Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
nálunk a vízmelegítő bevizsgálása tartott sokáig...
ami érdekes mód azonnal megszűnt, miután írtam egy udvarias levelet a parancsnoknak, hogy mi az oka annak hogy nem adják már oda neki, pedig azért küldtem be, hogy tudja használni, hiszen engedélyezett tárgyról van szó
Nálunk lehet beküldeni cipőt amit csak körletben lehet használni bent/ kondiba, nálatok nem lehet? Mert lehet azért kicsit ilyen időben egy lazább cipő jó lenne. Bár az a baj, hogy tényleg minden BV-ben mások a szabályok, hol lehet ezt azt máshol nem...
pl. nálunk nem lehet filteres tea, de bezzeg tic tac-ot lehet! :D:D:D
amit imádnak a börtön lakók, az a Budapest Éjjel nappal... :DDDD Én egy részét nem tudtam végén nézni egyszer sem! XD
Szoktam kérdezni pl. mikor volt az Euoroviso hogy néztétek? Mondta, hogy mindig hülyeségeket kell nézni, nem érdekli őket az ilyen kulturált dolgok! :D
Ahol most van a férjem ott is kevés a csatorna igaz ő nem mondta hogy a nóta tv megy mert ő sem nagyon komálja. Azt tudom, hogy a híreket mindig megnézik de azt idehaza is mindig megnézte ,és én is állandóan nézem akárhol vagyok. Ma írtam neki levelet holnap feladom találta egy szép kis verset veletek is megosztom :
"Van egy szó, mit úgy hívnak, remény,
Ha vigyázol rá, ő mindig benned él.
Ha szívedbe zárod, ki fontos neked,
Bármerre jársz, ő is ott lesz veled."
Most mondta hogy küldjek már be töpörtyűt vagy töpörtyű krémet, a kis gurmék :D :D
Hát azért nyilván vannak keményebb emberek akiket úgy neveznek, hogy kannibálok, én mikor először hallottam azt hittem, hogy szó szerint azok! :DDD
Szóval azért nyilván ki kell állnia magért! Egyébként pl. mesélte volt olyan hogy ha véletlen elfejtette bevetni az ágyat elcsattant egy tasli... De hidd el, ettől leszenek ők erősek, és szívosak, én valahogy így fogom fel, és ahogy Liz szokta mondani, ez nem a mi csatánk, hanem ez az övék nekik kell harcolniuk hogy ha csak egy kicsit is felnézzenek rájuk! :)
De érdekes dolgok vannak amúgy még, pl. az is tök durva hogy alul vannak az ágyakban az úgymondd "keményebb" emberek akiknek kijár a tisztelet, felül meg azok akik még mondhatni a hierarchia alján vannak... bár nyilván ez nem mindig igaz...
Köszönöm szépen! :)
Választ kaptam olyan kérdésekre is amit meg sem tudtam fogalmazni.
A nóta tv-t Ő sem szereti.
Abban bízok, hogy tudja kezelni a különböző ember típusokat.Jó kommunikációs képességgel van megáldva.
De ugye előzetesben azért a legagresszívabb ember is meghúzza magát mert ez az érdeke?...ha már akár gyilkosokkal is együtt lehet
Van Tv általában a zárkákban, egyszer mondta a barátom, hogy mindig a Nóta TV ment, és hogy ha kijön valaki oda mer kapcsolni, akkor agybajt fog kapni! :D
Így van a konzervekkel is, mikor szállítás van csinálnak hideg csomagot, májkrémekkel stb. :D Azt mondta itt is, hogy a bolokba kerülni fogja a konzerveket! :D
De mint írták, amúgy a magyar börtön világ kicsit azért távol áll az amerikai filmektől sőt... Az előzetesben talán csak annyi rossz van, hogy ott 24 órából 23 órát bevannak zárva a maradék egy órában pedig lemehetnek az urvarra sétálni. Illetve, hogy nem igazán szeparálják az embereket, így pl. gyilkosokkal is együtt lehet, bár érdekes nekem mindig mondta, hogy azok sokkal jobb fejek, mint a többség, érdekes... az egyik ismert gyilkossal is volt együtt, még csokit is kapott tőle! :)
Amúgy szabadiőben, kártyázni sakkozni szoktak, ha leveleztek akkor majd előtörnek belőle az érzelmek azt vettem észre, előzetes ideje alatt sokkal sokkal érzékenyebbek, mert egésznap van idejük gondolkodni... ezért a leveleket amiket kapsz biztos nagyon szépek lesznek, mert áradni fog belőle a szeretet! :) Bár nyilván utána is, de utána majd lehet néha neked kell mondani, hogy válaszolj már, hogy írj! :D:D Legalábbis nekem, amire mindig az a válasz: hogy nem tudok miről, vagy hogy nincs időm, mert folyamatosan zajlik az élet... :D Persze ha kapok levelet, ugyan olyan szépdolok vannak benne! :)
Fürdés általában 2-3 naponta van úgy emlékszem, ha majd dolgozik akkor minden nap fog. Amúgy minden általános dolgot megkap amire szüksége lehet a tisztálkodáshoz. Majd küldhettek be neki ruhát, mert előzetesben civi ruhákban vannak ami azért szerintem jó dolog...
Mi székesfehérváron voltunk előzetesben ott két hetente volt beszélő, nem tudom másnál ez hogy volt.
Úgy hogy, minden rendben van vele hidd el! :)) Kitartást!