek..
Múlthéten kedden sima levelet adott fel és még még mindig semmi (az volt a 2.) a 3. levelet is feladta már elsőbbségivel és még annak is hűlt helye...
+ kép is ! Én már azonnal küldtem bele még 1-et plusz a gyerek rajzol egy krix krax-ot :D
Köszi Melinda!! Nagyon várom már hogy találkozzunk, pénzt nem is tudtam hogy lehet vinni,lehet hülye kérdés de a férjemnek is vehetek ott valamit ételt vagy italt?? A babakocsin nagyon gondolkozok lehet egyszerűbben menne ez az egész ha nem vinném. Egy nagyobb strandszerű táskával szeretnék menni mert 1db babatakarót akarok vinni mert csak ahhoz ragaszkodik a gyerek de a sarkát már 2x varrtam mert mindig morzsolgatja ;) azt beleakarom rakni és abba minden belefér. Félórával elötte oda megyünk majd az elég lesz? Félek hogy nyűgös lesz és nem lesznek túl barátságosan velünk..
szuper mehet is a levél vele :)
Sziasztok!Most szolt a postas hozza bekem a kapcsolattaroit!!!!!!!!:):):)Megjott vegre.....:):)
a vége után nem :) akartam irni,bocsi!
Sziasztok!Sosemtalálodki! a venyigébe lehet menni babakocsival,de cél szerű a sport kocsit vinni,mert át kell emelni ahogy belépsz az ajtón a (forgón)és ha szerencséd van még segitenek is ebben! :) pelenkát ahol a párod van nem tudsz bevinni,ha mégis szükséges,szólsz és kienged a szekrényedhez,hogy pelust cserélj,viszont kint a bejárat mellett van egy pad,ha teszel rá egy textil pelust,jöhet a csere, és máris tiszta a baba popsi, arra az 1 órára biztosan(remélhetőleg :))de ha még ott van (bajusz király )mindent tudó okostojás(aki nem engedi be a cumis üveget,mondván ha szomjas szóljál ,és ki enged hogy meg itasd a babát.Az üveget beviheted,csak mielött be engeddnek a végleges beszélő helységbe,elötte a pultra le kell tenni,(de mi mindig bevittük :)zsebre tettem,igaz akkor hideg volt ,de kifele jövett mindig fel hivta a figyelmemet ne hagyjam ott az üveget,de fel sem tünt neki hogy nincs is lerakva a pultra! :P Amikor mész,elöször elveszik papirokat,megnézik kihez mentél,rajta vagy e listán,elpakolod a cuccaitokat a szekrénybe,itt figyelni kell nagyon, mert nem minden szekrény zárható rendesen,forog benne a kulcs,vagy be sem lehet zárni!mi általában a jobb oldali szekrények közül választottunk ,mert azok ugy ahogy zárhatóak,általában az időpontra oda figyelnek,nem igen csusztak,inkább a biztonsági ellenörzéssel megy el az idő,föleg ha a fent emlitett úr van bent!miután a szekrényedet elfoglaltad,utána mentek a biztonsági ellenörzésre,rácsos ajtó,utána a skenner,egyszerre egy ember mehet át,a kicsit vagy eltartod magadtol,vagy ha nem fél,leteheted és és öt is átnézi a kézi skennerrel,ide viheted a cumit,üveget,pénzt,(más ne legyen nálad,mert vissza küld a szekrényhez,(akár egy üres papir fecni miatt is)mert utána ujra sorba kell állnod,ne rágozzál,legalábbis mig nem jutottál túl az ellenörzésen,ne rágd:)itt van ital,kávé,csoki,szendvics automat,wc,ha megvetted amit szerettél volna,kicsit várni kell,ne akarj elsőnek bemenni a beszélő helységbe,(hacsak nem szúr ki a tömegből és hiv bajusz kolléga)mert akkor ő legelőre leültett,és a bucsúnál neked kell kimenni elöbb,mi mindig bal oldalon ültünk,(de mondani fogja hogy melyik oldalra ülj le,mert van 1 személyes kabin is),és probáltunk mindig valahol hátul ülni,több idő van bucsuzni(fél perccel)de ezis sokat számit!:)de ezt idővel ki tapaztalod majd, aztán ha vége van :) ami nagyon hamar eljön! :( hangosan szólnak hogy bucsuzkodj,azért az időt nem érdemes huzni,ne te legyél aki ki megy utolsónak az elköszönés miatt,mert öt fogják büntetni miatta.mentek a szekrényekhez,és ki engednek benneteket.de a személyit ne tedd el nagyon,mert mielött azt mondod viszlát,rá pillant az igazolványodra!Baracskán be lehet vinni a pelust szintén a szekrénybe,és szó nélkül ki engednek ha cserélned kell,max szolsz hogy miért mész ki, :) én ennyit tudok a Venyigéról most igy hirtelen,de lehet azóta változott pár dolog!
További ajánlott fórumok: