Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2322. todika50
2015. júl. 7. 13:33
Honey, Bridzsy! Nyugi, nyugi! Olvassatok vissza, és láthatjátok, hogy sosemtalálodki és én májusban ugyan igy görcsöltünk, és mindenki minket nyugtatott. Ismeretlen, tőlünk idegen világba csöppentünk.Meg kell tanulni vele élni(mikozben csendben számoljuk a napokat.)A bentieknek sem könnyű, de nekünk sem. Felfogjuk, hogy ahhoz, hogy nyugalom legyen bent, szigorú intézkedések kellenek, de a mai felgyorsult világban türelmetlen az ember.Ahogy megkezdődik a telefonálás, levélváltás no és a látogatás, minden könnyebb lesz. Addigra Ti fogjátok itt a fórumon az újakat vigasztalni, miközben figyelitek a telefont, és rohantok a postára elsőbbségi borítékban a levelet feladni, amire mindig rá van írva, hogy Eredeti címen kézbesítendő!
2015. júl. 7. 13:33
De aranyosak és segítőkèszek vagytok :) Köszönöm nektek!Azonnal szólok is haza,hogy vessenek papírra jó pàr oldalt. Alig vârom màr hogy dràga Apukàm tudja,hogy jól vagyunk és mellette vagyunk. Ez a két hét borzalmas volt,senkinek nem kívànom de most mâr tudom,hogy ti mit éltetek àt....szőrnyű lehetett mindenkinek.Potyognak a könnyeim ahogy most ezt írom. :(
2320. f13b0d9c85 (válaszként erre: 2317. - A4de1bd813)
2015. júl. 7. 13:30
köszönöm szépen.Remélem , hogy hamar belerázódok , de pont ezt beszélgettem az egyik ismerőssel, hogy annyira nem lehet tudni semmit nincs felvilágosítás főleg nekem ugy, hogy a párom 1 nappal a bevonulás előtt szólt, hogy mennie kell.Mégis kitől érdeklődhetnék.Kész szerencse, hogy TI itt vagytok és bármikor bármit megkérdezhetek:)Köszönök mindent :)
2319. f13b0d9c85 (válaszként erre: 2318. - Todika50)
2015. júl. 7. 13:28
Todika!A kapcsolattartóit már visszaküldtem meg már felhívtam Baracskát is meg Martonvásárt is megkérdeztem azt mondták, hogy átirányítják ugyhogy remélem így lesz.
2318. todika50 (válaszként erre: 2308. - F13b0d9c85)
2015. júl. 7. 13:15
Az internetről is tudsz letölteni kapcsolAttartóit.kdobvi.hu Ez még egy másik fajta, tanuk is kellenek hozzá.
2317. a4de1bd813 (válaszként erre: 2315. - F13b0d9c85)
2015. júl. 7. 13:13

Nem lesz gond hidd el! :) Megkapja azt a levelet, szerintem annyira nem szar az ottani rendszerük és megoldják, hogy megkapja! :)

+ Az elején még minden, ilyen zavaros, de elég hamar belefogsz rázódni! :))

2316. todika50 (válaszként erre: 2310. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 13:11

Nyugi! Hívd fel Baracskát. A gép sorolni fogja a lehetőségeket,, a nullás gombbal a kezelőhöz jutsz. Elmondod, hogy nem tudsz írni, mert hiányzik a száma, vagy a zárka száma.Velem mindig állati rendes nő volt. Oda kapcsolt, ahol megtudtam, ami kellett. Én a zárka helyére( épület, zárkaszám) szoktam a levelet címezni. Így jobb érzés nekem , hogy neve és címe van, nem száma.Persze az egész önámítás ,tudom. De gyorsan hívd, még munkaidőben

Baracska központi szám :06 22 454 023

2315. f13b0d9c85 (válaszként erre: 2313. - A4de1bd813)
2015. júl. 7. 13:07
ez az én szerencsém....olyan nem is létezik már szerintem ezen a világon, hogy ami más emberrel nem történik az velem biztos.De, ha a levelet nem kapja meg azért remélem annyi van bennük, hogy visszaküldjék a címemre, hogy újra elküldhessem az új és már jó címre!
2314. a4de1bd813 (válaszként erre: 2312. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 13:01

Mi a levelekre, nem írjuk rá a számát csak így:

Vezetéknév Keresztnév

Város

Pf.

Irányítószám

Ha kapcsolattartó vagy, a feladó részéből beazonosítanak, ha az stimmel azzal amit felvettek anno a rendszerbe, akkor minden oké! Ők tudják kinek kell adni a levelet!

2313. a4de1bd813 (válaszként erre: 2308. - F13b0d9c85)
2015. júl. 7. 12:57

Szia,

Szerintem mivel Martonvásár a Közép-dunántúli

Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozik, így szerintem mivel elvileg a kapcsolattartói papírodat küldted vissza, ők is feltudnak venni a rendszerbe, és továbbítják szerintem a leveled.

Ha nem így van javítsatok ki!

De a lényeg, hogy benne van a kapcsolattartói papír, ha a levél nem is kerül oda, de legalább bekerülsz a rendszerbe!

De ne feledd, a rendszerbe való felvétel jó pár nap még!

2015. júl. 7. 12:53
Ezek ott bent gondolom elolvasnak minden levelet nem?Mert max ràírnàm egy cetlire és beletenném a borítékba az adatokat.
2311. sosemtalálodki (válaszként erre: 2310. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 12:43
Hát max csak úgy tudnám elképzelni hogy a szül. dátummal és az anyja nevét feltüntetve tudná megkapni de igy sem kapkodnának hogy megkapja hiába tudják beazonosítani, hozzáteszem én nem írnám ki a borítékra!Engem már az is idegesített hogy hogy ha pénzt küldesz akkor a western union-non keresztül akkor is rá kell irni,
2015. júl. 7. 12:32
Igen pf cím van rajta de zàrkaszamot nem írt rs ki tudja mikor sikerül neki telefonàlni,hogy bediktàlja.Addig írnànk neki mi is de szàm nélkül hogyan? :(
2309. sosemtalálodki (válaszként erre: 2307. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 12:26
Én ha levelet küldök akkor nekem úgy kell hogy van egy pf szám a neve és a zárkaszáma.( venyige)
2015. júl. 7. 12:20

Sziasztok!

Valaki tudna infót adni nekem?Az történt, hogy ma ahogy megkaptam a kapcsolattartóit vissza is küldtem a Baracskai címre, mert hogy az volt rajta.Kijöttem a postáról hívott az anyukája, hogy most telefonált és már átvitték Martonvásárra.Ilyenkor mi van meg fogja kapni a levelet?

2015. júl. 7. 12:04
De nyílvàntartási szàmot nem írt.Annak hogy jàrjunk utàna?Simàn címezzük a nevére?
2306. todika50 (válaszként erre: 2302. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 11:58
Ha vitt be kapcsolattartóit, és már írt is, akkor működik a kapcslattartás.Másikat nem kell.
2015. júl. 7. 11:25
Szia todika50! Köszönöm a válaszod. Màr ez is nagy öröm volt,hogy olvashattam a sorait.Azt nem írta ugyan,hogy hogy van de értünk aggódik nagyon.Remélem hamarosan mi is tudunk neki írni legalàbb mert semmit ne tud ő sem rólunk és ismerve őt,ez készíti a legjobban.Ugye majd csak akkor írhatunk neki,amikor megkaptuk a kapcsolattartóit?
2304. todika50 (válaszként erre: 2302. - Bridzsy001)
2015. júl. 7. 11:19
Szia Bridzsy! Ha visszaolvasol láthatod, hogy Baracskán a kártyák elég nehezen használhatók telefonálásra. Én 2 hét után betelefonáltam. Vásárolni azért tud vele. Börtön fokozatban óránként telefonálhat, de mem fog, mert sokan állnak sorba, és drága.Hidd el elég lesz , ha naponta bemondja, hogy jól van.
2015. júl. 7. 10:53
Sajnos kapcsolattartóit sem kaptunk még pedig azzal ment be :((
2015. júl. 7. 10:52
Sziasztok!Még nem írtam ide soha de olvaslak titeket folyton. Apukàm 2 hete került be Baracskàra és ma jött meg az első levél tőle.Nagyon aggódtunk màr miatta de írta,hogy nem kèszült meg el a kàrtyàja és,hogy napi kétszet telefonàlhat majd 5 percet. Az hittem órânként tud annyit,azt írta valaki :( De ez is valami.Sajnos kapcsol
2301. f13b0d9c85 (válaszként erre: 2296. - B.lina)
2015. júl. 7. 10:47
Rohanok a postara rairtam hogy eredeti cimen kezbesitendo es akkor hilnap mar megkapja es mar lehet fel is hivhat :) :) :) jujjjj de jo es akkor mar lehet tudok menni latogatni ez lenne a legszebb szulinapi ajandekom :)
2300. sosemtalálodki (válaszként erre: 2299. - Sosemtalálodki)
2015. júl. 7. 10:32
Persze a csekkek késnének így ennyire, de azok katonaszerűséggel érkeznek..
2015. júl. 7. 10:30
Múlthéten kedden sima levelet adott fel és még még mindig semmi (az volt a 2.) a 3. levelet is feladta már elsőbbségivel és még annak is hűlt helye...
2298. sosemtalálodki (válaszként erre: 2296. - B.lina)
2015. júl. 7. 10:28
+ kép is ! Én már azonnal küldtem bele még 1-et plusz a gyerek rajzol egy krix krax-ot :D
2297. sosemtalálodki (válaszként erre: 2293. - Melinda1226)
2015. júl. 7. 10:27
Köszi Melinda!! Nagyon várom már hogy találkozzunk, pénzt nem is tudtam hogy lehet vinni,lehet hülye kérdés de a férjemnek is vehetek ott valamit ételt vagy italt?? A babakocsin nagyon gondolkozok lehet egyszerűbben menne ez az egész ha nem vinném. Egy nagyobb strandszerű táskával szeretnék menni mert 1db babatakarót akarok vinni mert csak ahhoz ragaszkodik a gyerek de a sarkát már 2x varrtam mert mindig morzsolgatja ;) azt beleakarom rakni és abba minden belefér. Félórával elötte oda megyünk majd az elég lesz? Félek hogy nyűgös lesz és nem lesznek túl barátságosan velünk..
2296. B.lina (válaszként erre: 2295. - F13b0d9c85)
2015. júl. 7. 10:19
szuper mehet is a levél vele :)
2015. júl. 7. 08:32
Sziasztok!Most szolt a postas hozza bekem a kapcsolattaroit!!!!!!!!:):):)Megjott vegre.....:):)
2015. júl. 7. 00:38
a vége után nem :) akartam irni,bocsi!
2015. júl. 7. 00:35
Sziasztok!Sosemtalálodki! a venyigébe lehet menni babakocsival,de cél szerű a sport kocsit vinni,mert át kell emelni ahogy belépsz az ajtón a (forgón)és ha szerencséd van még segitenek is ebben! :) pelenkát ahol a párod van nem tudsz bevinni,ha mégis szükséges,szólsz és kienged a szekrényedhez,hogy pelust cserélj,viszont kint a bejárat mellett van egy pad,ha teszel rá egy textil pelust,jöhet a csere, és máris tiszta a baba popsi, arra az 1 órára biztosan(remélhetőleg :))de ha még ott van (bajusz király )mindent tudó okostojás(aki nem engedi be a cumis üveget,mondván ha szomjas szóljál ,és ki enged hogy meg itasd a babát.Az üveget beviheted,csak mielött be engeddnek a végleges beszélő helységbe,elötte a pultra le kell tenni,(de mi mindig bevittük :)zsebre tettem,igaz akkor hideg volt ,de kifele jövett mindig fel hivta a figyelmemet ne hagyjam ott az üveget,de fel sem tünt neki hogy nincs is lerakva a pultra! :P Amikor mész,elöször elveszik papirokat,megnézik kihez mentél,rajta vagy e listán,elpakolod a cuccaitokat a szekrénybe,itt figyelni kell nagyon, mert nem minden szekrény zárható rendesen,forog benne a kulcs,vagy be sem lehet zárni!mi általában a jobb oldali szekrények közül választottunk ,mert azok ugy ahogy zárhatóak,általában az időpontra oda figyelnek,nem igen csusztak,inkább a biztonsági ellenörzéssel megy el az idő,föleg ha a fent emlitett úr van bent!miután a szekrényedet elfoglaltad,utána mentek a biztonsági ellenörzésre,rácsos ajtó,utána a skenner,egyszerre egy ember mehet át,a kicsit vagy eltartod magadtol,vagy ha nem fél,leteheted és és öt is átnézi a kézi skennerrel,ide viheted a cumit,üveget,pénzt,(más ne legyen nálad,mert vissza küld a szekrényhez,(akár egy üres papir fecni miatt is)mert utána ujra sorba kell állnod,ne rágozzál,legalábbis mig nem jutottál túl az ellenörzésen,ne rágd:)itt van ital,kávé,csoki,szendvics automat,wc,ha megvetted amit szerettél volna,kicsit várni kell,ne akarj elsőnek bemenni a beszélő helységbe,(hacsak nem szúr ki a tömegből és hiv bajusz kolléga)mert akkor ő legelőre leültett,és a bucsúnál neked kell kimenni elöbb,mi mindig bal oldalon ültünk,(de mondani fogja hogy melyik oldalra ülj le,mert van 1 személyes kabin is),és probáltunk mindig valahol hátul ülni,több idő van bucsuzni(fél perccel)de ezis sokat számit!:)de ezt idővel ki tapaztalod majd, aztán ha vége van :) ami nagyon hamar eljön! :( hangosan szólnak hogy bucsuzkodj,azért az időt nem érdemes huzni,ne te legyél aki ki megy utolsónak az elköszönés miatt,mert öt fogják büntetni miatta.mentek a szekrényekhez,és ki engednek benneteket.de a személyit ne tedd el nagyon,mert mielött azt mondod viszlát,rá pillant az igazolványodra!Baracskán be lehet vinni a pelust szintén a szekrénybe,és szó nélkül ki engednek ha cserélned kell,max szolsz hogy miért mész ki, :) én ennyit tudok a Venyigéról most igy hirtelen,de lehet azóta változott pár dolog!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook