Fodrász vagy kozmetikus szakma? (beszélgetés)
nálam egy kicsit más a helyzet mert én amióta megkaptam a papírt egyfolytába tanulok, most fősuli így kevés időm van dolgozni, de valamiből élni kell
nagyon nehéz, én most ilyen házhoz járós fodrász vagyok, meg itthon fogadom őket, de akkora verseny van
24 éves vagyok és megélek belőle
de nem volt egyszerű
A másik meg mindig azt várd amit adsz,gondold a pattanásos helyébe magad,mindenhonnan elküldenének?
És nem tehetsz róla olyan a bőröd pedig megteszel mindent!Jól esne?
Hát figyi én vállalok pedikűrt is,de pl alap gombás lábat nem kezelhetek és hozzá sem nyúlok hanem orvoshoz irányítom,viszont van akinek száraz a bőre a lábán vagy a körme deformáld,vagy egyszerűen csak hajlamos a bőrkeményedésre ami rohadt csúnya de nagyon kellemetlen.Tudod milyen hálásak ezek a vendégek??
A szolgáltató ipar nem divatáruház ,hogy ami tetszik az jöhet a többi le van szarva.Aki nem a válságon akar nyafogni az bizony nyomkod pattanásokat is.Ha annyira durva a pattanásos bőr akkor különben ő sem kezelheti!!
1.nem akadtam még olyan fodrászra akivel meg lettem volna elégedve!
2.Már nem festem a hajam és hosszú így nem sűrűn megyek!
Én meg nem túrkásznák más zsíros,korpás hajában,még mosás közben sem.Nekem meg az az undi.
Én kozmetikus vagyok.
Félretéve a viccet,fodrász.Egy üzlet beindításához nagyon sok minden kell,évek mire kialakul a vendégköröd,rengeteg idő mire visszatérül a befektett pénz.
sajnos bizony érezni
szörnyű
mihez van gyomrod?
megmondom őszintétn én nem nyomkodnám más pattanását
én fodrász vagyok
Hát e nehéz ki mit részesít előnyben!Van aki a frizuráját van aki a bőrét,szemöldökét stb.
Magadtól kérdezd meg melyikhez van nagyobb ambiciód mert mindkettő jó és meg is lehet élni vele.
És amelyikben kreatívabbnak éreznéd magad.Mindenképp te dönts!:)
Sok sikert hozzá :)
További ajánlott fórumok:
- Divattervezők, fodrászok, kozmetikusok, pedikűrösök
- Ha most választanál szakmát, kozmetikus, fodrász vagy műkörmös lennél? Miért?
- Melyik szakmával lehet jobban érvényesülni? Fodrász vagy kozmetikus?
- 3D műszempilla rakással szeretnék vállalkozást indítani. Nem vagyok sem kozmetikus sem fodrász. Kell a vállalkozáshoz valamilyen képzettség?
- Ha most választhatnátok, körmös, kozmetikus vagy fodrász szakmát választanátok?
- Óceánjáró hajón dolgozó vagy dolgozott kozmetikusok, fodrászok, körmösök