Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Az ősz haj állaga megváltozik sajnos, már nem olyan, mint a "színes".
Általában akkor matt a haj, ha a felszíne sérült, és ezért nem veri vissza a fénysugarakat. Az otthoni sütögetés, lakkozás igencsak szárítja a hajat, talán valami más módszert kellene kipróbálnia a frizura elkészítéséhez...tudom, ez nehéz, főleg ebben a korban, már nehezen váltanak a nők. A legtöbb még megmarad a szokásos dauerolt fazonnál, mert azt tudják többé-kevésbé kezelni.
Én a helyében megkérdezném a fodrászt, ahova jár - mégiscsak könnyebb neki véleményt mondani a hajról, hiszen látja, tapintja, ismeri.
Fodrász vagyok, én is tisztában vagyok sok mindennel.
Egy festetlen (állítólag a tied az) haj világosabbra festése egyáltalán nem okoz nehézséget, amiről a fodrászod beszél, az a szőkítésre igaz.
SZia!
Kerdeznek en is toled egyet :)
Anyumnak rovid haja van. Nem tudom miert, az orszagban az anyukak -legalabbis a 60-on feluliek- haja rovid. :):) Kb. 10-15 cm a haja...
O kivalaszt egy szint a boltban, ami altalaban a voros valamilyen arnyalata -gesztenye, mahagoni- de semmikeppen nem sotet, mint a padlizsan vagy a sotetbarnak.A fodraszaval szepen befesteti a hajacskajat, s le is vagatja. Altalaban egyszerre, az egeszet ratesz, s nem a tovenel majd a vegeit. (csak a teljes kep miatt , hehe)
Nekem nem tetszik a haja, de nem is a stilusarol beszelek, hanem az allagarol, szinerol. Sajat maga bevallasa szerint is porozus, s nem tudjuk miert. Nem jar gyakran fodraszhoz, havonta, 6 hetente. Otthon rak ra lakkot, ha becsavarja, besuti maganak. Hogy ettol-e, en nem tudom, de mindig matt a haja. En talan egyszer lattam a hajat fenyesen csillogni, s utana vett is megint ugyan abbol a festekbol, de mar nem lett olyan. Nem egeszsegtelen a haja, szep dus, eros, nyilvan mar azert oszul.
Mit kellene tenni annak erdekeben, hogy ne nezzen ki szalmanak, s szep fenyes legyen, festes utan is?
En hallottam es lattam is olyan keszitmenyekrol, amiket mint a festeket kell felvinni a hajra, s fenyt adnak. Ez jo modszer lehet? Vagy mast ajanlanal, leszivatast a sok lerakodott festektol pl?
Koszonom szepen!!
Bár a bolti festékek néha máshogy működnek, mint a profi cuccok, annyit azonban tanácsolhatok, hogy inkább ne kutyulj.
A szőkitők szintelenitenek, a festékek meg festenek. A kettő együtt csak direkt erre kitalált, speciális anyaggal lehetséges.
Garnier naturell 111-kódú festékhez a saját márkájú szőkítőporból GARNIER E0 egy picit a festékhez tenni lehetséges?
Picit világosítanék,most hogy tél van nehezebben szívja mint nyáron.
löszi a választ!ha tudja valaki :D
Sziasztok! tud valaki segíteni? Rövid vörös a hajam aszimmetrikus vágással, azt kellene átvágni illetve a kontúr vágást,ki szőkíteni. tud valaki Budapesten-vagy Vecsésen,egy jó kezű olcsó fodrászt?
Köszönöm előre is!
Sziasztok.
Segitsegre lenne szuksegem... eredetileg kozepbarna (de az a sotetebb fajta kozepbarna) hajam van, amit evekig sotetett arnyalatokra szineztem, viszont vegre sikerult lenoveszteni illetve kikopott a szinezo, igy visszanyertem az eredeti hajszinemet. Most vilagositani szerettem volna rajta, igy vettem egy Loreal Excellence 700-as festeket. Tegnap befestettem vele a hajam, eloszor direkt a hajhosszra kentem fel, aztan a tovekre, a maradekot pedig az egesz hajamba jol beledorzsoltem. Megvartam a 30 perc hatoidot, de sajnos csak a toveknel illetve a fejem tetejen latszik a szin, a hajam tobbi resze sotetebb maradt...
Hogyan tudnam elerni, hogy az egesz hajam egysegesen ilyen szinu legyen? (vilagos aranybarna)
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz ajtón kopogtatok ezen a fórumon (férfiként), de nekem is egy fodrász tanácsára lenne szükségem. Azt szeretném tudni, hogy az alább bemutatott frizurát milyen hajformázóval (wax, zselé, stb.), eszközzel, módszerrel lehet elérni.
Néhány kép:
Ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném :)
Próbálok hasonlókat keresni a neten, mint az énekesnőnek, persze nehéz így képről...
A NaYo 8.23-asa hasonlít, vagy a Revlon ugyanilyen számúé. Ha ki tudod nyomtatni a képet, aztán azzal elmész egy fodrászkellékesbe, könnyebben kiválaszthatod a megfelelő árnyalatot. Színező is jó lesz. Ezzel befestheted a melírokat, nem baj, ha a sötétebbre is megy, mert a festett hajon nem fog változtatni, csak a lenövésre ne kenjél belőle.
Szia olcsika! Tudod-e, hogy én is fodrász vagyok...? :) Nem is akartam írni, de hát kértél, elmondom a véleményem. :)
A sötét haj tök jól áll neked, nagyon szép vagy úgy.
A melír elég érdekesen sikerült, nem tudom, direkt lett-e ilyen a csíkok elhelyezése...
Ebből a festett és melírozott hajból nem nagyon lesz mostanában egységes szín, főleg világosabb. Persze el lehet érni, de lassan, türelemmel, és persze szakemberrel, aki szépen kimelírozza a hajadat, de úgy, hogy ne ilyen sávos-csíkos legyen az eredmény. Jó sok melír vékonyan leválasztva, fűzve, és az eredmény messziről nem is látszik melírosnak, csak szimplán világosabbnak. Erre aztán mehet a világosabb festék(színező).
Ha otthon a hajadra ráfested az általad óhajtott festéket, csak a melíron fog látszani, a sötéten nem, illetve még a lenövés is világosabb lesz - de az nem fog jól mutatni...
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni,az utóbbi két hónapban 3-szor voltam fodrásznál de egyszer sem sikerült azt a hajszínt festenie amit kértem,ezek után szeretném saját magam helyrehozni a hajam...
Jelenleg "melírozva van"felül az az igazi csúnya sárgás szőke-gyanítom csak leszívta ott a hajam és nem festette rá a kellő színt,alul barnás amivel talán nincs is bajom.Milyen árnyalatot vehetnék amivel a felső csíkokat újrafesthetném vagy akár ami az egész hajamra felkenhető??Még áprilisban fekete voltam és azóta egész jól alakult a szín csak amióta kitaláltam magamnak a melírt... :( Előre is köszönöm ha tudtok valami tanácsot!Fodrászhoz már ezek után nem merek menni.. :(((
Jó, akkor próbáld a 9-essel. Lehet, hogy emiatt sárgás lesz a hajtő, de egy próbát megér.
Az ilyen szőkítős festékeket nem nagyon szabad a hajvégre húzni, mert tönkrevághatja a hajad. (ennek szerepelnie kell az utasításban - ha viszont nem tiltják, akkor oké)
Van ugyan az ilyenre valami szabályféle, de itt is vannak kivételek. :) Ezért inkább azt mondom, ha neked tetszik, vállald be. A nagy változás úgyis sokkolja a környezetet akkor is, ha pozitív az eredmény, idő kell, míg megszokják. Ha te jól érzed magad a bőrödben, az úgyis látszik rajtad és jó lesz az összhatás.
Nekem inkább a hamvas árnyalatok tetszenek nagyon sötét bőrhöz.
Próbálj fel pár parókát, vagy használj internetes hajpróbát, ott láthatod, hogy néznél ki más színű hajjal.
Szia Anda! :)
Lehet butaságokat fogok kérdezni,dehát nem értek ehhez :))
Hogy lehet az,hogy a négereknek jól áll a szőkésebb haj? Nekem pedig nem állna jól? :D sötétbarna az eredeti hajszínem,a szemem és a szemöldököm is,gondolom ezért. Na de nekik is az! És mégis jól áll...úgy szeretnék olyan beyonce-s hajat,de félek kiröhögnének. A bőröm is kreol picit,nyáron meg hát nagyon durván le szoktam barnulni. Mit gondolsz,megoldhat lenne nekem a szőkésebb haj,úgy hogy jól nézzen ki? esetleg ha a balayage technikát alkalmaznák,olyat láttam nagyon sötétbőrű és hajú és szemű lányokon is,és nekem nagyon tetszett :) Köszi szépen a segítséget és bocsi,hogy ilyen össze-visszaság lett a hozzászólás!
Gondolkozom a dolgon...Nem ismerem a bolti festéket, nem tudom, milyen erős oxidálót raknak hozzá (általában nem is szokták külön jelölni), és azt sem tudom, milyen a hajad. Ezek még fontos infók lennének, így csak találgatok, morfondírozom...:)
Az oxi erőssége fontos abból a szempontból, hogy hány árnyalatot akarunk világosítani a hajunkon. Ha a 6-ossal kened a festéket, nem lesz világosabb szőke, mint a sajátod (max. 1 árnyalattal), és nem csak annyi lesz a változás, hogy sötétebb lesz, hanem a saját pigmentjeidből sem bont le annyit, mint az erősebb. Emiatt aztán nem biztos, hogy a kapott színeredmény olyan lesz, mint amit vársz. Ha hosszú a hajad, egy eldugott tincsen próbálkozz, aztán ha tetszik az eredmény, az egészre rákenheted. Amíg nincs bekeverve a festék az oxival, addig elrakható későbbre is. Azért nem mondom, hogy próbáld meg az egészen, mert ha sötétebb lesz, mint akarod, már nem tudsz rajta világosítani egy sima festékkel.