Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fiatalkori izületi gyulladás fórum

Fiatalkori izületi gyulladás (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
809. 0701Letty (válaszként erre: 807. - Timike73)
2015. júl. 23. 19:32

Szia!


Gyere át ide légyszi,

[link]

este leírom a történetünket és amit én eddig tudok a betegségről, gyógyszerekről...

7 éves Lányom érintett benne.

808. Sanka02
2015. júl. 21. 20:29

Sziasztok! Pár hozzászólást olvastam el. Én munkám során ismertem meg egy nénit, akiről 8 éves korában diagnosztizálták a sokízületi gyulladást. 69 évesen halt meg, nem emiatt, egy kórházi fertőzés miatt. Akkoriban még nem tudták gyógyítani, csak kísérletezgettek vele. Teljes élete volt, bár dolgozni nem tudott, férjhez ment, gyereket szült. Amikor megismertem ízületi deformációi voltak, segítség kellett a mindennapokban

Sokat nem tudok e betegségről, és arról sem, hogy milyen a gyógyítása, drukkolok mindenkinek, hogy teljesen gyógyuljon meg a gyermek!

2015. júl. 21. 20:18
Sziasztok! Ma állapították meg a 3 éves kislányunknák, hogy JIA, fiatalkori sokizületi gyulladása van. Holnaptól szteroidot kap. Más infot még nem fogtam fel. Neki térdizólet, csukló, csipő izület duzzanat van. Sok egyszerre. Minden információ érdekel a betegségről. Köszi: Timi
2015. júl. 5. 18:31

Hahó!

Jár erre mostanában valaki?

805. lufi38
2014. nov. 3. 02:07

Szia Vadcic 001!

A Hoxan olvastam a leveled. Lehet, hogy már nem aktuális, de mi is dr. Bologh Zsolthoz járunk már 13 éve. A lányom 4 éves volt mikor indult a betegsége, nekünk csak Salazopyrint és Naprosynt kellett szedni+ időnként megszúrta a térdét. 3 éve társult mellé a Crohn betegség is ami az idén ismét fellángolt. Az izületeivel idén januárig jól volt ( kb. 4 éve nem kellett szúrni), csak a bázist kapta, de most egyszerre 3 izülete gyulladt így Trexant kezdtünk. 2,5 hónapja kapja, de változás még nincs. Emelt családit mi is a Crohn után kapunk, mert az izületi betegségére nem jár.

Üdv: Anikó

2014. szept. 3. 15:41
Az én családomban is voltak izületi problémák, térdfájás, derékfájdalom, nehéz láb érzés. Apukámnak a visszerei fájtak. Egy balzsamot használunk, amely mindannyiunknak segített. Nekem az arcüreggyulladásomra vált be nagyon. A barátnőmnek pld semmi más nem csillapította a lábfájdalmait, csak ez a krém. Kicsit drágább, mint a hagyományos balzsamok, viszont nem sok kell belőle, és viszonylag sokáig elég. Magas hatóanyagtartalma van, és tartalmaz aranykolloidot is, amely egyedülállóan hatékony a gyulladás és fájdalomcsökkentésben. Ha valaki többet szeretne tudni erről, ajánlom menjen fel a www.herbadoctor.hu-ra, itt a balzsamot is meg tudja rendelni. AranyMenta balzsam a neve. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert szinte "ezer" dologra jó, bőrproblémára, visszérre, izületre, még álmatlanságra, nyugtalanságra is....
2013. okt. 14. 22:15

Ezt ajánlom a frissen idekerülőknek: [link]

Szinte az összes fellelhető magyar infó meg van rajta.Többet nem nagyon találtam.:(

2013. okt. 14. 22:11

A mi történetünk mintha sziszaanya már leírta volna.

2010-ben nyáron,amikor 3éves volt a lányunk,elesett bedagadt a hüvelyk ujja,röntgen,gyereksebészet,majd miután nem múlt Heim Pál ortopédia.

Ott benfekvés,mágneses kezelés,gyógytorna,majd miután változatlan volt,kitalálta az egyik orvos,hogy ORFI.Átmentünk,bekerültünk Balogh Zsolt doktor úrhoz,ő ránézett a gyerekre,meghajlítgatta,majd közölte ,hogy reumás a gyerek.Kérdeztük,hogyan lehet gyógyítani,ő mondta,sehogy,kezelni lehet.Paff.És már ekkor kezdett beszűkülni a mozgása,ami nekünk nem tűnt fel.

A könyökét a feje mögé nem tudta felhajlítani.

Gyulladásban éritett volt a láb öregujj(amire mi azt hittük születése óta,hogy milyen kis husis)az egyik ujja lábon,a térd,a csukló,az egyik hüvelykujj.Tehát JIA,azaz sokizületi gyulladásos.

Labor után kiderült,hogy ANA pozitív,ami annyit takar,hogy ellenőrzésre kell folyton járni vele,3havonta a szemészetre,mert tünetmentesen megvakulhat akár egy gyulladástól.Reuma faktorja negatív.

CRP aza gyulladás jelzője alig voltkiugró a vérből,amire azt mondta Dr.Dérfalvy dokrotornő(már a Tűzoltóban)hogy a ritka betregségek egyik alrésze,hogy hiába van gyulladásban a gyerek,nem mutatja kia vér,de a másik verzió hogy gyulladást mutat a vér,de mégsincs a gyerekben aktívan.

Átkértük magunkat logisztikai szempontok miatt a Tűzoltó utcába(itt is Balogh Zsolt rendel)itt megpróbálták az egyik térdéből leszívni a folyadékot,de az már akkorra betokozódott,így nem tudtak semmit leszívni.

Rá egy hónapra -mire a bárányhimlő oltást megkapta és letelt az egy hó(ami fontos hogy metotrexán kezelés előtt meglegyen,mert különben plusz kockázatot jelentgyógyszeres kezelés alatt)megkezdte a metotrexán kezelést.Nagyon gyorsan reagált(azóta is gondolkodom,mennyiben segítette ezt a párhuzamos természetgyógyász kezelés,mágneses ágybetét,energiagyógyászkezelés,gesztenyék az ágy alá(negatív energia begyűjtése)ionizált víz és ördögűzés,imádkozás és minden létezhető szikra ami a segítség reményét adta)szóval gyorsan reagált,pár hónap alatt és tünetmentes lett,ami után min.1évig kell még a terápia ha marad tünetmentes.Közte persze havi vérvételen,vizsgálatok.

Aztán tavaly év elején elmaradt a gyógyszerezés.Ráértünk ritkábban kontrollra menni.

Most péntekig.Ismét fellobbant a gyulladás,térdben összegyűlt folyadék,ismét le kell szívni.

Addig is Naprozin,én megint megtámogatom természetgyógyász szerrel(macskagyökér)és reménykedünk,hogy lehúzódjon és a labor miatt ne kelljen újra gyógyszeres terápiára állni.

Amit én hallottam és találok összefüggést,hogy a meleg,a szauna,melegvíz(38-tól felfelé)erősen hajlamosítanak a gyulladás belobbanására.

Egyéb jellemzőt eddig nem sikerült még az orvosoktól sem megtudni.

Az pedig külön érdekes szájízt ad a dolognak,hogy idéntől eltörölte az állam az ilyen betegség krónikus minősítését-ami az eddigi támogatások(Gyes,emelt családi,utazási kedvezmény,étkezési,tankönyv támogatás,közgyógy)teljes megvonását jelenti.

Szívesen olvasnám hasonló beteg ygerekek szüleinek tapasztalatait ,mert a kórházban is csak 1 ilyen gyerekkel találkoztam a 3 év alatt és jó lenne életszagú dolgokat hallani erről.

801. szabinu
2012. dec. 14. 16:32
Jó ez a fórum, de lehetne egy kizárólag JIA-sat csinálni...
2012. dec. 14. 11:47
Sziasztok! Mivel ezen az oldalon vannak jelenleg is aktiv emberek, gondoltam én is irok pár sort a mi történetünkről! Kezdhetném úgy is mint egy szép mesét....Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer a 2008-as év, amikor minden megváltozott.....Szép kezdés, de sajnos nem olyan vidám a folytatás, bár lehetne rosszabb is!!! A lányom kálváriája 2008 áprilisában kezdődőtt amikor is 2,5 éves volt. Csak egy kis bokaduzzanattal kezdődőtt. 3 hónapig járkáltunk orvosokhoz, sebészettel kezdtük, majd a negativ röntgen után, ortopédia(Heim-Pál), itt sem történt semmi érdemben, bár nagyon kedvesek voltak. Majd közölték, hogy pihentesse. Mivel fájdalmai nem voltak, mozgott, szaladgált,igy nem tudták hova rakni a dolgot. Majd egy hónap múlva vissza vittem,majd egy hónap múlva megint,mert még mindig be volt dagadva a bal bokája. Amikor visszamentünk, akkor közölte a doki, hogy ez nem ortopéd probléma, igy felhivta az ORFI-t, és ott Dr Balogh Zsoltot. Másnap befekvéssel....megrémültem. Másnap irány az ORFI, vérvétel, vizsgálatok, gyógytorna, és délután jött a hidegzuhany-JIA Oligoartikuláris tipus ANA pozitivitással. Persze ez akkor nekem teljesen kínai volt. Igyekeztem felfogni a dolgot, hisz ez egy nagyon komoly dolognak hangzott, de nem ment, még ma is sokszor hihetetlen! Két hetet töltöttünk akkor kórházban, aminek egy bal térdcsapolás lett a vége(szeroid). Majd két hónapmúlva egy bal boka szúrás lett a vége, szteroiddal. Ebben az időben naprosyn-t kapott. Majd egy kis pihi után ismét kórház(két hét), ismét csapolás a bal térden... Később trexánt kellett szednünk, majd 2 évig, ami azt jelentette, hogy havonta jártunk vérvételre. Majd abba hagytuk,és rá nem sokra ismét térd csapolás, de most a jobb térdét kellett. Aztán több mint négy év kinlódás után végre eljutottunk odáig, hogy 4 hónapja se gyógyszer se semmi...erre tegnap reggelre egy dudor keletkezett a jobb kezén a gyűrűsújján.....inkább hagyjuk, most mit élek át!!!! Röviden ennyi lenne a történetünk. Volt közbe sok más egyéb is, de most itt vagyunk, hogy 7 éves elmúlt, és már túl sokat tud az orvososdiról, és egy Emberi test könyvet kért karácsonyra! :-) Szívesen beszélgetek, tapasztalatot cserélek bárkivel!!!
799. szabinu
2012. dec. 12. 14:41

Szia!

Lányom 5,5 éves JIA-s, privizhetünk!

798. Kessy85
2012. dec. 10. 16:09
Sziasztok! Jár még erre valaki? Kisfiamat most diagnosztizálták Oligoartikuláris JIA-ban és ezért MINDEN érdekelne! Akár privátban is! Köszönöm
2012. aug. 28. 10:49

Sziasztok!

Gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat, hátha van olyan szülő akinek segíthetek a történetünkkel vagy tapasztalatot cserélhetünk.

Az én kislányom novemberben lesz 3 éves. Még nem volt 2,5 éves, amikor egy 3 napos, magas lázas állapot után 1 héttel bedagadt a jobb bokája.

Semmilyen más tünet nem volt. Sem bőrkiütés, sem ismétlődő láz vagy hőemelkedés, sem rossz közérzet, még sántaság vagy fájdalom érzet sem. Csak észrevettem, hogy dabadtabb az egyik bokája. Elmentünk a háziorvoshoz, ő az ortopédiára küldött. Ott vérvizsgálatot csináltak, a gyulladásos paraméterek jók voltak, ANA negatív, semmi nem utalt JIA-ra. Megnyugodtak, hazaküldtek. Mivel azonban a dolog nem javult (cataflan illetve nurofen mellett) ezért ismét visszamentünk. Majd kerestem egy magán ortopéd rendelést, amikor már elegem lett abból, hogy nem történik érdemben semmi. Ő már akkor javasolt egy doktornőt az ORFI-ban aki reumatológus, mert határozottan állította, hogy nem ortopéd probléma. A házirovos azonban a Heim Pálba adott beutalót, így első körben oda mentünk, ők meg a SOTE-re kültek az Immunológiára. Itt már a vérvizsgálat ANA pozitív lett (minden más értéke tökéletes) még mindig nem volt semmi más tünet csak a jobb boka dagadás de az már 3 hónapja tartott. Itt diagnosztizánlták először a fiatalkori ízületi gyulladást. Annak ellenére, hogy a legenyhébb formája volt (oligoarticularis) trexan, szeroid, kezelést írtak elő számára. Azt mondták, hogy a trexant talán 1-2 év után abba lehet hagyni. Mivel nem értettünk egyett ezzel a drasztikus kezeléssel, megkerestem az a Reumatológius doktornőt akit ajánlottak az ORFIban. Először magánrendelésre mentünk, bűbájos, alapos, kedves nő. A diagnózissal egyet értett de a kezeléssel nem és nem is javasolta, hogy belekezdjük. Most ott tartunk, hogy csütörtökön megyünk és közvetlenül a jobb bokaízületbe kap szteroidot. A lánykám egyébként teljesen jól van 5 hónapja áll fent a boka ízületi gyulladás de más ízületen nem jött elő és semmilyen más tünetes sincs. Nem kap semmilyen gyógyszert, nincsenek fájdalami, jókedvű, vidám. A doktornő nagyon bizakodó, hogy a szteroid és lederlon inj. után talán tartós lesz a tünetmentesség. Persze az elmúlt 5 hónapot mi is nagyon nehezen éltük meg. Amikor a SOTE-n azt mondták, hogy jó esetben a szeroid 6 héteig, trexan 2 évig, quamatel meg Kálium kisérőnek stb. akkor nagyon elkeseredtem. Örülök, hogy akkor tovább érdeklődtünk és nem fogadtuk el ezt a drasztikus kezelést mert az ő esetében ez abszolút indokolatlan. Nagyon szívesen megosztom a tapasztalataimat másokkal és remélem, hogy néhány hét / hónap elteltével arról számolhatok majd be, hogy az injekció után tünetmentesek vagyunk! :) Mindenkinek kitartást kívánok!

796. Zotya41
2012. aug. 1. 09:24

Sziasztok!

A következő problémával szeretnék hozzátok fordulni.Az előző hozzászólásokat olvasva talán tudtok valami ötlete adni!

1 hónapja elkezdett a térdem felett fájni a lábaim valamint a bokáim,majd folyamatosan a csípőm a csúklóim a kézfejem és most már a vállaim is nyilalnak!A combjaimba és a karomba az izmok is érzékenyek.

Nem tudom mi ez,de nagyon erőssen fáj és folyamatosan, van hogy egy picit gyengül de aztán megint nagyon erősen fáj.Röntgenen megnézték a térdeim a bokáim a lábszáram,de eltérést nem láttak. A vérvételen nem volt gyulladásos eltérés(CRP,süllyedés,fehérvérsejtszám)

Most kaptam beutalót az ORFI-be de csak 1 hónap múlva kell mennem és igen nehezen viselem! Volt már valakinek hasonló problémája???

Esetleg van valami hatásosnak mondható terápia ?

Illetve a körzeti orvos azt sem tudja ,hogy izületi gyulladás-e vagy nem,mert nem dagadnak be a fájdalmas helyek, nem pirossak vagy nem melegek . Én viszont hiába veszekbe fájdalom csillapítókat(cataflán,algopiryn,voltarent dolo)semmit nem javítanak! A húgysavamra szedek gyógyszert (milurit) de az így most határon belül van!

Légyszíves ha van valami ötletetek,vagy hasonló "cipőben" jártok írjátok meg.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.

795. 981908f710 (válaszként erre: 794. - Gylbert)
2012. febr. 25. 18:46

Szió.

Nálam tavaly kezdődött.

Eleinte még lelkiismeret furdalásom is volt ,hogy nem úszok annyit ,nem edzek annyit.Csípőizülettel kezdődött.Volt ,hogy arra keltem hajnalban ,h potyog a könnyem a fájdalomtól.

Doki,fizikoterápia,de csak nagyjából jött helyre:(

Most a vállam van gyulladásban,azzal járok fizikóra.Eddig úsztam 1000-1500 métert rendszeresen ,most jó ha 500-600 at birok:(

Én valami teljes biológiai kezelésről hallottam.

Állítólag az hatásos,de még nem jártam utána.

794. Gylbert (válaszként erre: 793. - Petzso01)
2012. febr. 1. 12:11

Sziasztok, most találtam ezt a fórumot és mivel el vagyok keseredve egy kicsit, gondoltam hátha valaki tud tanácsot adni.


Augusztusban kezdődtek a térdproblémáim, először csak kicsit fájt a térdem, utána picit jobban, aztán már menni is alig tudtam. Elmentem egy térdsebész orvoshoz aki azt mondta, hogy alkati adottságaim miatt fáj a térdem, vagyis amiatt mert x-lábam van emiatt a térdkalácsom nyomja az izületet és ettől van gyulladásban az egész. Azt mondta igazából ezt műteni kéne, de előbb adjunk neki esélyt, kaptam 20 alkalom áramos fizikoterápiát, meg 20 alkalom magnetoterápiát és porcképzőt. Tulajdonképpen egész jól helyre is jöttem, tudtam sportolni, bár éreztem, hogy nem 100%-os, fájt néha, de gondoltam majd elmúlik.


Aztán egy fél órás gimnasztika után (tornaóra jellegű) úgy bedurrantak a térdeim, hogy gyakorlatilag nem tudtam menni, dagadt stb...


Visszamentem a sebészorvoshoz aki azt mondta műtét, előbb egyik térd utána másik, átrakja az inszalagok tapadását máshova, így megszűnik az x-láb állás és elmúlik a problémám. Nem mentem bele a műtétbe, gondoltam megkérdezek másik orvost is.


Ortopéd orvos azt mondta, nem az x-láb állás miatt van, elküldött ultrahangra ami kimutatta, hogy sérült a porc felszín, utána elküldött csontszcintigráfiás vizsgálatra, ami azt jelenti, hogy megfestették a véremet és egy gép alá kellett feküdni ami a csont és a lágy részek állapotát esetleg gyulladását mutatja ki. ez a vizsgálat azt mutatta, nincs gyulladás a szervezetemben. Kaptam porcképzőt és az ortopéd orvos elküldött egy másik helyre fizikoterápiás kezelésre, ahol adtak 10 áramos fiziko kezelést és egy uszodabérletet.


Elnézést hogy kicsit hosszúra sikerült a levél, de el vagyok keseredve. Most sokkal jobban fáj a térdem mint nyáron, amikor a gyakorlatilag 40 alkalom fiziko nem segített teljesen, valahogy már nem hiszek benne, hogy akkor most a 10 alkalom segíteni fog. Uszodabérletet meg én is tudtam volna venni.


Mit tudtok ajánlani nekem, hova menjek még, hogy ne fájjon és dagadjon a térdem? Lehet, hogy tényleg műttetnem kéne? annyi X-lábú meg o-lábú ember van a világon, de nem mindegyiknek fáj a térde.


Mi tehetnék még amit még nem tettem meg?


31 éves vagyok, ehhez kicsit fiatalnak érzem magam. Köszönöm előre is a válaszokat.

2011. dec. 30. 11:01
Sziasztok! Én most találtam rá erre a fórumra, aminek nagyon örülök, mert jó lenne olyan szülőkkel beszélgetni, akiknek a gyermeke szintén ezzel a betegséggel küzd. Az én kislányomnak 17 hónaposan diagnosztizálták a JIA szisztémás formáját. Akkor szteroiddal nyomták le + elkezdtük szedni a MTX-ot. Most 4,5 éves. Engem az érdekelne, hogy találkoztatok e már olyannal ennél a szisztémás fajtánál, hogy a kiütések az elsődleges tünetek. Petrának ugyanis nagyon ritkán gyulladnak be az ízületei (akkor is csak minimálisan térd, vagy a boka), viszont állandóan kiütéses. A tűzoltóba járunk, a doktornőnk szerint nagyon érdekes a Petra esete, mert sosincs teljesen jól (a vérképe valamilyen szintű gyulladást mindig mutat) viszont nincs nagyon rosszul se. (ritka az ízületi gyulladás). És még azt is szeretném kérdezni, hogy Nektek mondták-e, hogy ezt jó eséllyel kinövik a gyerekek? (Kiég a betegség?). Köszi a választ előre is, Éva
2011. nov. 26. 21:45

Nekem két és fél éve állapítottak meg polyarthritist az ORFI-ban. Nem túl kellemes :( Most kivették a mandulám mert góc pozitív volt..remélem tényleg elmúlik az ízületi gyulladás.


Okozott vkinek a mandula ízületi gyulladást? És ha igen mikor múlt el a műtét után? Ez nagyon érdekelne.

2011. nov. 26. 07:00
Akihez előszőr került immunológus a klinikán. A másik három szintén immunológus. De kell 3 havonta menni, ugyanis nem mondtuk még a dokinak, hogy voltunk másik orvosoknál is. Így ő berendel kontrollra.A házidoki azt mondta, hogy akkor lesz biztos, hogy nem autoimmun, ha elhagyjuk a szteroidot és fél évig nem esik vissza.(Október eleje óta nem kapja.) Meg akarjuk várni ezt az időt, és ha addig nem lesz gond, akkor szólunk a dokinak, és megmondjuk, hogy van másik orvosi véleményünk ami szögellentétes, és ezek alapján mondjon véleményt. Azt olvastam, hogy az első 6 hónapban derül ki, hogy a JIA melyik fajtája van. Nálunk azon kívűl, hogy egyszer begyulladtak az izületei semmi nincs.
790. szabinu
2011. nov. 25. 21:58

Az, hogy gyógyultnak nyilvánít v.ki v.kit, csak egy dolog, a sors, a természet, a szervezet, időjárás, karma, akármi... megint más


És létezik olyan, hogy tünetmentes,


Ne arra görcsölj rá, hogy melyik papírra mit írnak, a tények a fontosak, és hogy Te hogy tudsz a gyerekednek segíteni...

789. szabinu
2011. nov. 25. 21:50

Ha nincs diagnózis, nincs miből gyógyultnak nyilvánítani, és ha csak fertőzés szövődményéről lenne szó, NEM KÉNE 3 HAVONTA MENNI!!!

Milyen orvoshoz jártok?

2011. nov. 23. 15:19
Persze tudom..épp ez a baj...ha nem oda kerülünk első körben, ahova kerültünk, hanem a másik orvoshoz, akkor az autoimmunitás szóba sem jön, hanem egyértelműen fertőzés szövődményéről lett volna szó. Nemrég megint voltunk kontrollon, persze minden rendben van, így már csak kb. 3 havonta kell mennünk. Kérdés: Ha jövő nyárig (következő orvosi felülvizsgálatig) nem lesz baj, akkor gyógyultnak nyílvánítják?
787. szabinu
2011. nov. 23. 11:30
Nem akarlak elkeseríteni, de mivel nincs pontos ok, diagnózis, egyértelmű vélemény a betegséggel kapcsolatban, így a visszaesés is bármikor fenáll elviekben, ha Te is reálisan, logikusan végiggondolod... Lutri az egész
2011. nov. 17. 16:05
Igen ez igaz..de még nyugodtabb lennék ha tudnám, hogy nem kell azon aggódnom, hogy esetleg visszaeshet.
785. szabinu
2011. nov. 17. 12:29
Sztem. lényegtelen azok, ha a gyerek jól, van...
2011. nov. 16. 09:29
Sziasztok! Valaki hallott esetleg már olyan esetről, hogy első körben autoimmun betegnek diagnosztizálják a gyereket, aztán kiderült, hogy az izületi gyulladás egy fertőzés szövődménye? Nálunk nagyon remélem, hogy erről van szó. Jelenleg 1 orvos véleménye áll szemben 3 másikéval. Nagyon aggódom, mert mai napig nem tudom, hogy a kislányomnak mitől volt nyáron izületi gyulladása. Egyik orvos ezt mondja, a másik azt.
783. szabinu
2011. nov. 13. 10:35
Kriszta, most milyen orvoshoz jártok, reumatológushoz? Kell még valahova vizsgálatra mennetek?
782. szabinu
2011. nov. 13. 10:32

Heló lányok, örülök, hogy itt vagytok, mindíg nézem a fórumokat, hozzászólásokat, de javarészt felnőttek vannak.

Kislányom 4,5 éves, 2 éve beteg, bal boka, bal lábán a középső ujja, j. térd. MTX.-ot szed, vajmi kevés eredménnyel, 3 havonta bökni kellett a bokáját. Térdét, jövőhét után szúrják másodszor. És mivel alig van javulás, így biológiai th. várományosai vagyunk.

ORFI-ba járunk, és nincs bajom az ellátással, S. dr.nő nagyon készséges, igaz mindíg rohan, de én meg nyomulok, és felteszem a kérdéseimet.

(Zárójel zárójelében ápolónő vagyok, és pont ezért kicsit másképp látom ezt a kórházi, orvosos mizériát, és igen , pont emitt néha nehezebb is)

Tudjátok milyen kedvezmények járnak a tartós betegséggel? Anita a bipológiai th.-ról ha gondolod bszélhetnénk priviban is

781. ursula_80 (válaszként erre: 780. - Horváthanita)
2011. nov. 13. 07:27
Szia! Igen hallottam már olyan esetről, hogy orrmandula, vagy a torokmandula volt a gócpont és az okozta ezt az egészet. Van egy közeli ismerősöm, akinek a kisfia csípőizületes, és most első körben azt ajánlotta nekik az orvos, hogy vetessék ki a torokmanduláját, mert lehet, hogy az okozza az egészet. Bízzunk benne, hogy nálatok is erről van szó. Mi túlvagyunk rajta annyival, hogy 3 hónapos szteroidkúrát kapott, elhagytuk teljesen és (lekopogom) jól van. De azért félünk nehogy visszaessen. Nekünk a szisztémás formáját mondták, ami azt jelenti, hogy bármilyen szervet érinthet. Nagyon aggódom, de bíztat az, hogy 3 másik orvos teljesen kizárta az autoimmunitást.
780. horváthanita (válaszként erre: 779. - Ursula_80)
2011. nov. 12. 10:56
szia.Az én kicsimnél is több izület érintett.De a bal boka kiterjedt ill aktiv gyulladásban van (MR vizsg szerint.) Most jelenleg 4 éves.Tehát több mint két éve gyógyszert szed. A metotrexátra javulást mutatott, de nem elég az orvos szerint.Az ORFI-ban kezdtük. De nincs jó tapasztalatom az akkori dr-néniröl.Most a tüzoltóba járunk. Októberben átesett egy orrmandula mütéten, és a pár nappal ezelötti labor eredménye sokkal jobb mint az eddigiek. Most abban bizok hogy esetleg az orrmandula volt a góc. És remélem a kezelöorvosunk is megerösít ebben. Ilyen esetröl hallottál már? Nagyon örülök nektek hogy túl vagytok rajta.És köszi a válaszodat.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook