Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
Már biztosan kérdezték, de pontosan merre "praktizálsz" jelenleg? :)
Szia! A segítségedet szeretném kérni. Ezt a barna hajszínt szeretném elérni, nagyon tetszik mert sösét mégsem fekete és nincs benne vöröses árnyalat. Milyen festéket vállaszzak? a csokibarna árnyalatok mind arany/vöröses árnyalatúak, vagy tévedek? nem szeretném ha bármilyen árnyalat is lenne benne. Hamvas barna? Jelenleg szőke a hajam. Köszönöm a válaszod előre is! Szép estét.
A kép a hajszínről itt látható: [link]
Na legalább már azt is tudom, mennyire tartós az ilyen krepp-papíros hajszínezés...
Van egy ötletem, de őszintén szólva nem tudom, az ilyen festékekre is jó-e: vegyél c vitamin port a gyógyszertárban, keverd össze samponnal, kend fel a hajadra, és hagyd rajta, közben masszírozhatod. Szerintem negyed óránál tovább nem érdemes rajta hagyni, ha ki tudja szedni a színt, hamarabb is megy neki.
Sziasztok!
Most akkor nem tudom,hogy vannak-e még itt segítőkész fodrászok,de teljesen hajproblémával küzdök és fogalmam sincs mit tegyek. Elsőre csak azt kérdezném,hogy sötétszőkéből ami ennyire "sötét" [link] (ennél kicsit szerintem sötétebb csak ez full fényben van) lehet-e világosszőkét festeni szőkítőpor nélkül??
Szerintem lehet simán! Ez egyátalán nem olyan sötét,hogy lekéne szivatni. Márpedig egy fodrász szerint muszály! Szerintem ez hétmérföldes baromság! Egy nagyon világos loreal jégszőkével ha rámegyek nem világosítana rajta?????
Szia Anda,
adnál tanácsot, hogy az adatlapomra feltett kép milyen szín lehet? Előre is köszönöm
Nagyon koszonom, hogy leirtad!
Akkor a Kemont se ajanlod, az is olasz, ha jol tudom. Talan "bio-bb", mint az alfa. :)
Vegyél a gyógyszertárban c vitamin port. Egy kanállal tegyél tálkába, keverd össze samponnal, és ezzel masszírozd a hajad ott, ahol lila. Pár perc alatt leszedi.
Azon a területen kapja be így a festéket a haj, ahol már eléggé ki van világosodva és károsodott. Oda jobb nem kenni a festékből, ill. másfajtát lenne jó, amiben vannak meleg pigmentek is.
Szia, az Alfaparfot csak elvétve használom. Amit tudok róla, az annyi, amit olvasok itt-ott. Olasz festék, és a déliek erősebb hajára lett kifejlesztve, ezért nem jön be mindenkinek nálunk. Úgy tapasztaltam, hogy az olasz festékek sprőddé, durvává teszik a hajat és nem is annyira tartósak - főleg a vörösek -, de ez még nem jelenti azt, hogy másnak nem vált be.
Az ammóniamentességről van egy-két véleményem...először is a gyártó akkor is ráírhatja, hogy mentes, ha bizonyos százalékot nem ér el a festékben az ammóniatartalom, másrészt meg ammóniaszármazékra mindenképpen szükség van a festék működéséhez.
A PPD-t is próbálják kiváltani, sok festékben már nem ez van. Minél sötétebb a festék, annál többet tartalmaz ebből, de ez max. 1 % lehet amúgy.
Hogy milyet ajánlok? Mindenképpen hideg árnyalatút, pl. 4.1.
Sziasztok!
Anda, esetleg ismered az Alfaparfot? En most a 3d-n gondolkodom, mert nem tartalmaz PPD-t es ammoniat. Nekem ez fontos.
Melyik szint ajanlanad, ha olyan barnat szeretnek, ami sotet de semmilyen voroset nem tartalmaz, inkabb hideg, de befedi a lenott enyhen voroses tonust -a vege sotet...:) ?
Koszi :)
Szia!
Nagyon világos szőke hajam volt, de szerettem volna sötétíteni egy picit rajta... Először csak 9-es árnyalatú festékekkel próbálkoztam (Loreal Majirel)de azok kb. 2 hét alatt kikoptak és ugyanolyan világos lett... Legutóbb rábeszélt a fodrászkellékes csaj egy színezőre, 8, 31-es árnyalatra. Na attól viszont már majdnem barna lett a hajam... Ez a szín már túl sötét nekem :(
A kérdésem az, hogy kb. mennyi idő alatt fog kikopni? Meg alapból a szőke haj úgyis ledobja, ugye? Csak kérdés, mikor...
És hogyan érhetnék el hidrogénszőkéből csak egy árnyalattal sötétebb színt? Mert a 9-es nem marad meg, a 8-astól meg már túl sötét...Köszi a segítséget!
az én 3centis hajam nem lehet koronának nevezni, de tény h sürüsége miatt kell rá bőven anyag:D
héten bementem random egy fodrászkellékesbe, h mondjon vmit, amit 2festés közt rákenhetnék hajamra, h az időközben kikopott hamvasságot felfrissitse. természetesen hamvasitót mondott, de nekem az nem vált be.. ráadásul a festékem eperszőke vagy mi(most tanultam ezt a szót egy blogon), és nagyon bejön ez a szin. szóval most az lett h 3hét után rámentem megint festékkel, úgyis már 1centis lenövésem van..