Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Kilehet adni, illetve haza is küldhetni neked, ha veszel mondjuk neki egy borítékot amit felbélyegezel mondjuk 2kg-ig! :) De nyilván beszelőn érdemesebb! Nekem adták már ki úgy is meg most próbálta kiküldeni de több volt mint 2kg így vissza kapta, kell kiszednie belőle! :D
+ Ha kiakar adni bármit is beszélőn a nevelőnek jelezni kell és kitöltenek egy papírt! :))
Délben azt mondta a fiam, hogy ne írjak neki minden nap, mert csak 30 db levél lehet náluk. Hallottatok már erről? A RÖ-nél viszont a szoros kapcsolattartás fontos szempont. Eddig igyekeztem minden hétköznap írni, hogy teljesen képben legyen, mintha itthon lenne.Aktuális fényképeket küldtem, családi eseményekről, kedvenc kutyáról. Most ezt is el akarják venni? Mit lehet itt csinálni? Kérheti, hogy a régebbi leveleket látogatáskor kiadja?
Örülök Nektek! Jól megküzdhettél ebben a nagy melegben, de megérte. Szuper gyereked van, hogy ilyen sokáig nyugiban volt. Az legyen a legnagyobb baj, hogy lefogyott, majd otthon felhízlalod🍺🍟🍰🍔
Sziasztok! Hazaértem , nagyon jó volt, nagyon örültem minden rendben van , szerintem fogyott de tagadja :D Nagyon rendes a nevelője , a zárkatársak rendesek, mikor meglátott sírt, pedig nem egy síros fajta ! Gyorsan ment az igazoltatás, sokat kellet állni az autómatáknál de ez nem olyan nagy probléma a gyerek nagyon örült az apjának, ölébe vehette, aztán egy háromnegyed óra után megunta rohangált de nem szoltak rá, pedig félt a férjem hogy ez miatt haza küldenek. Fent a körletben a BV-sek már nem ilyen normálisak de nem hagyja hogy provokálják! A leveleit mind elolvassák és az enyémeket is mielött megkapja ezért jönnek ilyen lassan meg !
Köszi, ma délben már én is kaptam. Hallottam, hogy tegnap rengeteg munka volt. Mikor lenne, ha nem 42fokban?
Tegnap mi sem kaptunk de ma reggel màr igen.De dolgoztak egész nap,apu azt mondta.
Kaptatok tegnap Baracskáról telefont?
csomagküldésnél nem a napokat nézik,hanem havi 1 mehet...én már adtam fel 31.én aztán 10.én és simán megkapta...
igen, az biztos hogy az összes kapcsolattartója ellenére csak havonta 1 csomag mehet be általánosból, tisztaságiból és ruhából, tehát így 3 csomag
de ezen felül a szeretetszolgálat is küldhet be általános csomagot (úgy hogy a hozzátartozó már küldött be adott hónapon belül) és hogy ezt állítólag megengedik
én sem hallottam még erről senkinél hogy lett volna ilyen (tehát meg is történt volna ilyen), viszont a lehetőségéről hallottam
feladóként csak az szerepelhet, aki engedélyezett kapcsolattartó
de ha valaki szeretné támogatni pénzzel és nem kapcsolattartó akkor beszéljen olyannal akinek van engedélye és az ő neve legyen rajta a csekken feladóként
pénz többször is be lehet küldeni egy hónapon belül, csak a csomagokra van korlátozás
Koszonet nektek! En is igy gondoltam, csak azert megkerdeztem hatha! :)))
szerintem csak a kapcsolattartó
Nem készült nem fel :D Azonnal írok ha hazaértem mindenképpen írok ;)
Felkészültél? Azonnali beszámolót várunk!👠
Még nem voltam tanyán, de tömény trágyaszag volt az biztos.
Szerintem csak a kapcsolattartó, mert csak az után lehet utalni, ha már fel vagy véve. De nyugdíjat, vagy egyéb járandóságot kapnak utalva.
Más is utalhat pénzt a hozzátartozónak, vagy csak a kapcsolattató? XD Lehet hülye kérdés, de ezzel a kérdéssel még nem találkoztam itt! XD
Todika ahogy elmondta szerintem olyan szag lehet..
Látod ez is eljött! Csak a szagra késtítsd fel azt, aki megy.
Köszi a választ, holnap úgy is mondom majd neki.
Ja és hétfőn làtogatás :) Igaz,hogy én most nem megyek de legalàbb ez is elkezdődött és így talàn még gyorsabban fog telni az idő :)
Sziasztok!Első csomagküldés megtörtént!Tettünk bele kaját,trikót,zoknit,fotókat,borítékot...stb.Mindent megkapott hiànytalanul :) Viszont a postàra tényleg vigyetek ragasztószalagot.Mi nem vittünk mert ugye ott is leszerettük volna méretni elöbb.Olyan szépen belepakoltunk erre a csajszi a tetejére borította :-/
Ők bent tudnak intézni lakcímkártyát, bejelentést, személyigazolványt stb ... képviselettel és a kintiek írásos beleegyező engedélyével. Az én férjem így intézte és ment minden gond nélkül, igaz, hónapokba telt, de ment. Erre van a TÁMOP-program bent.
Igen ,h idézzem az okmanyirodai ügyintézőt:mivel a bv ben van nem mindegy ,hogy mi az állandó lakcíme...
Az akkor elég érdekes, akkor ő "homeless " lesz addig :D
Na mindegy ez privibe akart menni :)
Szia ,bocsi h így rád írok,csak nalunk is volt ilyen helyzet,amit nem sikerült elintéznem..
Beszerettem volna jelenteni a parom az én címemre de nem sikerült...
Az okmányiroda nem csinálta meg a bejelentést,mert lakcimvaltaskor,a régi lakcimkartyat le kell adni .Viszont nekem csak a fénymásolata volt meg,amit a bv lefénymásolt.Az eredetit nem hajlandóak kiadni. A bv is és az okmányiroda is köti az ebet a karóhoz...
Pedig mennyit szaladgáltam miatta...
Persze te hívd fel az okmányirodát és kérdezd meg konkrétan,hátha sikerrel jársz!
További ajánlott fórumok: