Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2712. todika50
2015. júl. 17. 20:15
Lehet,hogy ott akadt el. Rá kéne kérdeznie. Csak gondolom, hogy olyan a hangulat, hogy nem mer nyüzsögni.
2015. júl. 17. 19:28
Én odaáig tudtam követni hogy szólt a nevelőnőjének és ennyi :(
2710. todika50 (válaszként erre: 2709. - Liza88888)
2015. júl. 17. 15:52

Köszi Liza! Ha megyek majd látogatásra mondom. Ma beszéltem vele, mondtam a hírt, hogy a végrehajtó ott is jelen lehet.Hát nem mondom,hogy örült Kinyomtatom, és hétfőn beküldöm, amit Tilitoli felírt ide. Nem árt a bentieknek, ha tisztában vannak a dolgokkal és nem lamentálnak fölöslegesen. A saját ügyvédjére számit mindegyik, azok pedig a fáradtságot sem veszik, hogy utána nézzenek a dolgoknak.Börtönben ülő embertől nem lehet sok pénzre számítani.

Régen voltál itt, már hiányoltalak!

2709. Liza88888 (válaszként erre: 2706. - Todika50)
2015. júl. 17. 14:23
A nevelőjenek kell szólni, hogy szeretne egy gazdasági meghallgatást kérni. A férjem tegnap felment a gazdasági osztályra és kézhez kapta a papírokat. Ennek az átfutási ideje 3 hét volt nála. Azt mondja fillérre pontosan rajta vannak a levonások külön megjegyzésekkel.
2708. todika50 (válaszként erre: 2707. - Sosemtalálodki)
2015. júl. 17. 13:51
Basszus! Aláírt már valamilyen behívó papírt, vagy csak szóbeli igéret volt?
2707. sosemtalálodki (válaszként erre: 2705. - Todika50)
2015. júl. 17. 13:23

Van egy másik számom , megírtam a férjemnek hogy szóljon és gyorsított postán küldje a papírt vagy a választ!

A látogatással kapcs.-ban pedig még azt sem tudta megmondani múltkor a telefona hogy engedélyezték e neki a látogatást.. :(

2706. todika50
2015. júl. 17. 12:54
Tilitoli! Kitől kell kérni elszámolást, mert, ha vontak valamit a kötelezőn kívûl, arról nekünk igazolás kell.(végrehajtó)
2705. todika50
2015. júl. 17. 12:48

Úgy látszik most mélypont van. A fiam is nagyon el volt tegnap kenődve, ma még nem telefonált.Én is utolsó héten kaptam meg a látogatási papírt. Úgy láttam, hogy az a menete, hogy ő kéri, kap nyomtatványt, azt névre kitölt, hogy kit hív be.Utána kiadja egy nevelőnek, aki aláírja , amikor ráér. Azután a nevelő adja postára. Az infó az én logikám szerint van, ahogy először tapasztaltam. Ez persze nem mindig kristálytiszta. Lényeg,hogy kérdezzen rá.

Közben hívott telefonon, állati melegük van, azért a rossz kedv.Mi lesz még vasárnap?

Mi van a telefonoddal

2015. júl. 17. 12:11

Jövőhét pénteken lenne a látogatás, de még a papírt meg sem kaptam :(

Ma megkérdeztem a postán hogy amit ti ajánlottatok hogy csomagos gyors, és sima borítékot akartam venni de nincs csak darabonként :(

Tegnap kaptam levelet , eléggé elvolt kenődve írtam neki hogy ami nem öl meg az megerősít.. !!

2703. sosemtalálodki (válaszként erre: 2702. - Todika50)
2015. júl. 17. 12:09
nem dúskálnak de több mint a semmi :D
2702. todika50
2015. júl. 16. 22:36
Köszi Tilitoli, még emésztenem kell, túl tömény, de a lényeg, hogy nem dúskálnak
2015. júl. 16. 20:59

KÖTELEZŐ KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEK, LEVONÁSOK 2015-BEN

• Napi tartási költség összege: 450 Ft / nap / fő

Nem kötelezhető tartási költség megfizetésére, akit

- feltételes szabadságra bocsátottak, vagy aki

- büntetés félbeszakítását tölti, vagy akinek

- 24 órát meghaladó intézeti távollétet engedélyeztek.

A tartási költség összegét munkadíjból, rendszeres pénzellátásból, illetve letéti pénzből kell levonni.

• Szabadulásra tartalékolandó összeg:

Az elítélt keresményének, ösztöndíjának, illetve rendszeres pénzellátásának (Pl.: Nyugdíj) meghatározott részét a szabadulása idejére tartalékolni kell. A tartalékolás évente meghatározott összege a fogvatartás első négy évében az egy havi alapmunkadíj ötven százaléka, ezt meghaladó tartamú fogvatartás esetén évente az egy havi alapmunkadíj huszonöt százaléka.

(Minden évben 10 hónapra lebontva, azonos részben történik a levonás)

2015-ben munkadíj, nyugdíj esetén: 1410 Ft / hó, ösztöndíj esetén: 705 Ft / hó jelent.

• Előállítás, szállítás költsége (Fogvatartott kérelmére, illetve költségére)

Gépjárművel történő előállítás esetén: költségátalány 9250 Ft

Ezen felül, ha az előállítás ideje a 2 óra időtartamot meghaladja, a 3. órától számítva 2.000 Ft / óra / előállító személy (max. 2 fő)

Ha a megtett út a 25 km-t meghaladja, akkor a 26. km-től 50 Ft / km

Gépjármű nélküli előállítás: 2.000 Ft / óra / előállító személy

Nem terheli az elítéltet

a) a bv. intézetbe vagy intézménybe szállítás, ideértve azt is, ha az elítéltnek polgári ügyben a hatóság előtt való megjelenése érdekében másik bv. intézetbe szállítása szükséges,

b) a büntetőügyben való -, vagy szabálysértési - ideértve a büntető ügyben lefolytatandó közvetítői eljárást is - előállítás,

c) a szabálysértési ügyben való - ideértve a szabálysértési ügyben lefolytatandó közvetítői eljárást is - előállítás,

d) az alkoholbetegséggel összefüggő gyógykezelés,

e) az elmeállapot megfigyelésének,

f) a kábítószer-prevenciós tevékenység, illetve a kábítószer-függőséget gyógyító kezelés, kábítószerhasználatot kezelő más ellátás, illetve a megelőző-felvilágosító szolgáltatás és

g) a jogsegélykérelem folytán más állam részére történő ideiglenes átadás

költsége.

• Fogvatartottak által igénybevett többletszolgáltatások díjai

A kondicionáló terem használata: 800 Ft/fő/hó + ÁFA

Az intézeti hűtőszekrény használata: 700 Ft/fő/hó + ÁFA

Az intézeti vízmelegítő használata: 200 Ft/fő/hó + ÁFA

Saját ruha mosatása: 100 Ft/kg + ÁFA

Fénymásolás: 8 Ft / lap + ÁFA

• A szükségleti cikkek vásárlására fordítható összeg

A fogvatartott a kötelező levonásokat követően fennmaradó munkadíjából és a szabadon felhasználható letéti pénzéből az alapmunkadíj ötszörösének megfelelő összegnek a rezsimbesorolása szerinti mértékéig vásárolhat szükségleti cikkeket.

(2015-ben az alapmunkadíj ötszöröse: 169.250 Ft)

rezsim: Szigorú Általános Enyhe

Fegyház 50 % 75 % 100 %

Börtön 60 % 80 % 100 %

Fogház 70 % 90 % 100 %

Előzetesek 70 % 90 % 100 %

mindegyik rezsimre vonatkozóan:

Rendbírási elzárás 75 %

Közérdekű munka 50 %

Pénzbüntetéses 50 %

Elzárás 50 %

• Letiltás, végrehajtói díj, bv. tartozás levonása

A fogvatartott munkadíjából, rendszeres pénzellátásból, illetve letéti pénzéből a tartásra fordított költséghez való hozzájárulás napi összegének és a szabadulás idejére kötelezően tartalékolandó összegének levonása után fennmaradó összeg legfeljebb ötven százalékát lehet végrehajtás alá vonni.

2015. júl. 16. 20:54

2013. évi CCXL. törvény

133. § (3) A tartási költségekhez való hozzájárulás összegét az országos parancsnok normatív utasításban határozza meg, az évente meghatározott napi összeg nem lehet kevesebb, mint az egy havi alapmunkadíj egy százaléka.

(4) Az elítélt keresményének és rendszeres pénzellátásának meghatározott részét a szabadulása idejére tartalékolni kell. A tartalékolás évente meghatározott összege a fogvatartás első négy évében az egy havi alapmunkadíj ötven százaléka, ezt meghaladó tartamú fogvatartás esetén évente az egy havi alapmunkadíj huszonöt százaléka.

(5) Az elítélt köteles együttműködni a bv. intézet a pártfogó felügyelői szolgálat és a reintegrációs tevékenységben részt vevő szervezet megbízottjával.

134. § (1) A dolgozó elítélt a munkadíjából köteles a tartására fordított költséghez hozzájárulni, abból a hozzájárulás összegét és a szabadulás idejére tartalékolandó összeget közvetlenül le kell vonni.

(2) A munkáltatásban részt nem vevő elítélt a tartására fordított költségekhez - ha azt a fogva tartó bv. intézethez folyósítják - valamely rendszeres pénzellátásából, illetve - legfeljebb annak erejéig - szabadon felhasználható letéti pénzéből járul hozzá, azokból a hozzájárulás összegét és a szabadulás idejére tartalékolandó összeget közvetlenül le kell vonni.

(3) Ha a nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban vagy magánnyugdíj-pénztár által nyújtott járadékszolgáltatásban részesülő, illetve szabadon felhasználható letéti pénzzel rendelkező elítélt dolgozik, a hozzájárulást és a szabadulás idejére tartalékolandó összeget a munkadíjból kell levonni.

(4) Az elítélt munkadíjából, rendszeres pénzellátásból, illetve letéti pénzéből a tartásra fordított költséghez való hozzájárulás napi összegének és a szabadulás idejére kötelezően tartalékolandó összegének az (1)-(3) bekezdés szerinti levonása után fennmaradó összeg legfeljebb ötven százalékát lehet végrehajtás alá vonni.

(5) Az elítélt által e törvény alapján megtérítendő költségeket és az általa igénybe vett jogszabályban meghatározott többletszolgáltatások díjait és költségeit a (4) bekezdés szerinti levonásokat követően kell levonni.

(6) Az elítélt nem kötelezhető a tartási költségek megfizetésére a feltételes szabadságra bocsátás, a büntetés félbeszakítás és a bv. intézet huszonnégy órát meghaladó elhagyása esetén.

137. § Nem terheli az elítéltet

a) a bv. intézetbe vagy intézménybe szállítás, ideértve azt is, ha az elítéltnek polgári ügyben a hatóság előtt való megjelenése érdekében másik bv. intézetbe szállítása szükséges,

b) a büntetőügyben való -, vagy szabálysértési - ideértve a büntető ügyben lefolytatandó közvetítői eljárást is - előállítás,

c) a szabálysértési ügyben való - ideértve a szabálysértési ügyben lefolytatandó közvetítői eljárást is - előállítás,

d) az alkoholbetegséggel összefüggő gyógykezelés,

e) az elmeállapot megfigyelésének,

f) a kábítószer-prevenciós tevékenység, illetve a kábítószer-függőséget gyógyító kezelés, kábítószerhasználatot kezelő más ellátás, illetve a megelőző-felvilágosító szolgáltatás és

g) a jogsegélykérelem folytán más állam részére történő ideiglenes átadás

költsége.

2015. júl. 16. 20:50

15/2014. (XII. 17.) IM rendelet

a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott elítéltek és egyéb jogcímen fogvatartottak letétjének kezeléséről és a birtokukban lévő külföldi fizetőeszközzel kapcsolatos eljárásról

9. Levonások, költségek és egyéb tartozások

15. § (1) A fogvatartott munkadíjából és a letétjéből levonásnak vagy végrehajtásnak csak az adó- és illeték jogszabályok, valamint a bírósági végrehajtásról szóló törvény, valamint a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (a továbbiakban: Bv. tv.) 134. § és 144. § (3) bekezdés előírásai szerint van helye.

(2) A fogvatartott letéti pénzéből a bv. intézet az alábbi sorrendben levonja

a) a tartásra fordított költséghez való hozzájárulás napi összegét,

b) a szabadulás idejére kötelezően tartalékolandó összeget,

c) a végrehajtás alá vont követelések, a kártérítési eljárás szerint megállapított kár összegét,

d) a gyógyszer, illetve az egészségügyi ellátások költségét,

e) a szükségleti cikkek vásárlására fordított összeget,

f) a kimaradás, az eltávozás, a látogató bv. intézeten kívüli fogadása, valamint a rendkívüli eltávozás idejére fogvatartott részére kiutalandó összeget,

g) a többletszolgáltatások díját.

(3) Szabadulás idejére a Bv. tv. 133. § (4) bekezdés szerinti megfelelő összeget kell tartalékolni, melyet a bv. intézet a fogvatartott befogadásától kezdve havonta egyenlő részletekben von le a fogvatartott letéti pénzéből. Az alapmunkadíj változása esetén a szabadulásra tartalékolt összeget ki kell egészíteni.

(4) A szabadulás idejére kötelezően tartalékolt összegből levonás vagy a fogvatartott részére kiadás nem teljesíthető.

(5) A jegyzék vagy elismervény ellenében visszaszolgáltatási vagy elszámolási kötelezettséggel személyes használat céljából átvett felszerelési tárgyak hiánya esetén, ha a fogvatartott a felelősségét írásban elismerte és hozzájárul annak letéti számláján kezelt pénzéből történő megtérítéséhez, akkor a hiány összege – kártérítési eljárás mellőzésével – a szabaduláskor levonható.

2698. minimanocska82 (válaszként erre: 2697. - Todika50)
2015. júl. 16. 18:42
Ez még benti "fizu", már külső cégnél van. Hogy mennyiért nem tudom. Gondolom az azért több... aztán lehet tévedek
2697. todika50
2015. júl. 16. 18:29
Az is ennyit kap, aki bent takarít, vagy csak az, akikinti cégnél dolgozik?
2696. todika50
2015. júl. 16. 18:26
Ezt a vidám nevű koporsópénzt és szabaduló pénzt még ebből vonják, vagy ez a nettó már?
2015. júl. 16. 17:42
Alap munkadij 28ezer ebből lejön a tartás díj igy marad 16ezer. Ez szerepel a munkadíj jegyzéken amit kapnak.
2694. 10bda99e1a (válaszként erre: 2693. - Liza88888)
2015. júl. 16. 16:30
még soha nem kértetek fizetési jegyzéket? mert ezek elvileg hivatalos munkaviszonyok, tehát ugyanúgy kellene kapniuk havonta az elszámolást a bruttó bérről, levonásokról, nettó jövedelemről
2693. Liza88888 (válaszként erre: 2690. - Todika50)
2015. júl. 16. 13:12
20-ból 16 ... és nem tudom mire vonnak.
2692. todika50 (válaszként erre: 2691. - Minimanocska82)
2015. júl. 16. 12:48
Köszi
2691. minimanocska82 (válaszként erre: 2690. - Todika50)
2015. júl. 16. 09:49
Szia!párom 16000
2690. todika50
2015. júl. 16. 08:47
Most volt fizetés, mennyit szoktak kapni a levonások után?
2689. a4de1bd813 (válaszként erre: 2688. - F34409def3)
2015. júl. 15. 21:15

"A vádirat benyújtása előtt elrendelt előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart. Az előzetes letartóztatást a nyomozási bíró alkalmanként legfeljebb három hónappal, összesen legfeljebb az előzetes letartóztatás elrendelésétől számított egy év elteltéig meghosszabbíthatja. Ezt követően a törvényszék egyesbíróként eljárva, alkalmanként legfeljebb 2 hónappal hosszabbítja meg az előzetes letartóztatást. "

"Az előzetes letartóztatás szükségességét folyamatosan felül kell vizsgálni. Először 30 napnál, aztán az erre rákövetkező 60. napnál. Eme két alkalommal nincs külön ülés. Az ügyész előterjeszti az indítványát, hogy szükségesnek látja a meghosszabbítást, általában a bíró helybenhadja. A védő ekkor bead egy fellebbezést. Általában el szokták utasítani. A statisztikai számok azt mutatják, hogy fél évnél előbb igen csak ritka esetben szabadulnak a fogvatartottak előzetből."

*Előzetest megszüntetik ha lejár az egy hónap, de a bíró akár meghosszabíthatja!

**Előzetesben a kapcsolattartás nem olyan gyorsan megy, ott akár hónapok is eltelhetnek míg engedélyezik!

2015. júl. 15. 21:05
sziasztok, lenne egy kérdésem, az van hogy az ügyvéd szerint ha minden jól alakul jövőhéten kijöhet a párom előzetesből, ez tök jó meg minden, csak azt nem értem h ha ilyen jól alakulnak a dolgok miért nem engedélyezték a kapcsolattartást pár hete ? valaki járt már így?
2687. todika50
2015. júl. 15. 19:34
Cégünk felperes volt egy bűntető ügyben, amiben a bíró szakértőt rendelt ki. E-mailben jelentkezett a szakértő és egy másik cégnek a könyvelési adatát kérte tőlünk. Felhívtam, hogy itt valami tévedés van, erre leordította a fejem, hogy köteles vagyok adatot szolgáltatni. Másnap, nyári ügyeleti időben betelefonáltam a bíróságra és kérdeztem, hogy mit tehetek ilyenkor. Pont az a bíró volt az ügyeletes, akinél az ügy volt, és én nem is beszélhettem volna vele. Nem mutatkozott be, nem tudhattam, hogy ki ő. Előadtam a történetet, mire újra letoltak, hogy őt nem hívhatnám ezzel a problémával, a szakértő jobban tudja, hogy mire van szüksége.Azt hittem, megbolondultam, de este újabb mail jött a szakértőtől, semmi bocsánat, csak napiparancs, hogy azonnal kéri a mi cégünk anyagát. Ezek után nem voltunk túl jó viszonyban, de a pert megnyertük. Ennyit az ítélkezesi szünetről, ami jó a cégeknek
2015. júl. 15. 19:15

Törvénykezési szünet a bíróságokon

2015. júl. 14. - 08:59, OBH-Sajto5

Az ország bíróságain – a korábban kialakult gyakorlat alapján – július 15-től augusztus 20-ig tart a törvénykezési szünet.

Halaszthatatlan ügyekben természetesen ez idő alatt is folytatódik az ítélkezés, például ha a törvény soron kívüli eljárást ír elő. Ilyen lehet a szülői felügyeleti jog megszüntetése iránti per, a sajtó-helyreigazítási per, a megszüntetett munkaviszony helyreállítására irányuló per vagy a kiemelt ügyek.

Az ügyeletet teljesítő büntető bírók ezen idő alatt is elrendelhetnek előzetes letartóztatást, vagy éppen szabadlábra helyezést. Működik a cégbíróság, a bírók eljárnak a végrehajtási ügyekben. A kezelőirodák is nyitva tartanak, így az ügyfelek leadhatják beadványaikat és az iratokba is betekinthetnek.

A fogalom jól ismert a nemzetközi gyakorlatban is, az Európai Unió Bíróságán is van törvénykezési szünet. A hazai bíróságokon a nyári szabadságok kiadására ezen időszakban kerül sor, de ez kedvező az ügyfelekre, az üzleti szférára és a jogi képviselőkre nézve is, hiszen általánosan erre az időszakra esnek a nyári szabadságolások.

Budapest, 2015. július 14.

2685. todika50 (válaszként erre: 2684. - F13b0d9c85)
2015. júl. 15. 19:02
Szerintem ezzel a gonddal nem állsz itt egyedül.
2684. f13b0d9c85 (válaszként erre: 2683. - Todika50)
2015. júl. 15. 18:55
Igen tudom nem is azért írtam , hogy a családi " gondokat" leírjam:( Sajna most ez van
2683. todika50 (válaszként erre: 2681. - F13b0d9c85)
2015. júl. 15. 18:48
Sajnos ezt a kört családon belül kell lepörögnöd! A BV kevésbé tud rugalmas lenni,mint a család

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook